Θα σας πω κάτι που θα το θεωρήσετε "εξυπνάδα" αλλά νομίζω ότι είναι άξιο αναφοράς.
Η πιο απλή λύση για λήψη επίγειου ψηφιακού σήματος με σχεδόν μηδενικό κόστος είναι η εξής. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα κομμάτι φθηνού ομοαξονικού καλωδίου κεραίας (μέχρι 5 μέτρα το πολύ, που είναι και πάρα πολύ), ένα βύσμα αρσενικό για να "κουμπώσουμε" στην είσοδο της κεραίας της τηλεόρασής μας. Απογυμνώνουμε την άλλη άκρη του καλωδίου και αφήνουμε 1 εκ χαλκό. "Κουμπώνουμε" τη μεριά του καλωδίου με το βύσμα στην κειραία της τηλεόρασής μας και η άλλη πλευρά με το απογυμνωμένο χαλκό μπαίνει... στη γείωση μιας πρίζας τοίχου ή ενός πολύπριζου. Κάνουμε αναζήτηση ψηφιακών καναλιών και τα έχουμε σχεδόν όλα αν όχι όλα! Το έχω δοκιμάσει αλλά μένω στην Αθήνα και πιθανόν με μια απλή εσωτερική κεραία να πιάνω τα ψηφιακά (δεν το έχω δοκιμάσει) αλλά επειδή έχω μπροστά μου ψηλότερα κτίρια από την πολυκατοικιία μου, που εμποδίζουν την οπτική επαφή με τις κεραίες μάλλον δεν θα έπιανε.
Σαν πρόχειρη λύση είναι πολύ καλή. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αν κουνήσεις λίγο το καλώδιο ή το βγάλεις χάνεις τελείως το σήμα. Αλλά από το να περνάω καλώδια γύρω στο μπαλκόνι, να τα καρφώνω και να στήνω ιστό και κεραία είναι προτιμότερο. Εκτός του ότι είναι πανεύκολο να το κρύψω όταν έρχονται συγγενείς στο σπίτι και θέλουν να δουν ελληνικά κανάλια και να προκαλέσουν ηχορρύπανση.
https://www.e-shop.gr/televes-149201-keraia-v-zenit-lte-ch21-58-59-60-p-PER.603659
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.