Plex media center

μην ανησυχεις, εχω ηδη στενοχωρηθει :)
Παντως δεν το στελνουν σε ολους ταυτοχρονα. Εχω διαβασει για αυτα τα email-προσφορες εδω και μερικους μηνες. Δεν εχω καταλαβει καν με ποιο κριτηριο δινονται αυτες οι προσφορες. Θεωρητικα και εγω δεν χρειαζομαι τις premium υπηρεσιες, αλλα απο την αλλη το χρησιμοποιω ΣΥΝΕΧΕΙΑ και δεν θα με χαλουσε το sync, οπως επισης να δοκιμασω τη φαση με το amazon cloud (μπηκα στο trial offer για το cloud drive και το εχω καταβολευτει, οποτε το 60αρι θα το σκασω στην αμαζον σε 3 μηνες που ληγει το free).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το plex ειναι πολυ κουραση αν το χρησιμοποιει κανεις με nas "της σειρας". Θελει καλo cpu, που τα πιο πολλα δεν εχουν. Επισης, αν αξιζει τα χρηματα εξαρταται παρα πολυ απο ποιες λειτουργιες του χρησιμοποιεις. Αν το εχεις απλα ως media player σε μια συσκευη πανω σε μια τηλεοραση, τοτε το kodi ειναι σαφως πιο απλο και καλυτερη επιλογη. Το plex δειχνει τα δοντια του οταν αρχιζεις και παιζεις σε πολλαπλες συσκευες, εντος εκτος δικτυου σπιτιου.
Τι λέει το Αμαζόν cloud αξίζει τελικά;

Ειμαστε λιγο offtopic, αλλα ας μας επιτρεψουν να απαντησω.
Προσωπικα και για τη δικη μου χρηση τουλαχιστον, θεωρω οτι αξιζει. Φαινεται αυτο αλλωστε απο το γεγονος οτι ειμαι αποφασισμενος να πληρωσω οταν τελειωσει το trial period. Να τονισω οτι ο τροπος που το χρησιμοποιω δεν εχει καμμια σχεση με plex (προς το παρων τουλαχιστον, αφου δεν ειμαι plex pass και δεν εχω δυνατοτητα plex cloud). ΑΛΛΑ λεω οτι αξιζει για εμενα για δυο λογους:

α. εχω upload 10mbit
β. το xpenology nas που εχω, διαθετει μια εφαρμογη, η οποια λεγεται cloudsync και επιτρεπει να κανει μονο του (και χωρις να δουλευει υπολογιστης) upload συγκεκριμενους φακελους που επιλεγω, προς καποιες υπηρεσιες cloud. Μια απο αυτες ειναι και το amazonc cloud drive.

Ετσι εχω επιλεξει (προς το παρον τουλαχιστον) τους φακελους με τις φωτο να ανεβαινουν στο αμαζον. Ετσι εχω ανα πασα στιγμη 3 πιστα αντιγραφα (+1 "μπασταρδεμενο" θα εξηγησω αργοτερα). α. nas, b. usb hdd κουμπωμενος πανω στο nas, c. amazon cloud drive, d. google photos. Το d. ειναι "μπασταρδεμενα" αντιγραφα, επειδη τα συμπιεζει "λιγο" (δεν εξηγει ακριβως ποσο) στην free εκδοση του. Θεωρητικα με το στησιμο που εχω κανει και με το google photos μονο, ειμαι καλυμμενος. Αλλα επειδη ειμαι λιγο παρανοϊκος, επειδη σκεφτομαι να επεκτεινω σιγα σιγα τη χρηση του amazon cloud drive και τελος επειδη γουσταρω να δοκιμαζω νεες υπηρεσιες :) , ειμαι διατεθειμενος να πληρωσο τα χρηματα αυτα, ειδικα αφου εχω απεριοριστο χωρο εκει.
Αν ομως, δεν ειχα τα 10upload και, πιο σημαντικο ακομα, επρεπε να αφηνω υπολογιστη ανοιχτο, τοτε τα πραγματα θα ηταν πολυ διαφορετικα. Για καποιον που εχει περισσοτερο upload (οπτικη ινα) τα πραγματα ειναι ακομα πιο ενδιαφεροντα. Υπαρχουν προγραμματακια (αν πατε στη σελιδα του cloud drive τα εχει εκει) τα οποια επιτρεπουν να κανεις το cloud drive mount στον υπολογιστη σου (οπως κανεις mount ενα network share). Καταλαβαινεις οτι με 100/100 down/up το cloud drive συμπεριφερεται σχεδον σαν τοπικο drive....

Ειμαστε λιγο offtopic, αλλα ας μας επιτρεψουν να απαντησω.
Προσωπικα και για τη δικη μου χρηση τουλαχιστον, θεωρω οτι αξιζει. Φαινεται αυτο αλλωστε απο το γεγονος οτι ειμαι αποφασισμενος να πληρωσω οταν τελειωσει το trial period. Να τονισω οτι ο τροπος που το χρησιμοποιω δεν εχει καμμια σχεση με plex (προς το παρων τουλαχιστον, αφου δεν ειμαι plex pass και δεν εχω δυνατοτητα plex cloud). ΑΛΛΑ λεω οτι αξιζει για εμενα για δυο λογους:

α. εχω upload 10mbit
β. το xpenology nas που εχω, διαθετει μια εφαρμογη, η οποια λεγεται cloudsync και επιτρεπει να κανει μονο του (και χωρις να δουλευει υπολογιστης) upload συγκεκριμενους φακελους που επιλεγω, προς καποιες υπηρεσιες cloud. Μια απο αυτες ειναι και το amazonc cloud drive.

Ετσι εχω επιλεξει (προς το παρον τουλαχιστον) τους φακελους με τις φωτο να ανεβαινουν στο αμαζον. Ετσι εχω ανα πασα στιγμη 3 πιστα αντιγραφα (+1 "μπασταρδεμενο" θα εξηγησω αργοτερα). α. nas, b. usb hdd κουμπωμενος πανω στο nas, c. amazon cloud drive, d. google photos. Το d. ειναι "μπασταρδεμενα" αντιγραφα, επειδη τα συμπιεζει "λιγο" (δεν εξηγει ακριβως ποσο) στην free εκδοση του. Θεωρητικα με το στησιμο που εχω κανει και με το google photos μονο, ειμαι καλυμμενος. Αλλα επειδη ειμαι λιγο παρανοϊκος, επειδη σκεφτομαι να επεκτεινω σιγα σιγα τη χρηση του amazon cloud drive και τελος επειδη γουσταρω να δοκιμαζω νεες υπηρεσιες :) , ειμαι διατεθειμενος να πληρωσο τα χρηματα αυτα, ειδικα αφου εχω απεριοριστο χωρο εκει.
Αν ομως, δεν ειχα τα 10upload και, πιο σημαντικο ακομα, επρεπε να αφηνω υπολογιστη ανοιχτο, τοτε τα πραγματα θα ηταν πολυ διαφορετικα. Για καποιον που εχει περισσοτερο upload (οπτικη ινα) τα πραγματα ειναι ακομα πιο ενδιαφεροντα. Υπαρχουν προγραμματακια (αν πατε στη σελιδα του cloud drive τα εχει εκει) τα οποια επιτρεπουν να κανεις το cloud drive mount στον υπολογιστη σου (οπως κανεις mount ενα network share). Καταλαβαινεις οτι με 100/100 down/up το cloud drive συμπεριφερεται σχεδον σαν τοπικο drive....
Δεν μου είπες όμως μπορώ να ανεβάζω εκεί ταινίες και σειρές το επιτρέπει η υπηρεσία; εγώ έχω στείλει Μειλ για invite αλλά ακόμα τίποτα

Θεωρητικα το user agreement με το cloud drive απαγορευει την προσθηκη πειρατικου υλικου και αν βρουν τετοιο ειναι εντος της δικαιοδοσιας τους να το σβησουν. Πρακτικα, στο reddit που το ειχα ψαξει λιγο, ελεγαν οτι μετεφεραν βιντεο υλικο και κανεις δεν ειδε να του το σβηνουν.
Μαλλον, προς το παρον τουλαχιστον, κανουν τα στραβα ματια. Παντως, σιγουρα δεν θα μετεφερα ολη τη βιβλιοθηκη μου εκει γιατι υπαρχει κινδυνος να τη σβησουν ή και χειροτερα...

Πάντως και εγώ την ίδια προσφορά του plex την πήρα το καλοκαίρι και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος...και λίγο off topic για τις φωτό εκτός από το plex έχω το flickr που με έχει βολέψει απίστευτα για αποθήκευση, με free χώρο 1Τ

Sent from my iPad using Tapatalk

Μου την εχει σπασει τελευταια,

πλεον τα updates γεινονται με εγκατασταση το background και εκτος οτι αργει παραπανω, εχω παρατηρησει οτι εαν μετα δε κλεισεις την εφαρμογη και δε την ανοιξεις ξανα, σου βγαζει στις ρυθμισεις οτι θελει update παλι, ασχετα εαν κλεινει απο μονη της κατα τη διαρκεια του background update!

Μου την εχει σπασει τελευταια,

πλεον τα updates γεινονται με εγκατασταση το background και εκτος οτι αργει παραπανω, εχω παρατηρησει οτι εαν μετα δε κλεισεις την εφαρμογη και δε την ανοιξεις ξανα, σου βγαζει στις ρυθμισεις οτι θελει update παλι, ασχετα εαν κλεινει απο μονη της κατα τη διαρκεια του background update!
Εντάξει ένα tab πρέπει να κλείσεις στον browser. Θα το φτιάξουν φαντάζομαι και αυτό.

Παιδιά μια ερώτηση γιατί δεν καταλαβαίνω τι μπορεί να φταίει: σε tv του κουτιού Samsung 40K5500 το plex εγκαταστάθηκε αλλά στην αναπαραγωγή ταινιών ζητά να γίνει transcoding (που το nass δεν μπορεί να κάνει).
Δεν καταλαβαίνω γιατί αφού:
- τις ίδιες ταινίες η TV της παίζει από στικάκι (άρα το media player της μπορεί να αναπαράξει τα φορμα αρχείων)
- τις παίζει και μέσω του DS Video (άρα ούτε δικτυακά υπάρχει θέμα)
στις ρυθμίσεις του Plex στην TV έχω βάλει direct play και παντού original ποιότητα.
Τι μπορεί να φτάει; Να τονίζω πως
- στο nass, o Plex server είναι μια έκδοση πριν την τελευταία
- στα 2 σπίτια που βλέπουν το ίδιο δίκτυο, το nass/plex σερβίρει σε άλλες 4 TV Samsung διαφορετικών γενεών χωρίς πρόβλημα.

Απο αυτα που αναφερεις, αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι "στα 2 σπίτια που βλέπουν το ίδιο δίκτυο, το nass/plex σερβίρει σε άλλες 4 TV Samsung διαφορετικών γενεών χωρίς πρόβλημα." Τα υπολοιπα (media player usb stick, ds video) δεν εχουν τοσο ενδιαφερον, μιας και ο client/player αλλαζει.

Μηπως εχεις βαλει στους subtitles "always burn;" αντι για auto;

Θα το κοιτάξω, σε ευχαριστώ.
Γιατί γράφεις πως τα υπόλοιπα είναι μικρής σημασίας; Ο player της tv (ή του όποιου client) δεν αναπαράγει την ταινία που "σερβίρει" το plex; Αν π.χ. ο player της δεν μπορεί να αναπαράξει Η265, θα υπάρχει το ίδιο πρόβλημα, είτε μέσω στικακίου, είτε μέσω plex. Από αυτό συνάγω πως, αφού ο player της 40Κ5500 αναπαράγει τα αρχεία μέσω στικ, θα έπρεπε να τα αναπαράγει και μέσω plex.
Ίσως κάτι μου διαφεύγει και κάνω λάθος συλλογισμό.

Οταν χρησιμοποιεις διαφορετικα προγραμματα (εσωτερικος media player, plex client, dsvideo client) το καθε ενα εχει δικες του δυνατοτητες και φορματ που αναγνωριζει. Δεν σου εχει τυχει καποιο βιντεο να μην το παιζει ενας player στο κινητο και να εγκαθιστας αλλο app; Στην αναπαραγωγη h265 που αναφερεις σαν παραδειγμα τα πραγματα ειναι λιγο διαφορετικο γιατι εκει εισερχονται και οι "αντικειμενικες" δυνατοτητες του hardware. Οσο διαθεση και να εχει το software, αν το hardware δεν "τραβαει", δεν γινεται τιποτα. Decoding μπορει να γινει ειτε σε επιπεδο software (τα διαφορα προγραμματα), ειτε σε επιπεδο hardware. Εχω την εντυπωση οτι υπαρχουν ελαχιστες καρτες γραφικων που υποστηριζουν hardware decoding h265. Για τηλεορασεις, media players ουτε καν λογος. Για αυτο και ολοι οι media players που υποστηριζουν h265 αναπαραγωγη ειναι "κτηνη" cpu, π.χ. nvidia shield tv

Όχι, το shield υποστηρίζει hardware decoding σε H.265, καθώς και τα περισσότερα arm του τελευταίου χρόνου.
Από x86 GPUs, nvidia 950, 960 και όλες οι 10xx, intel σχεδόν όλες του τελευταίου χρόνου, amd δγ/δα.

Re: Απάντηση: Plex media center

Όχι, το shield υποστηρίζει hardware decoding σε H.265,

ωπ σωστος! Με επιασες αδιαβαστο. Τωρα το εψαξα και βρηκα την επιβεβαιωση στο επισημο blog του shield.

Καλησπέρα σε όλους , αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα σχετικά με την βιβλιοθήκη του plex .
Όταν φτιάχνω ένα φάκελο και βάζω ελληνική γλώσσα (με αγγλικούς όλα οκ) , ενώ στο server όλα είναι καλά(διαβάζω την υπόθεση στα ελληνικά ) , στην τηλεόραση βγαίνουν κινέζικα (Samsung D8000 55’’) . Γνωρίζει κάνεις για ποιο λόγο ?

Εδω

και λιγο καιρο μου κανει ενα κουφο, εχω ενεργοποιησει το "Opensubtitles Plugin", σε φαση οτι βαρεθηκα να κατεβαζω υποτιτλους και εχω επιλεξει μονο Ελληνικους και Αγγλικους.

Παρατηρησα οτι ορισμενες φορες εχει διαθεσιμους και σε αλλες γλωσσες αλλα οχι παντα, εψαξα να δω μηπως εχω και καποιο αλλο plugin ενεργοποιημενο για υποτιτλους και δημιουργειται κανενα θεμα αλλα δεν εχω αλλο.

Χαιρετισμους

Μηπως κατεβαζεις mkv που εχουν embedded και αλλους υποτιτλους; Το plex αναγνωριζει "εσωτερικους" και "εξωτερικους" υποτιτλους.

Καλησπέρα σε όλους , αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα σχετικά με την βιβλιοθήκη του plex .
Όταν φτιάχνω ένα φάκελο και βάζω ελληνική γλώσσα (με αγγλικούς όλα οκ) , ενώ στο server όλα είναι καλά(διαβάζω την υπόθεση στα ελληνικά ) , στην τηλεόραση βγαίνουν κινέζικα (Samsung D8000 55’’) . Γνωρίζει κάνεις για ποιο λόγο ?

Δοκιμασες

να σωσεις το αρχειο σε UTF-8? Αν και βασικα δε πρεπει να τιθεται θεμα νομιζω, κατι μου εχει τυχη στο παρελθον αλλα δε μπορω να θυμηθω!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μηπως κατεβαζεις mkv που εχουν embedded και αλλους υποτιτλους; Το plex αναγνωριζει "εσωτερικους" και "εξωτερικους" υποτιτλους.

Λες

να τη πατησα ετσι, θυμησε μου λιγο πως θα δω εαν εχει ενσωματωμενους, να το σιγουρεψω οταν μου τυχη ξανα!

Οποίοι υπότιτλοι δεν αντιστοιχούν σε εξωτερικά αρχεία είναι εσωτερικοί

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors