Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μια χαρα ταινιουλα ειναι το Πι, με την ιστορια διπλων αναγνωσεων, εικονες ασυλληπτης ομορφιας και ενα υπεροχο γατο. Περνας καλα δηλαδη,
Τωρα για τα μεταφυσικα ο καθενας φιλτραρει, δεν προπαγανδιζει ασυστολα ο Λι.
Και στο Master το ιδο κανει ο Αντερσον αλλα με πολυ πιο υπογειο τροπο, Για αυτη την ταινια δε θελω να πω τιποτα πριν την ξαναδω, με πρωτη θεαση εχω την εντυπωση οτι με "ξεπερναει" .
Στο μεταφυσικο μοτιβο υπαρχει απο οτι διαβαζω και μια αλλη γαλλικη το Outside Satan (http://www.imdb.com/title/tt1666168/), δεν ξερω αν θα τη δω αυτη.

και εγω την περιμενω αλλα μετα το Argo πολυ το φοβαμαι για αμερικανια..

Πολυ πολυ καλυτερο απο το Argo. Στρωτο, μεθοδικο κ στο τελος σε κραταει προσηλωμενο να δεις πως θα εξελιχθει η επιχειρηση (αν κ ολοι ξερουμε πως τελειωσε). Καμμια σχεση με ταινια δρασης.. μην παει να το δει κανενας περιμενωντας εκρηξεις, πιστολιδι κτλπ. Επισης, θα ειναι πολυ λαθος να κατηγορηθει για προπαγανδα υπερ των ΗΠΑ. Δεν ξερω ποσο κοντα ειναι στα αληθινα γεγονοτα, αλλα ο τροπος που τα παρουσιαζει στερειται συναισθηματος.. ειναι σαν να σου λεει "αυτη ειναι ιστορια, ετσι εγινε". Οποιος εχει δει το medal of honor καταλαβαινει τη διαφορα. Ο ορισμος της προπαγανδας εκει.

Amour και The Master. To πρώτο καταθλιπτικό, αργό και σχετικά βαρετό αλλά τελικά λόγω του κλίματος/νοήματος μου άρεσε. Το οτι το σκέφτομαι ακόμα σημαίνει οτι κάτι είχε να μου πεί η ταινία. Το δεύτερο αν και μου άρεσε πολύ ο Phoenix, πολύ κουραστικό. Δεν κατάφερα να το ολοκληρώσω, το σταμάτησα στο 45' (μπορεί να έπεσε πολύ βαρύ σε συνδυασμό με το Amour...).

'Dark City.
Καταπληκτικό. Θαυμάσιες ερμηνείες, τρελό, μπερδεμένο σενάριο, αλλά κατά περίεργο τρόπο χορταστικό. Ο κόσμος των Ξένων είναι η εικονογράφηση ενός εφιάλτη. Ο μόνος λόγος που δεν έκανε την επανάσταση του Matrix μερικά χρόνια νωρίτερα είναι η φτώχεια σε σκηνές δράσης.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

ειδα πριν λιγο το sushi girl πολυ καλο..συστηνεται!

Sushi Girl
του Κερν Σάξτον
με τους Τόνι Τοντ, Τζέιμς Ντιβάλ, Νόα Χάθαγουέι, Άντι Μακένζι, Μαρκ Χάμιλ, Ντανι Τρέχο, Σάιρους Αλεξάντερ, Μάικλ Μπιν

Υπόθεση:
Ο Fish έχει περάσει έξι χρόνια στη φυλακή. Έξι χρόνια μόνος. Έξι χρόνια κρατώντας το στόμα του κλειστό για την ληστεία και για τα άλλα εμπλεκόμεναα άτομα. Τη νύχτα που αποφυλακίζεται, οι τέσσερις άνδρες που προστάτευε με τη σιωπή του γιορτάζουν την ελευθερία του με ένα ευχαριστήριο δείπνο. Το γεύμα που είναι πλούσιο σε σούσι, σερβίρεται πάνω στο γυμνό σώμα μιας όμορφης νεαρής κοπέλας. Το κορίτσι σούσι φαίνεται κατατονικό, εκπαιδευμένο να αγνοεί τα πάντα στο δωμάτιο, ακόμη και αν τα πράγματα γίνουν επικίνδυνα. Σίγουρη αρκετά, πως οι τέσσερις δυσκίνητοι κλέφτες δεν μπορούν να βοηθήσουν, αλλά ν' ανοίξουν παλιές πληγές, σε μια προσπάθεια να βρουν τα χαμένα λάφυρά τους.

trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=wAibJlPP5fo

The Hobbit

Αναμεικτα συναισθηματα.. Ωραια σκηνικα αλλα .. Αλλα μου φανηκε λιγο μετριο ...

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Life of Pi

Μου αρεσε πολυ!!

Την ειδαμε οικογενειακως και τα συναισθηματα ηταν αμοιβαια...

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Zero Dark Thirty. Αρκετά καλό.

Συμφωνώ...
Το ξεκίνησα με πολύ μικρές προσδοκίες, κυρίως λόγω του The Hurt Locker της Bigelow που δεν μου άρεσε.
Τελικά ήταν πολύ καλύτερο απ´ότι περίμενα.

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Συμφωνώ...
Το ξεκίνησα με πολύ μικρές προσδοκίες, κυρίως λόγω του The Hurt Locker της Bigelow που δεν μου άρεσε.
Τελικά ήταν πολύ καλύτερο απ´ότι περίμενα.
Καλο αυτο γιατι κι εγω με αυτη ακριβως την λογικη θα ξεκινουσα να το δω....

Το The Master μηπως να εμπαινε σε ξεχωριστο νημα, να πουμε καμμια κουβεντα?
ειναι αρκετα πολυπλοκη ταινια

Το Caesar Must Die των Taviani

220px-Cesare-deve-morire-poster.jpg

http://www.imdb.com/title/tt2177511/
http://www.rottentomatoes.com/m/caesar_must_die_2012/

Χρυση αρκουδα περισυ,
πολυ ενδιαφερουσα, χωρις να ειναι κατι το τρομερο δειχνει τις σχεσεις των φυλακισμενων- βαρυποινιτων με φοντο ενα θεατρικο project που αναλαμβανουν και αφορα το εργο του Σαιξπηρ.
Παιγμενη απο πραγματικους φυλακισμενους

'Dark City.
Καταπληκτικό. Θαυμάσιες ερμηνείες, τρελό, μπερδεμένο σενάριο, αλλά κατά περίεργο τρόπο χορταστικό. Ο κόσμος των Ξένων είναι η εικονογράφηση ενός εφιάλτη. Ο μόνος λόγος που δεν έκανε την επανάσταση του Matrix μερικά χρόνια νωρίτερα είναι η φτώχεια σε σκηνές δράσης.
:SFGSFGSF:
Πειράζει, όμως, που είχε ένα κλειστοφοβικό, μανιοκαταθλιπτικό κλίμα μοναδικό; Άνθρωποι χωρίς παρελθόν και μέλλον, με το χρόνο να σταματά, κτήρια να αναπτύσσονται με φρενιτιώδη ρυθμό σαν άλλοι πύργοι της Βαβέλ του Μπρέγκελ, "ξένοι" που χειραγωγούν και ελέγχουν τις ζωές της μάζας, εφιάλτες και πραγματικότητες που εναλλάσσονται...
Ναι, διαφορετικό θεματικά και εάν μου επιτρέπεται η αιρετική τοποθέτηση, καλύτερο συνολικά από το Matrix, τουλάχιστον για μένα που δεν αρέσκομαι ιδιαιτέρως να παρακολουθώ ταινίες φαντασίας. Μια ταινία cult, αξεπέραστη.

Πειράζει, όμως, που είχε ένα κλειστοφοβικό, μανιοκαταθλιπτικό κλίμα μοναδικό; Άνθρωποι χωρίς παρελθόν και μέλλον, με το χρόνο να σταματά, κτήρια να αναπτύσσονται με φρενιτιώδη ρυθμό σαν άλλοι πύργοι της Βαβέλ του Μπρέγκελ, "ξένοι" που χειραγωγούν και ελέγχουν τις ζωές της μάζας, εφιάλτες και πραγματικότητες που εναλλάσσονται...
Ναι, διαφορετικό θεματικά και εάν μου επιτρέπεται η αιρετική τοποθέτηση, καλύτερο συνολικά από το Matrix, τουλάχιστον για μένα που δεν αρέσκομαι ιδιαιτέρως να παρακολουθώ ταινίες φαντασίας. Μια ταινία cult, αξεπέραστη.

+1000
Η καλυτερη του συμπατριωτη μας Alex Proyas.Φοβερη νουαρ ατμοσφαιρα,εξαιρετικη ταινια.

Δεν ξερω αν ειναι αιρετικη η τοποθετηση σου, αλλα επαυξανω. Θεωρω οτι το Ματριξ δεν αξιζει να μπαινει
καν στην ιδια προταση με αυτο.
Tο Dark City καταφερε να δεσει με απαραμιλλο τροπο μια νουαρ/scifi αισθητικη με τους προβληματισμους
του Φιλιπ Ντικ. Υπηρχαν στιγμες στην ταινια που αναρωτιομουν αν ηταν βασισμενη σε καποιο εργο του
που δεν ειχα διαβασει.
Ως προς αυτα που ειπε ο Κωστας, αν και συμφωνω, θεωρω οτι σκηνες δρασης ειχε περισσοτερες απ' οσες θα επρεπε. Θα προτιμουσα σαφως μιαν αλλη λυση στην ταινια απο την αντιπαραθεση του τελους. Αυτο
βεβαια ειναι για μενα και το μοναδικο (μικρο) παραπτωμα μιας πραγματικα σπουδαιας ταινιας.
Κριμα που ηταν και η τελευταια σπουδαια δουλεια του Proyas. Ειδα ομως οτι ετοιμαζει ταινια βασισμενη
σε εργο του Heinlein. Μετα απο χρονια οι προσδοκιες μου ανεβαινουν παλι κατακορυφα!