Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Είναι αποδεκτό ότι οι κριτικές στα sites έχουν πιο σινεφίλ διάθεση από την γενική γνώμη του κοινού
που μπορεί να δουν κάτι άλλο σε μία ταινία.. έστω ακόμη και τον χαβαλέ! :cool:

Οπότε να υποθέσω ότι δεν έχεις δει ούτε τις συνέχειες

The Chronicles of Riddick (2004)
&
Riddick (2013) ??

Κάτι παρόμοιο έγινε και σε αυτές..
Γενικά καλές και οι 3 για μένα.. καθώς είχαν στοιχεία που μου αρέσαν! :cool:

To Riddick το έχουμε και εδώ..
http://avclub.gr/forum/showthread.php/58208-Riddick

.. και ψηφίσαμε καλή κατά πρώτον! :cool:

Last edited:

Το "διάβασμα" είναι διαφορετικό μεταξύ κάποιου που γνωρίζει ή ασχολείται με την κινηματογραφικη αισθητική και την τέχνη γενικότερα και κάπου που παρακολουθεί μια ταινία για διασκέδαση.

Πχ στον μοντέρνο κινηματογραφο έχει την ίδια σημασία το background (το που τοποθετούν τον ηθοποιό, τι υπάρχει γύρω τους, , η γωνία λήψης, τα χρώματα, οι ήχοι που υπάρχουν κτλ) με το σενάριο, την πλοκή και την ηθοποιία.

Ενώ υπάρχουν και αριστούργημάτα που δεν έχουν καθόλου σενάριο και ηθοποιία.

Mise en scene
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mise-en-scène

Όσοι παρακολουθούν σειρές γιατί δεν βρίσκουν πλέον ενδιαφέρον στις σύγχρονες ταινίες, θα πρέπει ίσως να ρίξουν όλο το φταίξιμο στις μεθόδους του Bresson.

Προσωπικά, συμφωνώ περισσότερο με τις επιλογές των ιδίων των δημιουργών, πάρα με τις λίστες των κριτικών. Τουλάχιστον από αυτές που είναι αναρτημένες στο bfi.
http://www.bfi.org.uk/films-tv-people/sightandsoundpoll2012

Ενώ ως καλύτερη, και πιο ολοκληρωμένη, θεωρώ αυτές στο
http://www.theyshootpictures.com/
Η οποίες είναι aggregate από διάφορες πηγές παγκοσμίως.

*Οι

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

.
ηθελα να δω μια ταινια με δυνατη αληθινη δραση
ξεκινησα το LOGAN το σταματησα στο 5ο λεπτο

χθες ειχα δει το THIS SPORTING LIFE
με τον θεικο Richard Harris τι να πει κανεις για αυτη την ταινιαρα !!!

Ειδα το The Strangers, και δεν μετανοιωσα για τον χρονο που διεθεσα.

891198-e16_4342-1jpg.jpg

the-strangers-film.jpg

Ειναι ΝοτιοΚορεατικη ταινια, και εχει υφος, νοηματα, ατυπικους χαρακτηρες ακομα και μαυρο χιουμορ.

Στην αρχη αναρωτιεσαι αν δεν φερνει προς κομωδια, εστω και ματωμενη, αλλα ο τονος αλλαζει οσο προχωραει η ιστορια απο αστυνομικο θριλερ περναει στα χωραφια του μυστηριου και του παραφυσικου, της αγωνιας για να καταληξει μεσα στις αρκανες του σατανισμου, και θετοντας το βασικο ερωτημα: Αυτο του κακου και της δυνατοτητας του να απατει...εως το τελος.

Πολλα τα λεφτα για τον "σαμανο".
Εγω προσωπικα ελεγα "μα που το ξερω αυτον το τυπο ;" Δεν ειναι κανας τσιγγανος που παιζει μουσικη ;" " κανας γνωστος κικ μποξερ ;" " κανας περιεργος γειτονας που δεουλευε τη νυχτα ;"...Εχει παιξει καπου που να ξερω και α μου θυμιζει ολα αυτα ;.... εκανα ερευνα στο ιντερνετ βρηκα τις ταινιες που επαιξε, δεν τον γνωριζω απο εκει...κι ομως...
Μηπως ειναι πραγματικος σαμανος τελικα ; Και μπαινει στο μυαλο μας (μου) σαν καποιος κοινος γνωστος ; Προσωπικα πραγματα βεβαια θα μου πειτε...
120x160-strangers-persos-25-05-hd-4.jpg
5723928fecdb9.jpg

Για τον Τεντυ που εψαχνε θριλερ τελευταια...και οποιον ψαχνει καποιες αγωνειωδης συγκινησεις, το προτεινω...

Και ειναι και...Κορεατικο μεχρι το κοκκαλο.

Doctor Strange

W45nL.jpg

Ακομα μια κλασικη marvel ταινια με εναν ηρωα που δεν τον ξερουν πολλοι.Μπλεκει μεσα 100 πραγματα και στο τελος κατανταει αχταρμας.6/10
Anthropoid

c2jA.jpg

Αρκετα αργη η πρωτη ωρα κατι σαν προλογος για το κυριως πιατο.Βασισμενη σε αληθινα γεγονοτα αρκετα ρεαλιστικη και σκληρη σε μερικες σκηνες. 7/10
The Number 23

pQwRW.jpg

Καλο θριλερακι με εναν αξιοπρεπεστατο Jim Carrey σε ρολο που δεν μας εχει συνηθισει.Κραταει το μυστηριο και στο τελος ας πουμε οτι ξεδιαλύνονται τα περισσοτερα.Ο αριθμος 23 ειναι απλα ενας αριθμος. 6.5/10

Δεν το ειδα ακομα αλλα αρχιζω να το βλεπω σε λιγα δευτεροεπτα

Οι Πορτες του Παραδεισου του Μαικλ Τσιμινο
σε Integral & restaured εκδωση 3, 5 ωρων

Δεν το ειδα ακομα αλλα αρχιζω να το βλεπω σε λιγα δευτεροεπτα

Οι Πορτες του Παραδεισου του Μαικλ Τσιμινο
σε Integral & restaured εκδωση 3, 5 ωρων

Eπανερχομαι αφου ειδα το φιλμ χτες βραδυ.
Στην αρχη φοβομουν για την διαρκεια και το αργον της ωρας, μην αποκοιμηθω και τελικα χασω το φιλμ οριστικα (αφου την εκδοση αυτην την εκανε σαν προσφοορα η Αρρτε, και δεν εχει επαναπροβολη ουτε την βρισκεις ευκολα μην πω καθολου προς το παρων...)
Τελικα οχι, οι τρισιμυση ωρες περασαν χωρις να το καταλαβω, μαλιστα κοιταξα το ρολοϊ να βεβαιωθω οτι ηταν οντως τριαμισυ ωρες, σαν δυο μου φανηκαν.

Το καδρο το γυρισμα οι ηθιποιοι ηταν ολα πολυ καλα και προσεχμενα ( Αχ αυτη η Isabelle Huppert οταν ηταν νεα και...σε γυμνα πλανα :love: ... Fresh-French Charm στην νεοτητα και στην ολοτητα του).
Σε καμβα παλης ταξεων μεχρις θανατου, και αλληλξοντωση φυσικη και ηθικη, μεταξυ μεγαλοπρονομιουχων και νεοφερμενων μεταναστων (οχι λαθραιων, κανονικων με τιτλους ιδιοκτησιας) που φυσικα οι θηρεφτες ηταν αυτι που ειχαν τα μεσα και τον λουτο και την δυναμη.
Δεν ξερω αν μια τοσο τραβηγμενη ιστορια ( με εσχατολογικο χαρακτηρα και ολοκληρωτικη καταληξη) εχει ιστορικη βαση στην δημιουργια του Νεου κοσμου, παντως σε κραταει σε εγρηγορση και σε υψηλα συναισθηματικα και συγκινησιακα επιπεδα.

Ομως... δεν την βρηκα αριστουργημα. Λεγεται οτι ο Τσιμινο την τραβηξε τοσο πολυ και ξοδεψε τοσα λεφτα γιατι ηταν τοσο τελιομανης...
Το αποτελεσμα αυτης της τελειωμανιας δεν το εζησα ως τετοιο, γιατι καποιες σκηνες τις βρηκα καπως παρατραβηγμενες αν οχι μη πειστικες, θυσιασμενες στο βωμο της δραματοποιησης με καθε μεσον.
Καπου το σεναριο με αφηνε στην πεινα μου....
Τελικα ελειπε αυτη η διασταση, αυτο το υπερβατικο που ηλπιζα.

Δεν απογοητευτηκα γιατι οπως ειπα την ειδα ευχαριστα και δεν με βαρηνε ο χρονος, αλλα δεν βρηκα αυτο "το παραπανω" που καβαλαει τους τοιχους ( η τα εργα) και που περιμενα.

Καλο, ωραια κινηματογραφικη εμπειρια αλλα με υπερμετρο (για τα γουστα μου) μανιερισμο.

Μου θυμησε παντως αλλα αγαπημενα εργα ,με επικο χαρακτηρα και με φοντο τους μεταπιονιερους της Αμερικης, η τους αγροτες εργατες της γης της κεντρικης και Ανατολικης Ευρωπης, οπως Gags of New York, There will be blood, Tess .... κλπ.

Αξιζει να ειδωθει και ο καθενας να βγαλει τα συμπερασματα του συμφωνα με τις αναφορες του.

Ο original τιτλος ειναι Heaven's Gate

20477367.jpg

critique-la-porte-du-paradis-cimino40.jpg

Contratiempo

contratiempo_cartel.jpg

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!
Η κάθε ανατροπή σε χαστουκίζει πριν προλάβει να φύγει το μούδιασμα από την προηγούμενη, με ένα τέλος πλεγμένο αριστοτεχνικά σε όλη τη διάρκεια της ταινίας.

Ένας επιχειρηματίας βρίσκεται να διώκεται από την δικαιοσύνη για ένα έγκλημα που δεν έκανε (ή έκανε; ) σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου (ή όχι; ) κλειδωμένο από μέσα (ή όχι; ) χωρίς να υπάρχει δυνατότητα να έχει βγει κάποιος από μέσα (ή όχι; ).

A true brainfuck!

To 7.9 πραγματικά δεν ξέρω γιατί το έχει πάρει.
Για εμένα είναι minimum ένα εννιάρι!

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Contratiempo

contratiempo_cartel.jpg

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!
Η κάθε ανατροπή σε χαστουκίζει πριν προλάβει να φύγει το μούδιασμα από την προηγούμενη, με ένα τέλος πλεγμένο αριστοτεχνικά σε όλη τη διάρκεια της ταινίας.

Ένας επιχειρηματίας βρίσκεται να διώκεται από την δικαιοσύνη για ένα έγκλημα που δεν έκανε (ή έκανε; ) σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου (ή όχι; ) κλειδωμένο από μέσα (ή όχι; ) χωρίς να υπάρχει δυνατότητα να έχει βγει κάποιος από μέσα (ή όχι; ).

A true brainfuck!

Μόλις την είδα.

Τι ταινιάρα είναι αυτή?

Επαθα την πλάκα μου,δεν σηκώθηκα ούτε για ..πιπί μου!!!

Το I know what you did last summer συμπλέει με την Αγκαθα Κρίστι και..τις επικίνδυνες αποστολές του '96 (De Palma)..

Συνιστάται ανεπιφύλακτα.

To Contrapiento το ειδα προχθες, κι εψαχνα να δω αν ανοιχθηκε θεμα εδω, μα δεν...Εξαιρετικη ταινια, ανατρεπτικης τροπης, που σε "κραταει" δυνατα.

Γιωργο (Gal'en) μου θυμιζεις σε παρακαλω ποια ταινια μου ειχες "συστησει" -μηπως το "Silence";

To Contrapiento το ειδα προχθες, κι εψαχνα να δω αν ανοιχθηκε θεμα εδω, μα δεν...Εξαιρετικη ταινια, ανατρεπτικης τροπης, που σε "κραταει" δυνατα.

Γιωργο (Gal'en) μου θυμιζεις σε παρακαλω ποια ταινια μου ειχες "συστησει" -μηπως το "Silence";

Ελα ομως που δε θυμαμαι τωρα... Εχω και το Αλτσχαιμερ που μου λεει και ο auteur.
Το Silence παντως σιγουρα οχι!

Ελα ομως που δε θυμαμαι τωρα... Εχω και το Αλτσχαιμερ που μου λεει και ο auteur.
Το Silence παντως σιγουρα οχι!

Και περιμενεις απο τον... παππου να θυμηθει μετα - αχ νιατα νιατα απερισκεπτα! Μαλλον κορεατικο ηταν που "ψωνισα" κιολας!

Απο Κορεατικα εχω προτεινει πολλες φορες το Joint Security Area, αλλα δεν με ακουει κανενας.:grandpa:
Δε νομιζω να ειναι αυτο στο οποιο ειχαμε αναφερθει τοτε, αλλα δεν πειραζει. Δες το ετσι κι αλλιως!
Αν θυμασαι τουλαχιστον σε ποιο νημα τα λεγαμε, να ψαξω να το βρω...

Contratiempo

contratiempo_cartel.jpg

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!

A true brainfuck!

Η ταινία είναι μακράν από πολλές άλλες και 9,5 της δίνω.

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Η ταινία είναι μακράν από πολλές άλλες και 9,5 της δίνω.

που το βρηκατε αυτο; ψαχνω και δεν το βρισκω πουθενα. Ειναι μηπως σε netflix;

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Απο Κορεατικα εχω προτεινει πολλες φορες το Joint Security Area, αλλα δεν με ακουει κανενας.:grandpa:
Δε νομιζω να ειναι αυτο στο οποιο ειχαμε αναφερθει τοτε, αλλα δεν πειραζει. Δες το ετσι κι αλλιως!
Αν θυμασαι τουλαχιστον σε ποιο νημα τα λεγαμε, να ψαξω να το βρω...

το βρηκα αυτο και μου φαινεται φοβερα ενδιαφερον! Μου κανει εντυπωση ομως το χαμηλο metacritic σκορ

Στα γνωστά μέρη υπάρχει αλλά προσοχή στις εκδόσεις που έχουν γερμανικό ήχο ιταλικό . Καλό είναι να βρείτε με τον ισπανικό ήχο και οι υπότιτλοι είναι τέλεια συγχρονισμένοι. Βρείτε την 1080p και όχι την web

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

το βρηκα αυτο και μου φαινεται φοβερα ενδιαφερον! Μου κανει εντυπωση ομως το χαμηλο metacritic σκορ

Ρε συ, μπας και εισαι βαλτος απο τον αλλο που μας εχει ζαλισει με τους κριτικους?:slapface:
Αφου ξερετε την... εκτιμηση που τους εχω, γιατι με τσιγκλατε?

Δες το και μετα πες μου...:antlers: