Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Ασχετο αλλα μια και μιλαμε για Βρεττανους ενα μεγαλο ευχαριστω και ενα καλο ταξιδι στο μεγαλο Albert Finney.

Καλό του ταξίδι!! Η ερμηνεία του στο Σκρουτζ με έχει σημαδέψει για πάντα.

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Καλό του ταξίδι!! Η ερμηνεία του στο Σκρουτζ με έχει σημαδέψει για πάντα.

Kαι οχι μονο Γιαννη.Ενα ωραιο κατευοδιο του εχουν κανει εδω

http://www.cinemagazine.gr/themata/arthro/albert_finneu_obit-130996949/

... Απίστευτα καλός ο Τζεφ Ντάνιελς...

Ευτυχως που υπαρχει και η τηλεοραση που μας δινει την ευκαιρια να δουμε ποσο μεγαλο ταλεντο ειναι...

Last edited by a moderator:

τον έχω δει σε πολλές ταινίες
η μια όμως που δεν θα ξεχάσω την ερμηνεία του ποτέ είναι αυτή

80_images-80-volcano-head.jpg

καλό του ταξίδι!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Η πιο αδύναμη δουλειά του Steve McQueen που μας έχει δώσει τα εξαιρετικά Hunger, Shame, 12 years slave.
Προσχηματική δραματουργία, flash back, πολλές επεξηγηματικές σκηνές. Φαινεται να τον ενδιαφέρει καθαρά η περιπέτεια, το δράμα ειναι το φόντο οπου θα χτιστεί το σενάριο και θα κάνει κάθε προσπάθεια να γίνει κατανοητός αλλα και να δημιουργήσει ανατροπές. Οι σκηνές θρήνου όπως και η ηθοποιια δείχνουν φυτεμένες και ψεύτικες.

Η μουσική (ειναι σχεδόν ίδια με την αρχική ληστεία στο Dark night), η σκηνή της ληστείας με τις αλλοιωμένες φωνές κ.α. παραπέμπουν στο καλύτερο batman, dark knight του Nolan. Εκει όμως ο Nolan ισορροπεί το δράμα πάνω στην περιπέτεια και δεν φαίνεται προσχηματικό.

Εξαιρετική η σκηνή με την κάμερα στην αριστερή πλευρά του παρμπρίζ, οπου στο βάθος βλέπουμε και την γειτονιά,
μετά η κάμερα γυρνάει στην δεξιά πλευρά...

6/10

MV5BZTYwZWQ4ZTQtZWU0MS00N2YwLWEzMDItZWFkZWY0MWVjODVhXkEyXkFqcGdeQXVyNjU0OTQ0OTY@._V1_.jpg

Χθες είδα το "Tα παιδιά του Παραδείσου " Children of heaven του Majid Majidi .;Ότι και να πω είναι λίγο για αυτή την ταινία .Ο περσικός κινηματογράφος τελικά έχει βγάλει αρκετά διαμαντάκια.Το σενάριο όλο κι όλο 3 γραμμές.Δύο αδέρφια ανταλλάζουν ένα ζευγάρι παπούτσια πηγαίνοντας στο σχολείο γιατί ο ένας αδερφός έχασε τα παπουτσάκια της αδερφής του.
Η ταινία είναι ωδή στον ρεαλισμό στο σινεμά.Υπέροχη σκηνοθεσία , φωτογραφία , χρώματα.Κυλάει αβίαστα και πραγματικά δείχνει τι μπορεί να κάνει κανείς με ελάχιστα χρήματα αν υπάρχει φαντασία και ταλέντο.Οι μικροί πρωταγωνιστές είναι απίθανοι.Είναι από τις ταινίες που σου μιλάνε στην καρδιά.

Βαθμολογία : 9/10 άνετα...

https://www.imdb.com/title/tt0118849/

MV5BZTYwZWQ4ZTQtZWU0MS00N2YwLWEzMDItZWFkZWY0MWVjODVhXkEyXkFqcGdeQXVyNjU0OTQ0OTY@._V1_.jpg

Χθες είδα το "Tα παιδιά του Παραδείσου " Children of heaven του Majid Majidi .;Ότι και να πω είναι λίγο για αυτή την ταινία .Ο περσικός κινηματογράφος τελικά έχει βγάλει αρκετά διαμαντάκια.Το σενάριο όλο κι όλο 3 γραμμές.Δύο αδέρφια ανταλλάζουν ένα ζευγάρι παπούτσια πηγαίνοντας στο σχολείο γιατί ο ένας αδερφός έχασε τα παπουτσάκια της αδερφής του.
Η ταινία είναι ωδή στον ρεαλισμό στο σινεμά.Υπέροχη σκηνοθεσία , φωτογραφία , χρώματα.Κυλάει αβίαστα και πραγματικά δείχνει τι μπορεί να κάνει κανείς με ελάχιστα χρήματα αν υπάρχει φαντασία και ταλέντο.Οι μικροί πρωταγωνιστές είναι απίθανοι.Είναι από τις ταινίες που σου μιλάνε στην καρδιά.

Βαθμολογία : 9/10 άνετα...

https://www.imdb.com/title/tt0118849/
10/10 από μένα

Από τον ίδιο τσεκαρε και το επόμενο του

Rang-e khoda
https://www.imdb.com/title/tt0191043/

Και από άλλους, με χαρακτήρες τα παιδιά

Davandeh
https://www.imdb.com/title/tt0088992/

Badkonake sefid
https://www.imdb.com/title/tt0112445/

Khane-ye doust kodjast?
https://www.imdb.com/title/tt0093342/

Υπάρχουν εξαιρετικοί Ιρανοί σκηνοθέτες
με πολλά αριστουργήματα, ο Majidi είναι ιδανικός για την εισαγωγή μιας στον σπουδαίο ιρανικό κινηματογράφο.

Τα έχω όλα υπόψιν μου το μόνο μου πρόβλημα είναι για κάποια απ' αυτά να βρω και υπότιτλους.Απο ιρανικό κινηματογράφο έχω δει σχεδόν όλα του faradhi ,το under the Shadow και την πέτρα της υπομονής..Πάντως δηλώνω εντυπωσιασμένος από την ποιότητα τα νοήματα και την κινηματογράφηση αυτων που έχω δει.Τα μεθυσμένα άλογα αξίζει πιστεύεις;

Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τα έχω όλα υπόψιν μου το μόνο μου πρόβλημα είναι για κάποια απ' αυτά να βρω και υπότιτλους.Απο ιρανικό κινηματογράφο έχω δει σχεδόν όλα του faradhi ,το under the Shadow και την πέτρα της υπομονής..Πάντως δηλώνω εντυπωσιασμένος από την ποιότητα τα νοήματα και την κινηματογράφηση αυτων που έχω δει.Τα μεθυσμένα άλογα αξίζει πιστεύεις;

Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολύ καλό και το Under the Shadows, η πέτρα της υπομονής δυνατή αλλα και λίγο παραπάνω δραματοποιημένη.

"Τα μεθυσμένα άλογα" δεν το εχω δει και δυστυχώς, κανένα έργο του Bahman Ghobadi δεν εχει κυκλοφορήσει σε HD,
μόνο σε DVD και δεν γνωρίζω αν βρεις και ελληνικούς υποτιτλους.

Δεν νομίζω ομως οτι θα δυσκολευτεί κάποιος (που γνωρίζει λίγα αγγλικά) με τους αγγλικούς υπότιτλους.

Turtles Can Fly (2004)
https://www.imdb.com/title/tt0424227/

Απο Bahman Ghobadi εχω δει το παραπάνω και ειχε συγκλονίσει όλη την κινηματογραφική αίθουσα..

10/10

ότι δεν πέτυχε το widows, του ταλαντούχου Steve McQueen το πετυχαίνει ο πιτσιρικάς Ντέιμιεν Σαζέλ με το πολύ καλό First man.

Η Νιλ με το φορτίο που κουβαλούσε, αποκομμένος απο κάθε οικογενειακή και ουσιαστική κοινωνική συνεύρεση, πνιγμένος στην εσωτερική θλίψη του, ειχε μια μόναδική αποστολή, να δει τον κόσμο απο μια άλλη οπτική γωνία. Οπου θα μπορούσε να συμφιλιωθεί με το φορτίο του, οπου συνεχώς μεγάλωνε.

Ειδική μνεία στην εξαιρετική χρήση των ήχων, που λειτουργουν ως οι εσωτερικοι κραδασμοι του Νιλ και η σιωπή και γαλήνη, που αποζητά την βρίσκει σε εκείνα τα πρώτα βήματα.

8+/10

Συμφωνώ απόλυτα με τα 2 κείμενα παρακάτω.

Ο Τζάστιν Χέργουιτς (που είχε βραβευτεί με Όσκαρ για τη μουσική του La La Land) συλλαμβάνει όλες τις υπόγειες οκτάβες που χορεύουν τόσο στον ατομικό όσο και στον συλλογικό ψυχισμό των πυλώνων της ταινίας. Αρχικά, ενός μονομανούς ανθρώπου που παλαντζάρει ανάμεσα στην τραγωδία και τον θρίαμβο, ανάμεσα στην καθαγιασμένη αποστολή και την μη αναστρέψιμη αυτοκαταστροφή. Έπειτα, ενός εργώδους και εξειδικευμένου μικρόκοσμου, που ζει απομονωμένος από τη φυσιολογική ζωή, αλλά πάντα στο μικροσκόπιο αυτής. Τέλος, μιας μεγαλειώδους στιγμής στην ιστορία της ανθρωπότητας, ενός γεγονότος που αποκτά τη δική του ξέχωρη υπόσταση και σημασία, πέρα από τους ανθρώπους που το επιτελούν.

Το βαρύτονο και ενδοσκοπικό μουσικό τέμπο έρχεται σε μόνιμη αντιδιαστολή β€“ αρμονική σύγκρουση με ένα κοφτερό μοντάζ που διαπερνά τις ψυχολογικές μεταπτώσεις και τα αθέατα δράματα (σε αντίθεση με το εντυπωσιακό στο μάτι, αλλά κατά βάθος ύπουλα χειριστικό, τουλάχιστον κατά τη γνώμη του υπογράφοντος, μοντάζ στο Whiplash) και μια κινηματογράφηση ταραγμένη κι ανήσυχη, χωρίς όμως να αγγίζει την επιτήδευση. Και μας ξεναγεί στην τραμπάλα κορύφωσης και πτώσης, προσμονής και ψυχρολουσίας.

http://cinedogs.gr/whatson/first-man/#sthash.p3QlpJV1.dpbs

Στο Widows, ο ΜακΚουίν αλλάζει ρότα, τόσο ως προς την καταστατική του βάση όσο και ως προς τον μανδύα με τον οποίο ενδύει τη δραματουργία του. Αντλώντας έμπνευση από την ομότιτλη βρετανική τηλεοπτική σειρά των 80s, ο ΜακΚουίν επενδύει το κυρίως ειπείν μοτίβο μιας heist movie (σεβόμενος μπόλικους από τους άγραφους κανόνες του είδους) με αρκετές προσμίξεις. Αφενός, με προσεγμένες δόσεις ενός δράματος προδοσίας και διαφθοράς, με τόνους σαιξπηρικής τραγωδίας, αφετέρου με τσαπατσούλικες ενέσεις ενός new age φεμινιστικού μανιφέστο. Και παρά την παρουσία της Τζίλιαν Φλιν στο σενάριο, το Windows δεν έχει κατά νου κάποια αποδομητική σάτιρα, τύπου Gone Girl, αρκούμενο στις περιστασιακές τζούρες χιουμοριστικού relief κι επιλέγοντας, ανά στιγμές, μια κάπως παπαγαλίστικη σοβαροφάνεια.

Όλα τα παραπάνω μοιάζουν εξαιρετικά στη θεωρία, αλλά κάπως χωλαίνουν στην εκτέλεση, με αποτέλεσμα η τελική σούμα να αφήνει ένα ανάμικτο συναίσθημα. Μια γλυκιά γεύση από διάφορες σκόρπιες αρετές, που δεν μετουσιώθηκαν ποτέ σε μια αληθινά «μεγάλη» ταινία. Με κυριότερο λόγο το ότι οι χαρακτήρες των κυρίως πρωταγωνιστών μοιάζουν ελάχιστα δουλεμένοι σε αντίθεση με τους δευτερεύοντες ρόλους, οι οποίοι πατούν στιβαρά στο έδαφος και δίνουν μια ολοκληρωμένη εικόνα.
Οι Χήρες της ιστορίας μας, όσο περνά η ώρα, περισσότερο απαγγέλλουν ένα τσιτάτο που τις ψιθύρισαν στο αυτί, παρά αρθρώνουν ουσιώδη λόγο. Και καταλήγουν να εκπέμπουν μια αίσθηση παρωχημένου, ακριβώς τη στιγμή που υποτίθεται ότι σκαρφαλώνουν στις πιο μοντέρνες κορυφές.

http://cinedogs.gr/whatson/widows/#sthash.q7GR9NgB.dpbs

Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

The Man Who Knew Infinity

Βιογραφια στη ζωη του Ραμανούτζαν ενος ινδου πανεξυπνου ανθρωπου ο οποιος χωρις να εχει διδαχθει τιποτα βοηθησε παρα πολυ στη θεωρια των αριθμων και στις απειροστικες σειρες. Αυτοδιδακτος καταφερε να παει στην Αγγλια με τη βοηθεια ενος αλλου μαθηματικου του 1900 που αν και Ινδος πιστεψε σε αυτον και καταφερε να γινει μεγαλο μελος στο αγγλικο πανεπιστημιο του Κεμπριτζ και της βασιλικης φρουρας της Αγγλιας. Πραγματικα τετοιοι ανθρωποι βγαινουν μια φορα στα 100 χρονια. Δεν θα σας πω το τελος αλλα θα σας προτεινω να την δειτε για να μαθετε καποια πραγματα για εναν τοσο σημαντικο μαθηματικο. 7.5/10

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

ότι δεν πέτυχε το widows, του ταλαντούχου Steve McQueen το πετυχαίνει ο πιτσιρικάς Ντέιμιεν Σαζέλ με το πολύ καλό First man.

Η Νιλ με το φορτίο που κουβαλούσε, αποκομμένος απο κάθε οικογενειακή και ουσιαστική κοινωνική συνεύρεση, πνιγμένος στην εσωτερική θλίψη του, ειχε μια μόναδική αποστολή, να δει τον κόσμο απο μια άλλη οπτική γωνία. Οπου θα μπορούσε να συμφιλιωθεί με το φορτίο του, οπου συνεχώς μεγάλωνε.

Ειδική μνεία στην εξαιρετική χρήση των ήχων, που λειτουργουν ως οι εσωτερικοι κραδασμοι του Νιλ και η σιωπή και γαλήνη, που αποζητά την βρίσκει σε εκείνα τα πρώτα βήματα.

8+/10

Συμφωνώ απόλυτα με τα 2 κείμενα παρακάτω.

http://cinedogs.gr/whatson/first-man/#sthash.p3QlpJV1.dpbs

http://cinedogs.gr/whatson/widows/#sthash.q7GR9NgB.dpbs

Μάλλον πρέπει να είμαι βλάκας...
Διάβασα όλα τα παραπάνω με την ελπίδα οτι θα καταλάβω περι τίνος πρόκειται, ή έστω πάρω μια ιδέα για την ταινία.
Δεν απολύτως τίποτε, ούτε καν για το Windows που το έχω δει.
Γί αυτό λέω, δεν γίνεται, μάλλον βλάκας είμαι. :chinscratch:

Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Μάλλον πρέπει να είμαι βλάκας...
Διάβασα όλα τα παραπάνω με την ελπίδα οτι θα καταλάβω περι τίνος πρόκειται, ή έστω πάρω μια ιδέα για την ταινία.
Δεν απολύτως τίποτε, ούτε καν για το Windows που το έχω δει.
Γί αυτό λέω, δεν γίνεται, μάλλον βλάκας είμαι. :chinscratch:
Μάλλον εγώ δεν τα γράφω καλά.

Αν έχεις όρεξη, διαβάσε καλύτερα, τα 2 review που είναι πιο αναλυτικά καί γράφουν καλύτερα.

Αλλά τι δεν κατάλαβες;

Προσωπικά, διαβάζω reviews ή οτιδήποτε άλλο, μόνο μετά την προβολή, οχι τόσο για τα spoiler's αλλά για να μην με καθοδηγούν,
και δω το συγκεκριμένο τρόπο, αυτού που έγραψε το review. Μια αφίσα ή ένα trailer και βαθμολογίες imdb και metacritic μου είναι αρκετά για να δω αν με ενδιαφέρει. ή και μία λίστα πού έχει ταινίες πού μου αρέσαν καί έχει και άλλες, που αγνοούσα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Μάλλον εγώ δεν τα γράφω καλά.

Αν έχεις όρεξη, διαβάσε καλύτερα, τα 2 review που είναι πιο αναλυτικά καί γράφουν καλύτερα.

Αλλά τι δεν κατάλαβες;

Είναι σαν να διαβάζω παλιούς Κνίτες... "Η δομή της στρουχτούρας..." :grinning-smiley-043

Σ ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου.Μόλις δω κάποια απ αυτές θα επανέλθω .Πάντως αυτό το νήμα είναι από τα πιο χρήσιμα σε όλο το φόρουμ.Πολλές φορές με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο αρκεί να βρείς με ποιόν έχεις το ίδιο γούστο ..

edit: Το βρήκα dvd rip (Turtles can fly)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Είναι σαν να διαβάζω παλιούς Κνίτες... "Η δομή της στρουχτούρας..." :grinning-smiley-043

Το πιο ενδιαφέρον ειναι οτι τα διαβάζατε

:grinning-smiley-043

Μια απο τις πιο ειλικρινείς (και όχι μόνο) αναρτήσεις ενος άγνωστου φίλου στο FB,
που διαβάζει πολύ φιλοσοφία, ειναι οτι δεν καταλαβαίνει πολλά απο αυτά που διαβάζει. Ομως δεν αποθαρρύνεται.
Ειναι ακριβώς αυτή η προσπάθεια να κατανοήσει, που ειναι σημαντική.

Σ ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου.Μόλις δω κάποια απ αυτές θα επανέλθω .Πάντως αυτό το νήμα είναι από τα πιο χρήσιμα σε όλο το φόρουμ.Πολλές φορές με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο αρκεί να βρείς με ποιόν έχεις το ίδιο γούστο ..

edit: Το βρήκα dvd rip (Turtles can fly)

Τσέκαρε και το παρακάτω, με οικοδεσπότη τον κ. Στέλιο, που ακούει Λάνθιμο και κάνει, οτι έκαναν πριν δεκαετίες στον αγαπημένο του Αγγελόπουλο.

https://avclub.gr/forum/showthread.php/140757-Ευρωπαϊκό-Σινεμά-και-όχι-μόνο

8+/10
εμενα με επεισε και στο καθαρα ιστορικο-τεχνολογικο κομματι μου φανηκε πολυ πιο αληθοφανες,απο το π.χ επιτηδευμενο Αππολων13,γιατι δεν χρωματιζεται η αφηγηση με πατριωτικοαμερικανικες και αλλες κλασσικες γαρνιτουρες,η γυναικα του δεν ειναι το θεομ... που συνηθωσ βαζουν σε τετοιες περιπτωσεις ,η μουσικη πραγματι ειναι κομματι αναποσπαστο της ταινιας..

Εχει πολύ πληροφορία το νήμα και πρέπει να κάτσω να το μελετήσω ...αφού αφαιρέσω τα ερωτόλογα ενδιάμεσα....Πάντως μια λίστα που είδα για ταινίες 2017-2018 θα την βάλω στο πρόγραμμα αν και αρκετές τις έχω δει.