Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Είδα προχθές το Blackkklansman...
Περίμενα πολύ περισσότερη αγωνία αλλά μου φάνηκε flat και δεν είχε πολλά στοιχεία που να σε κρατάνε συγκεντρωμένο...

Από τον Spike Lee τα περίμενες όλα αυτά; Χαρά στο κουράγιο σου. Εχει κάνει κάτι ως τώρα που να αξίζει πραγματικά; -bye-

Από τον Spike Lee τα περίμενες όλα αυτά; Χαρά στο κουράγιο σου. Εχει κάνει κάτι ως τώρα που να αξίζει πραγματικά; -bye-
https://www.imdb.com/title/tt0091939/

https://www.imdb.com/title/tt0097216/

https://www.imdb.com/title/tt0454848/

https://www.imdb.com/title/tt7349662/

Όλα τα παραπάνω εξαιρετικά, αξιόλογο ήταν και ο Malcom x. Δεν θυμάμαι το summer of Sam, he got game και 25η ωρα, που είχα δει πρίν πολλά χρόνια.

https://www.imdb.com/title/tt0104797/

https://www.imdb.com/title/tt0091939/

https://www.imdb.com/title/tt0097216/

https://www.imdb.com/title/tt0454848/

https://www.imdb.com/title/tt7349662/

Όλα τα παραπάνω εξαιρετικά, αξιόλογο ήταν και ο Malcom x. Δεν θυμάμαι το summer of Sam, he got game και 25η ωρα, που είχα δει πρίν πολλά χρόνια.

Εξαιρετικά; τον Malcolm X δεν πήγα να τον δώ, στα άλλα, όταν δεν με πήρε ο ύπνος, χασμουριόμουνα "μέχρις εξαρθρώσεως της κάτω σιαγώνος".
"Στρατευμένος" μαύρος σκηνοθέτης, το καταλάβαμε από την πρώτη ταινία του, κάτι χρόνια πριν τη δικτατορία της κορεκτίλας. Του έδωσα άλλες δύο ευκαιρίες...τίποτα. Είδα και το περυσινό σκεπτόμενος "βρε...λές να..."....μπαααα :icon15:

Εξαιρετικά; τον Malcolm X δεν πήγα να τον δώ, στα άλλα, όταν δεν με πήρε ο ύπνος, χασμουριόμουνα "μέχρις εξαρθρώσεως της κάτω σιαγώνος".
Στρατευμένος μαύρος σκηνοθέτης, το καταλάβαμε από την πρώτη ταινία του, κάτι χρόνια πριν τη δικτατορία της κορεκτίλας. Του έδωσα άλλες δύο ευκαιρίες...τίποτα. Είδα και το περυσινό σκεπτόμενος "βρε...λές να..."....μπαααα :icon15:

Ίσα ίσα που στο περσινό, του την πέσανε μαύροι γιατί παρουσίασε ότι η αλλαγή ήρθε μέσα από την αστυνομία. Ενώ παρουσιάζει και τον ρατσισμό των black Panthers απέναντι σε ένα δικό τους μαύρο αστυνομικό. Και δείχνει ότι ο ρατσισμός δεν είναι χαρακτηριστικό μιας φυλής αλλά προσωπικό, του καθενός.

https://variety.com/2018/film/news/...ey-blackkklansman-tweet-spike-lee-1202910470/

https://www.indiewire.com/2018/08/s...ts-riley-criticism-blackkklansmen-1201997463/

Στο she's gotta have it, που είχες ξαναδεί μια ταινία με θέμα 3 εραστές μιας γυναίκας; Με χιούμορ, στυλ αλλά και κοινωνικό προβληματισμό.

Είδα προχθές το Blackkklansman...
Περίμενα πολύ περισσότερη αγωνία αλλά μου φάνηκε flat και δεν είχε πολλά στοιχεία που να σε κρατάνε συγκεντρωμένο...
Προ μηνός, είδα καμμία ώρα περίπου... Σταδιακά, γέμιζα με αρνητικά συναισθήματα, δεν ξέρω αν ήταν η θέαση, ή ίσως το ψυχολογικό χαρμάνι εκείνης της ημέρας... μην αδικώ δηλαδή μόνον την ταινία, ίσως να μην είχα καλή διάθεση και το στραβό κλίμα να το έφαγε, εν τέλει, ο γάιδαρος...

Ξέρω όμως ότι ένιωσα κάποια ανακούφιση όταν το έκλεισα, ενώ δεν έχω νοιώσει κάποια ανάγκη να το συνεχίσω από τότε...

Το ίδιο μου είχε συμβεί και στο moonlight... Ένοιωσα να με καταπλακώνει και περίπου στην ενηλικίωση του τυπάκου το σταμάτησα... Θέλω όμως να το συνεχίσω κάποια στιγμή...

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ίσα ίσα που στο περσινό, του την πέσανε μαύροι γιατί παρουσίασε ότι η αλλαγή ήρθε μέσα από την αστυνομία. Ενώ παρουσιάζει και τον ρατσισμό των black Panthers απέναντι σε ένα δικό τους μαύρο αστυνομικό. Και δείχνει ότι ο ρατσισμός δεν είναι χαρακτηριστικό μιας φυλής αλλά προσωπικό, του καθενός...

Επειδή τέτοια θέματα τα έχουν διαπραγματευθεί πολλοί στο παρελθόν, θα τον ήθελα πιο έμμεσο. Αυτός μου βάζει το ...νόημα, αυτό που θέλει να πεί τελοσπάντων, στο λαρύγγι και το κοπανάει με το φτυάρι μέχρι να το καταπιώ.
Το σινεμά δεν είναι ...speakers' corner. Ας έγραφε ένα βιβλίο στο κάτω κάτω. Μου θυμίζει αρκετά τον Αγγελόπουλο πάντως. Δεν είναι βέβαια τόσο "τα ζώα μου αργάάάάά" αλλά...

Επειδή τέτοια θέματα τα έχουν διαπραγματευθεί πολλοί στο παρελθόν, θα τον ήθελα πιο έμμεσο. Αυτός μου βάζει το ...νόημα, αυτό που θέλει να πεί τελοσπάντων, στο λαρύγγι και το κοπανάει με το φτυάρι μέχρι να το καταπιώ.
Το σινεμά δεν είναι ...speakers' corner. Ας έγραφε ένα βιβλίο στο κάτω κάτω. Μου θυμίζει αρκετά τον Αγγελόπουλο πάντως. Δεν είναι βέβαια τόσο "τα ζώα μου αργάάάάά" αλλά...

Δεν το βρήκα καθόλου αργό, αντιθέτως ηταν διασκεδαστικό και "ανάλαφρο" χωρίς αυτό να γίνεται εις βάρος της σοβαρότητας του θέματος του.
ενα Blaxploitaion που δεν ηρωποιεί τους μαύρους, επειδή ειναι απλά, μαύροι, και δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε αυτούς.

Ο υπερτονισμός στο τέλος, με τις σκηνές εξεγέρσων, θα μπορούσαν και να μην υπάρχουν, αλλα οκ.

8/10

Εξαιρετικά; τον Malcolm X δεν πήγα να τον δώ

Δεν έχασες και τίποτα. Στρατευμενος κινηματογράφος της κακιάς ώρας. Όλοι οι λευκοί είναι κακοί, εκτός από κάποιους μουσουλμάνους βεβαία. Αλλά και όλοι οι μαύροι είναι κακοί, εκτός από τον Malcolm Χ και τους οπαδούς του. Στο τέλος, εκεί που όλα τα μαύρα παιδάκια μιας τάξης του Δημοτικού σηκώνονται και κραβγαζουν "Ι am Malcolm Χ!" πέφτει πολύ γέλιο.

Είδα στο Netflix το triple frontier... Ενώ ξεκίνησε κάπως καλά με ένα σενάριο αρκετά υποσχόμενο στην πορεία έπεσε αρκετά, σαν να βιάζονταν να τελειώσει ένα πράγμα. Κακές σκηνές δράσης, υποκριτική κάτω του μετρίου βάζω ένα 5/10 μόνο και μόνο για το σενάριο (άσχετα αν δεν υλοποιήθηκε όπως έπρεπε) για τη φωτογραφία και το χρόνο που σπατάλησα :)

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

.
θα συμφωνησω για πρωτη φορα με Κωστα και Κωστα
σπαικ λη = τιποτε και για μενα
ολα για την μαυρη δυναμη

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

.
θα συμφωνησω για πρωτη φορα με Κωστα και Κωστα
σπαικ λη = τιποτε και για μενα
ολα για την μαυρη δυναμη

Ποια μαύρη δύναμη;
Αφου τα θέματα αυτά ειναι πολύ μακριά απο την καθημερινότητα μας, δεν μας ενδιαφέρουν ειλικρινά, ειμαστε έλληνες και ζούμε στην ελλάδα, δεν μας "διασκεδάζουν", γιατί να τα κοιτάξουμε;

εμεις θέλουμε να περάσουμε ευχάριστα ενα 2ωρο...
τι μας νοιάζει, τι γίνεται μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, ασε που συνηθως, δεν εχουν καλή σκηνοθεσια, ομορφους ηθοποιους, λαμπερά κουστούμια, καλό μακιγιάζ και σπεσιαλ εφέ.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ο Σπαικ λη ειναι όντως άνισος, εχει εξαιρετικές ταινιες οπως πχ το Do the right thing κ.α. αλλα και πολλές κακές οπως το remake του Oldboy.

Να βάλω και ενα doc, για το τι γίνεται στην αστυνομία της Νέας Υορκης... ειναι πολύ μακρυα η ΝΥ βεβαια, οποτε στα παπάκια μας.

Θα το δούμε; μάλλον οχι..
οπως δεν είδαμε το 13th, i m not your negro, The act of killing και πολλά άλλα ακόμα.
Δεν μας δίνουν τίποτα για να καταλάβουμε τα συναισθήματα μας, οπως θα έλεγε ο μεγάλος Bergman.

Μονο που μας δίνουν συναίσθηση για κοινωνίες μακριά απο τις δικές μας, μας βγάζουν απο την φούσκα του μικρόκοσμου μας, μας γνωστοποιούν προβλήματα, τρόπους λειτουργίας και δομής κοινωνιών, μας φέρνουν απέναντι απο μια πραγματικότητα υπαρκτων αληθινών πρόβληματων και οχι ενος καλογραμμένου σεναριου ενος φαντασμένου. Και αυτά για μένα, ειναι υπεραρκετα.

ειναι απο αυτά, που δεν βάζεις αστεράκια και βαθμολογιες, ανοίγεις μάτια και αυτιά και αφουγκράζεσαι μαζί τους.

Έγκλημα + Τιμωρία
Crime + Punishment

Παρότι έχει κηρυχθεί εκτός νόμου ήδη από το 2010, η αντιδεοντολογική πρακτική του κατώτατου ορίου στον αριθμό συλλήψεων, προκειμένου να λάβει ένας αστυνομικός προαγωγή ή να μην υποστεί πειθαρχικές διώξεις, δεν έχει εγκαταλειφθεί από τις αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης. Μια πρακτική που μετατρέπει τους πολίτες και τους αστυνομικούς σε δύο αντιμαχόμενες πλευρές, διαλύοντας κάθε υπόνοια εμπιστοσύνης. Ένα ντοκιμαντέρ που δίνει βήμα και φωνή σε 12 θαρραλέους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης, οι οποίοι τολμούν να καταγγείλουν τον υπόγειο πόλεμο που δέχτηκαν, επειδή όρθωσαν ανάστημα.

https://www.filmfestival.gr/el/movie/movie/11964

Ποια μαύρη δύναμη;
Αφου τα θέματα αυτά ειναι πολύ μακριά απο την καθημερινότητα μας, δεν μας ενδιαφέρουν ειλικρινά, ειμαστε έλληνες και ζούμε στην ελλάδα, δεν μας "διασκεδάζουν", γιατί να τα κοιτάξουμε;

εμεις θέλουμε να περάσουμε ευχάριστα ενα 2ωρο...
τι μας νοιάζει, τι γίνεται μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, ασε που συνηθως, δεν εχουν καλή σκηνοθεσια, ομορφους ηθοποιους, λαμπερά κουστούμια, καλό μακιγιάζ και σπεσιαλ εφέ.

Ο Σπαικ λη ειναι όντως άνισος, εχει εξαιρετικές ταινιες οπως πχ το Do the right thing κ.α. αλλα και πολλές κακές οπως το remake του Oldboy.

Να βάλω και ενα doc, για το τι γίνεται στην αστυνομία της Νέας Υορκης... ειναι πολύ μακρυα η ΝΥ βεβαια, οποτε στα παπάκια μας.

Θα το δούμε; μάλλον οχι..
οπως δεν είδαμε το 13th, i m not your negro, The act of killing και πολλά άλλα ακόμα.
Δεν μας δίνουν τίποτα για να καταλάβουμε τα συναισθήματα μας, οπως θα έλεγε ο μεγάλος Bergman.

Μονο που μας δίνουν συναίσθηση για κοινωνίες μακριά απο τις δικές μας, μας βγάζουν απο την φούσκα του μικρόκοσμου μας, μας γνωστοποιούν προβλήματα, τρόπους λειτουργίας και δομής κοινωνιών, μας φέρνουν απέναντι απο μια πραγματικότητα υπαρκτων αληθινών πρόβληματων και οχι ενος καλογραμμένου σεναριου ενος φαντασμένου. Και αυτά για μένα, ειναι υπεραρκετα.

ειναι απο αυτά, που δεν βάζεις αστεράκια και βαθμολογιες, ανοίγεις μάτια και αυτιά και αφουγκράζεσαι μαζί τους.

Αυτό το πράγμα, που όποια ταινία σου αρέσει εσένα πρέπει σώνει και καλά να αρέσει σε όλους, να το κοιτάξεις.

Αυτό το πράγμα, που όποια ταινία σου αρέσει εσένα πρέπει σώνει και καλά να αρέσει σε όλους, να το κοιτάξεις.

Αν απο όλα τα παραπάνω κατάλαβες αυτό, δεν μπορώ παρα να συμφωνήσω μαζί σου.

Ειναι θέμα τι μου αρέσει προσωπικά;
ή για το αν έχουμε μάτια και αυτιά ανοιχτά πέρα απο τον μικρόκοσμο που ζούμε ακόμα και αν αυτά που βλέπουμε δεν μας διασκεδάζουν;

Επειδή σου αρέσει ο κινηματογράφος, θα σου πρότεινα την σειρά Η Οδύσσεια του Κινηματογράφου που παίζετε στην ερτ με ελληνικούς υποτιτλους.
Αν σε ενδιαφέρει ενημέρωσε με pm.

-bye-

The dirt (Netflix)
https://www.imdb.com/title/tt0800325/

18+, sex drugs and rock and roll.
Στην αρχή με ψιλοχάλασε, πολύ brutal για, όχι και τόσο ιδιαίτερο λόγο.
Μετά έστρωσε και όταν τελείωσε την αγάπησα μόλις συνειδητοποίησα τι πραγματικά ήθελε να δείξει.
Το λέει και ο τίτλος του άλλωστε.
Η ιστορία των Motley Crue σε αφήγηση Motley Crue.

Respect!

Δεν έχασες και τίποτα. Στρατευμενος κινηματογράφος της κακιάς ώρας. Όλοι οι λευκοί είναι κακοί, εκτός από κάποιους μουσουλμάνους βεβαία. Αλλά και όλοι οι μαύροι είναι κακοί, εκτός από τον Malcolm Χ και τους οπαδούς του. Στο τέλος, εκεί που όλα τα μαύρα παιδάκια μιας τάξης του Δημοτικού σηκώνονται και κραβγαζουν "Ι am Malcolm Χ!" πέφτει πολύ γέλιο.

+1

Εγω το ειδα 2 φορες για να καταλαβω γιατι σαλιαζουν (οσοι σαλιαζουν) με τον Μαλκομ Χ... Και δεν μπορεσα να σου πω την αληθεια.

:flipout:

Αντιθετα προτεινω την ταινια του ΣπαΪκ Λη "do the right thing". H μονη που επειδη εχει αυτοσαρκασμο και αυτοκριτικη μπορει να προσφερει κατι.

Αν απο όλα τα παραπάνω κατάλαβες αυτό, δεν μπορώ παρα να συμφωνήσω μαζί σου.

Ειναι θέμα τι μου αρέσει προσωπικά;
ή για το αν έχουμε μάτια και αυτιά ανοιχτά πέρα απο τον μικρόκοσμο που ζούμε ακόμα και αν αυτά που βλέπουμε δεν μας διασκεδάζουν;

-bye-

Όχι, το θέμα είναι ότι όποτε γράφουμε για ταινίες που δε σου αρέσουν, ή για ταινίες που σου αρέσουν και δεν αρέσουν σε άλλους μας τα κάνεις τσουρέκια με κριτικές, βιντεάκια και ότι άλλο σου κατέβει για να πείσεις ότι ΕΣΥ κατέχεις τη μοναδική αλήθεια για το τι είναι καλό σινεμά. Και επειδή δε μου άρεσε η ταινία αυτή του Σπάικ Λη είναι επειδή είμαι στενόμυαλος και δε (θέλω να) γνωρίζω απο άλλες κουλτούρες και κοινωνίες. Λες και δεν έχω ζήσει τη μισή μου ζωή στο εξωτερικό (όπου είμαι και τώρα) παντρεμενος με Γερμανίδα και με δυο παιδιά σε γερμανικό σχολείο/πανεπιστήμιο...

.....ή για ταινίες που σου αρέσουν και δεν αρέσουν σε άλλους μας τα κάνεις τσουρέκια με κριτικές, βιντεάκια και ότι άλλο σου κατέβει για να πείσεις ότι ΕΣΥ κατέχεις τη μοναδική αλήθεια...

LOL !

Όχι, το θέμα είναι ότι όποτε γράφουμε για ταινίες που δε σου αρέσουν, ή για ταινίες που σου αρέσουν και δεν αρέσουν σε άλλους μας τα κάνεις τσουρέκια με κριτικές, βιντεάκια και ότι άλλο σου κατέβει για να πείσεις ότι ΕΣΥ κατέχεις τη μοναδική αλήθεια για το τι είναι καλό σινεμά. Και επειδή δε μου άρεσε η ταινία αυτή του Σπάικ Λη είναι επειδή είμαι στενόμυαλος και δε (θέλω να) γνωρίζω απο άλλες κουλτούρες και κοινωνίες. Λες και δεν έχω ζήσει τη μισή μου ζωή στο εξωτερικό (όπου είμαι και τώρα) παντρεμενος με Γερμανίδα και με δυο παιδιά σε γερμανικό σχολείο/πανεπιστήμιο...

Ένας συντηρητικός, μπορεί να νιώθει απειλή απο κάθε είδους νέες προτροπές και προτάσεις, σε μια διαφορετική λογική, σε ενα άλλο τρόπο προσέγγισης.
Στην προσπάθεια του να κατανοήσει το χαος που κυριαρχεί, βολεύεται σε ότι ο ίδιος θεωρεί εύκολα κατανοητό και λογικό, συμφωνει σε οτι κατανοεί εύκολα και νιωθει απειλή, σε κάθε νέο και καινοτόμο, καθως αυτό, θα διαταράξει την λογική ηρεμία που με τόσο κόπο έχτισε.

Μπορεί να νιώθει, οτι ολες οι παραπάνω προτροπές και προτάσεις, ειναι απειλητικες για το δικό του σύστημα κατανόησης, οτι προσπαθούν να πείσουν για μια μοναδική αλήθεια.

Ενας μοντέρνος, που δεν φοβάται το νέο, που ρισκάρει και ειναι περισσότερο δεκτικός σε νέα ερεθίσματα και ανεξερεύνητες περιοχές, ισως δει τα παραπάνω σαν προτροπές και προτάσεις για να ανακαλύψει κάτι νέο, καινοτόμο και ίσως, κατανοήσει και εκτιμήσει λίγο παραπάνω την σύγχρονη τέχνη.

Η αλήθεια ειναι οτι ειμαι τέρμα συντηρητικός και βλέπω οτι βλέπω, μπάς και άλλαξω, αλλα μάταια...
πέρα απο συντηρητικός, ειμαι και τέρας εγωισμού, θέλω πάντα να κατέχω τη μία και μοναδική αλήθεια!

Οπως μας δείχνει και ο Chris Marker

https://vimeo.com/108774143

καποια στιγμή δεν πρεπει να δώ και αυτό του μεγάλου Welles;