Plex media center

Παιδιά μια ερώτηση και από εμενα...υπάρχει τρόπος να βλέπω στην τηλεόραση του δωματίου μου, όπου έχω την εφαρμογή του plex, χωρίς να πρέπει να αφήνω τον υπολογιστή ανοικτό όλο το βράδυ?

Sent from my iPad using Tapatalk

Εχω ενα προβλημα με το encoding των subs στον Plex Media Player. Στο Samsung app φαινονται μια χαρα. Το ιδιο και στο παλιο πλεον Plex Home Theater, οπως και μεσω chromecast.

Αλλα στο Media Player εμφανιζονται οι υποτιτλοι με τα γνωστα "κινεζικα". Επαιξα με τις ρυθμισεις αλλα δεν βρηκα ακρη. Υπαρχει καποιος που χρησιμοποιει τον Media Player και εχεις σωστους subs? Ολοι οι subs ειναι srt.

Το ελυσα με αυτο το plug-in Str2Utf-8.

Απάντηση: Re: Plex media center

Το ελυσα με αυτο το plug-in Str2Utf-8.
Δεν μου πήγε ποτέ στο μυαλό να το ψάξω. Απλά δούλευα το home theater μέχρι να επιλυθεί το θέμα.

Μεταξύ μας το home theater το θεωρώ πολύ πιο όμορφο.

Στάλθηκε από το Nexus 6P μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Plex media center

Παιδιά μια ερώτηση και από εμενα...υπάρχει τρόπος να βλέπω στην τηλεόραση του δωματίου μου, όπου έχω την εφαρμογή του plex, χωρίς να πρέπει να αφήνω τον υπολογιστή ανοικτό όλο το βράδυ?

Sent from my iPad using Tapatalk

Όχι.
Ένα από τα μεγάλα μειονεκτήματα του plex

Sent from my iPhone using Tapatalk

Παιδιά καλησπέρα! Πήγα να χρησιμοποιήσω μετά από καιρό το plexbmc και δεν μου βγάζει πλέον τα περιεχόμενα του σέρβερ. Θέλει πλέον plex pass?

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Plex media center

Παιδιά καλησπέρα! Πήγα να χρησιμοποιήσω μετά από καιρό το plexbmc και δεν μου βγάζει πλέον τα περιεχόμενα του σέρβερ. Θέλει πλέον plex pass?

οχι, απλα καποια στιγμη αλλαξαν σε καποια εκδοση του σερβερ τον τροπο που δουλευει το authorization. Για να σου δουλεψει παλι κανεις τα εξης

- plex web ->settings->server->network->βαζεις την ip του μηχανηματος που τρεχει plexbmc στο κουτακι "List of IP addresses and networks that are allowed without auth"

Δεν το ξέρω αυτό γιατί δεν έχω απομακρυσμένο plexbmc. Αλλά εκεί θεωρητικά θα έχεις πρόβλημα dynamic IP.

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors

Τελικώς ήθελε να ενεργοποιήσω το enable remote access από τα settings. Κάποια στιγμή είχα επανεγκαταστήσει τον server και μάλλον έχασε τις ρυθμίσεις. Ευχαριστώ και πάλι avpap.

καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα. εγω αγορασει το nas 215j το εγκατεστησα εβαλα και το plex. στην samsung εκανα το ιδιο εστεισα το plex και παιζουν τα εργα μια χαρα. Το προβλημα ειναι οταv βλεπω τα εργα στο plex tou pc. Τα περισσοτερα καινουργια εργα τα παιζει αλλα παλια western δεν τα παιζει καθολου. (Βγαζει ο διακομιστης δεν ειναι αρκετα ισχυρος). Εχω περασει τους klite codecs στο pc. θα ηθελα τα φωτα σας σαν πιο εμπειροι. Ευχαριστω

καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα. εγω αγορασει το nas 215j το εγκατεστησα εβαλα και το plex. στην samsung εκανα το ιδιο εστεισα το plex και παιζουν τα εργα μια χαρα. Το προβλημα ειναι οταv βλεπω τα εργα στο plex tou pc. Τα περισσοτερα καινουργια εργα τα παιζει αλλα παλια western δεν τα παιζει καθολου. (Βγαζει ο διακομιστης δεν ειναι αρκετα ισχυρος). Εχω περασει τους klite codecs στο pc. θα ηθελα τα φωτα σας σαν πιο εμπειροι. Ευχαριστω

Μάλλον η CPU του NAS δεν είναι αρκετά ισχυρή για το transcoding. Klite codecs δε χρειάζεσαι.

https://www.youtube.com/watch?v=wY4gn-tkN-Y

πολυ ευχαριστα νεα! Στην εκδοση 1.4 (ειναι beta) εβαλαν υποστηριξη για gpu transcoding. Απο οτι ειδα στο βιντεο ειναι μονο για τσιπακια ιντελ, προς το παρον τουλαχιστον. Απο οσο θυμαμαι το emby ειχε κανει το ιδιο βημα πριν καποιες μηνες, αλλα το συγκεκριμενο λογισμικο δεν το πολυπαρακολουθω. Αν προχωρησει καλα το εγχειρημα, ανοιγει το δρομο για στησιμο plex server πανω σε hardware που δεν θα το σκεφτομασταν. Στο βιντεο, ο σερβερ τρεχει σε voyo v1 που εχει apollo lake n4200
http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Pentium+N4200+%40+1.10GHz

2180 cpubenchmark που υπο διαφορετικες συνθηκες θα ηταν οριακα αρκετο για 1 transcoded stream. Στο βιντεο τρεχει ταυτοχρονα 2 streams με ενεργοποιημενο το "hardware acceleration". Επισης ανοιγει ο δρομος για στησιμο diy nas με ικανοτητα plex transcoding και πολυ λιγοτερο ενεργοβορα

To δοκιμασα στον g1820 αλλα μαλλον δεν υποστηριζεται :(
Δηλαδή άμα έχεις μια NVIDIA θα κάνει κωδικοποίηση μέσω κάρτα γραφικών;

προς το παρον υποστηριζει μονο onboard καρτες γραφικων σε τσιπακια της ιντελ. Για αυτο και περιμενα να δουλεψει με τον 1820 μου. Δεν δουλεψε ομως. Σε φαση βετα ειναι ακομη οποτε μην εχουμε και πολλες απαιτησεις. Φανταζομαι οτι σιγα σιγα θα επεκτεινουν το hardware που θα υποστηριζεται.

Το βασικο ειναι οτι με μια μητρικη π.χ. http://www.skroutz.gr/s/10352114/Asrock-J4205-ITX.html που εχει καταναλωση "χωμα" (10w tdp) και εχει mini itx form factor θα μπορεις να στησεις server που θα μπορει να κανει transcode. Πρακτικα ακομα και οι παλαιοτερες j1800-j1900 θα υποστηριζουν hardware transcoding.

προς το παρον υποστηριζει μονο onboard καρτες γραφικων σε τσιπακια της ιντελ. Για αυτο και περιμενα να δουλεψει με τον 1820 μου. Δεν δουλεψε ομως. Σε φαση βετα ειναι ακομη οποτε μην εχουμε και πολλες απαιτησεις. Φανταζομαι οτι σιγα σιγα θα επεκτεινουν το hardware που θα υποστηριζεται.

Το βασικο ειναι οτι με μια μητρικη π.χ. http://www.skroutz.gr/s/10352114/Asrock-J4205-ITX.html που εχει καταναλωση "χωμα" (10w tdp) και εχει mini itx form factor θα μπορεις να στησεις server που θα μπορει να κανει transcode. Πρακτικα ακομα και οι παλαιοτερες j1800-j1900 θα υποστηριζουν hardware transcoding.
Ωραία νέα

Μία βοήθεια παρακαλώ.

Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν στο πατρικό μου στο Βόλο και έβλεπα σε μία LG μέσω Xplay μία ταινία, χρησιμοποιώντας ως server το PC μου στην Αθήνα που hostάρει τη Library. Εντελώς ξαφνικά, περίπου στα μέσα της ταινίας υπήρξε κάποιο κόλλημα και μετά την επανεκκίνηση του Xplay στην τηλεόραση αδυνατούσε να συνδεθεί.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε στις ρυθμίσεις του Plex και συγκεκριμένα εδώ:

Not available outside your network
Your server is signed in to Plex, but is not reachable from outside your network.

Είναι δυνατόν να έχει κλείσει κάποιο port από μόνο του? Δοκίμασα port forward εκ νέου, αλλά τζίφος. Τι μπορεί να φταίει?

το εχω παθει να χανεται η συνδεση (πριν καποιους μηνες, τωρα δεν μου το εχει κανει τελευταια). Εμπαινα με vpn και εκανα restart το docker (επανεκκινηση της εφαρμογης). Εσυ οταν μπαινεις plex web, μπορεις να δεις τον σερβερ ή οχι;
Επισης, υποθετω εχεις γυρισει πλεον σπιτι του. Τωρα δουλευει κανονικα ή οχι; ητανδηλαδη κατι εκεινης της στιγμης ή συνεχιζεις να εχεις προβλημα;

το εχω παθει να χανεται η συνδεση (πριν καποιους μηνες, τωρα δεν μου το εχει κανει τελευταια). Εμπαινα με vpn και εκανα restart το docker (επανεκκινηση της εφαρμογης). Εσυ οταν μπαινεις plex web, μπορεις να δεις τον σερβερ ή οχι;
Επισης, υποθετω εχεις γυρισει πλεον σπιτι του. Τωρα δουλευει κανονικα ή οχι; ητανδηλαδη κατι εκεινης της στιγμης ή συνεχιζεις να εχεις προβλημα;
Απορία εγώ που βλέπω μέσω seedbox την κωδικοποίηση την κάνει το seedbox αν μια ταινία είναι μεγάλη σε ανάλυση θα μπορεί μια γραμμή με 1.5 MB να δίνει Streaming σταθερό;

Έχω γυρίσει σπίτι πλέον,ναι. Δυστυχώς το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται. Εγώ τον server τον βλέπω κανονικά, αλλά το remote access παραμένει στα κόκκινα.

Δεν έχω κάποιο πρόγραμμα για vpn εγκατεστημένο και έχω απεγκαταστήσει το πρόγραμμα και το επανεγκατέστησα, όπως επίσης απενεργοποίησα firewall και defender, αλλά τζίφος.