Πλοήγηση στο Android

το καλυτερο Gps ΘΑ ηταν :γραφικα sygic , μενου ndrive, πλοηγηση dont panic(τουλαχιστον για μεσα στην Αθηνα) :p .Tελος παντων, για να μην ακουστω ως μουρμουρης και αντιδραστικος, απλα θα πω , οτι λογο δουλειας (ταξι), το χρησιμοποιω πανω απο 12 ωρες ημερησιως.Η δευτερη καλυτερη εφαρμογη στον κοσμο η taxiplon (κεντρικο δελτιο Mega την κυριακη που μας περασε) στηριζεται πανω στο dont panic.Οταν γραφτηκα στην εταιρεια (τωρα δεν ειμαι, αρα δεν την διαφημιζω) τους ειπα για ndrive-sygic-igo γιατι απλουστατα ουτε καν τοξερα το dont panic.Εκεινοι ομως ειχαν κανει ολοκληρη ερευνα και τελικα οπως αποδειχτηκε (γιατι τιποτα δεν τρωω απλα επειδη μου το σερβιρουν), ειχαν δικιο, προς το παρων βεβαια.Μιλαω για την εφαρμογη του Android στους επαγγελματιες οδηγους και οχι των πελατων (υπαρχουν 2 στο market)
Ζηλευω τις διασταρωσεις που εχει το ndrive πραγμα που το dont panic δεν εχει.Επισης στο panic αν του γραψεις π.χ αριστοτελους σου βγαζει πρωτα την γνωστη στην Αθηνα.Αν εσυ ψαχνεις ομως π.χ ψυχικο και δεν το γραψεις, σου βγαζει λιστα απο θεσ/νικη, Σερρες κτλ.
Με το sygic καντε το εξης απλο...αν βρεθειτε Καλιρροης και του δωσετε προορισμο Πειραια, ειτε ιδανικη διαδρομη, ειτε κοντινη ειτε οικονομικη ειτε οτι αλλο εχει, ΔΕΝ προκειται να σας παει απο τον λογικο δρομο.Ειτε μεσα απο καλιθεα θα σας παει ειτε θα σας πει στριψτε δεξια (προς συγγρου) και μετα θα σας πει μεσα απο κουκακι...
Μπορω να πω παρα πολλα παραδειγματα αλλα δεν θελω να σας κουραζω γιατι στο φιναλε δεν εχω και μετοχες στο dont panic.Αντιθετα ψαχνω για κατι καλυτερο.
Τωρα για τον φιλο που ειπε οτι στην επαρχια το sygic παει καλυτερα , μαλλον η πλαστιγγα γερνει προς ndrive μερια.Χωριο Αγιος Νικολαος, εξω απο τα Μαζεικα, νομος Αχαιας το sygic σε δειχνει σε χωραφια το ndrive εχει και το διπλανο χωριο.
Βεβαια οπως ειπα , ενα ειναι το σιγουρο : ΟΛΑ θα σε πανε εκει που θελεις εστω και γυρω γυρω.

Μάλλον έχεις δίκιο αφού είσαι επαγγελματίας και σίγουρα ξέρεις καλύτερα. Εγώ δεν έχω δοκιμάσει κανένα άλλο εκτός απ τα demo τους, έχω το NDRIVE, το χρησιμοποιώ στη δουλιά το περισσότερο εντός κι εκτός Αθηνών και χωρίς να θέλω να υποστηρίξω την αγορά μου, με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. Οπου του έχω βάλει μέχρι στιγμής με έχει βγάλει ακριβώς. Μάλιστα χθες είχα και το βοηθό μου στο αμάξι κι ήθελα να πάω σε μια δουλιά που μόνο απ την έδρα μου ξέρω να πάω κι είπα να το βάλω γιατί ούτως ή άλλως δεν είχα ιδέα πως κι αυτός έβαλε το igo που είχε, ε λοιπόν το σημείο που ήθελα να πάω μου το βγαλε και με πήγε ακριβώς, στου βοηθού μου ακόμα ψάχνει γιατί δεν έχει την τοποθεσία στο μενού του. Καταλήγω ότι μέχρι στιγμής έχω 100% επιτυχία σε περίπου 70-80 διαδρομές εντός κι εκτός Αθήνας.

εγκατέστησα δοκιμαστικά το don't panic και όταν μετέφερα τα favourites από το iGO είδα ότι παίρνει μόνο τα πρώτα 100 :bang:

έχει όντως περιορισμό στα 100 favourites, μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει;

αυριο θα δοκιμασω παραλληλα με το copilot live...
για τον φιλο που ρωταει για τα favourites δυστυχως εχω το ταμπλετ στο αμαξι και εχω λιγο πυρετο για παω...νομιζω εχει ενα ελληνικο φορουμ η μιρεο...για ριξε εκει μια ερωτηση

επανερχομαι ,για να ολοκληρωσω αυτο που ελεγα...
copilot..στο κινητο μου Lg-optimus2x ενω κλειδωνε 10 δορυφορους αναζητουσε να κλειδωσει στους 12 (!!)...τεσπα, εκανα μερικα τεστ σε προσομειωση.Μενω Καλογρεζα κοντα στην λεωφορο Κυμης.Το πατρικο μου ειναι κοντα στο Υγεια στο Χαλανδρι.copilot+dontpanic με εστειλαν με δυο διαφορετικες πορειες (ειτε απο ολυμπιακο σταδιο ειτε απο καποδιστριου φιλοθεη).Το sygic με εστελνε ειτε απο Καποδιστριου , ειτε και μια βολτα απο Χαλανδρι κεντρο για να δω αν τα μαγαζια ειναι ανοιχτα :p . Mε τιποτα ομως οτι και αν εκανα απο Σπυρου Λουη.
Tελος παντων αυτα ειναι πταισματα.Εκεινο που με ενοχλησε σε ΟΛΑ τα προγραμματα πλοηγησης, ειναι οτι τα προγραμματα μια χαρα ειναι, αλλα οι χαρτες που εχουν για Ελλαδα ειναι για πεταμα.Πεστε μου δηλαδη αν κανω την τρίχα τριχιά δηλαδη..Δεν ξερω την Αθηνα, και θελω να παω για εκτακτη αναγκη (εκει δεν χρειαζομαστε ολοι το σωστο Gps?) στο νοσοκομειο ΚΑΤ.Προκαλω οποιον θελει να μου πει που δειχνει το ΚΑΤ !!!
copilot+dont panic θα σε πανε απεναντι απο το Ζηρινειο στην αφετηρια των λεωφορειων, οπου απο εκει και περα θα ρωτησεις που ειναι..αφου βεβαια για να σε πανε εκει σε εχουν παει (και λογικο ειναι) μια βολτισα παραπανω.
Το Sygic θα σε παει στην πυλη, αλλα εκει η πυλη πρεπει να εχει κλεισει καμμια δεκαετια τουλαχιστον !Τουλαχιστον οσους ρωτησα ουτε καν ηξεραν οτι λειτουργουσε.Γενικα το Sygic ειναι η χαρά του βενζινα.
Τα προγραμματα ολα πιστευω οτι ειναι κορυφαια.Απλα εχουν τους χαρτες Ελλαδος γτπ !!
Να προσθεσω και το mio gps αυτοκινητου εχει στο νοσοκομειο ΚΑΤ την οδο Γρηγοριου Λαμπρακη (το σωστο ειναι Νικης 2).
Δυστυχως δεν εχω το mls να δω αυτο τι κανει (και απο μνημης δεν μ αρεσει να λεω, χωρις φρεσκα τεστ)...
Τεσπα θεωρησα σωστο να μοιραστω την εμπειρια μου μαζι σας και απο εκει και περα τα συμπερασματα δικα σας.
Συγνωμη αν σας κουρασα :)
ZoomButt.gif

Συγνωμη αν σας κουρασα :)
ZoomButt.gif

Πλακα μας κανεις φιλε μου???
Ισα ισα που χαρα μας ειναι να διαβαζουμε κειμενα που εχουν κατι να πουν ,το κυριοτερο,μεσα απο δοκιμες και εμπειριες.
Το dont panic στην Αθηνα ειναι και για μενα κορυφαιο (αν και την Πειραιως την δειχνει με 3 λωριδες) αλλα στην επαρχια χωλαινει.
Στην κυριολεξια εδειχνε οτι ναναι σε χωριο εξω απο την Λαμια.
Αμ το sygic που επεμενε να στριψω αριστερα στην εθνικη με μπαριερα στην μεση?????
Υποψην οτι του ειχα βαλει προορισμο Αθηνα και αυτο εξω απο το Καστρο στην μεγαλη ευθεια ηθελε να παω αριστερα!!!!!!!

Και καλα ,εγω το βαζω πολλες φορες ,ετσι για να υπαρχει.
Αν μου το εκανε σε διαδρομη που δεν ηξερα?????

Τετοια κουλα παντως το mls δεν μου εχει κανει.
Και αυτο παντως ,οταν παω Ιεραπετρα απο Βιανο εξω απο την Ιεραπετρα που εχει την μεγαλη ευθεια που σε οδηγει κατευθειαν μεσα στην πολη , επιμενει να μου λεει να στιψω αριστερα ,βαζοντας με σε κατι στενα .
Δεν το εχω ακολουθησει ποτε γιατι βαριεμαι,αλλα απο περιεργια θα παω μια φορα να δω τι ειχε στο μυαλο του ο ποιητης:flipout:

Μαλλον εδω επρεπε να το βαλω.....

Βρε φιλαρακια, ειναι δυνατον να μην υπαρχει επιλογη ευρεσης ,με βαση τις συντεταγμενες????
Το ψαχνω στο "dont panic" της Mireo και ειναι αδυνατον να το βρω.
Το εχουν κρυμενο πουθενα,σε κανενα παραξενο μενου????

Κοιτάζοντας πάντως στο iGO με τον τελευταίο χάρτη της TomTom (2011.12) έχει 3 εισαγωγές για ΚΑΤ:
1. ΚΑΤ (σωστή διεύθυνση στη Νίκης)
2. ΚΑΤ Επείγοντα (σωστή διεύθυνση στη Νίκης)
3. ΚΑΤ (H είσοδος στην Κοραή - από την άλλη πλευρά τελείως από την Νίκης, μάλλον η κλειστή που αναφέρθηκε πιο πάνω)
Πάντως επιλέγοντας ΚΑΤ Επείγοντα που είναι αυτό που χτύπα ξύλο να μην ψάξεις ποτέ, θα φτάσεις...

To nDrive είναι πραγματικά χτικιό.Για να ξεκολλήσει από τον προηγούμενο τερματισμό που του είχες δώσει,θέλει κανενα 10λεπτο και αυτό με παρακάλια,ευχές μπινελίκια και ρισταρτ.Στην Εθνική σε διαδρομες πχ από Καραισκάκη για Ν.Φιλαδέλφεια,θα σου πει σίγουρα κανα δυό φορές να κάνεις αριστερά και να πέσεις πάνω στις διαχωριστικές μπάρες.

To nDrive είναι πραγματικά χτικιό.Για να ξεκολλήσει από τον προηγούμενο τερματισμό που του είχες δώσει,θέλει κανενα 10λεπτο και αυτό με παρακάλια,ευχές μπινελίκια και ρισταρτ.Στην Εθνική σε διαδρομες πχ από Καραισκάκη για Ν.Φιλαδέλφεια,θα σου πει σίγουρα κανα δυό φορές να κάνεις αριστερά και να πέσεις πάνω στις διαχωριστικές μπάρες.

Δεν ξέρω αν είμαι ο τυχερός της περίπτωσης πάντως εμένα δεν μου έχει δημιουργήσει κανένα απ αυτά τα προβλήματα, πραγματικά δεν έχω σκεφτεί για αντικατάστασή του με κάτι άλλο.

Μαλλον εδω επρεπε να το βαλω.....

Βρε φιλαρακια, ειναι δυνατον να μην υπαρχει επιλογη ευρεσης ,με βαση τις συντεταγμενες????
Το ψαχνω στο "dont panic" της Mireo και ειναι αδυνατον να το βρω.
Το εχουν κρυμενο πουθενα,σε κανενα παραξενο μενου????
Με την βοηθεια φιλου απο το navimania βρεθηκε.
Ειναι στις αναζητησεις, εκει που γραφει φ/λ !!
Τωρα τι εννοει ο ποιητης, με αυτη την συντομογραφια πολυ θα ηθελα να το μαθω.

Έστειλα mail στην NDrive για το πρόβλημα που έχω με το να μην ξεκολάει το πρόγραμμα όταν το ανοίγω από τον προηγούμενο προορισμό.
Παραθέτω την απάντησή τους.Κατέβασα και το πρόγραμμα που μου πρότειναν και το πρόβλημα λύθηκε.
.
.
Dear Customer,

Thank you for contacting us.

Unfortunately the situation you are having is related to the internal GPS antenna of your device which may not be getting an accurate fix.

In order to reduce the GPS fix time, please ensure you are in an open area (outside of any building). If you still experience slow GPS fix you may wish to try the application "GPS Aids" which is available in Google Play for free (be advised that we do not provide any kind of support for this application, and we cannot be responsible for any irregular situation it causes).

When using it, please ensure you are connected to a WIFI network in order to avoid data charges, as it will perform a data connection.

Afterwards please start again NDrive and it should help to reduce the GPS fix time.

If you have any further questions, feel free to contact us again.

Cumprimentos / Best Regards

NDrive Support

Αναρωτιέμαι βέβαια τι θα έκαναν αν τους έλεγα να διαβιβάσω την απάντησή τους στην Samsung...

Η εφαρμογή που βοηθάει λίγο και πρέπει να την τρέξεις μόνο μια φορά και δεν σε χρεώνει με δεδομένα (ούτε χρειάζεται σύνδεση με το internet) είναι το FasterFix. Θέλει root access.

Κατά καιρους δοκιμάζω διάφορα αλλα μεχρι τωρα δεν εχω βρει αυτό που θα με κανει να χρησιμοποιώ μονο αυτό και κανενα άλλο.
Από παλια χρησιμοποιούσα το destinator 7 σε windows phone και ακομα και σημερα υπαρχουν κάποια πράγματα που δεν τα βρισκω στα σημερινα προγραμματα πλοήγησης για Android smart phone.
Το πιο θετικο για μενα στο D7 ηταν η προσθήκη δικων μου κατηγοριων αγαπημενων.
Συγκεκριμένα και επειδή λογο της δουλεια μου ταξιδεύω πολύ, μου ηταν πολύ βολικο η δημιουργία κατηγοριων για κάθε πολη ξεχωριστά οπου μεσα σε αυτές αποθήκευα - καταχωρούσα τις τοποθεσίες ενδιαφέροντος μου .
Δυστυχώς σε οποια προγράμματα τσέκαρα κανενα δεν εχει την δυνατοτητα προσθήκης αγαπημενων κατηγοριών και όλα διατηρούν μια γενικη οπου γίνεται ένας αχταρμάς εάν μαλιστα εχεις πολλες αποθηκευμένες τοποθεσίες.
Στην περίπτωση μου είναι αδυνατον να εχω 200 τοποθεσίες αποθηκευμένες πχ στο igo και να πρεπει να της ψαχνω μια μια.
Μεχρι τωρα το μοναδικο που εχει δυνατότητα δημιουργίας προσωπικών κατηγοριών αγαπημένων είναι το nDrive 10 , δυνατότητα που μαλιστα αφαιρέθηκε στην version 11 ( αν είναι δυνατον)
Αυτό είναι και το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ τον τελευταίο χρονο με οσα μειονεκτήματα εχει.
Ενας συνδυασμός igo my way ( που διαφέρει εντέλει με το igo 8 των wndows ) και N drive10 θα με ικανοποιούσε αλλα δυστυχώς από οσο ξερω δεν υπαρχει.

Αυτές τις μέρες δοκιμαζω το copilot και μεχρι τωρα με εχει εντυπωσιάσει με καποιες λειτουργίες του.

Re: Απάντηση: Πλοήγηση στο Android

Κατά καιρους δοκιμάζω διάφορα αλλα μεχρι τωρα δεν εχω βρει αυτό που θα με κανει να χρησιμοποιώ μονο αυτό και κανενα άλλο.
Από παλια χρησιμοποιούσα το destinator 7 σε windows phone και ακομα και σημερα υπαρχουν κάποια πράγματα που δεν τα βρισκω στα σημερινα προγραμματα πλοήγησης για Android smart phone.
Το πιο θετικο για μενα στο D7 ηταν η προσθήκη δικων μου κατηγοριων αγαπημενων.
Συγκεκριμένα και επειδή λογο της δουλεια μου ταξιδεύω πολύ, μου ηταν πολύ βολικο η δημιουργία κατηγοριων για κάθε πολη ξεχωριστά οπου μεσα σε αυτές αποθήκευα - καταχωρούσα τις τοποθεσίες ενδιαφέροντος μου .
Δυστυχώς σε οποια προγράμματα τσέκαρα κανενα δεν εχει την δυνατοτητα προσθήκης αγαπημενων κατηγοριών και όλα διατηρούν μια γενικη οπου γίνεται ένας αχταρμάς εάν μαλιστα εχεις πολλες αποθηκευμένες τοποθεσίες.
Στην περίπτωση μου είναι αδυνατον να εχω 200 τοποθεσίες αποθηκευμένες πχ στο igo και να πρεπει να της ψαχνω μια μια.
Μεχρι τωρα το μοναδικο που εχει δυνατότητα δημιουργίας προσωπικών κατηγοριών αγαπημένων είναι το nDrive 10 , δυνατότητα που μαλιστα αφαιρέθηκε στην version 11 ( αν είναι δυνατον)
Αυτό είναι και το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ τον τελευταίο χρονο με οσα μειονεκτήματα εχει.
Ενας συνδυασμός igo my way ( που διαφέρει εντέλει με το igo 8 των wndows ) και N drive10 θα με ικανοποιούσε αλλα δυστυχώς από οσο ξερω δεν υπαρχει.

Αυτές τις μέρες δοκιμαζω το copilot και μεχρι τωρα με εχει εντυπωσιάσει με καποιες λειτουργίες του.

Φίλε μου δεν ξέρω αν το έχω καταλάβει καλά αλλά εγώ που έχω το NDRIVE 11 έχει κανονικά κατηγορίες, ειδάλλως πως γίνεται κι έχω δουλιάς, οικογενειακά, διακοπές κ.λ.π. και μάλιστα τους δίνω εγώ ονομασία; Για ψάξτο καλύτερα γιατί πιστεύω κάτι σου διαφεύγει εκτός αν εγώ δεν κατάλαβα καλά.

Αυτες οι κατηγορίες που λες αν θυμάμαι καλα προϋπάρχουν...
Το θεμα ειναι αν εσυ διπλα σε αυτες μπορεις να δημιουργήσεις καινούργιες πχ με ονοματα πολεων οπου μεσα σε αυτες να αποθηκεύεις τα σημεια ενδιαφέροντος σου.
Απο οσο το τεσταρα δεν ειδα να το κάνει.

Αυτες οι κατηγορίες που λες αν θυμάμαι καλα προϋπάρχουν...
Το θεμα ειναι αν εσυ διπλα σε αυτες μπορεις να δημιουργήσεις καινούργιες πχ με ονοματα πολεων οπου μεσα σε αυτες να αποθηκεύεις τα σημεια ενδιαφέροντος σου.
Απο οσο το τεσταρα δεν ειδα να το κάνει.

Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα πάντως μόλις βρω λίγο χρόνο θα το ψάξω και θα επανέλθω.

Αυτο που λεω ειναι πως κατω απο τις κατηγορίες Εργασίας , Φιλοι που υπαρχουν στο Ndrive10 εγω εχω δημιουργήσει κατηγοριες με ονόματα πολεων ( πχ Δραμα , Καβαλα Κατερινη κ.α. )
Στο ndrive 11 δεν ειδα τετοια δυνατότητα.

Αυτο που λεω ειναι πως κατω απο τις κατηγορίες Εργασίας , Φιλοι που υπαρχουν στο Ndrive10 εγω εχω δημιουργήσει κατηγοριες με ονόματα πολεων ( πχ Δραμα , Καβαλα Κατερινη κ.α. )
Στο ndrive 11 δεν ειδα τετοια δυνατότητα.
Λοιπόν τώρα που το άνοιξα να δω έχει να βάλω ό,τι θέλω, γράφει "+προσθήκη νέας ετικέτας". Πάτα μετάβαση, μετά διάλεξε έναν πρόσφατο προορισμό, πάτα επεξεργασία, σου βγάζει μια λίστα, πάτα ετικέτες και αμέσως μετά σου βγάζει τις ετικέτες και προσθήκη νέας ετικέτας.

Last edited: