Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Ειδα ενα Ρωσσικο φιλμ το Leaving Afganistan.

O Γκορμπατσεφ αναγγελει την ληξη των επιχηρησεων στο Βιετναμ και την αποχωρηση των Σοβιετικων στρατευματων.
Η 108η Μεραρχια ειναι η τελευταια που θα απαγκιστρωθει και θα πρεπει να περασει μεσα απο μια δυσκολη ορεινη διοδο.
Ομως ενας Ρωσσος πιλοτος καταριπτεται και πιανεται αιχμαλωτος. Η Μεραρχια πρεπει να φυγει αλλα πριν πρεπει να βρουν και να παρουν μαζι τους και τον Ρωσσο στρατιωτικο που κρατειται ομηρος.
Ενας συνταγματαρχης της KGB και η μικρη πολυμορφη ομαδα του αναμιγνυεται στην ερευνα και την επιχειρηση μεσα σε ενα κοσμο, σε μια ζυμωση ανθρωπων και λαων οπου γινεται το ελα να δεις, οπου και κανεις δεν εμπιστευεται τον αλλο, ενω παραλληλα ο καθενας προσπαθει να επιβιωσει και να εκμεταλευτει και καταστασεις. Μεσα σ'αυτο τον συρφετο του Αφγανισταν πρεπει να βρουν τα ιχνη των Μουτζαχεντιν πανω στα ορεινα χωρια, οπου δεν υπαρχει καποια εκπληξη...ολοι ειναι πιθανοι εχθροι, πολλοι μπορουν να πουληθουν, ταυτοχρονα να προδωσουν και τα παντα ειναι μια παγιδα.

Το φιλμ ειναι καλο, και μαθαινει κανεις αρκετα πραγματα. Συν οτι την κατεχουν την τεχνη του γυρισματος, εξωτερικα πλανα, κινηση, ταχυτητες, ρεαλιστικοτητα δρασης.

Ειναι του σκηνοθετη του ειχε κανει "Το Νησι" και τον "Τσαρο".

leaving-afghanistan-bratstvo-hd-izle.jpg

Ο χαρακτηρας που βλεπουμε σε πρωτο πλανο στην αφισσα ειναι ενας νεοφερτος ανθυπολοχαγος που τον ονομαζουν "ο Ελληνας"
Γιατι ηταν πρωταθλητης Ελληνορωμαϊκης.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Γιατι του λειψε το Game of Thrones...και ζητησε δυνατες συγκινησεις :music-smiley-005:

Ε μα...
1000 όπλα, πόσα να τα δώσει στη μαύρη; 2-3.000$ το καθένα; Ούτε για πλάκα.
Πόσα έδωσε σε αυτούς που τα μεταφέρουν, πόσα θα πάρουν καμιά 10αριά άτομα που είναι μπλεγμένα, πόσα ο βασικός, τρεις το λάδι τρεις το ξύδι...
Αν έβαζε το σπίτι του σε airbnb για κανένα χρόνο, περισσότερα θα έβγαζε.
Έδωσε και χαρτζιλίκι 200k (από νόμιμες δουλειές; ) στη γυναίκα του να πορεύεται.
WTF dude; Το χρηματιστήριο σταμάτησε να σου δίνει συγκινήσεις;

Δεν αρέσουν σε όλους οι πατάτες τηγανητές αλλά το κόμπλεξ πολλοί ηγάπησαν..

Ειδα την ταινια μετα την προτροπη σου και αλλων συμφορουμιτων,το σκεφτηκα να γραψω πως το ειδα για να μην συμβει ακριβως αυτο (αλλα αυτος δεν ειναι ο σκοπος του νηματος να γραφουμε την αποψη μας για ταινιες),δεν επρεπε να παρεξηγηθεις δεν την εκανες εσυ την ταινια,γιατι εχω κομπλεξ επειδη εγραψα αυτο που ειδα?
εγω παντως δεν παρεξηγουμαι με αυτο που εγραψες ,εξαλλου μου εισαι ιδιαιτερα συμπαθης,ετσι οπως σε εχω γνωρισει μεσα απο τα γραπτα σου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Ειδα την ταινια μετα την προτροπη σου και αλλων συμφορουμιτων,το σκεφτηκα να γραψω πως το ειδα για να μην συμβει ακριβως αυτο (αλλα αυτος δεν ειναι ο σκοπος του νηματος να γραφουμε την αποψη μας για ταινιες),δεν επρεπε να παρεξηγηθεις δεν την εκανες εσυ την ταινια,γιατι εχω κομπλεξ επειδη εγραψα αυτο που ειδα?
εγω παντως δεν παρεξηγουμαι με αυτο που εγραψες ,εξαλλου μου εισαι ιδιαιτερα συμπαθης,ετσι οπως σε εχω γνωρισει μεσα απο τα γραπτα σου.

και εσύ μου είσαι συμπαθής,χρόνια τώρα και συγγνώμη για την άδικη αντίδρασή μου.Δεν σεβάστηκα το αυτονόητο:"διαφορετική άποψη"

Αλλά ώρες ώρες είσαι τόσο χειμαρρώδης και αυθόρμητος που κάποιος εύκολα μπορεί να σε παρεξηγήσει.

Ισως να είναι και καλό για σένα γιατί αυτά τα επί μέρους χαρακτηριστικά μας ξεχωρίζουν σαν οντότητες.:ernaehrung004:

Η απαντηση σου μου δειχνει οτι δεν εχω πεσει εξω :ernaehrung004:,να σαι καλα.

που να δεις τι επαθε ενας συμφορμιτης σου που εγραψε για καποιον γερο καουμποι

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Danny Collins (2015) 6/10

Ο Αλ Πατσίνο καλά έπαιξε ως πρωταγωνιστής. Οι υπόλοιποι μέτριοι. Και η ταινία ως σύνολο μέτρια, δε προσφέρει κάτι.

Dirty Rotten Scoundrels (1988) 7/10

Καλή κωμωδία με Steve Martin και Michael Caine. Καλύτερος από τους δύο μου φάνηκε ο Michael Caine. Είχε μερικές καλές στιγμές.

Ελα βρε Στέλιο,γκρινιάρης όπως πάντα.

Δεν ακρωτηριάσαμε κανέναν επειδή δεν του άρεσε ο Κλιντ..:ernaehrung004:

οταν κοβεις την αποψη καποιου ειναι και αυτο ακρωτηριασμος

:ernaehrung004:

Με συγχωρεις αλλα δεν εξεφρασες απλα αποψη.

Ηρθες να ξαναπεις κατι που ειχες ξαναπει ηδη....τα ιδια, και αφου δεν ειχαν συγκινησει και πολυ, ηρθες να ξαναεις το ιδιο πραγμα για νιοστη φορα ζητωντας "υποστηριξη" ( δεν υπαρχει καποιος αλλος που...) προσθετοντας και ενα "παπαρα" ελπιζοντας να κανεις περισσοτερο θορυβο.
Δυστυχως δεν ειναι χωρος για ποδοσφαιρικα εδω αλλα χωρος σινεμα.

Πραγμα που δεν λεγεται αποψη αλλα τρολαρισμα.

Με συγχωρεις αλλα δεν εξεφρασες απλα αποψη.

Ηρθες να ξαναπεις κατι που ειχες ξαναπει ηδη....τα ιδια, και αφου δεν ειχαν συγκινησει και πολυ, ηρθες να ξαναεις το ιδιο πραγμα για νιοστη φορα ζητωντας "υποστηριξη" ( δεν υπαρχει καποιος αλλος που...) προσθετοντας και ενα "παπαρα" ελπιζοντας να κανεις περισσοτερο θορυβο.
Δυστυχως δεν ειναι χωρος για ποδοσφαιρικα εδω αλλα χωρος σινεμα.
για ταινιες θελεις να πεις οχι για σινεμα
Πραγμα που δεν λεγεται αποψη αλλα τρολαρισμα.

καλο βραδυ

ειλικρινα δεν θυμαμαι τι ειχε ειπωθει,το εαν εχει ξαναπει κατι παντως και το οτι δεν εχει συγκινησει δεν σε αφορα ζορζ ουτε στοιχειοθετει τρολαρισμα,ακομα και το παπαρας δεν στοιχειοθετει τρολαρισμα,και εμπασει περιπωση μιλαμε για κορεκτιλα αλλα καθετι που δεν μας αρεσει το θεωρουμε τρολαρισμα?

Eιδα το Midway

Δεν το τελειωσα γιατι με πηρε ο υπνος, οχι τοσο λογω φιλμ για να ειμαι δικαιος αλλα γιατι βλεπω ταινιες αργα και ειμαι ηδη κουρασμενος. Αλλα...απο ολο αυτο που ειδα ηταν αρκετο για να πω οτι το φιλμ δεν μου αρεσε.

Γιατι ; Αρκει να κοιταξετε με λιγη προσοχη την αφισσα του φιλμ. Αντιπροσωπευει πραγματικα την αισθητικη του φιλμ. Οταν βλεπω πιτσιρικαδες να παιζουν σε συγχρονα παιχνιδια καποια τετοια εικονα βλεπω. Και για μενα ειναι περισσοτερο εικονα βιντεογκαιημ παρα εικονα σινεμα.

Κριμα.

Να ξαναγινει αλλο ενα. Ενα τριτο.

Midway-2019-1-690x920.jpg

Οταν το δω ολοκληρο θα ψηφισω και στο αναλογο Poll

Last edited by a moderator:

Σε αυτό το φόρουμ καμία άποψη δεν ακρωτηριάζεται, αν εκφέρεται κόσμια.

Τελικα την ειδα ολοκληρη...

Παιδες αυτο που ειπα. Το πολυ το κομπιουτεραδικο κατασκευασμα το πολυ μακιγιαρισμενο με διαφορα φιλτρα για να δωσει παραπανω δραμαμ επισης ο ρους της ιστοριας...τελος παντων η πολυ εικονα σκοτωνει την εικονα. Saturation γραφισμου και υπερβολη. Οταν τα αεροπλανα επιτιθεντε σε πυκοντητες λες και ειναι θωρακοφοροι του ιππικου και καταριπτονται ανα πεντε... Ενταξει...θες να εντυπωσιασεις κανε και λιγο κρατη.

Δεν θελω να το χαντακωσω το εργακι, δειτε το και βγαλτε τα συμπερασματα σας. Σιγουρα δεν θα χασετε τον χρονο σας γιατι ειναι ενα καποιος φορος τιμης και μαθαινετε και καποια πραγματα.
Θα μπορουσε να ηταν πολυ καλυτερο με λιγο μετρο, και καποιο ρυθμο. ( Γιατι το βρηκα να πασχει και σε ρυθμο το φιλμ).

Εχει και καποια θετικα ορισμενες σκηνες ειναι πολυ καλες.

Drugstore Cowboy (1989) 7/10

Καλή ταινία που έχει να κάνει με τον εθισμό. Αρκετά καλές ερμηνείες.

Duel (1971) 7/10

Τηλεταινία του Steven Spielberg λίγο προτού γίνει διάσημος και κάνει τη μια επιτυχία μετά την άλλη. Είναι θρίλερ μυστηρίου εξαιρετικά σκηνοθετημένο. Πιστεύω αν είχε προβληθεί στο κινηματογράφο θα είχε κάνει εισπράξεις. Το μόνο που έλειπε, περισσότερες πληροφορίες για τον ''κακό'' της ταινίας.

Duel (1971) 7/10

Τηλεταινία του Steven Spielberg λίγο προτού γίνει διάσημος και κάνει τη μια επιτυχία μετά την άλλη. Είναι θρίλερ μυστηρίου εξαιρετικά σκηνοθετημένο. Πιστεύω αν είχε προβληθεί στο κινηματογράφο θα είχε κάνει εισπράξεις. Το μόνο που έλειπε, περισσότερες πληροφορίες για τον ''κακό'' της ταινίας.

Γι αυτό τον αποκάλεσαν "παιδί θαύμα".Είναι άρτια σκηνοθετημένο, "το κακό" κρύβεται με μαστοριά μεγάλη και ας μη φαίνεται και πρωτοπορεί στα λεγόμενα road thrillers.

Νομίζω παίχτηκε και στις αίθουσες σε περιορισμένη όμως διανομή αλλά μπορεί και να κάνω λάθος.

Να δείς και το Sugarland Express του ιδίου για να διαπιστώσεις την εξέλιξή του μέχρι το Jaws..

Γι αυτό τον αποκάλεσαν "παιδί θαύμα".Είναι άρτια σκηνοθετημένο, "το κακό" κρύβεται με μαστοριά μεγάλη και ας μη φαίνεται και πρωτοπορεί στα λεγόμενα road thrillers.

Νομίζω παίχτηκε και στις αίθουσες σε περιορισμένη όμως διανομή αλλά μπορεί και να κάνω λάθος.

Να δείς και το Sugarland Express του ιδίου για να διαπιστώσεις την εξέλιξή του μέχρι το Jaws..

Το είχα δει πολύ παλιά και δε το θυμάμαι. Ίσως να το ξαναδώ. Πάντως με βάση το imdb του δίνουν κατώτερη αξιολόγηση από το Duel.