To συμπέρασμα (κατά γενική ομολογία) είναι ότι δεν υπάρχει ΗTPC κάτω από 500Ε, με τις δυνατότητες, ευχρηστία και θόρυβο των πολλών καλών media players που κοστίζουν κάτω από 250E....
Δεν πρόκειται για συγκλονιστικό νέο, το γνωρίζαμε όλοι, αλλά το συγκεκριμένο νήμα προέκυψε από άλλο, στη κατηγορία ΜPs, με την αντίστροφη αναζήτηση ("mp που θα αντικαταστήσει το htpc") και το ενδιαφέρον μου ήταν δεδομένο...
Να γράψω λοιπόν τη γνώμη μου, ως μη ειδικός και έχοντας τις ικανότητες χειρισμού και γνώσεις PC του μέσου Έλληνα...
(1) Minimum υλικά 600-700Eυρά (αναλόγως τιμής κουτιού)
(2) Στήσιμο από expert... δεν εννοώ τον "κατσαβίδη" που θα σας στήσει ένα απλό pc... εννοώ τύπους σαν μερικούς από εσάς που έχετε τριπλή "αρρώστια" γνώση (α) software - σπασμένο ή αυθεντικό (β) hardware (c) Audio/Video (d) τις κατάλληλες επιδεξιότητες και (e) την εμπειρία στησίματος HTPC...
Aς πούμε ότι όλα αυτά χρεώνονται ένα κατοστάρικο (κάτι λιγότερο μου παίρνει ο τεχνικός μου για το στήσιμο ενός PC...)
(3) Γερά νεύρα για να αντιμετωπίσεις την περίπτωση "HTPC Μπάμπης"

(όπου κάποιο φάντασμα ή ένας μεγάλος εχθρός του... πειράζει το μηχανάκι του όταν αυτός λείπει...

) και ψυχολογική προετοιμασία για την περίπτωση αποτυχίας.
(4) Cut Loss για την περίπτωση (3): αποσυναρμολόγηση του lego στα εξ ων συνετέθει, πώληση σε κομμάτια και συναρμολόγηση αγορά νέου...
Το κόστος εδώ εκτοξεύεται...αλλά το ίδιο (σε μικρότερη κλίμακα) θα μπορούσε να συμβεί με ένα media player που δεν θα κάλυπτε τις ανάγκες μας...
(5) Ο expert της περίπτωσης (2) να είναι άγιος άνθρωπος και να ανέχεται τις κατά καιρούς απορίες σου και διαθέσιμος για πίτσες-μπύρες κάθε φορά που το γ@μ#μ3ν@ το lego δεν σου κάνει τα κέφια...
Αν λοιπόν δεν χάθηκε και ο κόσμος για 1000Ε... (χρειάζεται risk management τέτοιες αποχές που ζούμε!) και είστε εσείς ή έχετε κολλητό τον σκοτεινό τύπο της περίπτωσης (2) όλα καλά...
Σωστά τα λέω φανταστικοί, καταπληκτικοί, τρισμέγιστοι συμφορουμήτες μου...? (σας καλοπιάνω γιατί όταν έρθει ο καιρός θα βάλω αγγελία "ζητείται τεχνικός pc για κατασκευή htpc" και δεν ξέρω κάποιον καλύτερο από πολλούς από εσάς...
+++
Mε Ιntel Core2Duo επεξεργαστή, Ιntel motherboard, Thermaltake T2 420W, NVidia 9500, Κingstone 4GB και Windows XP φτιάχνεις αθόρυβο ΗTPC για mkv, m2ts, ΒD rips BD ISO, flac?
Aν όχι, τι πρέπει να αντικατασταθεί? Στη περίπτωση που η απάντηση περιλαμβάνει περισσότερα από 2 στοιχεία το ξεχνάμε... γράψτε "ΟΧΙ" (με κεφαλαία για να το ακούσω)...
:ernaehrung004:
Νίκος