Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Μήπως είδατε τον κύριο Δημήτρη Ιωάννου του ρηχάείναιμπιτε;

Ξεκίνησα το Berlin Alexanderplatz αλλά είδα μόνο ένα επεισόδιο και δεν μπορώ να εκφέρω ακόμα άποψη.

Πάντως είναι ρηχαείναιμπίτε και μάλιστα με ιδιαίτερο (και δύσκολο ενίοτε) αξάν..:)

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

https://www.imdb.com/title/tt8267604/

Σε όσους είναι πιο κοντά σε μια τηλεοπτική αντίληψη, όπου η μία πράξη διαδέχεται την άλλη και το μήνυμα είναι πιο σημαντικό από την κινηματογραφική αίσθηση και φόρμα ...

-Μια ειναι η κινηματογραφικη φορμα?

-και επισης, ο αφηγηματικος κινηματογραφος ειναι πιο κοντα σε μια τηλεοπτικη αντιληψη κατ'εσε?

Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

-Μια ειναι η κινηματογραφικη φορμα?

-και επισης, ο αφηγηματικος κινηματογραφος ειναι πιο κοντα σε μια τηλεοπτικη αντιληψη κατ'εσε?

- λες να ειναι μία;

- αλλο πράγμα λέω... παλιότερα είχες συμφωνήσει κιολας.
αν δώσεις το ίδιο σενάριο σε 10 σκηνοθέτες, θα πάρεις 10 διαφορετικές ταινίες.

Το "πρόβλημα" για μένα με το υπερ-δραματοποιημένο capernaum ειναι οτι ακολουθεί μια φορμα παρόμοια με tv series (κακής),
γρήγορο μονταζ με διαδοχικές πράξεις, έντονη χρήση μουσικής, ολα ειναι αφύσικα (απο τους ηθοποιούς μέχρι τους επαναλαμβανόμενους ψεύτικους ήχους των αυτοκινήτων) και μελετημένα να εκβιάσουν συναισθήματα.

το είδες και σου άρεσε;

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Δεν το ειδα, οποτε δεν εχω αποψη για το συγκεκριμενο.
Εγραψα αφενος για να πω οτι δεν ειναι μια η κινηματογραφικη φορμα και αφετερου οτι δεν καταλαβαινω σε τι αναφερεσαι με την "κινηματογραφικη αισθηση".

Δεν το ειδα, οποτε δεν εχω αποψη για το συγκεκριμενο.
Εγραψα αφενος για να πω οτι δεν ειναι μια η κινηματογραφικη φορμα και αφετερου οτι δεν καταλαβαινω σε τι αναφερεσαι με την "κινηματογραφικη αισθηση".

δεν νομίζω να σου αρέσει παντως..

Ισως αγαπούσες ομως τον ισπανό Βίκτορ Μορένο καθώς συχνάζεται στα ίδια έλη και στάσιμα νερά..

H κρυφή πόλη
La Ciudad Oculta
Ένα υπνωτιστικό ντοκιμαντέρ που βυθίζεται στο υπόγειο δίκτυο της Μαδρίτης, έναν σκοτεινό δαίδαλο από τούνελ, στοές και ράγες. Ο σκηνοθέτης πλάθει μια απόκοσμη ατμόσφαιρα, εξαφανίζοντας κάθε υπόνοια οικειότητας. Το σκηνικό δεν θυμίζει σε τίποτα τον δικό μας κόσμο, καθώς φέρνει στον νου εικόνες από ένα δυστοπικό μέλλον, βγαλμένο από σελίδες επιστημονικής φαντασίας. Κάτω από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια, ακριβώς κάτω από τη μύτη μιας πολύβουης καθημερινότητας, ένας αθέατος εργώδης κόσμος ζει, αναπνέει και κινείται στους δικούς του ρυθμούς.

https://www.filmfestival.gr/el/movie-tdf/movie/11963

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Για μένα μέτριο αισθητικά (στο trailer εχει μερικές απο τις πιο δυνατές του εικόνες) και λίγο το κούρασε με την διάρκεια, αλλα τον αδίκησε και η λίγο φωτιζόμενη αίθουσα και οι αδυναμίες black level του DLP προβολέα. Η ταινια ειναι reference για black level.
7/10

Αλλά είπε οτι αγαπάει ιδιαίτερα τις ταινίες τρόμου και αγαπημένος του συγγραφέας ειναι ο Lovecraft (που δεν μου αρέσει καθόλου..)
αλλα είπε και τα παρακάτω που συμφωνώ και επαυξάνω..
Οτι έκανε μια κινηματογραφική εμπειρία δίχως λεκτική αφήγηση και δίχως φώς στο τέλος του τούνελ..
στο οτι ο κινηματογράφος εχει άμεση σχέση με την μουσική και την ποίηση..
οτι ενας απο τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες που μας το έδειξε αυτό, ειναι ο αγαπημένος του (και οχι μόνο αυτού) Σίγα Βέρτω, οπως λανθασμένα είπε η μεταφράστρια τον Τζίγκα Βερτόφ, που με τα κείμενα του αλλα και το κινηματογραφικό έργο του, Man with a movie camera εμπλούτισε και άλλαξε την κινηματογραφική αισθητική.

Είδα μετά από προτροπή το Burning και δεν με ενθουσίασε.

να ήταν οι ηθοποιίες ,να ήταν το σενάριο,έχω αγάπη στην Κορέα και εδώ δεν δικαιώθηκα.

Αλλωστε σημασία δεν έχει τι θα πείς αλλά πώς θα το πείς και εμένα δεν μου το'πε.

Δεν μου αρέσει να προσπαθούν να με μανιπουλάρουν και να χρησιμοποιούν κάθε μέσο για 'εξύψωση" και "ποιότητα".

Είδα μετά από προτροπή το Burning και δεν με ενθουσίασε.

να ήταν οι ηθοποιίες ,να ήταν το σενάριο,έχω αγάπη στην Κορέα και εδώ δεν δικαιώθηκα.

Αλλωστε σημασία δεν έχει τι θα πείς αλλά πώς θα το πείς και εμένα δεν μου το'πε.

Δεν μου αρέσει να προσπαθούν να με μανιπουλάρουν και να χρησιμοποιούν κάθε μέσο για 'εξύψωση" και "ποιότητα".

Δες το προηγουμενο του (Poetry).
Πολυ καλυτερη ταινια.

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Oasis
Secret sunshine
Poetry
Burning

Όλα είναι ταινιαρες!
Δεν μπορώ να ξεχωρίσω.

Μόνο το peppemint candy είναι απλά καλό.
7/10

Mr.auteur, ξεκινήσατε το Berlin Alexanderplatz και αν ναι ,ποιά η γνώμη σας?

Μπορεί να διαφέρουμε σε πολλά (ταινιάρα το burning?) αλλά ορισμένες προτάσεις σας με έχουν κατα καιρούς ενθουσιάσει.

Πάω για το Poetry τώρα,μιας και είναι διπλή πρόταση (δική σας και του Galen,με τον οποίο έχουμε συμπέσει σε πολλά .:)

.

Γνωρίζω οτι αρκετοί βατραχονύχιδες εδω τριγύρω, θρέφουν ενα μικρό "μίσος", προς τους κριτικούς.
Επίσης γνωρίζω οτι οι ίδιοι, πίνουν νερό στα ονόματα σκηνοθετών όπως Peckinpah, Brian De Palma, Copolla, Scorcese, Altman.
και ταινίες όπως Godfather, Bonnie and Clyde, Taxi driver, Mean streets και άλλες με έντονη βία κτλ.

Επίσης πολύ σωστά μάντεψαν, το lobby των κριτικών... μόνο που το συγκεκριμένο αυτό lobby, έδρασε 2 δεκαετίες, 1960, 1970 και λίγοτερο το 1980 οπου και άρχισε να εξασθενεί. Όλα αυτά βεβαια στην Αμερική.

Αυτό που ίσως, δεν γνωρίζουν οι βατραχονύχιδες, ειναι οτι αρκετοί απο τους παραπάνω σκηνοθέτες, δεν θα είχαν κάνει καριέρα (κανεις βατραχονύχις δεν θα ειχε δει και λατρέψει τις ταινίες τους) αν δεν υπήρχε μια κριτικός που επηρρέασε υπερβολικά πολύ, όλους τους κριτικούς τις παραπάνω δεκαετίες και προώθησε καριέρες σκηνοθετών ενω έθεσε και το τέλος σε μερικούς άλλους. Η Pauline Kael απέδειξε οτι η αναλυτική σκέψη δεν ειναι προνόμιο των αντρών, και κυριάρχησε καθολικά ο τρόπος σκέψης της, με τους Paulettes (αυτοι που την ακολουθούσαν) να διαμόρφωνουν την αισθητική ενός κοινου, οπου οι διαφημιστές πρότειναν και προωθούσαν ότι ταινία αυτοί ήθελαν, κυρίως ανάλαφρες μουσικές κομεντί οπου έκρυβαν την αμερικάνικη πραγματικότητα.

Ειναι αυτή που ευθύνεται για το ξεκίνημα της καριέρας του Scorcese, που ανέλυσε την βία του Peckinpah και των άλλων και τους έδωσε μια ποιητική ματιά, λάτρευε τo McCabe & Mrs. Miller του Altman.

Επίσης ειναι αυτή, που έκανε τον David Lean να σταματήσει να κάνει ταινίες για κάποια χρόνια.
Εγραψε πολύ αρνητικές κριτικές για μερικά αριστουργήματα (Dolce vita, La notte, 8½, 2001 space odyssey, Blade runner, Hiroshima mon amour και άλλες)

Η Pauline Kael και οι Paulettes (ο κεντρικός πυρήνας κριτικών που προωθούσαν τις ιδέες της) επηρέασαν οσο ποτέ άλλοτε το κοινό.

Με την έλευση του ιντερνετ (αλλα και πίο πριν) που έδωσε την δυνατότητα στον καθένα να γράφει και να βαπτίζεται κριτικός, εχει κατακερματιστεί και δεν υπάρχει κεντρικός πυρήνας κριτικών.

Οσο συμφωνούμε με την τρομακτικά εφυέστατη Pauline Kael άλλο τόσο διαφωνούμε.
Το μόνο σίγουρο, ειναι οτι οι κριτικοί, ειναι ο μόνος αντίλογος στην παντοδυναμία των διαφημιστών/παραγωγών και ο κινηματογραφος θα ειχε κατακληστεί (ήδη εχει γίνει κατα μεγάλο βαθμό) απο τις "διαφημιστικές" ταινίες τους.

Αυτό που είπε: Η τέχνη της Πολίν Καέλ
What She Said: The Art of Pauline Kael

Ένας φόρος τιμής σε μια από τις σπουδαιότερες μορφές του αιώνα που μας πέρασε στον χώρο της κριτικής κινηματογράφου. Η Πολίν Καέλ, ένα αληθινά ασυμβίβαστο πνεύμα, πάλεψε με νύχια και με δόντια για να καθιερωθεί σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον, εισπράττοντας καθολική αναγνώριση. Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στη χρυσή εποχή του αμερικάνικου κινηματογράφου, στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, όταν η Καέλ έγραφε στον New Yorker, επιχειρώντας να κατανοήσει ποια ήταν τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν το έργο της μοναδικό κι αξεπέραστο.

https://www.filmfestival.gr/el/movie-tdf/movie/11977

PAULINE KAEL: TOP RATED FILMS
https://www.imdb.com/list/ls068792066/

https://letterboxd.com/invalidname/list/pauline-kaels-favorite-filmsin-one-way-or/

στα πρώτα 5 λεπτά μιλάει για τον Πέκινπα

Ο David Lean συντετριμμένος...

Από το burning περίμενα και γω περισσότερα... Ωστόσο, ακόμη και έτσι είναι αρκετά δυνατή ταινία... Το poetry είναι καλύτερη...

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επίσης, η Pauline Kael ειναι αυτή που ξεχώρισε οτι υπάρχει κακή σαβούρα και καλή σαβούρα, οπου ανέδειξε την αξία τους. Τα λεγόμενα guilty pleasure films.​

Mr.auteur, ξεκινήσατε το Berlin Alexanderplatz και αν ναι ,ποιά η γνώμη σας?

Μπορεί να διαφέρουμε σε πολλά (ταινιάρα το burning?) αλλά ορισμένες προτάσεις σας με έχουν κατα καιρούς ενθουσιάσει.

Πάω για το Poetry τώρα,μιας και είναι διπλή πρόταση (δική σας και του Galen,με τον οποίο έχουμε συμπέσει σε πολλά .:)

όχι μόνο δεν ανησυχείτε.. βάζετε και smiley icon..

Σήμερα προτιμώ το miss..

Μονο που συνέπεσα στα γούστα με τον βραχμαπούτρα, λέω να το γυρίσω στις φουστες.

Οχι, δυστυχως η αέναη μάχη χρονου, δεν μου το επέτρεψε ακόμα. χαζολογώ και εδω..

-bye-

[h=1]Love Express: Η εξαφάνιση του Βαλέριαν Μπορόβτζικ[/h][h=3]Love Express. Przypadek Waleriana Borowczyka[/h][FONT=&quot]Από το Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών και την καθολική καλλιτεχνική αναγνώριση στην απαξιωτική καθιέρωση του χαρακτηρισμού «σκηνοθέτης ερωτικών ταινιών». Ένα ντοκιμαντέρ που καταγράφει την άνοδο και την πτώση του σπουδαίου Βαλέριαν Μπορόβτζικ μέσα από μαρτυρίες στενών του συνεργατών, καθώς και διάσημων συναδέλφων, εγείροντας παράλληλα ενδιαφέροντα ερωτήματα σχετικά με την ελευθερία του καλλιτέχνη. Φως στο μυστήριο που ακούει στο όνομα Μπορόβτζικ ρίχνουν, μεταξύ άλλων, οι Τέρι Γκίλιαμ, Σλάβοι Ζίζεκ, Νιλ Τζόρνταν, αλλά και ο προσφάτως εκλιπών Αντρέι Βάιντα.[/FONT]https://www.filmfestival.gr/el/movie-tdf/movie/12098

Το immortal tales ειναι ταινιάρα, το goto δύστροπο αλλα αξιόλογο, το Κτήνος... πιο πολύ guilty pleasure.

το doc ειχε εξαιρετική μουσική

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

.

...
Το μόνο σίγουρο, ειναι οτι οι κριτικοί, ειναι ο μόνος αντίλογος στην παντοδυναμία των διαφημιστών/παραγωγών ...

giphy.webp

Ρε μπαγασα, αφου εισαι χιουμοριστας γιατι δεν το δειχνεις πιο συχνα?

giphy.webp

Ρε μπαγασα, αφου εισαι χιουμοριστας γιατι δεν το δειχνεις πιο συχνα?

ασε γιατί πέκινπα δεν θα έβλεπες ουτε στα όνειρα σου, ούτε κανένα απο αυτά που τώρα λατρεύεις..
καμια μελωδία της ευτυχίας και πολύ σου ειναι.

δεν θα ειχε κανένας απο αυτούς που σου αρέσουν, την ευκαιρία, να κάνει δεύτερη ταινία.. αν κάποιοι δεν έγραφαν για αυτούς.

στα έχουμε ξαναπεί, καλώς ή κακώς, πλεον οι κριτικοί ειναι κερματισμένοι και μόνο οι μεγάλες παραγωγές μπορουν να πληρώσουν μια κριτική, για συγκεκριμένες ταινίες, και σε συγκεκριμένα μέσα.

:violent-smiley-030:

Sorry ξέχασα, ότι ειδικά τότε, που τα έντυπα ήταν λίγοτερα και δεν υπήρχε το ίντερνετ, ο κόσμος είχε δυνατή φωνή (χρησιμοποιούσε τηλεβόα και το κόλπο με το σπιρτόκουτο) και ασκούσε κριτικό αντίλογο στους διαφημιστές και παραγωγούς και τους επέβαλε τον πεκινπα και όλους τους άλλους.

Πάντως στο doc, ο Paul Schrader έλεγε τα πιο ορθά κατά την γνώμη μου.

Για τα φετινά όσκαρ είπε το καλύτερο..
you can beat mediocrity

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

The Big Chill (1983) 5/10

Η ταινία τελείωσε και δε κατάλαβα το νόημα που ήθελε να περάσει. Χάσιμο χρόνου. Κρίμα γιατί είχε ενδιαφέρουσα υπόθεση.

Love, Simon (2018) 6/10

Την είχε σήμερα το novacinema1. Αυτά παθαίνει κάποιος όταν βλέπει πολλές ταινίες, κάποιες προκαλούν και δε προσφέρουν τίποτα. Το πλέον έγκυρο imdb της δίνει 7,7 από 76.000 άτομα. Το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι ο κόσμος θέλει να βλέπει περισσότερο ομοφυλοφιλικές ερωτικές ιστορίες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

The Big Chill (1983) 5/10

Η ταινία τελείωσε και δε κατάλαβα το νόημα που ήθελε να περάσει. Χάσιμο χρόνου. Κρίμα γιατί είχε ενδιαφέρουσα υπόθεση.

Love, Simon (2018) 6/10

Την είχε σήμερα το novacinema1. Αυτά παθαίνει κάποιος όταν βλέπει πολλές ταινίες, κάποιες προκαλούν και δε προσφέρουν τίποτα. Το πλέον έγκυρο imdb της δίνει 7,7 από 76.000 άτομα. Το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι ο κόσμος θέλει να βλέπει περισσότερο ομοφυλοφιλικές ερωτικές ιστορίες.

Εγώ είμαι ένας απο τους 76.000 που του έβαλε 8/10

Το θέμα της ταινία για εμένα, δεν είναι οι ομοφυλοφιλικες ερωτικές ιστορίες αλλά όπως και στο αριστούργηματικο moonlight, είναι για το πως κατανοεί κάποιος τον εαυτό του και τα συναισθήματα του και σηκώνεται όρθιος δηλώνοντας αυτό που νιώθει και είναι, την αναζήτηση ταυτότητας αλλά και παραδοχής,
σε ένα κόσμο που καταπνίγει την διαφορετικότητα. Το love Simon είναι πρώτα από όλα, όπως ο τίτλος του μας δίνει, αγάπη και αποδοχή του εαυτού μας.

Δοκιμάστε το δικό μας Strella
https://www.imdb.com/title/tt1332125/

Φιλε StandArd μας τελειωσες!
Το Big Chill 5/10?
Ρε μπας και εισαι πιτσιρικας?

Το εχω δει παλαιοτερα πολλες φορες (μαλλον ηρθε η ωρα να το δω ξανα) παντα με την ιδια αισθηση...
Μουσικαρες, ηθοποιαρες, μια ταινια που πρεπει να δει καποιος (και ένα βινυλιο που πρεπει να εχει).

Καλημερα

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Φιλε StandArd μας τελειωσες!
Το Big Chill 5/10?
Ρε μπας και εισαι πιτσιρικας?

Το εχω δει παλαιοτερα πολλες φορες (μαλλον ηρθε η ωρα να το δω ξανα) παντα με την ιδια αισθηση...
Μουσικαρες, ηθοποιαρες, μια ταινια που πρεπει να δει καποιος (και ένα βινυλιο που πρεπει να εχει).

Καλημερα

+1

Εγώ είμαι ένας απο τους 76.000 που του έβαλε 8/10

............... σε ένα κόσμο που καταπνίγει την διαφορετικότητα....

Δοκιμάστε το δικό μας Strella
https://www.imdb.com/title/tt1332125/

Μπράδερ, σε λίγο θα είμαστε μάρτυρες μιας διαφορετικότητας που θα καταπνίγει τον κόσμο ... κάτσε και θα δεις ...

Μπράδερ, σε λίγο θα είμαστε μάρτυρες μιας διαφορετικότητας που θα καταπνίγει τον κόσμο ... κάτσε και θα δεις ...
Μόνο που ξεχνάς ότι όλοι εμείς είμαστε η διαφορετικότητα του κόσμου.
Όπως επίσης ότι η ομοφυλοφιλία χρησιμοποιείται για κάθε είδους διαφορετικότητα.

Από τους "βλαμμένους" εδώ μέσα που παίζουν με βινύλια, που έχουν μείνει μερικούς αιώνες ή δεκαετίες πίσω και ακούν μόνο κλασική μουσική ή κλασικό ροκ, τους nerd κομιξαδες που δεν μεγάλωσαν ποτέ, τον άλλο που ψάχνει καβλώδια μερικών χιλιάδων $ για να την ακούσει στερεοφωνικά, τον άλλο που καλιμπραρει τον προβολέα/TV του και όλη την ζωή του σύμφωνα με PDF, τον άλλο που βλέπει ταινίες με αίμα, δάκρυα και ιδρώτα, τον τοιούτο που βλέπει Bresson και τρέχει σε φεστιβάλ σαρδέλας και παντόφλας.. the list go on..

Όπως με τις θρησκείες, ο καθένας νομίζει ότι είναι ο νορμάλ και όλοι οι άλλοι οι ανώμαλοι...
Μέχρι να κατανοήσουμε όλοι, ότι η ανωμαλία είναι μόνο για τον εξωτερικό παρατηρητή και όχι για αυτούς που συμμετέχουν στην "ανωμαλία".

-bye-