Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ

εχω χασει το μετρημα για το ποσες φορες το εχω δει...

Oh Captain, my captain!!!

Απλά Υπέροχη, μια από τις καλυτερες ταινιες ever!

Σωστός........... Carpe diem. :music-smiley-005:

Κ εγώ χθες ! :grinning-smiley-043
χχχ φορά...

Μιά από τις αγαπημένες μου ταινίες (...ίσως γιατί λατρεύω τις πολιτικές ταινίες που σφάζουν με το γάντι):
Σιβηριάδα του Α.Κοντσαλόφσκι στην Βουλή Τηλεόραση.
Χθες βράδυ το πρώτο μισό και σήμερα το δεύτερό της.

Η ταινία θέτει το ζήτημα των αξιών που φθίνουν με αφορμή την τεχνολογική εξέλιξη.

Χθές είδα ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΩΝ με τον ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ , αν και η εικόνα θα ήθελα να ήταν καλύτερη , ο ΗΧΟΣ ήταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ !!!!!!!!!

Προχθές κάνοντας το καθιερωμένο ζάπινκ στην τηλεόραση πριν την κλείσω και πάω για ύπνο, είδα στην ΕΤ3 ότι έπαιζε το «Ο κατάσκοπος με τις βελούδινες πατούσες» με την Hayley Mills.
Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι κάποτε οι λεγόμενες νεανικές ταινίες, χωρίς σεξουαλικά αστεία σε λόγια και εικόνες, ήταν πραγματικά ευχάριστες και γέλαγες πολύ.
Το κυνήγι του γάτου μέσα στο Drive-in σινεμά, με έκανε να ξεκαρδιστώ τόσο πολύ, που οι δικοί μου έτρεξαν ανήσυχοι προς το μέρος μου για να δουν τι συμβαίνει.

attachment.php

Προχθές κάνοντας το καθιερωμένο ζάπινκ στην τηλεόραση πριν την κλείσω και πάω για ύπνο, είδα στην ΕΤ3 ότι έπαιζε το «Ο κατάσκοπος με τις βελούδινες πατούσες» με την Hayley Mills.
Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι κάποτε οι λεγόμενες νεανικές ταινίες, χωρίς σεξουαλικά αστεία σε λόγια και εικόνες, ήταν πραγματικά ευχάριστες και γέλαγες πολύ.
Πράγματι, το That Darn Cat!, είναι από τις πολύ δροσερές και ξένοιαστες ταινίες. Και μοιάζει περισσότερο με θεατρικό!
Όσο για το μήλο της έριδος, την γάτα, νομίζεις πως πραγματικά υποδύεται!
tdc03.jpg
tdc04.jpg

Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Εγώ είδα πρόσφατα το "A Simple Plan" του Sam Reimi, και έχω να πω ότι είναι εξαιρετικό. Το πως ξαναγύρισε τον θησαυρό της Σιέρα Μάντρε, και τον τοποθέτησε μέσα στην επαρχιακή χιονισμένη αμερική είναι όντως άξιο αναφοράς.

Εχθές το βράδυ και μετά 35 χρόνια, ξαναείδα το «Τελευταίο Ταγκό στο Παρίσι» και μάλιστα με ελληνικούς υπότιτλους που μετέφρασα εγώ.
Δηλαδή πιο αξιόπιστους απ τους εμπορικούς…
…και μη νομίσετε ότι το λέω επειδή είμαι μπροστά.:flipout: :flipout:
Την εποχή μάλιστα που το είδα ήμουνα φρέσκος στη Γερμανία και τα γερμανικά μου δεν ήταν και σπουδαία για να καταλάβω τα πάντα. Περισσότερα είχα καταλάβει από κριτικές και σχόλια.
Ως προς το έργο:
Ο καθένας μπορεί να έχει την δική του άποψη – θετική ή αρνητική – για το σενάριο. Το μόνο που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς είναι η επιβλητική παρουσία του Μάρλον Μπράντο. Μία ακόμα ευκαιρία για να σε πείσει πόσο μεγάλος ήτανε.
Πολύ σπουδαία επίσης η δουλειά του Μπερτολούτση. Ίσως από τις πιο ώριμές του.
Αμ για τη φωτογραφία τι να πεις! Μόνο το «Μπάρι Λίντον» με έχει εντυπωσιάσει περισσότερο στον τομέα αυτό.
Αν βρίσκονται και άλλοι που έχουν γνώμη γι αυτό το έργο – αν το έχουν δει και όχι τι διάβασαν και άκουσαν – θα περιμένω τη γνώμη τους με ενδιαφέρον.

...Ως προς το έργο:
Ο καθένας μπορεί να έχει την δική του άποψη – θετική ή αρνητική – για το σενάριο. Το μόνο που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς είναι η επιβλητική παρουσία του Μάρλον Μπράντο. Μία ακόμα ευκαιρία για να σε πείσει πόσο μεγάλος ήτανε.
Πολύ σπουδαία επίσης η δουλειά του Μπερτολούτση. Ίσως από τις πιο ώριμές του.
Αμ για τη φωτογραφία τι να πεις! Μόνο το «Μπάρι Λίντον» με έχει εντυπωσιάσει περισσότερο στον τομέα αυτό.Αν βρίσκονται και άλλοι που έχουν γνώμη γι αυτό το έργο – αν το έχουν δει και όχι τι διάβασαν και άκουσαν – θα περιμένω τη γνώμη τους με ενδιαφέρον.
...Κιούμπρικ...
τι να πει κανείς :worshippy:

Η διαφορά που επέφερε το Τελευταίο Ταγκό στο Παρίσι είναι η ρομαντική του ματιά στον ερωτισμό, που προβάλει επανειλημμένα χωρίς ίχνος πονηριάς επιτήδευσης και σεξισμού.

Για την μετάφραση του έργου δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, μιάς και πέρασαν αρκετά χρόνια από την τελευταία μου θέασή της.

Εγώ είδα το Fracture, δικαστικό θρίλλερ με τον Anthony Hopkins και τον Ryan Gosling. Μια χαρά για θερινό, τίποτα άλλο.

Ειδα επιτελους το 300...

Καλο ηταν, καποια στιγμη μονο οταν εφταναν στην μαχη ρινοκεροι, ελεφαντες κτλ με πιασανε τα γελια!!!

Το “Dracula” του Copola.
Ναι βρε, τι απορείτε; Αν και λάτρεις των Horror, τώρα εδέησα να το δω!

Είμαι σε άδεια αυτή την εβδομάδα αλλά παρέμεινα σπίτι (που ούτως ή άλλως είναι στην εξοχή) και επιτέλους ευχαριστήθηκα τον Έπσον. Κάθε μέρα και άλλη ταινία. Είδα:

the departed: Πολύ καλό, με παραλληλισμούς σε πολλά επίπεδα

ο άνεμος χορεύει το κριθάρι : Πολύ καλό, ωστόσο με αυτά που είχα διαβάσει περίμενα το κάτι παραπάνω απο τον μεγάλο αυτό σκηνοθέτη. Η ιστορία ήταν απίστευτα δυνατή από μόνη της.

ημερολόγια μοτοσυκλέτας : καλό, περίμενα περισσότερα

the prestige : πολύ καλό, ούτως η άλλως ο Νόλαν για μένα είναι ότι καλύτερο από Αμερική τα τελευταία πέντε χρόνια

volver : Μάλλον ο χειρότερος Πιέτρο. Ιστορία που μπάζει από παντού, οι άνδρες σιχαμερά σκουλήκια (τα συνήθη του ισπανού), φλυαρία,,, κλπ. Ωστόσο, η Πενέλοπε που δεν της φαινόταν (ή μάλλον δεν μου φαινόταν) πολύ καλή ως ηθοποιός αλλά και γυναικάρα (μήπως πλακώθηκε σε τίποτις πλαστικές ; πολύ βυζί και πωπός βρε παιδί μου, που ήταν αυτά παλαιότερα ; ) .

Και έπεται συνέχεια. Βίβα έπσον....:music-smiley-005:

ειδα εχθες το wild things! πολλες ανατροπες καθως προχωρα η ταινια αλλα δεν μου αρεσε καθολου! χασιμο χρονου!

Χθες βράδυ είδα – μάλλον ξαναείδα, αλλά δεν θυμάμαι πως και που - το FROM HELL (Τζακ ο αντεροβγάλτης) με τον Johnny Depp.
Στα συν του έργου προσάπτω το ότι αναπήδησα απ την θέση μου κανένα δυο φορές λόγο ηχητικών εφέ.
Το παράπονό μου είναι ότι δεν τρομάζω πια εύκολα με τα Horror και τα Thriller.

Αμέσως μετά, καπάκι, και αφού έστειλα την κυρά για ύπνο, είδα το LAND OF THE DEAD του George Romero.
Λοιπόν. Αρκετές φορές έσπρωξα το βλέμμα μου στο ντουβάρι πάνω απ την τηλεόραση, όχι λόγο φόβου, αλλά λόγο αηδίας.
Μόνο το πρώτο έργο με Zombie του George Romero, το Night of the Living Dead (1968) μου άρεσε. Όλα τα άλλα έργα με Zombie ήταν χάσιμο χρόνου.

Εγώ εχθές είδα την πρώτη ταινία στην καινούργια panasonic plasma. Ήταν ο Νονός του Κόπολα. Γενικά ωραία εικόνα, για μια υπέροχη ταινία.