Χωρις να επιρεασω καποιον, αλλα σαν εμπειρια ... ειμαι κατω απο τρουμπετα κερκυρα που η digea δεν εχει σε χρωμα την περιοχη (καποιες φορες χανω μερικα καναλια) αλλα πιστευω εφτιαξε το σημα και με ενα καινουριο televes ενισχυτη (χαμηλου θορυβου)
Εχω μια κεραια engel max50, 17.5db (αν ειναι αληθεια) με anti gsm φιλτρο (ανοιξα το κουτι με το διπολο της, και υπαρχει κατι σαν balun -προσαρμογεα/πλακετα- και εχει το f connector, μετα το φιλτρο και μετα παει στο διπολο)
Το μοντελο που εχω εγω ειναι αυτο με τον μεγαλο παραβολικο αντανακλαστηρα (ο αντανακλαστηρας δεν ειναι επιπεδος αλλα καμπυλωτος)
Πιανει καλα και κατα περιπου 30 μοιρες δεξια το klan tv απο Αλβανια, και απο αριστερα κατα 30 μοιρες το rtsh Aλβανιας (τοπικα παντοκρατορας στη μεση) μπορω να πω πολυ καλα, γιατι γυρισα την κεραια επανω τους και εδωσε ενα πολυ ελαχιστο σημα (φυσικο αφου ηταν στην ευθεια τους) ομως και σε γωνια περιπου μεχρι 30 μοιρες τα επιανε πολυ καλα
Επισης ακομα πιο δεξια απο το klan tv ειναι τα Ακαρνανικα που συχνα ερχονται και αυτα (υποψην ειμαι χαμηλα)
Νομιζω για την τιμη της ειναι τιμια (γυρω στα 35-40) και πιστευω πιανει πολυ καλα σε καποιες μοιρες πλαγια (δεξια/αριστερα) λογω του μεγαλου καμπυλωτου και περιπου 120-140 μοιρες αντανακλαστηρα (αν ο αντανακλαστηρας ηταν πιο γωνια πχ 90 μοιρες και επιπεδος ισως να εκανε πιο ενισχυση σε σηματα μονο μπροστα πχ στον παντοκρατωρα και να μην ερχονταν καλα τα πλαγια σηματα - σε αυτο υπαρχει αλλο max50 μοντελο που ισως καποια φορα το παρω ετσι για δοκιμη) ... επισης το συγκεκριμενο μοντελο με τον παραβολικο αντανακλαστηρα, πιστευω πιανει καλα και απο αντανακλασεις πιο πλαγια (τουλαχιστον εδω που εχω βουνο γυρω μου)