Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

The Master

Ειλικρινά δεν κατάλαβα τίποτα.... Αν με ρωτήσει κάποιος ποιο ήταν το story και η υπόθεση, δεν θα μπορέσω να απαντήσω. Μόνο η ερμηνεία του Φοίνιξ είναι καταπληκτική, αλλά και πάλι βαρέθηκα μέχρι θανάτου.....

The Master

Ειλικρινά δεν κατάλαβα τίποτα.... Αν με ρωτήσει κάποιος ποιο ήταν το story και η υπόθεση, δεν θα μπορέσω να απαντήσω. Μόνο η ερμηνεία του Φοίνιξ είναι καταπληκτική, αλλά και πάλι βαρέθηκα μέχρι θανάτου.....

Πολυ φοβάμαι πως στο τέλος το ίδιο.με σένα θα πάθω.
Εδώ και δύο βδομάδες δεν μπορώ να αποφασίσω να το δω

Πολυ φοβάμαι πως στο τέλος το ίδιο.με σένα θα πάθω.
Εδώ και δύο βδομάδες δεν μπορώ να αποφασίσω να το δω

Τόσα και τόσα εδώ θα κολλήσεις! Δες το όταν δεν θα έχεις τι να δεις, σεναριακά είναι ανύπαρκτο, σκηνοθετικά ας μιλήσουν οι πιο ειδικοί, η ερμηνεία του πρωταγωνιστή πολύ καλή αν και είναι και ο ρόλος που βοηθά έναν καλό ηθοποιό, του hoffman όχι και τόσο, νομίζω ότι τον έχω δει σε καλύτερες, π.χ. late quartet πρόσφατα.

Τέλος,

exam (2009)
προσπεράστε άφοβα, δεν θα χάσετε απολύτως τίποτα.

LATE-BLOOMERS-DVD.jpg

Late Bloomers (3 fois 20 ans )
της Ζιλί Γαβράς
με τους Γουίλιαμ Χαρτ, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Ντορίν Μάντλ, Κέιτ Άσφιλντ

Γλυκόπικρη ταινία για το πέρασμα των χρόνων. Αρκετά συμπαθητική, με έξυπνο χιούμορ σε ορισμένα σημεία και μια Ροσελίνι αξιοπρόσεκτα αυτοσαρκαστική

Υπόθεση:
Ο Άνταμ και η Μαίρη δεν είναι ένα ζευγάρι ηλικίας 20 ή 30 χρονών. Κοντεύουν ήδη τα 60. Όπως πολλά ζευγάρια αυτής της ηλικίας στον 21ο αιώνα, ζουν τη ζωή τους στο έπακρον και το κάνουν με στιλ. Μέχρι που μια μέρα συνειδητοποιούν, προς μεγάλη τους έκπληξή, ότι δεν είναι πλέον παιδιά και αντιδρούν απρόσμενα σε αυτή την νέα πραγματικότητα. Ο Άνταμ αναζητά την πηγή της νεότητας, ενώ η Μαίρη αποφασίζει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να φροντίσει τον άντρα και τα παιδιά της. Η "προετοιμασία" της όμως για τα γηρατειά τρομάζει τους φίλους και την οικογένειά της. Η διαμάχη και ο χωρισμός μοιάζουν πλέον να πλησιάζουν…

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Mετά από διάφορες φόλες τυπου Cloud Atlas, Master και λοιπές δήθεν παπαριές είδα και λίγο κινηματογράφο.

Attack On Leningrand

Μια ταινία που όλο έλεγα να δω κι όλο το ανέβαλα. Όσοι δεν την έχετε δεί μην σας ξεγελάει ο τίτλος, η ιστορία εξελίσεται μεν στο αποκλεισμένο Leningrand αλλά δεν είναι αυτό που λέμε "πολεμική ταινία".
Αν δεν θέλετε να χαλάσετε τη διάθεσή σας μην το δείτε.

AttackonLeningrad_741952706199_500.jpg

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Επελεξα το χθεσινο βραδυ να δω το ΑΡΓΟ...

Απλά καλη. Σιγουρα οχι για Οσκαρ καλυτερης ταινιας που πηρε χθες βραδυ...
Ολα αυτα επειδη βασιζεται σε αληθινη ιστορια..

μια απτα ιδια και γω...ας πουμε καλουτσικη ταινια, καπως προτοτυπη αλλα οχι και για οσκαρ..

Life of Pi

Πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που τελειώνει μια ταινία και μένω στο τέλος με μια απίστευτη ευχαρίστηση και ένα χαμόγελο στο στόμα. Την απόλαυσα πραγματικά.

Μετανιώνω που δεν την είδα στο σινεμά σε 3D έχει πλάνα που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.

Life of Pi

Πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που τελειώνει μια ταινία και μένω στο τέλος με μια απίστευτη ευχαρίστηση και ένα χαμόγελο στο στόμα. Την απόλαυσα πραγματικά.

Μετανιώνω που δεν την είδα στο σινεμά σε 3D έχει πλάνα που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.

Συμφωνώ απόλυτα.

Τόσα και τόσα εδώ θα κολλήσεις! Δες το όταν δεν θα έχεις τι να δεις, σεναριακά είναι ανύπαρκτο, σκηνοθετικά ας μιλήσουν οι πιο ειδικοί, η ερμηνεία του πρωταγωνιστή πολύ καλή αν και είναι και ο ρόλος που βοηθά έναν καλό ηθοποιό, του hoffman όχι και τόσο, νομίζω ότι τον έχω δει σε καλύτερες, π.χ. late quartet πρόσφατα.

Τέλος,

exam (2009)
προσπεράστε άφοβα, δεν θα χάσετε απολύτως τίποτα.

Στα καπακια απο The Master, δειτε κ το http://www.imdb.com/title/tt0383028/?ref_=sr_1 synecdoche, New York κ μετα βουρ για δρομοκαϊτιο :) . Πλακα κανω, δεν εχω δει ακομα κανενα απο τα δυο, αλλα νομιζω οτι ειναι στο ιδιο στυλ (ειναι παντως κ τα δυο στο watch list μου).

Το Exam μου αρεσε παντως! Σιγουρα δεν ειναι η ταινιαρα ολων των εποχων, αλλα πηρε μια απλη ιδεα κ την ανεπτυξε, χωρις budget, χωρις μεγαλους ηθοποιους κ χωρις αλλαγες στα σετ. Να φανταστειτε οτι το Das Experiment, μοιαζει υπερπαραγωγη μπροστα του :)

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
οι Αμερικάνοι, το 1968 σκότωσαν τον Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ. 40 χρόνια μετά, εξέλεξαν μαύρο πρόεδρο. τη στιγμή που η Ευρώπη, ακόμα, τρέμει τον ...κομμουνιστικό κίνδυνο και λουφάζει, μπροστά στα λαμόγια που της ροκανίζουν την ψυχή.
φτάνει να δείς την πρώτη σεζόν της σειράς Homeland. όπου οι (Αμερικάνοι) δημιουργοί της, δεν χαρίζονται σε κανέναν. ούτε στις μυστικές τους υπηρεσίες, ούτε στους στρατόκαυλούς τους ούτε πουθενά.

είναι μιά κουβέντα που μπορεί να τραβήξει σε μεγάλο μάκρος.
δεν έχω την όρεξη να την κάνω.
θα αρκεστώ σ αυτό που έγραψα στην αρχή: τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.
έως Καθόλου απλά.

+1000

Δες και το Newsroom Κωστα και πες μου μετα αν στην "προοδευτικη" Ευρωπη θα γυριζοταν τετοια σειρα.
Και δεν μιλαμε για κανενα αριστουργημα.Αλλα η πολιτικη της τοποθετηση ειναι αλλου....

rome.jpg

Κλασσικός Woody Allen, προσωπικά μου αρέσει πολύ. Η ταινία είχε και αρκετό γέλιο πράγμα που δεν περίμενα. Πολύ ευχάριστη και με εξαιρετικούς ηθοποιούς.

Argo (2012)
http://www.imdb.com/title/tt1024648/

Το να παρουσιάζεις σα θρίαμβο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, την υπόθεση της πρεσβίας στην Τεχεράνη,
είναι σα να ακούς το Ναπολέοντα Βοναπάρτη, να σου διηγείται ότι κέρδισε μια παρτίδα τάβλι, πριν από τη μάχη στο Βατερλό.

Για το Argo αυτή η φράση του Χατζηστεφάνου τα λέει όλα.
Τη λογική των όσκορ ποτέ δεν την κατανόησα, ούτε και προσπαθησα είναι αλήθεια, αλλά πέρα από πολιτικούς προπαγανδιστικούς λόγους δε βλέπω άλλο λόγο διάκρισης αυτής της ταινίας. Τεχνικά είναι άρτια βέβαια, οι αμερικάνοι ξέρουν να κάνουν σινεμά.

Για το Μαστερ του Άντερσον που είδα τις τελευταίες μέρες θα συμφωνήσω με τον Emilot.
Καλη ταινία με εξαιρετικές ερμηνείες αλλά ως εκεί. Και να μην την είχα δει δε θα έχανα και τίποτα.

Last edited by a moderator:

Argo
Το ότι εμπλέκει το θεατή ισχυρά σε όλη τη διάρκεια του έργου και 'τον κρατάει στη τσίτα' είναι κατά τη γνώμη μου το στοιχείο που την έκανε να ξεχωρίσει.

Αντίστοιχα βέβαια το πετυχαίνει και το
Kapringen
μόνο που σε αυτό επειδή λείπουν κάθε είδους hollywoodιανά στοιχεία επιτυγχάνεται η εμπλοκή καλύτερα σε όσους έχουν ανάλογες εμπειρίες, όχι (μόνο) από πειρατεία, αλλά έστω να έχουν βιώσει καταστάσεις κρίσης σε εταιρικό περιβάλλον.

Πολύ καλά και τα δύο. Προτείνονται για δυνατές κινηματογραφικές βραδιές.

Μετά το 400 blows και το KES, ακολούθησε το La lengua de las Mariposas(Η γλώσσα της πεταλούδας) του 1999.....

Η αρχή του τέλους...για τον Ισπανικό λαό.

Ο δάσκαλος που προσπαθεί να μεταδώσει την ελευθερία του ανθρώπου....μέσα σε μια κοινωνία που "βρωμάει" παπαδαριό και "δημοκράτες" που γουστάρουν φασισμό...

Μια κοινωνία που χωρίζεται στα δυο...

Και κάπου εκει ένα μικρό παιδί που μαθαίνει τι εστι έρωτας... Τι σημαίνει αγνός άνθρωπος... Τι σημαίνει Ελευθερία του ατόμου... Απο τον δάσκαλο που τον αγαπά όσο αγαπά όλα τα παιδιά, μα πάνω απο όλα όσο αγαπά την Ελευθερία.

Καταπληκτική.... Χάραγμα στην ψυχή η τελευταία σκηνή.

http://www.imdb.com/title/tt0188030/?ref_=fn_al_tt_1

Υ.Γ Έκλεισε ένας κύκλος.....

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

με διέλυσες ρε. με πήραν τα ζουμιά στο τέλος.

The Raven (2012)
http://www.imdb.com/title/tt1486192/

Είχε πράγματα που δεν μου άρεσαν, όπως σαν παράδειγμα η ευκολία που ακολουθούσαν τα στοιχεία,
αλλά σε γενικές γραμμές πέρασε νεράκι και για μένα τουλάχιστον δεν ήταν προβλέψιμη.
Μου άρεσε.

Είδα χτες το Argo. Μου άφησε ανάμικτα συναισθήματα, καλή η ιστορία αλλά πολλή προπαγάνδα και αμερικανική σημαία..

Και για να συνεχίσουμε και το thread...
Είδα χτες το Ghost Writer. Ενδιαφέρον πολιτικό θρίλερ του Ρομάν Πολάνσκι. Λίγο άνισο ρυθμικά, μιας και το πρώτο κομμάτι της ταινίας εξελίσσεται πολύ αργα, ενώ στο τέλος οι ρυθμοί και τα σεναριακά άλματα αφήνουν κάποια μικρά κενά στην ιστορία. Ενώ όμως η ατμοσφαιρα που δημιουργεί ο Πολάνσκι καταφέρνει, τελικά, να σε βαλει στο κλίμα και να σου δημιουργήσει το απαραίτητο αίσθημα αγωνίας, εντούτοις η εξέλιξη της πλοκής αλλά και οι ανατροπές στο τέλος έχουν μια αφέλεια στο σύνολό τους. Λες και η ταινία απευθύνεται σε εφήβους και όχι σε πολιτικά σκεπτόμενους θεατές.