Ποιό αυτοκίνητο?

δεν υπάρχει Σεατ με τον 140άρη κινητήρα, πλην του νέου ibiza FR/Cupra (με τον κινητήρα ρυθμισμένο για 150 / 180). Το Αλτέα έρχεται με τον "μικρό" τούρμπο των 125 αλόγων

Ωπ έχεις δίκιο. 1400cc/125hp στα 21000Ε και 1800cc/160hp στα 23500Ε.
thanx lykman

Άρα μόνο το 1400 παίζει. Το έχει οδηγήσει κανένας?

To δε σασί είναι και αυτό ίδιο πάνω στο οποίο θα γίνει το ΜΙΝΙ SUV το 2010 καθώς και η νέα BMW X1! Έχει και start stop!

Αυτο που γραφεις για τον κινητηρα ισχυει , για την Χ1 και το MINI ομως οχι...η Χ1 βασιζεται στο πατωμα της 3αρας και το ΜΙΝΙ SUV στο Clubman...

Προσωπικα απο sedan ψηφιζω Mazda 6 και Insignia...

Απο crossover ψηφιζω Qashqai (ισως και το 7 θεσιο) και 3008...

Εγω προσωπικα φιλε μου το jetta θα αγοραζα με τους 160 ιππους, πολυ κομψο, με νευρο, καλη ποιοτητα κατασκευης και με καλη ηχομονωση στη καμπινα. Σε λιγο καιρο θα βγαλει και η ford καινουρια μοτερ στα 1600cc με turbo γυρω στους 180 ιππους.

Απάντηση: Re: Ποιό αυτοκίνητο?

Νικόλα, 3008 με διαφορά...... μπορεί τα Toyota να θεωρούνται αξιόπιστα αλλά με το 3008 έχεις άλλο πάτημα στο δρόμο....

Aυτό ακούω. Θα πάω να το δώ από κοντά.
Αυτή τη στιγμή είναι μέσα στα τρία επικρατέστερα με σειρά:
3008, Insignia και Lancer.
Bασικά πρέπει να αποφασίσουμε για τον τύπο του αυτοκινήτου...
Φοβάμαι ότι τα πολυμορφικά τα βαριέσαι εύκολα.

Για τα C5 και C4 Picasso κανείς?

Το C5 έχει τρομερούς εσωτερικούς χώρους και οδηγικά απ´ότι ακούω κορυφαίο. Δυστυχώς μάλλον αδύναμος ο κινητήρας και εξωτερικά αδιάφορο...

Το C4 στα ίδια με τα παραπάνω αλλά εξωτερικά υπάρχουν γωνίες που δεν βλέπεται. Δείχνει όμως να το προτιμάει η γυναίκα μου...

Προσωπικα απο sedan ψηφιζω Mazda 6 και Insignia...

Απο crossover ψηφιζω Qashqai (ισως και το 7 θεσιο) και 3008...

Έχω αρχίσει και ψήνομαι για Insignia και 3008.

Οι μόνες μου ενστάσεις ώς τώρα γι'αυτά είναι η ενασχόληση της OPEL με την GM και οι όγκοι του 3008. Να ήταν 20cm πιο μεγάλο!!! Πρέπει να το δώ από κοντά μπορεί να το έχουν στήσει σωστά. Οι Γάλλοι σ' αυτά δεν κάνουν εκπτώσεις.

-bye-

Αλλάζω πληκτρολόγιο και επανέρχομαι (ασύρματα και μ@λ@κίες τούμπανο...)

Το Corolla Verso μπορεί να είναι σκυλί στην αντοχή (έχει συνάδελφος μια προηγούμενης γενιάς verso με 265.000 απροβλημάτιστα χλμ.) αλλά έχει τους απολύτως μικρότερους χώρους από όλα τα πολυμορφικά και μάλιστα με διαφορά. Σκεφθείτε ότι στα 6 χρόνια που την κυκλοφορεί πάντα δανειζόταν το δικό μου αυτοκίνητο (Opel Zafira) για κάθε σοβαρή μεταφορά . Ακόμη και όταν έπρεπε να μεταφέρει 4 εύσωμους επιβάτες (όχι πάνω από 110 κιλά ο καθένας) πάλι άλλαζε αυτοκίνητο, τόσο διότι στο δικό του στενεύονταν πολύ, όσο και διότι η συμπεριφορά του συγκεκριμένου αυτοκινήτου αλλάζει τραγικά με τόσο βάρος στα συνεχή s. H νεότερη έκδοση είναι ελάχιστα πιο φαρδιά, έχει αρκετά γκατζετάκια, αλλά μέχρι εκεί. Η πολυμορφικότητά της εξαντλείται στα αεροπορικά τραπεζάκια.

Τα SMAX είναι τα απολύτως μεγαλύτερα πολυμορφικά που μπορείς να αγοράσεις και αυτό ισχύει και για τις εξωτερικες διαστάσεις. Οπωσδήποτε ξεχνάς τις σφήνες μέσα στην πόλη, στα διπλοπαρκαρισμένα δεν χωράς, και στο παρκάρισμα αν δεν είσαι γάτα με πέταλα θέλεις οπωσδήποτε αισθητήρες παρκαρίσματος. Επίσης ως βενζινοκίνητο καίει κατά μέσο όρο 11 λίτρα χαλαρά, και δεν έχει αρκετή ροπή κάτω από τις 2800 σαλ. Αυτοκίνητο για πετρέλαιο, όχι για βενζίνη.

Γνώμη μου ότι τα πιο εξελιγμένα πολυμορφικά είναι τα citron c4 picasso, renault scenic και ford c-max (μόλις παρουσιάστηκε ο διάδοχος).

Επίσης ότι τα καλύτερα μεσαία οικογενειακά είναι τα SKODA OCTAVIA ( στέισιον ακόμη καλύτερα στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, όπως έλεγε κι ο αείμνηστος ο Τάσος Κωστόπουλος και Leon και Focus για κάτι πιο μικρό.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Ποιό αυτοκίνητο?

Έχω αρχίσει και ψήνομαι για Insignia και 3008.

Οι μόνες μου ενστάσεις ώς τώρα γι'αυτά είναι η ενασχόληση της OPEL με την GM και οι όγκοι του 3008. Να ήταν 20cm πιο μεγάλο!!! Πρέπει να το δώ από κοντά μπορεί να το έχουν στήσει σωστά. Οι Γάλλοι σ' αυτά δεν κάνουν εκπτώσεις.

-bye-

Αλλάζω πληκτρολόγιο και επανέρχομαι (ασύρματα και μ@λ@κίες τούμπανο...)

Ή μια Scoda Superb 15 εκ πιό κοντή;
Αλλά δεν την αποδέχεται η γυναίκα σου, ξέχασα...:BDGBGDB55:
Πολύ καλό αυτοκίνητο νομίζω... αλλά όταν κάθεσαι πίσω κάτι σου λείπει!

Βρέ παιδιά, τι ακριβώς καλό έχει το πολυδιαφημισμένo Insignia?
H C5 μόνο σε Diesel (προς το παρόν).

Ωπ έχεις δίκιο. 1400cc/125hp στα 21000Ε και 1800cc/160hp στα 23500Ε.
thanx lykman

Άρα μόνο το 1400 παίζει. Το έχει οδηγήσει κανένας?

Είχα ιμπιζα πριν, και λεόν τώρα... Αλτέα ήθελα, αλλά δεν άρεσε στην γυναίκα μου.

Τον κινητήρα αυτόν με τα 125 τον είχα κάνει test drive σε octavia... Ζωντανός μεν παντού, αλλά "λίγος" σε σχέση με αυτό που είχα συνηθίσει...

-bye-

Re: Απάντηση: Ποιό αυτοκίνητο?

Πάρε Mazda και τελείωσες.
Αρχές του έτους πήρα το 6 και δεν έχω μετανοιώσει στιγμή για την επιλογή μου. Αντίπαλο δέος ήταν το Lancer μετά απο εβδομάδες δοκιμών και γενικά τρελού ψαξίματος στην κατηγορία. Δεν μπορούσα να αποφασίσω ανάμεσα στα 2 και τελικά διάλεξε η γυναίκα μου :D

Βέβαια εκείνη την εποχή δεν υπήρχε το Insignia, αλλά απο την εμπειρία μου με Opel της τελευταίας δεκαετίας δε θα το προτιμούσα ούτως ή άλλως... Επίσης το C5 που βγήκε αμέσως μετά (το καινούριο) είναι σκάλες ανώτερο απο το προηγούμενο, οπότε συμφωνώ οτι πρέπει να είναι στα υπ'όψιν...

Japan και πάλι japan για μένα :grandpa:

Last edited:

Το Corolla Verso μπορεί να είναι σκυλί στην αντοχή (έχει συνάδελφος μια προηγούμενης γενιάς verso με 265.000 απροβλημάτιστα χλμ.) αλλά έχει τους απολύτως μικρότερους χώρους από όλα τα πολυμορφικά και μάλιστα με διαφορά. Σκεφθείτε ότι στα 6 χρόνια που την κυκλοφορεί πάντα δανειζόταν το δικό μου αυτοκίνητο (Opel Zafira) για κάθε σοβαρή μεταφορά . Ακόμη και όταν έπρεπε να μεταφέρει 4 εύσωμους επιβάτες (όχι πάνω από 110 κιλά ο καθένας) πάλι άλλαζε αυτοκίνητο, τόσο διότι στο δικό του στενεύονταν πολύ, όσο και διότι η συμπεριφορά του συγκεκριμένου αυτοκινήτου αλλάζει τραγικά με τόσο βάρος στα συνεχή s. H νεότερη έκδοση είναι ελάχιστα πιο φαρδιά, έχει αρκετά γκατζετάκια, αλλά μέχρι εκεί. Η πολυμορφικότητά της εξαντλείται στα αεροπορικά τραπεζάκια.

Τα SMAX είναι τα απολύτως μεγαλύτερα πολυμορφικά που μπορείς να αγοράσεις και αυτό ισχύει και για τις εξωτερικες διαστάσεις. Οπωσδήποτε ξεχνάς τις σφήνες μέσα στην πόλη, στα διπλοπαρκαρισμένα δεν χωράς, και στο παρκάρισμα αν δεν είσαι γάτα με πέταλα θέλεις οπωσδήποτε αισθητήρες παρκαρίσματος. Επίσης ως βενζινοκίνητο καίει κατά μέσο όρο 11 λίτρα χαλαρά, και δεν έχει αρκετή ροπή κάτω από τις 2800 σαλ. Αυτοκίνητο για πετρέλαιο, όχι για βενζίνη.

Γνώμη μου ότι τα πιο εξελιγμένα πολυμορφικά είναι τα citron c4 picasso, renault scenic και ford c-max (μόλις παρουσιάστηκε ο διάδοχος).

Επίσης ότι τα καλύτερα μεσαία οικογενειακά είναι τα SKODA OCTAVIA ( στέισιον ακόμη καλύτερα στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, όπως έλεγε κι ο αείμνηστος ο Τάσος Κωστόπουλος και Leon και Focus για κάτι πιο μικρό.

Φίλε Βλάση ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Μου έκανε εντυπωση που κανείς δεν έγραψε για το picasso!
Aν εξαιρέσεις το εξωτερικό του μέρος που είναι... ας πούμε ιδιόμορφο καi δεν είναι για γκάζια (η κατηγορία γενικώς δεν ενδύκνειται) σ' όλα τα άλλα ήταν top! Kαι με πολύ καλή τιμή.

Το verso δεν μου έδωσε αυτή τη εντύπωση. Πλήρες μου φάνηκε και με αρκετούς για τα μέτρα μου χώρους. Μήπως να το ξαναδώ?

Το νέο C-Max θα ήταν πολύ καλη περίπτωση για μένα αν έβγαινε σε 1800cc με τα ίδια hp. Δεν θέλω πολλά γκάζια. Άνεση σε χώρους και οδήγηση θέλω και το ford τα έχει αυτά!

-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιό αυτοκίνητο?

Ή μια Scoda Superb 15 εκ πιό κοντή;
Αλλά δεν την αποδέχεται η γυναίκα σου, ξέχασα...:BDGBGDB55:
Πολύ καλό αυτοκίνητο νομίζω... αλλά όταν κάθεσαι πίσω κάτι σου λείπει!

Βρέ παιδιά, τι ακριβώς καλό έχει το πολυδιαφημισμένo Insignia?
H C5 μόνο σε Diesel (προς το παρόν).

Τι θες να κάνω να πάω κόντρα στη γυναίκα? Για σκέψου τα επόμενα χρόνια τη γκρίνια. Δεν φτάνει στο σπίτι... να την μεταβηβάσουμε και στο Αυτοκίνητο? :flipout::flipout::flipout:

Αν είμουν μόνος το coopεράκι θα είχα χτυπήσει... Καιρό τώρα...

Η opel έχει αρκετά καλή παράδοση τόσο σε ασφάλεια όσο και άνεση. Το συγκεκριμένο μας άρεσε και σε εμφάνιση και χώρους οπότε θα πάω σίγουρα να το δώ και από κοντά.

Για το c5 με προβληματίσατε... Εγώ το είδα άψογο. Είπαμε για επιδόσεις δεν τρελένομαι!

-bye-

Φίλε Βλάση ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Μου έκανε εντυπωση που κανείς δεν έγραψε για το picasso!
Aν εξαιρέσεις το εξωτερικό του μέρος που είναι... ας πούμε ιδιόμορφο καi δεν είναι για γκάζια (η κατηγορία γενικώς δεν ενδύκνειται) σ' όλα τα άλλα ήταν top! Kαι με πολύ καλή τιμή.

Το verso δεν μου έδωσε αυτή τη εντύπωση. Πλήρες μου φάνηκε και με αρκετούς για τα μέτρα μου χώρους. Μήπως να το ξαναδώ?

Το νέο C-Max θα ήταν πολύ καλη περίπτωση για μένα αν έβγαινε σε 1800cc με τα ίδια hp. Δεν θέλω πολλά γκάζια. Άνεση σε χώρους και οδήγηση θέλω και το ford τα έχει αυτά!

-bye-

Λοιπόν Νίκο...απλά είναι τα πράγματα.
Πως βλέπεις στο δρόμο μια ωραία γκόμενα και την θαυμάζεις;
Ε...ετσι ακριβώς είναι και το αυτοκίνητο...πιο θα σου κάνει το κλίκ εμφανισιακά πρώτα.
Ξεχώρισε μόνο σου..τα όμορφα πρώτα και μετά συνέχισε
στις επιμέρους συγκρίσεις μεταξύ τους και τι προσφέρει το καθένα..
Μη πιάνεσαι γενικά απο ολη την γκάμα των αυτοκινήτων..
Καλή επιλογή...-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιό αυτοκίνητο?

Αρχές του έτους πήρα το 6 και δεν έχω μετανοιώσει στιγμή για την επιλογή μου. Αντίπαλο δέος ήταν το Lancer μετά απο εβδομάδες δοκιμών και γενικά τρελού ψαξίματος στην κατηγορία. Δεν μπορούσα να αποφασίσω ανάμεσα στα 2 και τελικά διάλεξε η γυναίκα μου :D

Βέβαια εκείνη την εποχή δεν υπήρχε το Insignia, αλλά απο την εμπειρία μου με Opel της τελευταίας δεκαετίας δε θα το προτιμούσα ούτως ή άλλως... Επίσης το C5 που βγήκε αμέσως μετά (το καινούριο) είναι σκάλες ανώτερο απο το προηγούμενο, οπότε συμφωνώ οτι πρέπει να είναι στα υπ'όψιν...

Japan και πάλι japan για μένα :grandpa:

Το έχει πάρει φίλος μου και είναι εξίσου ευτυχής (8000 Κm).
Aξιόπιστο, όμορφο όλα καλά. Δυστυχώς εμένα μου μοιάζει με face lifting από το προηγούμενο... Γι' αυτό το χαρακτήρισα παλαιάς κοπής. Μπορεί να κάνω λάθος. Το insignia και το Lancer Sportback είναι σαφώς πιο νέες γραμμές και θα 'κουράσουν' το μάτι πιο αργά...

-bye-

Το C5 μου αρέσει αλλά έχει 2 μείον:

1. μηχανή: Όλες οι βενζίνης είναι πολύ παλιές
2 στο Saloon η πίσω πόρτα δεν ανοιγει μέχρι επάνω και δεν μπορείς να μεταφέρεις ογκώδη αντικείμενα. Νομίζω δεν φέρνουν το Estate στην Ελλάδα...

Όταν αποφασίσουν να βάλουν τους καινούριους κινητήρες (αυτούς που έφτιαξαν με την BMW) τότε το Estate αξίζει.

Αλλά τα πράγματα αλλάζουν με μεγάλη ταχύτητα στο χώρο του αυτοκινήτου. Το άμεσο μέλλον λέει μικρή κατανάλωση, ο ρυπαίνων πληρώνει.

Με τη σημερινή κατάσταση πάντως εγώ θα κύτταζα πολύ την Scoda Octavia Scout.. Γιατί να μη μπορώ να πάω και λίγο έξω από την άσφαλτο;

Δεν αναφέρθηκε καθόλου το VW Touran και τα τζιποειδή SX4/Sedici ( ακριβώς ίδια είναι ) και το Scenic είναι ΚΑΛΟ !

Μία άλλη σκέψη είναι να πάρετε κάποιο μικρότερο και για τα μεγάλα ταξίδια νοικιάζεις αυτοκίνητο πχ παίρνεις ένα Grande Punto με 13000 ευρώ και σου μένουν και 11000 ευρώ για τα μικροέξοδα και τα ταξίδια παραπέρα ...

Λοιπόν Νίκο...απλά είναι τα πράγματα.
Πως βλέπεις στο δρόμο μια ωραία γκόμενα και την θαυμάζεις;
Ε...ετσι ακριβώς είναι και το αυτοκίνητο...πιο θα σου κάνει το κλίκ εμφανισιακά πρώτα.
Ξεχώρισε μόνο σου..τα όμορφα πρώτα και μετά συνέχισε
στις επιμέρους συγκρίσεις μεταξύ τους και τι προσφέρει το καθένα..
Μη πιάνεσαι γενικά απο ολη την γκάμα των αυτοκινήτων..
Καλή επιλογή...-bye-

Γειά σου Σάκη! του χρόνου το καλοκαιράκι ελπίζω να πιούμε κανένα καφεδάκι πλατεία. -bye-

Ακριβώς αυτό έκανα. Και είπα να πάρω και μια δεύτερη γνώμη.
Αν εξαιρέσεις το 3008, που είναι και το πιο ακριβό, δεν τα βλέπω καλά τα πράματα. Σε 5-πορτο είχαμε βάλει πρώτο το Lancer, μετά το c5 και το τελευταίο το Ιnsignia! Tώρα μάλλον είμαι στα ανάποδα!!! :BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Re: Ποιό αυτοκίνητο?

-bye-

δεν μπορώ να ξέρω τις ανάγκες σου, αυτές τις γνωρίζεις καλύτερα απο όλους. Όμως επειδή ασχολούμαι πολύ με τα πολυμορφικά κάθε μεγέθους από Lancia Mussa μέχρι Chrysler Voyager μπορώ να κρίνω εύκολα αν ένα αυτοκίνητο έχει χώρους ή όχι. Πάντα πηγαίνω να τα δω με ένα φίλο εύσωμο (100-110 κιλά κι 1.80 ύψος) και με μια βαλίτσα κανονική (όχι oversize) . Παλιότερα έπαιρνα μαζί μου και καρότσι παιδικό. Καθόμασταν στο πίσω κάθισμα ο ψηλός στη μέση, κι εγώ πίσω από τον οδηγό (με το κάθισμα του οδηγού ρυθμισμένο για μένα που είμαι 1.69 ύψος. Η βαλίτσα στο πορτ μπαγκάζ. Εκεί φαίνεται στην πράξη αν ένα αυτοκίνητο έχει χώρους εκμεταλλεύσιμους ή όχι. Π.χ. το verso έχει πολύ ρηχό πορτ μπαγκάζ και δεν μπορεί να πάρει την εταζέρα κανονικά. Αν τη βάλεις τη βαλίτσα ξαπλωτή, απλώς χωρά μια ακόμη βαλίτσα και τίποτε άλλο. Το Zafira με την εταζέρα κανονικά έπαιρνε 6 μεγάλες βαλίτσες κι είχε επιπλέον χώρο και για άλλα πράγματα. Σχεδόν το ίδιο ευρύχωρα και τα scenic/picasso.

Πας μόνο για πολυμορφικό, οι λύσεις είναι 2
OPEL ZAFIRA
2009+Opel+Zafira.jpg

FORD C-MAX
ford%20c-max%20niot.net.jpg