Ποια κεραία να επιλέξω;

xelidona.jpg

ετσι ειναι αλλα λοιπουν τα 5 χελιδονια και ειναι στραβη

Μα τότε δεν είναι yagi που μας είπες. Πάντως αν είναι τόσο μεγάλη η υπάρχουσα, μην περιμένεις τρομερή βελτίωση.
Οι γείτονές σου τι έχουν;
(Το ότι λείπουν κάποια στοιχεία δεν είναι τρομερό. Το ότι είναι στραβή όμως είναι σημαντικό πρόβλημα. Αν είναι και σημαντικά στραβή...)

εκανα λαθος με τη yagi χελιδονα ειναι απ'οτι καταλαβα. οι γειτονες και γενικα οι κατοικοι τις περιοχης εχουν τις τριπλες αλλα πιο μικρες

Κεραια πανελ

Παιδια καλησπερα και καλος σας βρηκα.Εχω δει αυτην την κεραια http://www.andigital-4g.gr/ λεει τιποτα η ειναι μουφα.Πρωτη φορα βλεπω πανελ κεραια και δεν εχω κανεναν γνωστο να ρωτησω.Θελω να την βαλω στα καγκελα , δυο tv μπορουμε να βαλουμε σ αυτη?Ευχαριστω.

Re: Κεραια πανελ

Στην Αθήνα και σκέτο καλώδιο να βάλεις θα βλέπεις (= η κεραία κάνει). Στην επαρχία με την χαμηλή ισχύ των πομπών και σε δύσκολες περιοχές δεν είναι σίγουρο το αποτέλεσμα, ενώ η γωνία λήψης 180 μοιρών που αναφέρει μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε περιοχή που καλύπτεται από δύο διαφορετικά κέντρα διαφορετικών νομών αν αυτά εκπέμπουν στις ίδιες συχνότητες διαφορετικά πακέτα καναλιών.
Όλες τις κεραίες τις μοιράζεις σε όσες τηλεοράσεις θέλεις, είτε με απλό splitter ή με ενιχυτή που βγάζει 2 ή περισσότερες εξόδους από το τροφοδοτικό του.

Re: Κεραια πανελ

Π.Φαληρο οποτε δεν πρεπει να εχω προβλημα,καλωδιο και ενα απλο splitter στο καγκελο το πανελ να βλεπει υμηττο και ολα καλα.Ευχαριστω πολυ φιλε.

Μπαινω στο χωρό για επιγεια και εγω. Φτιαχνω ενα σπιτι σε ενα χωριο του Ηρακλειου (Τυλισος Μαλεβιζιου, ακριβως νοτια απο το κεντρο εκπομης). Η ληψη συμφωνα με την Digea γινεται απο Ροδια. Ειχα ζητησει απο τον ηλεκτρολογο να περασει καλωδιωση VECTOR SAT+ 140 της Biokal με ολες τις αναμονες στην ταρατσα για να μπει ο διακλαδωτης, ή/και ενας ενισχυτης ενδεχομένως. Δε χρειαζεται stacker-destacker, κατεβαινει αποκλειστικό καλωδιο για την δορυφορικη. Η ερωτηση αφορά την επιγεια λήψη. Η αποσταση απο τον διακλαδωτη μεχρι την πιο απομακρυσμενη πριζα ειναι 25 μετρα (μονοκόμματο, εκτος και αν εκανε καμια εξυπνάδα..). Υπάρχει καποιος χαρτης που να δειχνει ενταση σηματος σε καθε περιοχη; Απο όσα διαβασα οι Fracarro ειναι καλες επιλογες. Ποια όμως...; Μπορει αραγε να γλιτωσουμε τον ενισχυτη;
DIGEA_KRHTH_HRAKLEIO_1604-RESAMPLED.jpg

Ο λόγος που σε προβληματίζει ο ενισχυτής ποιος είναι; Με 25 ευρώ παίρνεις πολύ καλό ενισχυτή, δεν είναι κανένα φοβερό κόστος.

Εγώ πάντως σε νέα οικοδομή θα πέρναγα διπλό καλώδιο σε κάθε σημείο. (Και μετά θα έβαζα πολυδιακόπτη... :flipout:)

Του ζητησα να περασει διπλο. Τι εγινε τωρα ειναι αγνωστο.. Οταν εισαι 3000χλμ μακρυα, εισαι χαρουμενος οταν γινονται 2 απο τα 10 που ζητησες.. Δεν τιθεται θεμα κοστους για τον ενισχυτη. Η επιλογη ενισχυτη και τυπου κεραιας ειναι που με απασχολει περισσοτερο (μην ενισχυει υπερβολικά το σημα; θα χρειαστει μαλλον και καποιο tap off; Η κοντινοτερη πριζα ειναι στα 7-8 μετρα και η πιο απομακρυσμενη στα 20+ οπως εγγραψα πριν).

Μια χαρα. Απο εμπειρια, φιλτρο για 4G χρειαζεται; Σε σχετικα απομακρυσμενο χωριο θα ειναι.

Εγώ δεν το έχω χρειαστεί. Αλλά είμαι σε περιοχή που το σήμα της κινητής τηλεφωνίας δεν είναι και στα καλύτερά του. Δεν χάνεις κάτι να βάλεις βέβαια...

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους! Κάποιος απο το Ηράκλειο που να προτείνει τοπικά καταστήματα με αυτά τα είδη;

Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για το φόρουμ.
Επιθυμώ να αντικαταστήσω την παλια κεραία τύπου πλεγματος με κάποια άλλη.
Η εγκατάσταση της θα γίνει στην ταρατσα 5ου ορόφουμε καλώδιο 25 μέτρων για τον 1ο οροφο στην περιοχή ζωγράφου αττικής.
Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να προσέξω?
Τι καλό μου προτείνετε?
Ευχαριστώ.

Μιας και εψαχνα και ο ιδιος προ καιρου. Αυτο που θα σε βοηθησει, ειναι να διαβασεις το πρωτο μηνυμα του νηματος και να δεις σε κατηγορια ανηκεις. Εκ πρωτης οψεος (και σιγουρα χωρις να εχω εντρυφησει στην επιγεια ληψη) μια κεραια τυπου Yagi- Uda θα δουλεψει. Κυριως το κερδος κοιτας να ειναι σχετικα ψηλό. Οπως θα διαβασες και παραπανω, αν εχει και φιλτρο για δικτυα κινητης τηλεφωνιας, καλο ειναι.