Πλατφόρμα στήριξης πικάπ.

Εγώ πάλι δεν βρίσκω το λόγο γιατί ένα αλφάδι θα πρέπει να βρίσκεται μόνιμα επάνω στη βάση ενός πικάπ.
Είπαμε να κάνουμε πιστή αντιγραφή (στο μετρό του δυνατού) του αρχικού σχεδίου.
Και πέρα από αυτό, μου αρέσει οπτικά, κάνει αντίθεση με το μαύρο.
Κάποιους σίγουρα θα τους ενοχλεί.
Αν επιχειρήσουν να κατασκευάσουν τη πλατφόρμα μπορούν να το αγνοήσουν, θα γλιτώσουν 1,52 ευρώ. 🤗

Καλησπέρα Δημήτρη, ευχαριστώ.
Το συγκεκριμένο αλφάδι είναι ακριβώς αυτό που χρησιμοποίησαν στην ορίτζιναλ πλατφόρμα αλλά δεν το λες και ακρίβειας. (Υποθέτω)
Η απόκρισή του είναι άμεση αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι ακριβής.
Το χρησιμοποίησα για λόγους πιστότητας στο αρχικό σχέδιο.
Το αλφαδιασμα του πικάπ γίνεται με μεγαλύτερο, παραλληλόγραμμο αλφάδι ,το συγκεκριμένο δεν το εμπιστεύομαι.

Ξέχασα να αναφέρω πως οι κολλήσεις των διαφορετικών υλικών έγιναν με βενζινόκολλα που είναι ελαστική για ευνόητους λόγους.

Βίδες δεν υπάρχουν πουθενά για να αποφύγω τους συντονισμούς και στο κάτω μέρος των ποδαρακίων (sic) έχω κολλήσει στρογγυλά κομμάτια λαστιχοφελλου.

Ηχητικά τώρα, αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι το μαύρο υπόβαθρο (καλύτερο noise floor, όπως θέλετε πείτε το) και τα καλύτερα επίπεδα ατμοσφαιρικότητας συνολικά. Η τραχύτητα έχει μειωθεί σημαντικά. (Α, και το βάθος της σκηνής έχει μεγαλώσει).

Κάπου διάβασα ότι το συγκεκριμένο πικάπ θέλει καλή βάση γιατί είναι επιρρεπές στους μικροσυντονισμούς.

Τεσπά, συνολικά είμαι ευχαριστημένος, σίγουρα θα υπάρχουν πιο αποτελεσματικά σχέδια και υλικά αλλά εκεί ίσως μπλέκεις με εξωτικά υλικά.

Αν θες βάλε καμία φωτογραφία του δικού σου project.
Τα εξαρτήματα ειναι αυτά. Υπάρχει ΜΔΦ , Μάρμαρο και Βαλτική Σημύδα στο εργαστήριο. 380 * 470 είναι η διάσταση. Ισως ενδιάμεσα και άλλο υλικό, (φελλός?) δεν έχω καταλήξει οριστικά. Φυσικά οι όποιες ιδέες ευπρόσδεκτες. Αρχικά θα χρησημοποιήσω το άλφαδι του Clearaudio, το οποίο δεν νομίζω οτι είναι ιδιαίτερης ακρίβειας ...

Attachments

• 1783609107040.jpg
    1783609107040.jpg
    597.3 KB · Views: 11
  • Like
Reactions: Haagenti
Τα εξαρτήματα ειναι αυτά. Υπάρχει ΜΔΦ , Μάρμαρο και Βαλτική Σημύδα στο εργαστήριο. 380 * 470 είναι η διάσταση. Ισως ενδιάμεσα και άλλο υλικό, (φελλός?) δεν έχω καταλήξει οριστικά. Φυσικά οι όποιες ιδέες ευπρόσδεκτες. Αρχικά θα χρησημοποιήσω το άλφαδι του Clearaudio, το οποίο δεν νομίζω οτι είναι ιδιαίτερης ακρίβειας ...
Τι σύμπτωση και η δικιά μου έχει ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις.
Τώρα για τα υλικά, δεν ξέρω αν θες να βάλεις σκέτο φελλό ή λάστιχοφελλό ανάμεσα στα σκληρά υλικά, αλλά νομίζω ότι και με τα δύο θα πάρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Στα θετικά του λαστιχοφελλού είναι το γεγονός ότι δεν τρίβεται, στα αρνητικά το σχετικά μικρό του πάχος, μπορείς όμως να το βάλεις διπλό όπως έκανα εγώ σε δύο από τα κενά ανάμεσα στα mdf.
Ότι και να βάλεις πάντως νομίζω πως η βενζινόκολλα είναι μονόδρομος στις κολλήσεις των υλικών λόγω της ελαστικότητας.