Ποια κεραία να επιλέξω;

Πολλές κεραίες γράφουν στα χαρακτηριστικά τους ψεύτικες απολαβές, αν τις μετρήσεις ούτε τα μισά db δεν πιάνουν.

Μια απορια. Σε περιοχη με καλη ληψη ακομα κ με εσωτερικη κεραια , αν αντι για εξωτερικη κεραια uhf χρησιμοποιησω μια παλια vhf θα μπορω να πιασω τα ψηφιακα καναλια?

οταν με το καλο βγει το ψηφιακο ραδιοφωνο (ηδη σε πατρα 7Α, θεσ/κη 5Α, γερανεια 9C, δολιανα 10C, αθηνα 12C) μπορει να σου χρειαστει, μην την πεταξεις

Παίδες τα φώτα σας παρακαλώ!
Ενδέχεται να αλλάξω διαρρύθμιση στο καθιστικό και η τηλεόραση να πάει σε τοίχο που δεν υπάρχει πρίζα κεραίας.
Επειδή θα ήθελα να αποφύγω μερεμέτια (τρυπήματα κλπ), μια εσωτερική κεραία (σε συνδυασμό με οτιδήποτε άλλο απαιτηθεί σε εξοπλισμό) θα μπορούσε με καλύψει;
Δεν έχω ιδέα τι απαιτείται (με ενισχυτή ή χωρίς κλπ) αλλά θέλω τη βέλτιστη λύση ασχέτως (σε λογικά όρια) κόστους.
Προφανώς μιλάμε για τηλεοπτικό σήμα.

Ευχαριστώ

Αυτό ακριβώς θέλω να αποφύγω: τρύπημα, κανάλι κλπ.
Μια ιδανική υλοποίηση με εσωτερική δεν πλησιάζει τη λήψη με καλώδιο;

Τα τουρκοβούνια έχουν προβληματική λήψη ή έστω είχαν πριν κάποια χρόνια. Μόνο εξωτερική κεραία για απροβλημάτιστη λήψη.

Και εμένα η γνώμη μου είναι εξωτερική κεραία όποτε βρες το πιο όμορφο τρόπο που θα περάσει το μικρότερο δυνατόν κανάλι στον τοίχο έτσι ώστε να έχεις μια σωστή λύση στο πρόβλημα σου.

Χωρις να επιρεασω καποιον, αλλα σαν εμπειρια ... ειμαι κατω απο τρουμπετα κερκυρα που η digea δεν εχει σε χρωμα την περιοχη (καποιες φορες χανω μερικα καναλια) αλλα πιστευω εφτιαξε το σημα και με ενα καινουριο televes ενισχυτη (χαμηλου θορυβου)

Εχω μια κεραια engel max50, 17.5db (αν ειναι αληθεια) με anti gsm φιλτρο (ανοιξα το κουτι με το διπολο της, και υπαρχει κατι σαν balun -προσαρμογεα/πλακετα- και εχει το f connector, μετα το φιλτρο και μετα παει στο διπολο)
Το μοντελο που εχω εγω ειναι αυτο με τον μεγαλο παραβολικο αντανακλαστηρα (ο αντανακλαστηρας δεν ειναι επιπεδος αλλα καμπυλωτος)

Πιανει καλα και κατα περιπου 30 μοιρες δεξια το klan tv απο Αλβανια, και απο αριστερα κατα 30 μοιρες το rtsh Aλβανιας (τοπικα παντοκρατορας στη μεση) μπορω να πω πολυ καλα, γιατι γυρισα την κεραια επανω τους και εδωσε ενα πολυ ελαχιστο σημα (φυσικο αφου ηταν στην ευθεια τους) ομως και σε γωνια περιπου μεχρι 30 μοιρες τα επιανε πολυ καλα
Επισης ακομα πιο δεξια απο το klan tv ειναι τα Ακαρνανικα που συχνα ερχονται και αυτα (υποψην ειμαι χαμηλα)

Νομιζω για την τιμη της ειναι τιμια (γυρω στα 35-40) και πιστευω πιανει πολυ καλα σε καποιες μοιρες πλαγια (δεξια/αριστερα) λογω του μεγαλου καμπυλωτου και περιπου 120-140 μοιρες αντανακλαστηρα (αν ο αντανακλαστηρας ηταν πιο γωνια πχ 90 μοιρες και επιπεδος ισως να εκανε πιο ενισχυση σε σηματα μονο μπροστα πχ στον παντοκρατωρα και να μην ερχονταν καλα τα πλαγια σηματα - σε αυτο υπαρχει αλλο max50 μοντελο που ισως καποια φορα το παρω ετσι για δοκιμη) ... επισης το συγκεκριμενο μοντελο με τον παραβολικο αντανακλαστηρα, πιστευω πιανει καλα και απο αντανακλασεις πιο πλαγια (τουλαχιστον εδω που εχω βουνο γυρω μου)

Παιδιά καλησπέρα, προχθές ο αέρας έσπασε την κεραία της TV.
Στην περιοχή μου παραδοσιακά χρειάζεται γύρω στα 5-6 μέτρα κοντάρι στην ταρατσα και ενισχυτή σήματος ( είναι δύο κομμάτια ένα στη ταράτσα και ένα μέσα στο σπίτι ).

Όλα αυτά υπήρχαν και πριν την digea και δούλευαν άψογα και δεν τα έχω ακουμπήσει εδώ και 10-15 χρόνια . Μπορεί και παραπάνω. Οπότε δεν ξέρω αν η αλλαγή στη digea έχει αλλάξει το σήμα γενικά και δεν χρειάζονται όλα αυτά.

Σε κάθε περίπτωση επειδή η κεραία κρέμεται τώρα θέλω να πάρω μια άλλη. Κρέμεται το πάνω κομμάτι οπότε θα συνεχίσουν να υπάρχουν το τεράστιο κοντάρι και ο ενισχυτής . Μόνο την κεραία κεραία θα αλλάξω. Τι προτείνετε ? Αυτές που κάνουν 100 ευρώ και λένε για παρεμβολές 4G αξίζουν ? Τι λέτε να πάρω ?

Έξω από τα Χανιά, θέμα είναι ότι έχει βουνά και είχαμε ασθενές σήμα παλιά τουλάχιστον.

Θα σου δώσω τις καλύτερες λύσεις με κριτήριο τη θα επέλεγα εγώ για το δικό μου σπίτι, επίσης όλες οι επιλογές είναι από κατάστημα καυκα που γνωρίζω ότι έχετε στα Χανιά.

https://www.kafkas.gr/proionta/ilek...177299-keraia-epigeia-uhf-42db-192519_192519/

https://www.kafkas.gr/proionta/ilek...arro-177073-keraia-epigeia-uhf-183030_183030/

https://www.kafkas.gr/proionta/ilek...ischytis-epigeiou-simatos-30db-183042_183042/

Επίσης αφού θα αλλάξεις κεραία και ενισχυτή γιατί είναι παλιά και τα δυο θα αλλάξεις σίγουρα και καλώδιο από πάνω έως κάτω. Καλώδιο θα πάρεις σίγουρα αυτό, τίποτα υποδεέστερο.

https://www.kafkas.gr/proionta/ilek...9-kal-dopyf-vector-sat-110-se-stpofeio_99821/

Ευχαριστώ παιδιά. Όχι λευκή περιοχή δεν είμαι.

Καλώδια κατά καιρούς έχω αλλάξει οπότε δεν χρειάζονται αλλαγές. Επίσης είναι περασμένα από προστατευτικά λάστιχα και δεν έχουν φθορές. Και ο ενισχυτής δουλεύει προς το παρόν άρα και αυτός μένει.
Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις.