Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Κώστα, όπως είπες και κάπου αλλού, εξακολουθούν να βγαίνουν καλά πράγματα, αλλά το περισσότερα βρίσκονται στο περιθώριο. Το ίδιο συμβαίνει και στον κινηματογράφο και πιθανώς και αλλού. Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ με το ότι όλες οι ταινίες είναι της πλάκας, ακόμα και εν γνώση της εσκεμμένης υπερβολής.

Όσο για το λόγο του χαμηλού επιπέδου του mainstream κινηματογράφου, εγώ θα το απέδιδα πολύ περισσότερο στο ότι η ηλικία των βασικών target groups δεν ξεπερνάει τα 20 χρόνια, παρά στη νέα τεχνολογία. Μήπως είχε πέσει το επίπεδο και όταν εφευρέθηκε ο ομιλών ή ο έγχρωμος κινηματογράφος;

Η ισως αν εισαι υψηλου επιπεδου , το ποσοστο των ταινιων που σου δινουν κατι, ειναι ελαχιστο........

Re: Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Κώστα, Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ με το ότι όλες οι ταινίες είναι της πλάκας, ακόμα και εν γνώση της εσκεμμένης υπερβολής.

το αντίθετο: είμαι ο πιο φανατικός πολέμιος αυτών των απόψεων: τι συνέβη δηλαδή, οι άνθρωποι ξαφνικά, έγιναν ανίκανοι να παράγουν μεγάλη Τέχνη;
το γράφω εξ άλλου συνέχεια.

τα ακροατήρια είναι που μαθαίνουν, σιγά σιγά, να μην είναι ιδιαίτερα απαιτητικά ή να εξαντλούν την αυστηρότητά τους πάνω στο περιτύλιγμα.

αλλά εγώ δεν ανησυχώ: πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα μου παρέχουν αυτά που ψάχνω, είτε στη μουσική, είτε στο σινεμά, είτε στο γραπτό λόγο.

Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

...κι όσο για ταινίες, φέτος είδα 3 πάρα πολύ καλές. Με καλύτερη τον Λαβύρινθο του Πάνα.
Προσωπικά, μου φτάνουν και μου περισσεύουν.
γιατί 3 πάρα πολύ καλές, σημαίνουν επίσης, τουλάχιστον 6 ακόμα που είναι το λιγότερο αξιοπρεπείς.;)

Last edited:

...κι όσο για ταινίες, φέτος είδα 3 πάρα πολύ καλές. Με καλύτερη τον Λαβύρινθο του Πάνα.
Προσωπικά, μου φτάνουν και μου περισσεύουν.
γιατί 3 πάρα πολύ καλές, σημαίνουν επίσης 6 τουλάχιστον αξιοπρεπείς.

Θα συμφωνήσω...δε χρειάζεται να βλέπουμε 30 αξιόλογες ταινίες τη σεζόν...Προσωπικά 3-4 με καλύπτουν...(μέσα σε αυτές ως κορυφαία για φέτος ήταν φυσικά και ο Λαβύρινθος του Πάνα).

Απο την άλλη μπορούμε να έχουμε και το "σωρό" για οικιακή κατανάλωση...-bye-

Το ζήτημα δεν είναι αν ο Λαβύρινθος είναι μιά πάρα πολύ καλή ταινία ( δεν την έχω δει - όταν την δώ θα σας πω την άποψη μου , κρίνοντας όμως από το Hellboy του ιδίου , μάλλον θα πρέπει να είναι καλή ) , αλλά αν 40 χρόνια μετά θα βλέπουμε τον Λαβύρινθο και θα έχει κάτι να μας πεί .

αλλά αν 40 χρόνια μετά θα βλέπουμε τον Λαβύρινθο και θα έχει κάτι να μας πεί .

εχει τοση σημασια αυτο για μια ταινια? γιατι? αν περασεις καλα για 2 ωριτσες, τι σε χαλαει?

εχει τοση σημασια αυτο για μια ταινια? γιατι? αν περασεις καλα για 2 ωριτσες, τι σε χαλαει?

μιλάμε για διαφορετικά πράγματα . Ο κινηματογράφος ως τέχνη και ο κινηματογράφος ως πασατέμπο .

Αμα είναι έτσι γιατί ακούς Bitches Brew και όχι Τάμτα ; Τι σε χαλάει ;

Συμφωνω.

Χωρις "στοχο" μπορει να σχολιαζουμε επι μερες.

Για ποιο λογο βλεπουμε μια ταινια ?

μιλάμε για διαφορετικά πράγματα . Ο κινηματογράφος ως τέχνη και ο κινηματογράφος ως πασατέμπο .

Αμα είναι έτσι γιατί ακούς Bitches Brew και όχι Τάμτα ; Τι σε χαλάει ;

Ειναι θεμα γουστου -bye-

Αφου σου φαινονται, σημαινει οτι τις βλεπουμε ......

η διαφορα μας ειναι οτι εσυ κοιτας αν το κακκινο εγινε ροζ ....
και το μαυρο γκρι

αυτο δεν το επικρυνω..εξ αλλου οι εποχες αλλαζουν

.

η διαφορα μας ειναι οτι εσυ κοιτας αν το κακκινο εγινε ροζ ....
και το μαυρο γκρι

αυτο δεν το επικρυνω..εξ αλλου οι εποχες αλλαζουν

.

Ναι αλλα αυτο ειναι το συμπερασμα σου , οχι απαραιτητα η αληθεια -bye-

Ρε παιδιά , αν δεν μπορούμε να διακρίνουμε μεταξύ του "ξύνω τα αχαμνά μου" επί δύο ώρες βλέποντας μιά ταινία γιατί έχω λίγο χρόνο στις 11 το βράδυ πριν κοιμηθώ και του τι είναι Τέχνη στον Κινηματογράφο , δεν έχει νόημα να συζητάμε ( αν θεωρήσουμε βεβαίως οτι ο Κινηματογράφος είναι Τέχνη )

Θα συμφωνήσω...δε χρειάζεται να βλέπουμε 30 αξιόλογες ταινίες τη σεζόν...Προσωπικά 3-4 με καλύπτουν...(μέσα σε αυτές ως κορυφαία για φέτος ήταν φυσικά και ο Λαβύρινθος του Πάνα).

Απο την άλλη μπορούμε να έχουμε και το "σωρό" για οικιακή κατανάλωση...-bye-

Εξαρτάται. Άμα θες ντε και σώνει να βρεις τις ταινίες που θα σου αρέσουν περισσότερο σε κάποια σεζόν (ή έχεις απλώς φετίχ με τις σκοτεινές αίθουσες), θα δεις όσο το δυνατόν περισσότερες. Ποτέ δεν ξέρεις πού θ' ανακαλύψεις το διαμάντι...

Ρε παιδιά , αν δεν μπορούμε να διακρίνουμε μεταξύ του "ξύνω τα αχαμνά μου" επί δύο ώρες βλέποντας μιά ταινία γιατί έχω λίγο χρόνο στις 11 το βράδυ πριν κοιμηθώ και του τι είναι Τέχνη στον Κινηματογράφο , δεν έχει νόημα να συζητάμε ( αν θεωρήσουμε βεβαίως οτι ο Κινηματογράφος είναι Τέχνη )

Δεν εχω καταλαβει κατι.

Ο κινηματογραφος δημιουργηθηκε σαν αναγκη εκφρασης η για καποιο αλλο λογο ?

φυσικα και ειναι τεχνη, γι'αυτο δε γινεται να γυριζονται 30 αριστουργηματα καθε χρονο. 15 καλες εως πολυ καλες ταινιες και αλλες τοσες απο ανεκτες και πανω ειναι αρκετες για μια χρονια.

Δiαφωνω με πολλα απο αυτα που γραφεις ..στη μουσικη

αυτα που λες εδω μεσα με βρισκουν απολυτως συμφωνο

φυσικα και ειναι τεχνη, γι'αυτο δε γινεται να γυριζονται 30 αριστουργηματα καθε χρονο. 15 καλες εως πολυ καλες ταινιες και αλλες τοσες απο ανεκτες και πανω ειναι αρκετες για μια χρονια.

Στην τεχνη ομως μερικα πραγματα ειναι ..ανεκτα για πολλα πολλα χρονια..

ποια ταινια και ποιο τραγουδι ...

.