Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

.............

Αν έχεις διάθεση, ισως να έριχνες μια ματία σε ενα κείμενο εξαιρετικής ποιότητας για το Mandy.

Προσωπικά την ταινία ΔΕΝ τη βρήκα εξαιρετική οπως η κριτική, αλλα απλά καλή με αρκετές αδυναμίες, αλλα σίγουρα όχι αδιάφορη.........

..................................................................

το The Hollow Point μάλλον θα το προσπεράσω.

-bye-

Κατα κανονα δεν διαβαζω κριτικες για φιλμ, αλλα αυτην θα την κοιταξω ( γιατι εισαι εσυ ;) , και μαλλον κατι εχεις στο μυαλο σου που το λες :music-smiley-005: )

Αλλα δεν ειπα οτι ειναι εξαιρετικη. Ειναι πολυ καλη. Αυτο που ειναι εξαιρετικο ειναι η πρωτοτυπια του και η νεοτεριστικη αισθητικη του που ειναι πολυ σπανιο φαινομενο πλεον κυριως στο ειδος.

Οσο για το Hollow Point.... ναι πρεπει να το ξεπερασεις...
εκτος.....
εκτος αν
Εκτος αν βρισκεσαι "πνευματικα" καπου αναμεσα σε Κορμακ Μακκαρθυ και Αγιο Αυγουστινο, και εαν "αισθητικα" εχεις αναφορες που ειναι κοντα και αναμεσα σε Sicario, No Country..., και Comancheria που δεν νομιζω

Α ! Αλλη μια που μου εκανε μια ιδιαιτερη εντυπωση, αλλα που μου αφησε αναμικτα συναισθηματα.
Απο αυτες που μενουν στο μυαλο αλλα δεν ξερω αν θα την ξαναδω.

Προκειται για το First Reformed

lead_720_405.jpg

Κατα κανονα δεν διαβαζω κριτικες για φιλμ, αλλα αυτην θα την κοιταξω ( γιατι εισαι εσυ ;) , και μαλλον κατι εχεις στο μυαλο σου που το λες :music-smiley-005: )

Αλλα δεν ειπα οτι ειναι εξαιρετικη. Ειναι πολυ καλη. Αυτο που ειναι εξαιρετικο ειναι η πρωτοτυπια του και η νεοτεριστικη αισθητικη του που ειναι πολυ σπανιο φαινομενο πλεον κυριως στο ειδος.

Οσο για το Hollow Point.... ναι πρεπει να το ξεπερασεις...
εκτος.....
εκτος αν
Εκτος αν βρισκεσαι "πνευματικα" καπου αναμεσα σε Κορμακ Μακκαρθυ και Αγιο Αυγουστινο, και εαν "αισθητικα" εχεις αναφορες που ειναι κοντα και αναμεσα σε Sicario, No Country..., και Comancheria που δεν νομιζω

Α ! Αλλη μια που μου εκανε μια ιδιαιτερη εντυπωση, αλλα που μου αφησε αναμικτα συναισθηματα.
Απο αυτες που μενουν στο μυαλο αλλα δεν ξερω αν θα την ξαναδω.

Προκειται για το First Reformed

lead_720_405.jpg

Είχα γράψει για το first reformed ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή δουλειά και αυτόματα την κατέταξα στις καλύτερες τις χρόνιας, όπως και το a ghost story και you were never.. Είχα ενημερώσει και τον κ. Στέλιο μας ότι πρόκειται για σπουδαία ταινία. Δεν γνωρίζω αν τελικά την είδε.

Αλλά φτάνει πλέον με τις αιωρουμενες σκηνές. Δεν ξέρω αν το παρατήρησες, αλλά η σκηνή εκείνη, είναι παντελώς παραταιρη και κάκιστα φτιαγμένη. Χαλάει όλη την αισθητική ταινίας.
Πήγε να κάνει μια υπερβατική σκηνή αλλά δυστυχώς δεν...

https://youtu.be/C7Z_p5pQ9PM

Όπως και στο we the animals που έχει μια ίδια κακή σκηνή και ενα ξεκάρφωτο και αχρείαστο queer στοιχείο. Το αναφέρει και στην κριτική εδώ που συμφωνώ. Για μια ταινία που θα μπορούσε να είναι πολύ καλή. Κρίμα.

http://cinedogs.gr/festivals/we-the-animals/

Πάντα διαβάζω (αν διαβάσω) μια κριτική μετά την παρακολουθήση τις ταινίας, πότε πριν.

Ps θεωρώ τον εαυτό μου απλά περίεργο, σε καμία περίπτωση "ειδικό", ενώ αρκετές φορές διαφωνώ με κάποιους "ειδικους" . Και είναι απόλυτα φυσικό.

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

κατανοείς πιστεύω ότι αυτό που έγραψες, το έγραψες μόνο και μόνο για να πείς κάτι.
εκτός κι αν δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις τα κείμενα που παρέθεσε. Πράγμα θεμιτό φυσικά αλλά ...κράτα μικρό καλάθι. Οσον αφορά ότι "απάντησες" εννοώ.

δυνατα κειμενα αλλα για μουσικη ειναι τι μας λες τωρα
ο Δημοκηδης δεν μας εχει δειξει την δυναμη του στο κινηματογραφο
περιμενουμε

:drummer:

Είχα γράψει για το first reformed ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή δουλειά και αυτόματα την κατέταξα στις καλύτερες τις χρόνιας, όπως και το a ghost story και you were never.. Είχα ενημερώσει και τον κ. Στέλιο μας ότι πρόκειται για σπουδαία ταινία. Δεν γνωρίζω αν τελικά την είδε.

Αλλά φτάνει πλέον με τις αιωρουμενες σκηνές. Δεν ξέρω αν το παρατήρησες, αλλά η σκηνή εκείνη, είναι παντελώς παραταιρη και κάκιστα φτιαγμένη. Χαλάει όλη την αισθητική ταινίας.
Πήγε να κάνει μια υπερβατική σκηνή αλλά δυστυχώς δεν...

https://youtu.be/C7Z_p5pQ9PM

Όπως και στο we the animals που έχει μια ίδια κακή σκηνή και ενα ξεκάρφωτο και αχρείαστο queer στοιχείο. Το αναφέρει και στην κριτική εδώ που συμφωνώ. Για μια ταινία που θα μπορούσε να είναι πολύ καλή. Κρίμα.

http://cinedogs.gr/festivals/we-the-animals/

Πάντα διαβάζω (αν διαβάσω) μια κριτική μετά την παρακολουθήση τις ταινίας, πότε πριν.

Ps θεωρώ τον εαυτό μου απλά περίεργο, σε καμία περίπτωση "ειδικό", ενώ αρκετές φορές διαφωνώ με κάποιους "ειδικους" . Και είναι απόλυτα φυσικό.

Ειχα ακουσει τα καλυτερα, κριτικοι, οπως ο kermode που τους λατρευω, την εκθειασαν, μου αρεσει το καστ και τελικα την ειδα. Η "κουφη" σκηνη δεν με ενοχλησε, αλλα η ταινια δεν μου αρεσε. Δεν με ενοχλησε, δεν την θεωρησα χασιμο χρονου, αλλα εκανα υπομονη μεχρι το τελος να δω τι θα γινει, που θα καταληξει και τελικα απογοητευτηκα. Περιμενα λιγο πιο παθιασμενη υπαρξιακη αναζητηση, αλλα τελικα μου φανηκε υπερβολικα flat.
Το You were never really here, αν και ειμαι απολυτα σιγουρος οτι υπαρχουν πραγματα που δεν τα "επιασα", μου αρεσε παρα πολυ.
Το Ghost Story δεν το εχω δει ακομα και το εχω στο προγραμμα.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

A quiet place | review

Πάντως διαβάζοντάς το ( ομολογώ όχι όλο το κείμενο γιατί βαρέθηκα) θυμήθηκα τον Δανικα.
Κάτι τέτοια γράφει η έγραφε παλιότερα.
Εκείνο το κείμενο για τον Κινγκ κονγκ οταν το θυμάμαι μου βγαίνει ένα αυθόρμητο χαμόγελο.

Παρεμπιπτόντως η ταινία είναι μια χαρά.

61WE%2Bo9bXGL._SS500.jpg

Μου άρεσε πολύ. Απο το Inside Lewyn Davis και μετά οι Κοέν έπαψαν να αφηγούνται μια ιστορία σε κάθε ταινία τους, αλλά γυρίζουν ταινίες επεισοδίων. Στο Lewyn Davis και το Hail Caesar προσπάθησαν να το καλύψουν έχοντας σα συνδετικό κρίκο στην πρώτη ταινία τον κεντρικό χαρακτήρα, στη δεύτερη τον χαρακτήρα του Josh Brolin. Εδώ δεν το προσπαθούν καν, η ταινία είναι χωρισμένη σε έξι κεφάλαια με τίτλους, α λα Ταραντίνο, και το μόνο που συνδέει τις ιστορίες είναι η Άγρια Δύση.
Το πρώτο κεφάλαιο σε προδιαθέτει για τρέλα, αλλά τα επόμενα όσο πάει και σοβαρεύουν. Το τρίτο ειδικά είναι σπαρακτικό. Απο ηθοποιούς ξεχωρίζω τον Tom Waits σαν χρυσοθήρα, τον Tim Blake Nelson στον ρόλο του Buster Scruggs, και τον Brendan Gleeson που με ένα ελάχιστο ρόλο και τραγουδώντας μια ιρλανδέζικη μπαλάντα κλέβει την παράσταση.

Επι τη ευκαιρία: Το επεισόδιο με το χρυσοθήρα είναι πιστή μεταφορά ενός απο τα καλύτερα διηγήματα του Jack London. Και μόνο για την εξαιρετική δουλειά που κάναν μεταφράζοντας τις λέξεις αυτές σε εικόνες τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Last edited by a moderator:

+Το καλυτερο transformers με διαφορα για μενα δεν ηταν ολοι η ταινια δραση οπως οι υπολοιπες.
- Το κακο με αυτες της ταινιες ειναι γενικα στην δραση δεν καταλαβενεις τι γινεται με της γρηγορες εναλαγες της καμερας.

Bumblebee
Bumblebee.jpg

https://www.imdb.com/title/tt4701182/

Last edited by a moderator:

I rated Alpha*(2018) 6/10
https://www.imdb.com/title/tt4244998/

Ωραία φωτογραφία, συμπαθητική ιστορία, ν υστερούσε σε γραφικά..

Στάλθηκε από το Nokia 6.1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Ant-Man and the Wasp 3D

full

Απολαυστικη χωρις να κανει κοιλια σε κανενα σημειο. Πολυ εξυπνες οι μαχες με μερικες σκηνες αφθονου γελιου και πανεμορφα εφε μεσα στη κβαντοχωρα. Μετα το τελος η σκηνη κορυφη και τελειωνει ακριβως εκει που τελειωνει και το IF. Το 3D της ταινιας πολυ ξεκουραστο με πολυ βαθος και λιγα pop up. Απορω γιατι δεν βγαζουν πια τηλεορασεις με 3D και δινουν το αχρηστο 4K. 3D ταινιες βγαινουν και ολες ειναι μοναδικες σε 3D τηλεοραση. 7.5/10

It Comes at Night

h-HO00001432

https://www.imdb.com/title/tt4695012/?ref_=nv_sr_1

Δεν μπορω να πω οτι μου αρεσε. Καλη σκηνοθεσια και ατμοσφαιρα αλλα αλλιως περιμενεις να εξελιχθει και αλλιως κυλαει. Κυριως ψυχολογικο ειναι το εργο και ασχολειται κυριως με το πως αντιδραει καποιος σε δυσκολες καταστασεις. Θα μπορουσε να ειναι πολυ καλυτερη. 6/10

Ant-Man and the Wasp 3D

full

Απολαυστικη χωρις να κανει κοιλια σε κανενα σημειο. Πολυ εξυπνες οι μαχες με μερικες σκηνες αφθονου γελιου και πανεμορφα εφε μεσα στη κβαντοχωρα. Μετα το τελος η σκηνη κορυφη και τελειωνει ακριβως εκει που τελειωνει και το IF. Το 3D της ταινιας πολυ ξεκουραστο με πολυ βαθος και λιγα pop up. Απορω γιατι δεν βγαζουν πια τηλεορασεις με 3D και δινουν το αχρηστο 4K. 3D ταινιες βγαινουν και ολες ειναι μοναδικες σε 3D τηλεοραση. 7.5/10

Ναι μεν αλλά το 3D οι ίδιοι οι παραγωγοί άθελά τους το απαξίωσαν .
Θυμάμαι τον Cameron με το Avatar πόσο το έσπρωξε αλλά κανένας δεν τον ακολούθησε.
Το να βγαινουν στο ίδιο κάδρο 2:39 3D και 2D είναι εις βάρος του 3D.​

Ναι μεν αλλά το 3D οι ίδιοι οι παραγωγοί άθελά τους το απαξίωσαν .
Θυμάμαι τον Cameron με το Avatar πόσο το έσπρωξε αλλά κανένας δεν τον ακολούθησε.
Το να βγαινουν στο ίδιο κάδρο 2:39 3D και 2D είναι εις βάρος του 3D.
Συμφωνώ στο ότι απαξιώθηκε αλλά συνεχίζουν να βγαίνουν πολύ καλές ταινίες σε 3D. Έχω 200 ταινίες σε 3D και 500gb σε ντοκιμαντέρ imax. Το 4k από όσο έχω δει είναι μουφα σε 55αρα που έχω δει 5 6 ταινίες των 70gb.

NU7100 55αρα HDR 70GB αρχείο
Η6400 1080P 55αρα 20gb αρχείο

Στα 2.5 μέτρα καμία διαφορά. Κάτω από 2 φαίνεται η λεπτομέρεια του 4K.
Ενώ το 3D είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Ελπίζω με το avatar 2 να δούμε ξανά την άνοδο του 3D.

Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Στην αναζήτησή μου για τηλεόραση έπεσα πάνω σε πολλές αναφορές ότι για να δεις πραγματικά την διαφορά 1080p με 4Κ από τα 2.5~3+ μέτρα θέλεις τηλεόραση από 70 ίντσες και πάνω. Επομένως απλά οι περισσότεροι με 4Κ τιβι δεν βλέπουν στην πραγματικότητα διαφορά από τα 1080p. Δεν είναι δικιά μου άποψη αλλά την συμμερίζομαι, άσχετα αν δεν έχω 4Κ τιβι (θα πάω για προτζέκτορα τελικά)
Μπορεί οι τιβι να μην βγαίνουν με 3D αλλά ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί 1080 προτζέκτορες με υποστήριξη για 3D

Στην αναζήτησή μου για τηλεόραση έπεσα πάνω σε πολλές αναφορές ότι για να δεις πραγματικά την διαφορά 1080p με 4Κ από τα 2.5~3+ μέτρα θέλεις τηλεόραση από 70 ίντσες και πάνω. Επομένως απλά οι περισσότεροι με 4Κ τιβι δεν βλέπουν στην πραγματικότητα διαφορά από τα 1080p. Δεν είναι δικιά μου άποψη αλλά την συμμερίζομαι, άσχετα αν δεν έχω 4Κ τιβι (θα πάω για προτζέκτορα τελικά)
Μπορεί οι τιβι να μην βγαίνουν με 3D αλλά ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί 1080 προτζέκτορες με υποστήριξη για 3D
Έτσι ακριβώς. Θέλει σωστή απόσταση και ίντσες για να δεις διαφορές. 3d projectors βγαίνουν ακόμα τεράστιο θετικό.

οι παρακάτω ταινίες (όπως και το the runner στο διπλανό νήμα) μοιράζονται κατα μια ευρύτερη έννοια, μια κοινή θεματική.

Wonder (2017)

6/10

χάλιwood μουσικές, επιφανειακή προσέγγιση..

-------------

Love, Simon (2018)

8/10

αν σας άρεσε το lady bird, δοκιμάστε το.
πέρα απο τις κλασικές μουσικές χάλιwood, ειναι μια ειλικρινή και διαλεκτική ματιά στο πως "βγαίνεις" στον κόσμο.

-------------

Eighth Grade (2018)

9/10

μικρό αριστούργημα, όλοι ειμαστε "ενήλικες" και πρωτάρηδες.. απο τον πατέρα, την κόρη, τις φίλες, τα παιδικά όνειρα που αλλάζουν..

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

οι παρακάτω ταινίες (όπως και το the runner στο διπλανό νήμα) μοιράζονται κατα μια ευρύτερη έννοια, μια κοινή θεματική.

Wonder (2017)

6/10

χάλιwood μουσικές, επιφανειακή προσέγγιση..

-------------

Love, Simon (2018)

8/10

αν σας άρεσε το lady bird, δοκιμάστε το.
πέρα απο τις κλασικές μουσικές χάλιwood, ειναι μια ειλικρινή και διαλεκτική ματιά στο πως "βγαίνεις" στον κόσμο.

φυσικα μας αρεσε το lady bird οχι ομως και αυτη η gay σαχλαμαριτσα ...

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

φυσικα μας αρεσε το lady bird οχι ομως και αυτη η gay σαχλαμαριτσα ...
Ειλικρινής, πολύπλευρη και πολύ μακριά από εσάς...

Το θέμα της, για μένα, δεν είναι η gay ταυτότητα, αλλά το πως "βγαίνεις" στον κόσμο, αποδέχεσαι και αγαπάς την διαφορετικοτητα σου.

Μην δεις το eight grade. Δεν είναι για εσάς. Ποντάρω ότι δεν σας άρεσε και το boyhood του Linklater.

Όμως πρέπει να σου αποδώσουμε τα εύσημα ότι τα παρακολουθείς!
Αυτό από μόνο του, έχει μεγάλη αξία.