Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?
:2thumb22sup:
Προχθές, να λες καλύτερα!
:2thumb22sup:
Προχθές, να λες καλύτερα!
Παντως η Netflix δεν εμπόδισε την κινηματογραφική διανομή της.ειρωνία να χρηματοδοτείται και κυρίως να προβάλεται μια τόσο κινηματογραφική ταινία (Ρομα) στην πλατφόρμα Netflix.
συμφωνώ 100% με το παρακάτω..
Αυτό σίγουρα γιατί το Netflix είναι μικρή εταιρεία που δεν έχει δικό της υλικό, όπως τα μεγάλα στούντιο και θέλει διακαώς να έχει δικό της. Γι'αυτό και συνεχώς επενδύει προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο από τα μεγάλα στούντιο.Δεν την εμποδισε αλλα δεν προσπαθησε και πολυ,εκανε διανομη σε 1100 αιθουσες πιο πολυ για να χει πιθανοτητες για υποψηφιοτητα στα οσκαρ (δεν λαμβανει υποψιν της η ακαδημια ταινιες που δεν προβληθηκαν στον κινηματογραφο)
απο την αλλη ομως επειδη δεν πολυενδιαφερεται το Netflix για το box office, ισως να μην περιορισε οπως μια συνηθισμενη εταιρια τον δημιουργο να κανει τα δικα του,και γι αυτο προεκυψε μια εξαιρετικη ταινια..
Αυτό μάλλον δείχνει το ότι οι διανομείς δεν εμπιστεύονται το Netflix, επίσης είναι δύσκολη η διανομή μιας ασπρόμαυρης αργής ταινίας που δεν συμβαίνουν πράγματα και θαύματα, πόσο μάλλον αν είναι από νέα για το χώρο εταιρεία, όπως το Netflix.Παντως η Netflix δεν εμπόδισε την κινηματογραφική διανομή της.
Η ταινία ηταν πολύ κοντά στο να περνούσε κατευθείαν σε DVD Blu-ray αφού επί μήνες ταξιδεύε σε διάφορα φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο και με εξαίρεση 4-5 χώρες που βρέθηκε διανομέας σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο άκρα του τάφου σιωπή.
Ευχαριστούμε για τις διευκρινίσεις και τις πληροφορίες.Η ταινία δεν είναι της Netflix και δεν είχε εμπλοκή με την παραγωγή.
Είναι ξένη παραγωγή που από τον Αύγουστο του 18 συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ , διάστημα που δεν προκάλεσε το ενδιαφέρον κάποιου διανομέα για να την διαθέσει στους κινηματογράφους.
Η Netflix αγόρασε τα δικαιώματα διανομης και όποια οικονομική εμπλοκή της στην ταινία ήρθε πολύ αργότερα όταν φάνηκε η δυναμική της στα διεθνή φεστιβάλ και ίσως σκεπτόμενη πονηρά είδε την ευκαιρία της να μπει στα βραβεία από το παράθυρο.
Με τα παραπάνω θέλω να υπογραμμίσω πως η επιλογή από την παραγωγό εταιρία αλλά και από την Netflix που τελικά συμφώνησε, λειτούργησε ευεργετικά για την ταινία αφού έτσι έγινε εύκολα αντιληπτή από μεγάλη μερίδα κοινού που σε αντίθετη περίπτωση θα αγνοουσε την ύπαρξη της.
Χαίρομαι που σου άρεσαν και τα δύο.To Roma όντως ήθελε πολλές ίντσες, το είδα στον προβολέα και το ευχαριστήθηκα.
Πολύ φευγάτο το Sorry to bother you, ειδικά στο τελευταίο μισάωρο γίνεται τελείως σουρεαλιστικό. Μου άρεσε.
Χαιρομαι που αρεσε η Ρομα σε Γαλεν και Αυτια,Παπαστελιο Λυμπε Υπερμυγα το ειδατε?
Μια και σε χω ευκαιρο,την ευνομουμενη την ειδες?
Του greenway δεν την εχω οποτε παει στα προσεχως,..
Η ταινία χάνει πολύ σε home cinema, ακόμα και σε αυτό με τον καλύτερο προβολέα και ήχο. Είναι καθαρά θέμα μεγέθους λόγο των μακρινών πλάνων και των λεπτομερειών που έχει, καθώς και ο ήχος όπου είναι περιμετρικός, έχοντας πλήρη συναίσθηση του χώρου και το πέρασμα του χρόνου. Ουσιαστικά η ταινία είναι μια καταγραφή χώρου και χρόνου.
Χαίρομαι που σου άρεσαν και τα δύο.
Αν δεν τα έχεις δει τσεκαρε
A ghost story
You were never really here
Blackkklansman
Ίσως σου αρέσουν
Γιατί να πω τον άνθρωπο κακό;υπεροχη παρομοιωση, ευχαριστουμε
δεν σε λεω κακο, ας σε πει ο :ears: :Banane0::ernaehrung004:
Μια και σε χω ευκαιρο,την ευνομουμενη την ειδες?

Πλέον οι περισσότερες ψηφιακές αίθουσες είναι μια χαρά (στις λίγες που έχω πάει) από ποιότητα και δεν είναι λόγος ανησυχίας, (εκτός από αυτούς που δεν βλέπουν την ταινία αλλά ψάχνουν να βρούν πόσο καλύτερη εικόνα έχουν σπίτι)Εδώ θα διαφωνήσω: Ένα καλοστημένο Home Cinema 110 ιντσών και πάνω θα προσφέρει πολύ καλύτερη εμπειρία για ταινίες όπως το Roma σε σύγκριση με το 90% των κινηματογραφικών αιθουσών της χωρας μας, τόσο σε θέμα ποιότητας εικόνα όσο και ήχου. Όσες φορές δοκίμασα τα τελευταία χρονια να δω ταινίες σε κινηματογράφο, επιστρέφοντας σκεπτόμουν πάντα "καλύτερα να είχα περιμένει το bluray". Οι διαφορες σε λεπτομέρεια, black level, contrast, φωτεινότητα κλπ είναι δραματικές, οποτε προτιμώ να βλέπω τις ταινίες σε λιγότερες ίντσες και ποιοτικά παρά σε περισσότερες με εικόνα λάσπη. Ο ήχος δε στο cinema μπορεί να είναι από εξαιρετικός έως χαλια, αναλόγως αν είναι καλα ρυθμισμένος και κάποιος ασχολείται να συντηρεί το σύστημα.
Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Το Blackkklansman το είδα ευχάριστα αλλα δεν θεωρώ ότι άξιζε τις υποψηφιότητες. Έχει γυρίσει καλύτερες ταινίες ο Spike Lee.
Γιατί να πω τον άνθρωπο κακό;
Επειδή δεν του άρεσε;
Χείριστο, παλιό χαρακτήρα θα τον επω!
Από τα παραπάνω, κρατά μόνο το παλιό, που απλά δείχνει το πέρασμα του χρόνου.
Πλέον οι περισσότερες ψηφιακές αίθουσες είναι μια χαρά (στις λίγες που έχω πάει) από ποιότητα και δεν είναι λόγος ανησυχίας, (εκτός από αυτούς που δεν βλέπουν την ταινία αλλά ψάχνουν να βρούν πόσο καλύτερη εικόνα έχουν σπίτι)
η συγκεκριμένη ταινία πού κάνει χρήση μακρινών κάνει την οθόνη να μοιάζει μικρότερη και ο ήχος είναι περιμετρικός όπου χρειάζεται να είσαι αρκετά μέτρα μακριά από τα ηχεία για να νιώσεις ότι είναι φυσικός και όχι ότι έρχεται από τα δεξιά ή αριστερά. Στο σπίτι λίγο δύσκολο λόγο μικρότερου χώρου.λ και συνήθως όχι κατάλληλης απόστασης από τα surround ηχεία.
Σε συνέχεια από το προηγούμενο.Του greenway δεν την εχω οποτε παει στα προσεχως,χαιρομαστε ως φαν μποι του Λανθιμου που αρεσε σε Λυμπε και Υπερμυγα,ο δασκαλος αγυριστο κεφαλι,ο :ears: τι λεει?στα προηγουμενα του Ζορζ ηταν σε κατασταση comme ci comme ca..
Σεβαστή η άποψη σου.Αν είναι σωστά στημένο το home cinema ο ήχος θα έρθει όπως πρέπει στα αυτιά. Όσο για τη εικόνα, οι περισσότεροι ψηφιακοί προβολείς των σινεμά παίζουν σε 2Κ ανάλυση, τραγικά χαμηλή για τις τεράστιες ίντσες που προβάλουν, ενώ το black level τους είναι γκρι λόγω τεχνολογίας (Dlp συνήθως).
Αν εσένα σου αρκεί, πάσο. Εμένα μου χαλάει τελείως την εμπειρία (είναι να μην καλομάθεις υποθέτω...)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.