Αυτό που δεν μου φαίνεται ξεκάθαρο, είναι το σημείο που "μαζεύονται όλα τα καλώδια", όπως λες.
Αυτό που καταλαβαίνω, είναι ότι υπάρχουν σε ένα σημείο 5 καλώδια. Στο σημείο εκείνο λοιπόν, θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρίζα κεραίας, δεν υπάρχει τίποτα άλλο, παρά μόνο τα 5 καλώδια. Πάμε παρακάτω λοιπόν, εφόσον είναι έτσι...
Ας ξεκινήσουμε από τον ενισχυτή που ρωτάς...
Θα είμαι ειλικρινής, δεν τον έχω χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο. Παρόλα αυτά όμως, εγώ στην θέση σου δεν θα έβαζα αυτόν. Όχι ότι δεν είναι καλός. Απλά, δεν προτείνω ποτέ (εγώ προσωπικά) ενισχυτή ιστού με είσοδο sat, επειδή δεν έχουν καλή απολαβή στο επίγειο σήμα. Και αν τον βάλεις, πιθανότατα να μην σε ικανοποιεί η λήψη και μετά να πρέπει να βάλεις σε σειρά και δεύτερο ενισχυτή ιστού. Μπλέξιμο χωρίς λόγο δηλαδή. Καταλαβαίνεις γατί δεν τον προτείνω. Και γενικά, πάντα κατά τη γνώμη μου, ποτέ δεν χρειάζεται ενισχυτής για δορυφορική λήψη, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα που δεν αφορά στο πρόβλημά σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιονδήποτε ενισχυτή ιστού, χωρίς είσοδο sat. Δεν χρειάζεται κάποιον ιδιαίτερο να σου προτείνω, καλό θα ήταν όμως να είναι κάποιος επώνυμος και με μεγάλη απολαβή...
Στο σημείο που μαζεύονται τα 5 καλώδια τώρα, θεωρώντας πάντα ότι ισχύει η κατάσταση όπως είπα πιο πάνω...
Είναι μάλιστα και πιο βολική η κατάσταση όπως έχει. Το καλώδιο που πηγαίνει στην κεραία, το συνδέεις στο τροφοδοτικό. Το τροφοδοτικό θα έχει 2 εξόδους tv. Θα χρησιμοποιήσεις και τις 2 αυτές εξόδους, ώστε να κατανείμεις το σήμα ισομερώς. Στην κάθε έξοδο tv του τροφοδοτικού, θα συνδέσεις από ένα splitter 1/2. Η έξοδος του τροφοδοτικού θα πάει στην είσοδο του splitter και οι 2 έξοδοι του splitter θα πάνε σε 2 από τα καλώδια που καταλήγουν σε πρίζες tv των δωματίων. Ομοίως θα πράξεις και για την άλλη έξοδο του τροφοδοτικού με το δεύτερο splitter και τα άλλα 2 καλώδια. Και επειδή θα αναρωτιέσαι, στην συγκεκριμένη περίπτωση όλες οι είσοδοι-έξοδοι των 2 splitters θα είναι με dc pass. Είναι διαφορετική η περίπτωση που μιλάμε τώρα και διαφορετική αυτή που είπα σε προηγούμενο post. Αλλά και επειδή θα τροφοδοτηθούν οι πρίζες tv από τις εξόδους tv του τροφοδοτικού και όχι από από την έξοδο του ενισχυτή ιστού, οι απώλειες θα είναι μεγαλύτερες. Είναι φυσιολογικό αυτό, δεν στο λέω για να σε φοβίζει. Γι αυτό σου είπα πιο πάνω να ζητήσεις ενισχυτή με μεγάλη (υψηλή) απολαβή.
Πάμε τώρα στο σημείο που είναι η κεραία...
Το καλώδιο που έρχεται (και του οποίου η άλλη άκρη είναι συνδεδεμένη στο τροφοδοτικό) θα το συνδέσεις στην έξοδο (out) του ενισχυτή. Και την είσοδο UHF, θα την συνδέσεις στην κεραία. Εφόσον η κεραία έχει στοχεύσει σωστά, είσαι έτοιμος!
Νομίζω ότι λογικά, δεν πρέπει να έχεις καμία απορία. Τα έγραψα όσο απλούστερα μπορούσα. Αν και τα 5 καλώδια είναι έτσι όπως θεώρησα, δεν είναι δύσκολα όσα έχεις να κάνεις. Αν δεν είναι έτσι (που σύμφωνα με όσα είπες έτσι θα είναι), τότε επανέρχεσαι. Καλή επιτυχία!