Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μακάρι το Hollywood να βγάζει πιο συχνά διαμάντια σαν το νέο blade runner ή Gravity και ας εξαπατά το κοινό με trailer. Ούτως ή άλλως το εξαπατά που το εξαπατά, ας το εκπαιδευσει κιόλας να μπορεί να απολαμβάνει περισσότερα έργα, έκτος από τα εύκολα καταναλώσιμα.

Η αντίληψη ότι το sci fi είναι κυρίως κλωτσοπατιναδες στο διάστημα, περιορίζει ενα είδος που μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα.

Μακάρι το Hollywood να βγάζει πιο συχνά ταινίες πραγματικού Sci-Fi, κι όχι φουτουριστικές κλωτσοπατινάδες σαν το 2049, Τιτανικούς στο διάστημα σαν το Gravity και σπλατεριές χόρορ σαν τα τελευταία Alien κλπ.
Η λίγο πιο σινεφίλ αισθητική που δίνουν, το ότι μπασταρδεύουν το blockbuster με πλάνα και φωτογραφία άλλου είδους σινεμά, δεν κάνει τις ταινίες αυτές "γνήσιο sci-fi".
Αν επειχειρούσε το Χόλυγουντ σήμερα να κάνει μια ταινία σαν την "Οδύσσεια", θα είχε μπει μέσα πολλά μύρια, άσε που δεν υπάρχουν πλέον "σκηνοθέτες" με τη σημασία της λέξεως γι αυτό το είδος.
Κι ας μην αναφερθούμε στο σενάριο-διαλόγους-φαντασία κειμένων κλπ. πλέον ούτε κάτι σαν το Matrix δεν μπορούν να παράγουν, θρησκοληψία, λόβ στόρις και γυμνασιακές ατάκες.

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μακάρι το Hollywood να βγάζει πιο συχνά ταινίες πραγματικού Sci-Fi, κι όχι φουτουριστικές κλωτσοπατινάδες σαν το 2049, Τιτανικούς στο διάστημα σαν το Gravity και σπλατεριές χόρορ σαν τα τελευταία Alien κλπ.
Η λίγο πιο σινεφίλ αισθητική που δίνουν, το ότι μπασταρδεύουν το blockbuster με πλάνα και φωτογραφία άλλου είδους σινεμά, δεν κάνει τις ταινίες αυτές "γνήσιο sci-fi".
Αν επειχειρούσε το Χόλυγουντ σήμερα να κάνει μια ταινία σαν την "Οδύσσεια", θα είχε μπει μέσα πολλά μύρια, άσε που δεν υπάρχουν πλέον "σκηνοθέτες" με τη σημασία της λέξεως γι αυτό το είδος.
Κι ας μην αναφερθούμε στο σενάριο-διαλόγους-φαντασία κειμένων κλπ. πλέον ούτε κάτι σαν το Matrix δεν μπορούν να παράγουν, θρησκοληψία, λόβ στόρις και γυμνασιακές ατάκες.
Κατά τη γνώμη σου, ποια ταινία "πραγματικού SciFi" βγήκε τα τελευταία χρόνια;

Αν είδες μόνο κλωτσοπατιναδες στο 2049 και στο gravity μάλλον κάτι πήγε στραβά στο διάβασμα των φιλμ αυτών.

Τι είναι γνήσιο sci fi?
Ότι και αν είναι αυτό, δεν μπορεί κανείς να το εμπλουτίσει ή ακόμα και να το ερμηνεύσει με διαφορετικό τρόπο;

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Κατά τη γνώμη σου, ποια ταινία "πραγματικού SciFi" βγήκε τα τελευταία χρόνια;

Χωρίς να με συνεπάρουν ιδιαίτερα αρκετές απ' όσες παραθέτω, θεωρώ περισσότερο γνήσιες sci-fi, πρόσφατες ταινίες σαν το Martian του Ridley Scott, το Snowpiercer, Edge of Tomorrow, Arrival, Dawn of the Planet of the Apes, Ex Machina, Children of Men, District 9, Minority Report, και όσο πιο πίσω πάμε χρονικά, τόσο πιο πολλές πραγματικά καλές ταινίες γυριζόταν.
Πότε θα ξαναδούμε ταινίες σαν το GATTACA, Dark City κλπ; Μπορούν να συγκριθούν μαζί τους τα σημερινά τσίρκο ειδικών εφέ;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Χωρίς να με συνεπάρουν ιδιαίτερα αρκετές απ' όσες παραθέτω, θεωρώ περισσότερο γνήσιες sci-fi, πρόσφατες ταινίες σαν το Martian του Ridley Scott, το Snowpiercer, Edge of Tomorrow, Arrival, Dawn of the Planet of the Apes, Ex Machina, Children of Men, District 9, Minority Report, και όσο πιο πίσω πάμε χρονικά, τόσο πιο πολλές πραγματικά καλές ταινίες γυριζόταν.
Πότε θα ξαναδούμε ταινίες σαν το GATTACA, Dark City κλπ; Μπορούν να συγκριθούν μαζί τους τα σημερινά τσίρκο ειδικών εφέ;

συμφωνω μαζι σου οτι και εμενα μου αρεσαν αυτες οι ταινιες, αλλες περισσοτερο αλλες λιγοτερο. Ενας λογος παραπανω που με εχεις μπερδεψει. Δηλαδη το edge of tomorrow ηταν αυθεντικο scifi, ενω το blade runner 2049 οχι; Εν τω μεταξυ θα το καταλαβαινα καλυτερα αν στις ταινιες που σου αρεσαν ειχε μονο "γρηγορες", αλλα οι πιο πολλες απο αυτες που ανεφερες ειναι "αργες". Απλα δεν καταλαβαινω τι σου ελλειψε απο το blade runner που ειχαν οι αλλες ταινιες. Μελλοντικο κοσμο με ωραια περιγραφη ειχε, ωραια φωτογραφια ειχε, ενδιαφεροντες χαρακτηρες με προβληματισμους ειχε.

Τεσπα, γουστα ειναι αυτα κουβεντα κανουμε.

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Να συμπληρώσω επίσης και την έμπνευση των δημιουργών των trailers.
Να πιστέψω πως ο σκηνοθέτης δεν ήταν παρόν;
Ήταν έμπνευση μόνο των παραγώγων;
Όταν σου παρουσιάζουν sci fi-die hard φταίει ο θεατής που βγαίνει από την αίθουσα κρυωμένος;
Σε δύο λεπτά βάλανε όλα τα μπουνιδια τις εκρήξεις τα πυροβολητα και τα ιπτάμενα αυτοκίνητα που τα βρίσκεις τελικά ως σταγονες στην ταινία ( ήταν και δυόμιση ώρες)

ξαναειδα το τρειλερ και εχεις ενα δικιο. Το θυμομουν με λιγοτερο δραση, αλλα τελικα το δευτερο μισο ειχε κομμενες καποιες απο τις σκηνες δρασης ή εστω εντασης. Δεν το θεωρω παραπλανητικο παντως. Θυμαμαι το τρειλερ του The American, οπου παρουσιαζε την ταινια σαν Jason Bourne και ειχα φιλους που πηγαν να το δουν και εφυγαν πανω στο μισαωρο :)

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δεν είναι πως το 2049 δεν μου άρεσε, αλλά... ούτε το αριστούργημα που περιμένουμε ήταν, ούτε ταινία διασκέδασης να τη δεις με την παρέα ήταν.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Δεν είναι πως το 2049 δεν μου άρεσε, αλλά... ούτε το αριστούργημα που περιμένουμε ήταν, ούτε ταινία διασκέδασης να τη δεις με την παρέα ήταν.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Συμφωνώ στα περισσότερα. Καλό βράδυ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Αμφιβάλω αν μπορώ να στο τεκμηριώσω με οποιονδήποτε αντικειμενικό τρόπο, αλλά το 2049 μου θύμισε παρά πολύ το GATACCA στην ατμόσφαιρα και την αίσθηση προβληματισμού που σου άφηνε.

Πολύ θα θελε να πιάσει έστω και τα μισα από Gattaca αλλά πέρασε και δεν ακούμπησε.

δεν νομιζω οτι το 2049 θα ηθελε ποτε να πιασει η να ασχοληθει με το Gattaca
δεν υπαρχει θεμα συγκρισης

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Για εμένα προσωπικά η ταινία της χρονιάς. Μου έχει προσφέρει άπειρες στιγμές γέλιου και διασκέδασης. Φυσικά δεν μιλάω ως ταινία. Απλά την προτείνω σε ανυποψίαστα φιλαράκια ως αριστούργημα και περιμένω πως και πως το τηλεφώνημα τους μόλις την δουν για να εξασκήσω τους κοιλιακούς μου, το τι μου έχουν σούρει δεν περιγράφεται.. :flipout:

Εσείς την είδατε??τι?όχι?Γρήγορα!!!ταινιάρα λέμε!:grinning-smiley-043

mother_intl_uk-quad_sept15_s.jpg

σωστος... και εγω τις ταινιες του Αρονοφσκυ στην κατηγορια κωμωδια τις εχω
την συγκεκριμενη δεν την εχω δει
με το κυκνο γελασα αλλα οχι πολυ

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.
Ούτε για 1/10 δεν είναι, όχι το 8.3 που του έδωσαν.
Από τις χειρότερες ταινίες που έχω δει τελευταία.
Πλήρης καταστροφή μίας καλής ιδέας.
Εγώ πάλι την απόλαυσα, πρωτότυπη, έξυπνη, με ανατροπές.
Το περί ορέξεως που λέμε....

Στάλθηκε από το MI MAX 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

σωστος... και εγω τις ταινιες του Αρονοφσκυ στην κατηγορια κωμωδια τις εχω
την συγκεκριμενη δεν την εχω δει
με το κυκνο γελασα αλλα οχι πολυ

Συμφωνώ, αν και δεν έχω δει το Pi.
Εξαιρώ το The Fountain που μου άρεσε πολύ. Και το The Black Swan δεν ήταν κομωδία, καλούτσικο ήταν.
Ίσως το χειρότερο απ´ όλα, για μένα, ήταν το ντεμέκ κουλτούρ και καλά Requiem for a Dream.

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Το wrestler ξεχνάτε

Ναι, σωστά...
Άκουσα πολύ καλά λόγια αλλά το απέφυγα επίτηδες. Δεν υπήρχε περίπτωση να δω τον Mickey Rourke.

Ναι, σωστά...
Άκουσα πολύ καλά λόγια αλλά το απέφυγα επίτηδες. Δεν υπήρχε περίπτωση να δω τον Mickey Rourke.
Ξανά σκέψου το. Είναι εξαιρετική ταινία