Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Εγώ θα έλεγα μάλιστα ότι και το συγκεκριμένο HTPC του Θωμά μπορεί πολύ απλά να γίνει "μπόμπα" με μικρά πειράγματα (και φυσικά σοφτγουερικό στήσιμο από την αρχή).
+1
Θα αποφύγω να χαρακτηρίσω τους "τεχνικούς" που στο συνέθεσαν αρχικά.. Άκου HTPC των 2500 και να κάνει θόρυβο..
+1

=2 :D

Φεβρουάριο του 2008 αγόρασα το παρακάτω pc:
Ιntel Core Duo (έρωτας και προστασία :flipout:) Ε8400,
μητρική με υποστήριξη dual 4GB (800mhz) ddr2/ddr3 ram,
κάρτα γραφικών ati 3870 η οποία άλλαξε την πρώτη φορά κακώς με την 4850 (αχρείαστη) και την δεύτερη με την ati 5450 για να έχω το bitstream μέσω του ενισχυτή. Με τους οδηγους του forum για να παίζεις τα mkv πλέον έπαψα να ασχολούμαι με το pc, παίζει το 90% των mkv που θέλω. Τη μία φορά που χρειάστηκε να κάνω format ήταν για να περάσω τα windows 7 όχι γιατί είχα πρόβλημα. Μπάμπη μάλλον έπεσες σε κάποια ασυμβατότηα υλικου και ταλαιπωρήθηκες τόσο πολύ. Το μόνο που μετανιώνω είναι ότι η μητρική ίσως δεν αντέχει τους ssd γιατί δεν έχει pci-e 2,0 version αλλά 1,1 αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.:a0210:
Μου κόστισε τότε 1000ευρώπουλα λόγω του κουτιού που έκανε 190 ευρώ και της 3870 που τότε ήταν στα ντουζένια της (275 ευρώ). Λίγο μυαλό να είχα και θα είχα γλυτώσει 200ευρώ μόνο από τη gpu. Με 600 ευρώ σήμερα χωρίς software πιστεύω ότι φτιάχνεις μια χαρά htpc έτσι όπως έχουν πέσει οι τιμές.

Last edited:
Εαν ισχυρίζεσαι Γιάννη, οτι το HTPC είναι το ίδιο εύχρηστο με ένα mplayer όπως έγραψες παραπάνω σε άλλο ποστ σου, τότε εγώ δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά τα λεγόμενά σου.

Ε, καλά βρε Θωμά, δεν θα τα βάψω και μαύρα, ο καθένας ό,τι νομίζει...-bye-

Γιαννη, αν μπορουμε να κανουμε αυτη τη δουλεια με λαπτοπ θα με ενδιεφερε.

Βεβαια, σιγουρα δεν μιλαμε για 250 , γι' αυτο αν θεωρηθει εκτος θεματος, παρακαλω στειλε μου ΠΜ.

Το θεμα του τηλεκοντρολ το λυνω με 1 logitech air mouse και 1 mediaremote.
Για το θεμα του "long boot time" σκεπτομαι να το βαζω σε standby αντι να το κλεινω τελειως. Αν εχεις καλυτερες ιδεες, πες μου.

Για μενα θα ειναι καλη λυση αν ειναι εφικτη διοτι με 1 σμπαρο θα ... σκοτωσω πολλα τρυγονια! Οταν παω διακοπες θα το παιρνω μαζι μου, θα με εξυπηρετει σαν ΗΥ και θα βλεπω και τα βιντεο μου!

Αν δεν μπορεις εδω, τοτε σε ΠΜ βαλε λινκς και διαλεξε μεγιστη χωρητικοτητα δισκου, μεγαλη οθονη, τα υπολοιπα τα αφηνω σε σενα.

Ευχαριστω.

Απάντηση: Re: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Μπαμπη, πρεπει να ερθεις μια φορα σπιτι μου να δεις τι σημαινει ''απροβλημάτιστο HTPC (και όχι μόνο)'' :p

Καλά, εσύ είσαι εκτός συναγωνισμού... Έτη φωτός μπροστά...
Ειδικά το δικό σου το HTPC θέλω να μου πείς πιά ήταν η τελευταία φορά που δούλεψε σωστά για 3 συνεχόμενες μέρες. :flipout:

To συμπέρασμα (κατά γενική ομολογία) είναι ότι δεν υπάρχει ΗTPC κάτω από 500Ε, με τις δυνατότητες, ευχρηστία και θόρυβο των πολλών καλών media players που κοστίζουν κάτω από 250E....

Δεν πρόκειται για συγκλονιστικό νέο, το γνωρίζαμε όλοι, αλλά το συγκεκριμένο νήμα προέκυψε από άλλο, στη κατηγορία ΜPs, με την αντίστροφη αναζήτηση ("mp που θα αντικαταστήσει το htpc") και το ενδιαφέρον μου ήταν δεδομένο...

Να γράψω λοιπόν τη γνώμη μου, ως μη ειδικός και έχοντας τις ικανότητες χειρισμού και γνώσεις PC του μέσου Έλληνα...

(1) Minimum υλικά 600-700Eυρά (αναλόγως τιμής κουτιού)

(2) Στήσιμο από expert... δεν εννοώ τον "κατσαβίδη" που θα σας στήσει ένα απλό pc... εννοώ τύπους σαν μερικούς από εσάς που έχετε τριπλή "αρρώστια" γνώση (α) software - σπασμένο ή αυθεντικό (β) hardware (c) Audio/Video (d) τις κατάλληλες επιδεξιότητες και (e) την εμπειρία στησίματος HTPC...
Aς πούμε ότι όλα αυτά χρεώνονται ένα κατοστάρικο (κάτι λιγότερο μου παίρνει ο τεχνικός μου για το στήσιμο ενός PC...)

(3) Γερά νεύρα για να αντιμετωπίσεις την περίπτωση "HTPC Μπάμπης" :p (όπου κάποιο φάντασμα ή ένας μεγάλος εχθρός του... πειράζει το μηχανάκι του όταν αυτός λείπει...:D:D) και ψυχολογική προετοιμασία για την περίπτωση αποτυχίας.

(4) Cut Loss για την περίπτωση (3): αποσυναρμολόγηση του lego στα εξ ων συνετέθει, πώληση σε κομμάτια και συναρμολόγηση αγορά νέου...
Το κόστος εδώ εκτοξεύεται...αλλά το ίδιο (σε μικρότερη κλίμακα) θα μπορούσε να συμβεί με ένα media player που δεν θα κάλυπτε τις ανάγκες μας...

(5) Ο expert της περίπτωσης (2) να είναι άγιος άνθρωπος και να ανέχεται τις κατά καιρούς απορίες σου και διαθέσιμος για πίτσες-μπύρες κάθε φορά που το γ@μ#μ3ν@ το lego δεν σου κάνει τα κέφια...

Αν λοιπόν δεν χάθηκε και ο κόσμος για 1000Ε... (χρειάζεται risk management τέτοιες αποχές που ζούμε!) και είστε εσείς ή έχετε κολλητό τον σκοτεινό τύπο της περίπτωσης (2) όλα καλά...

Σωστά τα λέω φανταστικοί, καταπληκτικοί, τρισμέγιστοι συμφορουμήτες μου...? (σας καλοπιάνω γιατί όταν έρθει ο καιρός θα βάλω αγγελία "ζητείται τεχνικός pc για κατασκευή htpc" και δεν ξέρω κάποιον καλύτερο από πολλούς από εσάς...

+++
Mε Ιntel Core2Duo επεξεργαστή, Ιntel motherboard, Thermaltake T2 420W, NVidia 9500, Κingstone 4GB και Windows XP φτιάχνεις αθόρυβο ΗTPC για mkv, m2ts, ΒD rips BD ISO, flac?
Aν όχι, τι πρέπει να αντικατασταθεί? Στη περίπτωση που η απάντηση περιλαμβάνει περισσότερα από 2 στοιχεία το ξεχνάμε... γράψτε "ΟΧΙ" (με κεφαλαία για να το ακούσω)...

:ernaehrung004:

Νίκος

Γινετε αλλα γιατι να το κανεις;
Παρε ένα prime και ξεμπερδεψε… Τουλάχιστον σε αυτό θα είσαι και σίγουρα αθόρυβος ( htpc και αθόρυβο δε πάει – εκτος και αν το κουτι σου είναι σε μέγεθος υπογουφερ)

Mε Ιntel Core2Duo επεξεργαστή, Ιntel motherboard, Thermaltake T2 420W, NVidia 9500, Κingstone 4GB και Windows XP φτιάχνεις αθόρυβο ΗTPC για mkv, m2ts, ΒD rips BD ISO, flac?
Aν όχι, τι πρέπει να αντικατασταθεί? Στη περίπτωση που η απάντηση περιλαμβάνει περισσότερα από 2 στοιχεία το ξεχνάμε... γράψτε "ΟΧΙ" (με κεφαλαία για να το ακούσω)...

:ernaehrung004:

Νίκος

Πέτυχες σχεδόν το δικό μου htpc... c2d 8200 @2.66GHz (πριν είχα c2d 6420 @2.13GHz, απλά βρέθηκε σχεδόν τσάμπα ο 8200 και γι'αυτό αλλάχτηκε), Gigabyte M/B (μικρή σημασία έχει), thermaltake ΤR2 470W, nvidia 8500GT, Patriot 4GB, winXP πριν αλλά έβαλα 7άρια τώρα κυρίως για τον ssd...
Αθόρυβο από την μάνα του δεν είναι τίποτα (εκτός αν είναι fanless), θέλει λίγο χρόνο και ενασχόληση, να ρίξεις τάσεις, να βρεις αθόρυβα ανεμιστηράκια, κλπ...
α, το τροφοδοτικό δεν το λες και αθόρυβο (το δικό μου), φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και για το δικό σου. Οχι τραγικά πράγματα, αλλά σε μένα είναι το μόνο που ακούγεται πια (λόγο ssd, δεν έχω μηχανικό δίσκο, ούτε και ανεμιστήρες για τους δίσκους, και όλοι οι άλλοι παίζουν στα 7V αθόρυβα).

Εγω παντως εχω hardware 3ετιας (με την εξαιρεση μιας ATI 5450 και ενος SSD για boot), και το HTPC μια χαρα παιζει, απλα δεν το πολυ-σκαλιζω ΕΙΔΙΚΑ με drivers που μπορουν να στα κανουν μανταρα. Εχω και ενα image στην ακρη αν γινει καμια στραβη. Ειναι απολυτα αθορυβο και ιδιαιτερα ευχρηστο μετα την προσθηκη του Media browser που χειριζεται τα 12 τερα του σερβερ.

Γινετε αλλα γιατι να το κανεις;
Παρε ένα prime και ξεμπερδεψε… Τουλάχιστον σε αυτό θα είσαι και σίγουρα αθόρυβος ( htpc και αθόρυβο δε πάει – εκτος και αν το κουτι σου είναι σε μέγεθος υπογουφερ)

Ανδρέα η όλη ιστορία γίνεται γιατί το htpc θα χρησιμοποιηθεί 30% ως πηγή Video και 70% ως πηγή σε δικάναλο σύστημα... ισόποση αξία, διαφορετικός χρόνος χρήσης...

Το ξέρω ότι ξεμπερδεύω εύκολα με ένα dune (το Η1 πχ κάτω από 300Ε) αλλά δεν έχει αυτά που ζητάω στον δικάναλο... Το έχω πάρει απόφαση, ότι αν είναι εφικτό να φτιαχτεί αθόρυβο HTPC (σε λογική τιμή όπως προανέφερα), είναι προτιμότερο από το mp... χαλάλι και το "μπλέξιμο"... αν δεν δοκιμάσεις δεν θα μάθεις... (εσύ απ' ότι θυμάμαι το γύρισες σε dune από htpc? Kαλά θυμάμαι?

-bye-

Πέτυχες σχεδόν το δικό μου htpc... c2d 8200 @2.66GHz (πριν είχα c2d 6420 @2.13GHz, απλά βρέθηκε σχεδόν τσάμπα ο 8200 και γι'αυτό αλλάχτηκε), Gigabyte M/B (μικρή σημασία έχει), thermaltake ΤR2 470W, nvidia 8500GT, Patriot 4GB, winXP πριν αλλά έβαλα 7άρια τώρα κυρίως για τον ssd...
Αθόρυβο από την μάνα του δεν είναι τίποτα (εκτός αν είναι fanless), θέλει λίγο χρόνο και ενασχόληση, να ρίξεις τάσεις, να βρεις αθόρυβα ανεμιστηράκια, κλπ...
α, το τροφοδοτικό δεν το λες και αθόρυβο (το δικό μου), φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και για το δικό σου. Οχι τραγικά πράγματα, αλλά σε μένα είναι το μόνο που ακούγεται πια (λόγο ssd, δεν έχω μηχανικό δίσκο, ούτε και ανεμιστήρες για τους δίσκους, και όλοι οι άλλοι παίζουν στα 7V αθόρυβα).

Δεν είναι αθόρυβο... τρακτέρ είναι... και μου άλλαξαν δυό φορές ανεμιστήρες!
Την πρώτη λόγω ακόμα περισσότερου θορύβου (στην αρχή) και την δεύτερη λόγω βλάβης αργότερα (κάποιος ήρθε σπίτι όταν έλειπα και χάλασε τον ανεμιστήρα..., επίσης ο ίδιος ήρθε κανά χρόνο μετά και μου έκαψε την κάρτα γραφικών νομίζω ΝVidia 8κάτι ήταν η παλαιά!)

Βγάζει όμως θόρυβο και το κουτί... όταν παίζει το οπτικος οδηγος πρέπει να ακούγεται κάτω! του βάζω οδοντογλυφίδα και συνέρχεται...:flipout:)

Το pc το έχω στο υπνοδωμάτιο (1μ από το μαξιλάρι μου!) και αυτός είναι ο κύριος λόγος που σκέφτομαι την αντικατάστασή του από κάποιο netbook (internet, word, excel, ripping, downloading και λιγο μονταζ) να γλιτώσω το θόρυβο... Έτσι κι αλλιώς σχεδόν τρία χρόνια το έχω, οπότε λογική η αντικατάσταση...

Αυτά που γράφεις για πειράγματα, δοκιμές ανεμιστήρων και μείωση της τάσης μου φαίνονται όπως η κατασκευή του διαστημικού λεωφορείου... χωρίς πλάκα... :BDGBGDB55:

Υποθέτω από αυτά που έγραψες ότι μπορώ να στήσω ένα αθόρυβο HTPC με τον core2duo, το υπάρχων motherboard, RAM και κάρτα γραφικών απλώς αγοράζοντας ένα καλό κουτί και ένα αθόρυβο τροφοδοτικό με περίπου 200Ε?

Αν ναι, υπάρχει κάποια πρόταση γι' αυτά?

Για το κουτί να υποθέσω ότι αν κοστίζει γύρω στα 150Ε και είναι προσεγμένο αισθητικά θα είναι αρκετό για την δουλειά που θέλω ή να προσέξω κάτι άλλο?

Επίσης αναμένονται κάποιες σημαντικές εξελίξεις το επόμενο δίμηνο τρίμηνο που αξίζει να περιμένω λίγο?

Για πείτε ρε παιδιά καμιά γνώμη μπας και ξεστραβωθώ... :slapface:

καλημέρα και χρονια πολλά
τελευταία εχω μπει και εγω στην πριζα να στείλω το egreat μου για ενα HTPC (είμαι μεταξυ ashrock και μια άλλης custom λύσης με ion).
Πέρα απο το future proof εγω θα έλεγα οτι με το HTPC κερδίζεις σε
1. photo management / preview
2. music
και βασικό για μένα
3. home videos preview
ΤΟ ριμάδη το egreat δεν παίζει τίποτα απο τις κάμερες/φωτογραφικές μου και αυτό για μένα είναι το ποιο σημαντικό για να το αλλάξω
(θα μου πείτε κάνε convert...boooooring)

Εκεί όμως που χάνει το HTPC (και θέλω την γνώμη σας) είναι στο "used by 3rd person"
κοινώς η wife κουτσά στραβά το φέρνει βόλτα το egreat (μεχρι και να ανοίγει τον server remotely εμαθε. Με το pc όμως δεν είμαι τόσο σιγουρος...

Φωτογραφίες και home videos μπορείς να βλέπεις απλούστατα με το σωστό συνδυασμό μηχανής και τηλεόρασης!!! Προσωπικά με την nex5 και panasonic v10 απλά βάζω την κάρτα στην tv...! Eίναι πλέον τόσο απλά αυτά, που ούτε καν mp δεν χρειάζεται...

Επίσης πλέον βλέπεις ταινίες πολύ καλά και εύκολα, με ένα mp στη μισή και κάτω τιμή...

Αν δεν έχεις ιδιαίτερο λόγο στο θέμα μουσική και μπορείς να εξυπηρετηθείς με ένα απλό cd ή dvd player, θα πρότεινα να μείνεις στα mps...

μπα..δεν ειναι τοσο απλά με τισ φωτος...ειδικα αν εχει τραβήξει η γυναίκα καμια χιλιαρα και θες να ξεχωρίσεις ποιες να τυπώσεις.
Για την μουσικη (το λεω σε περίπτωση που ενδιαφέρει κάποιο) χρησιμοποιώ το foobar και στέλνω την playlist μου στο egreat. πολύ πιο flexible
εκεί που κολλάω είναι με τα Ηome videos...πίκρα (ασε που πήρα και μια ψηφιακή κορνίζα...αλλα convert εκεί :behead:

Για τις φωτογραφίες κάνω επιλογή και επεξεργασία στο pc, έχω φτιάξει library (έχω μικρό και είναι πολλές...) και τις καλύτερες που θέλουμε να βλέπουμε τις πετάω μετά από πιθανή επεξεργασία σε ξεχωριστό folder και copy paste στη κάρτα...

Δίκτυο δεν χρησιμοποιώ συστηματικά και μάλλον ούτε πρόκειται... μόνο αν δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο...
Με εξυπηρετεί περισσότερο να κολλάω memory sticks και σκληρούς από εδώ και από εκεί...

Είναι οι ανάγκες μας διαφορετικές, όντως!

:D

όντως..εγω έχω ενα τιμημένο pentium4 7ετίας που κάνει ολα τα shares και τα downloads..εχω και ενα pc

Ανδρέα η όλη ιστορία γίνεται γιατί το htpc θα χρησιμοποιηθεί 30% ως πηγή Video και 70% ως πηγή σε δικάναλο σύστημα... ισόποση αξία, διαφορετικός χρόνος χρήσης...
(εσύ απ' ότι θυμάμαι το γύρισες σε dune από htpc? Kαλά θυμάμαι?

-bye-
Καλα θυμασαι.. και μάλιστα ημουν από τους υπέρμαχους του Htpc ..
Τοσο που κάθε φορα που εβγαινε ενας νεος media player τον κορόιδευα..
Δεν τους πιστευα με τιποτα…
Περασε αρκετος καιρος μεχρι να πεισθώ ( απο αυτα που διάβαζα) οτι αξιζουν και πως κανουν οτι υποσχονται…

Σχετικα με το αθόρυβο htpc ξέχνα το…
Πολύ απλα δεν παιζει…
Οσο υπαρχουν ανεμιστήρες ( των 80mm και 90mm) μεσα στο κουτι σου ο θορυβος θα υπαρχει ..
Και στην αρχη ακομα αν είναι ήσυχο μετα από λιγο καιρο θα αρχίσει να βογκάει…
Αν μαλιστα το φορτώσεις με σκληρους δισκους ( όπως μας αρέσει να κανουμε ) τοτε τα βασανα στο θορυβο γινουνται μεγαλύτερα…
Και μην πεις πως θα βαλεις ακριβους ανεμιστήρες για να γλιτωσεις…
Και 5 ευρω και 25ευρω να κανει ο ανεμιστήρας στο τελος τον ιδιο θορυβο θα βγαλει.
Η μονη περιπτωση να εχεις σχετικα ήσυχο pc ( όχι όμως εντελως αθορυβο) ειναι να παρεις ένα μεγαλο κουτι , που δεν θα μοιάζει όμως με τα κομψά τηλεχειριζόμενα htpc αλλα θα σου δινει την δυνατοτητα να χρησιμοποιήσεις ανεμιστήρες μεγαλου διαμέτρου ( πχ 120mm) ώστε να μπορεις να κατεβάσεις τις στροφες τους ( όπως αναφέρεται παραπανω) διατηρώντας όμως την αποδοση τους σε χρήσιμα επίπεδα.
Επισης για τη εγκατάσταση του λειτουργικού προτίμησε ssd σκληρο ( που όπως γνωριζεις δεν εχουν κινητά μερη) ενώ για τους υπόλοιπους που θα προορίζεις για αποθήκευση προτίμησε την πρασινη σειρα ( χαμηλών στροφών) της WD.

Re: Απάντηση: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Σχετικα με το αθόρυβο htpc ξέχνα το…
Πολύ απλα δεν παιζει…
Οσο υπαρχουν ανεμιστήρες ( των 80mm και 90mm) μεσα στο κουτι σου ο θορυβος θα υπαρχει ..
Υπάρχουν καταπληκτικοί ανεμιστήρες! Όποιος θέλει να δοκιμάσει το έχω ξαναπεί έχω δείγματα να σας δανείσω.

Και στην αρχη ακομα αν είναι ήσυχο μετα από λιγο καιρο θα αρχίσει να βογκάει…
Αν μαλιστα το φορτώσεις με σκληρους δισκους ( όπως μας αρέσει να κανουμε ) τοτε τα βασανα στο θορυβο γινουνται μεγαλύτερα…
Και μην πεις πως θα βαλεις ακριβους ανεμιστήρες για να γλιτωσεις…
Και 5 ευρω και 25ευρω να κανει ο ανεμιστήρας στο τελος τον ιδιο θορυβο θα βγαλει.

Νταξ άμα θες δίσκο θα έχεις θόρυβο.
Αλλά δεν είναι όλοι οι ανεμιστήρες ίδιοι!

Γενικά IMHO οι κυριότεροι λόγοι θορύβου στα HTPC
1. τα περισσότερα HTPC πάσχουν από θορυβώδεις δίσκους και τροφοδοτικά.
2. πάρα πολλά πάσχουν από κουτιά που δεν είναι αρκετά στιβαρά και συντονίζουν/κουδουνίζουν και τραγικούς μαμά ανεμιστήρες κουτιών.
3. Οι περισσότεροι έχουν αντιληφθεί ευτυχώς ότι δεν επαρκεί η μαμά ψήκτρα επεξεργαστή
4. Νταξ αμα θέλετε κάρτα γραφικών για παίγνια και μπόλικους δίσκους … πάσο