Απάντηση: Re: ποιό media player με έμφαση στον ήχο?
parisal επειδή ξέρω ότι παλαιότερα είχες το egreat 31b εάν θυμάμαι καλά
α) έχεις διαπιστώσει διαφορές στην αναπαραγωγή αρχείων ήχου έναντι του 31Β;
β) σε τι λειτουργικό βασίζεται, γιατί από ένα βιντεάκι που είδα στη συζήτηση του εδώ στο avclub δεν είναι Syabas αλλά ούτε και Win (το ερώτημα ουσιαστικά είναι εάν πληρεί το bitperfect)
γ) επειδή οι δυνατότητες του, είναι αρκετές και ενδιαφέρουσες, μπορεί να σβήσει εντελώς την οθόνη όταν παίζει αρχεία ήχου; ¨Η απλά εμφανίζει σε σκούρο φόντο από τη μια πλευρά τη λίστα των αρχείων και δεξιά εμφανίζει το λογισμικό ήχου; Κάτι τέτοιο είδα στο demo βίντεο...
δ) μπορεί να παίξει αρχεία ήχου από εξωτερικό δίσκο χωρίς απαραιτήτως να φορτώσεις και εσωτερικό δίσκο;
Εάν τα κάνει όλα αυτά το βρίσκω, άκρως ενδιαφέρων και μάλλον θα προχωρήσω στην αγορά του...
Σημ.= τα flac αρχεία ήχου αναφέρονται από ότι είδα στις προδιαγραφές του
α)Έχω την εντύπωση, ότι το Μ31Β έχει πιο "γεμάτο" ήχο.
β)Το λειτουργικό του βασίζεται σε πυρήνα (SDK) που τους δίνει η Realtek και τον προσαρμόζει κάθε εταιρία στα δικά της "μέτρα" και ζητούμενα.Γι αυτό και έχει παρόμοιο firmware με τα άλλα μηχανήματα που βασίζονται σε τσιπ της Realtek (Play On! Mede8er Egreat R1 κτλ).Δεν γνωρίζω εάν πληρεί το bitperfect.
γ)Εάν εννοείς, αν ενεργοποιείται η προστασία οθόνης την ώρα που παίζει μουσική,η απάντηση είναι ναι.
Σε ανάλογο χρόνο που θα ρυθμίσεις εσύ (από 1 λεπτό), η οθόνη γίνεται μαύρη και εμφανίζεται το κινούμενο λογότυπο της εταιρίας.
δ)Ο εσωτερικός δίσκος δεν είναι απαραίτητος για τις κύριες λειτουργίες του μηχανήματος.Εγώ δεν έχω βάλει και παίζω τα αρχεία(ήχου ή εικόνας ή βίντεο) από δίκτυο ή από εξωτερικό σκληρό.Χρειάζεται για κάποιες δευτερεύουσες λειτουργίες, όπως η δημιουργία συντομεύσεων των περιεχομένων του ή δημιουργία playlists από το μηχάνημα.Playlists που έχουν δημιουργηθεί εξωτερικά, τις παίζει κανονικά.
Το βασικό του πλεονέκτημα στον τομέα της μουσικής είναι ότι μπορείς να περιηγηθείς στο μενού την ώρα που παίζει ένα κομμάτι, να διαλέξεις κάποιο άλλο ή ακόμη να δεις και φωτογραφίες, μία μια ή και σε μορφή slideshow.
Η ευκολία και η ταχύτητα περιήγησης στα μενού και το πλήθος των αρχείων που παίζει, σε σχέση με το Μ31Β (και τα υπόλοιπα με firmware Syabas), είναι ο κύριος λόγος που το χρησιμοποιώ συνήθως, ενώ το Μ31Β περιορίζεται πλέον σε ορισμένα Bluray rips, τα οποία έχουν HD ήχο, που (ακόμη) το Xtreamer δεν τον περνάει αυτούσιο στον ενισχυτή (έχουν πει πως θα δώσουν αυτή τη δυνατότητα σε μελλοντικό firmware).
Flac παίζει κανονικά, αλλά μερικά που κατέβασα από το ιντερνέτ, αρχικά δεν τα αναγνώριζε και χρειάστηκε να τα κάνω re-encoding με το foobar, για να τα παίξει.