Ποιο hiFi στερεοφωνικό να αγοράσω;

Ναι αλλά αν είναι μεταχειρισμένο από μέσα οι κολλήσεις να είναι ψυχρές ήδη και τα κυκλώματα για πέταμα.
Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Ξέρεις πόσοι από εμάς ακούνε με παλιά μηχανήματα;Ο δικός μου ενισχυτής είναι 20ετίας και βάλε.

Γιατί έχω κασέτες που δεν υπάρχουν σε CD MP3 και γιατί μου αρέσει το παλιό στυλ κασετόφωνο. Δεν θέλω ηχόμπαρα. Το στερεοφωνικό δεν θα μπει σε σαλόνι. Θα μπει σε γραφείο και δίπλα με aux το PC.
Τότε θα χρειαστεί να επωμιστείς το πρόσθετο κόστος ενός κασετοφώνου. Είτε ακριβού από τα ελάχιστα που παράγονται σήμερα (και αυτά βγαίνουν για τους επαγγελματίες που παίζουν ή ψηφιοποιούν παλιές κασέτες). Είτε ενός οικονομικότερου φορητού, όπως το Fiio CP13 που αναφέραμε πιο πάνω.

Συστήματα -όλα σε ένα που να περιλαμβάνουν CD Player, κασετόφωνο και ραδιόφωνο μαζί, όπως πριν από 15-20 χρόνια δεν παράγονται πια.

Σχετικά με το PC. Αν καταλήξεις σε mini σύστημα, όπως το Denon που αναφέρθηκε πιο πάνω, θα χρησιμοποιήσεις για τη σύνδεση την πολύ ανώτερη ποιοτικά ψηφιακή οπτική σύνδεση και όχι την AUX.

Γιατί έχω κασέτες που δεν υπάρχουν σε CD MP3 και γιατί μου αρέσει το παλιό στυλ κασετόφωνο. Δεν θέλω ηχόμπαρα. Το στερεοφωνικό δεν θα μπει σε σαλόνι. Θα μπει σε γραφείο και δίπλα με aux το PC.

Τότε κοίτα τα Panasonic που σου προτείναμε, είναι εξαιρετικά συστήματα και με πολύ καλό ήχο.

Για κασσετοφωνο δεν έχω άποψη προσωπικά έχω καταργήσει ακόμα και τα CD, εδώ κ μια δεκαετία περιπου

Τότε θα χρειαστεί να επωμιστείς το πρόσθετο κόστος ενός κασετοφώνου. Είτε ακριβού από τα ελάχιστα που παράγονται σήμερα (και αυτά βγαίνουν για τους επαγγελματίες που παίζουν ή ψηφιοποιούν παλιές κασέτες). Είτε ενός οικονομικότερου φορητού, όπως το Fiio CP13 που αναφέραμε πιο πάνω.

Συστήματα -όλα σε ένα που να περιλαμβάνουν CD Player, κασετόφωνο και ραδιόφωνο μαζί, όπως πριν από 15-20 χρόνια δεν παράγονται πια.

Σχετικά με το PC. Αν καταλήξεις σε mini σύστημα, όπως το Denon που αναφέρθηκε πιο πάνω, θα χρησιμοποιήσεις για τη σύνδεση την πολύ ανώτερη ποιοτικά ψηφιακή οπτική σύνδεση και όχι την AUX.
Ο υπολογιστής windows XP έχει με απλό AUX

Αυτά;
Soundmaster MCD5600 Ηχοσύστημα Hi-Fi

Aiwa Micro HI-FI SYSTEM BT5.0 RMS 50W

AKAI ATT-15SE ΠΙΚΑΠ ΜΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΣΕΤΟΦΩΝΟ & BLUETOOTH 3 ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ USB/SD

Roadstar HIF-8892 EBT - Hi-Fi σύστημα με πικάπ, CD και κασέτα, 64 W / 230 V + τηλεχειριστήριο

Αυτά;

AKAI ATT-15SE ΠΙΚΑΠ ΜΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΣΕΤΟΦΩΝΟ & BLUETOOTH 3 ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ USB/SD

Roadstar HIF-8892 EBT - Hi-Fi σύστημα με πικάπ, CD και κασέτα, 64 W / 230 V + τηλεχειριστήριο
Φίλε μας,
Όλα αυτά είναι της πλάκας.
Μπορείς βέβαια,αν δεν έχεις απαιτήσεις,να κάνεις απλά την δουλειά σου.
Αν θες το κάτι παραπάνω,πρέπει να πας σε κάτι επώνυμο της κλάσης Denon, Panasonic, pioneer, Yamaha και μερικά της lg.
Σε αυτη την κατηγορία,όσο πιο ακριβό,τόσο πιο καλό.

Μια εταιρία με οικονομικά seperates («φέτες» στην καθομιλουμένη) πάντως, όπου μπορείς να βρεις ενισχυτή, πικάπ, CD player με ραδιόφωνο κλπ, είναι η Audizio.

Σίγουρα και πάλι θα ξεπεράσεις τα 300, αλλά τουλάχιστον ξεφεύγεις από τα όλα σε ένα.

Ο υπολογιστής windows XP έχει με απλό AUX
Υπάρχουν ακόμα υπολογιστές με Windows XP σε λειτουργία; 😲 😲 😲
Μη μου πεις τώρα πως είναι συνδεμένος και με το Internet! 💫 😵

Αυτά;

Συμφωνώ με τον @mdvq και με αυτά που σου έγραψε πιο πάνω.
Όμως φαίνεται πως έχεις κιόλας προαποφασίσει και μάλλον δεν δίνεις και πολλή σημασία στην ποιότητα.
Οπότε προχώρα κατά πως σκέφτεσαι.
Πάντως από αυτά που έχεις στη λίστα σου διάλεξε τουλάχιστον κάποιο χωρίς πικάπ. (Όσο περισσότερα πράγματα στριμώχνονται σ' ένα μηχάνημα, τόσο πέφτει η συνολική ποιότητα).
Και αν πας στο AIWA πήγαινε τουλάχιστον στο πιο μεγάλο της μοντέλο. Εδώ.

Εννοείται πως οι προτάσεις που σου έχουν κάνει παραπάνω τα μέλη του φόρουμ για επώνυμα μηχανήματα είναι ποιοτικά πιο σωστές. Όμως έκαστος διαθέτει τα χρήματα του, όπως εκείνος νομίζει καλύτερα. Σε αυτό δε χωράει αντίρρηση!
Και κάτι ακόμα.

Αν μη τι άλλο, πριν ψωνίσεις πήγαινε από το κατάστημα να τα δεις και να τ' ακούσεις από κοντά. Τουλάχιστον να είσαι σίγουρος ότι σου κάνουν.

Υπάρχουν ακόμα υπολογιστές με Windows XP σε λειτουργία; 😲 😲 😲
Μη μου πεις τώρα πως είναι συνδεμένος και με το Internet! 💫 😵

Συμφωνώ με τον @mdvq και με αυτά που σου έγραψε πιο πάνω.
Όμως φαίνεται πως έχεις κιόλας προαποφασίσει και μάλλον δεν δίνεις και πολλή σημασία στην ποιότητα.
Οπότε προχώρα κατά πως σκέφτεσαι.
Πάντως από αυτά που έχεις στη λίστα σου διάλεξε τουλάχιστον κάποιο χωρίς πικάπ. (Όσο περισσότερα πράγματα στριμώχνονται σ' ένα μηχάνημα, τόσο πέφτει η συνολική ποιότητα).
Και αν πας στο AIWA πήγαινε τουλάχιστον στο πιο μεγάλο της μοντέλο. Εδώ.

Εννοείται πως οι προτάσεις που σου έχουν κάνει παραπάνω τα μέλη του φόρουμ για επώνυμα μηχανήματα είναι ποιοτικά πιο σωστές. Όμως έκαστος διαθέτει τα χρήματα του, όπως εκείνος νομίζει καλύτερα. Σε αυτό δε χωράει αντίρρηση!
Και κάτι ακόμα.

Αν μη τι άλλο, πριν ψωνίσεις πήγαινε από το κατάστημα να τα δεις και να τ' ακούσεις από κοντά. Τουλάχιστον να είσαι σίγουρος ότι σου κάνουν.
Δεν έχει ίντερνετ όχι. Ποιότητα κατασκευής περισσότερο θέλω και στο περίπου την ποιότητα που είχε το παλιό στερεοφωνικό. Το πικάπ δεν το είχα και από πριν οπότε μπορώ και χωρίς.

Φίλε μας,
Όλα αυτά είναι της πλάκας.
Μπορείς βέβαια,αν δεν έχεις απαιτήσεις,να κάνεις απλά την δουλειά σου.
Αν θες το κάτι παραπάνω,πρέπει να πας σε κάτι επώνυμο της κλάσης Denon, Panasonic, pioneer, Yamaha και μερικά της lg.
Σε αυτη την κατηγορία,όσο πιο ακριβό,τόσο πιο καλό.
Όταν λες της πλάκας τι εννοείς. Από ποια άποψη; Εγώ θέλω να κρατήσει όπως κράτησε το παλιό 30 χρόνια.

Γιατί, το καινούριο δε μπορεί να χαλάσει νομίζεις; Ειδικά σε αυτές τις κατηγορίες τιμής.
Ναι αλλά το καινούριο έχει εγγύηση και ανταλλακτικά. Το παλιό όχι. Και αν κοστίζει το δικό μου το παλιό 200€ αξίζει να τα δώσω και να χαλάσει την επόμενη μέρα;

Εγγύηση 1-2 χρόνια και ανταλλακτικά για πόσο?
5 χρόνια?
10 χρόνια?

Αφού σήμερα τα κάνουν μιας χρήσης τα περισσότερα, η επισκευή μπορεί να κοστίζει περισσότερο από την αγορά νέου.

Όταν λες της πλάκας τι εννοείς. Από ποια άποψη; Εγώ θέλω να κρατήσει όπως κράτησε το παλιό 30 χρόνια.
Να κρατήσουν 30 χρόνια όλα αυτά που παρέθεσες πιο πάνω, είναι πιο δύσκολο ακόμα και από το να πάει κάποιος με ποδήλατο στο διάστημα.
Κάτω του μετρίου κινέζικες κατασκευές ,δεν έχουν καμία σχέση με το Technics που είχες στη κατοχή σου.

Δεν υπάρχει περίπτωση να κρατήσει τόσο...
Η ποιότητα κατασκευής και τα υλικά δεν έχουν σχέση με τα παρελθόντα..

• Wow
Reactions: leonalkalai
Φίλος μου με παρόμοιες απαιτήσεις σαν εσένα πήρε της denon all in one στα 400 ευρώ περίπου και είναι αρκετά ευχαριστημένος αλλά ανεβαίνουμε στο μπατζετ γιατί φυσικά και δεν έχει κασσετόφωνο που θες.

Στο δικό σου μπάτζετ το panasonic που σου προτάθηκε είναι μακράν οτι καλύτερο, μετά πας σε denon κτλ, αλλά νομίζω οτι το panasonic χρηματικά δεν παίζεται σε σχέση με το τι αγοράζεις.

Δυστυχώς το μπάτζετ δεν επαρκεί για οτιδήποτε άλλο και όποιο από τα δικά σου προτεινόμενα πάρεις, να ξέρεις οτι απλά θα πετάξεις στον δρόμο τα όσα ευρώ κοστίζουν, φάτα σε σουβλακια καλύτερα τα λεφτά σου, όχι εκεί.

Και όσον αφορά το κασσετόφωνο ή ψάχνεις αγγελίες για μεταχειρισμένα ή αγοράζεις ένα walkman όπως σου προτάθηκε και το συνδέεις στο aux και ακούς.

Πρέπει να αποδεχτείς οτι το technics δε θα το πλησιάσεις με τα 300 ευρώ και για να το πλησιάσεις δε ξέρω σε τι ποσό πρέπει να κυμανθείς, πάντως σίγουρα τριπλάσσιο ή και παραπάνω....

Εγγύηση 1-2 χρόνια και ανταλλακτικά για πόσο?
5 χρόνια?
10 χρόνια?

Αφού σήμερα τα κάνουν μιας χρήσης τα περισσότερα, η επισκευή μπορεί να κοστίζει περισσότερο από την αγορά νέου.
Οπότε;

Να κρατήσουν 30 χρόνια όλα αυτά που παρέθεσες πιο πάνω, είναι πιο δύσκολο ακόμα και από το να πάει κάποιος με ποδήλατο στο διάστημα.
Κάτω του μετρίου κινέζικες κατασκευές ,δεν έχουν καμία σχέση με το Technics που είχες στη κατοχή σου.
Ωραία λοιπόν. Ποιο σύστημα είναι αντάξιο αυτού που είχα;