ποιό media player με έμφαση στον ήχο?

Re: Απάντηση: Re: ποιό media player με έμφαση στον ήχο?

Δεν έχει λογισμικό διαχείρισης, αλλά flac παίζει μια χαρά.
Και 24/96 (το δείχνει ο ενισχυτής), από την οπτική.

Και 24/192.....

parisal επειδή ξέρω ότι παλαιότερα είχες το egreat 31b εάν θυμάμαι καλά
α) έχεις διαπιστώσει διαφορές στην αναπαραγωγή αρχείων ήχου έναντι του 31Β;
β) σε τι λειτουργικό βασίζεται, γιατί από ένα βιντεάκι που είδα στη συζήτηση του εδώ στο avclub δεν είναι Syabas αλλά ούτε και Win (το ερώτημα ουσιαστικά είναι εάν πληρεί το bitperfect)
γ) επειδή οι δυνατότητες του, είναι αρκετές και ενδιαφέρουσες, μπορεί να σβήσει εντελώς την οθόνη όταν παίζει αρχεία ήχου; ¨Η απλά εμφανίζει σε σκούρο φόντο από τη μια πλευρά τη λίστα των αρχείων και δεξιά εμφανίζει το λογισμικό ήχου; Κάτι τέτοιο είδα στο demo βίντεο...
δ) μπορεί να παίξει αρχεία ήχου από εξωτερικό δίσκο χωρίς απαραιτήτως να φορτώσεις και εσωτερικό δίσκο;

Εάν τα κάνει όλα αυτά το βρίσκω, άκρως ενδιαφέρων και μάλλον θα προχωρήσω στην αγορά του...

Σημ.= τα flac αρχεία ήχου αναφέρονται από ότι είδα στις προδιαγραφές του

Απάντηση: Re: ποιό media player με έμφαση στον ήχο?

parisal επειδή ξέρω ότι παλαιότερα είχες το egreat 31b εάν θυμάμαι καλά
α) έχεις διαπιστώσει διαφορές στην αναπαραγωγή αρχείων ήχου έναντι του 31Β;
β) σε τι λειτουργικό βασίζεται, γιατί από ένα βιντεάκι που είδα στη συζήτηση του εδώ στο avclub δεν είναι Syabas αλλά ούτε και Win (το ερώτημα ουσιαστικά είναι εάν πληρεί το bitperfect)
γ) επειδή οι δυνατότητες του, είναι αρκετές και ενδιαφέρουσες, μπορεί να σβήσει εντελώς την οθόνη όταν παίζει αρχεία ήχου; ¨Η απλά εμφανίζει σε σκούρο φόντο από τη μια πλευρά τη λίστα των αρχείων και δεξιά εμφανίζει το λογισμικό ήχου; Κάτι τέτοιο είδα στο demo βίντεο...
δ) μπορεί να παίξει αρχεία ήχου από εξωτερικό δίσκο χωρίς απαραιτήτως να φορτώσεις και εσωτερικό δίσκο;

Εάν τα κάνει όλα αυτά το βρίσκω, άκρως ενδιαφέρων και μάλλον θα προχωρήσω στην αγορά του...

Σημ.= τα flac αρχεία ήχου αναφέρονται από ότι είδα στις προδιαγραφές του
α)Έχω την εντύπωση, ότι το Μ31Β έχει πιο "γεμάτο" ήχο.
β)Το λειτουργικό του βασίζεται σε πυρήνα (SDK) που τους δίνει η Realtek και τον προσαρμόζει κάθε εταιρία στα δικά της "μέτρα" και ζητούμενα.Γι αυτό και έχει παρόμοιο firmware με τα άλλα μηχανήματα που βασίζονται σε τσιπ της Realtek (Play On! Mede8er Egreat R1 κτλ).Δεν γνωρίζω εάν πληρεί το bitperfect.
γ)Εάν εννοείς, αν ενεργοποιείται η προστασία οθόνης την ώρα που παίζει μουσική,η απάντηση είναι ναι.
Σε ανάλογο χρόνο που θα ρυθμίσεις εσύ (από 1 λεπτό), η οθόνη γίνεται μαύρη και εμφανίζεται το κινούμενο λογότυπο της εταιρίας.
δ)Ο εσωτερικός δίσκος δεν είναι απαραίτητος για τις κύριες λειτουργίες του μηχανήματος.Εγώ δεν έχω βάλει και παίζω τα αρχεία(ήχου ή εικόνας ή βίντεο) από δίκτυο ή από εξωτερικό σκληρό.Χρειάζεται για κάποιες δευτερεύουσες λειτουργίες, όπως η δημιουργία συντομεύσεων των περιεχομένων του ή δημιουργία playlists από το μηχάνημα.Playlists που έχουν δημιουργηθεί εξωτερικά, τις παίζει κανονικά.

Το βασικό του πλεονέκτημα στον τομέα της μουσικής είναι ότι μπορείς να περιηγηθείς στο μενού την ώρα που παίζει ένα κομμάτι, να διαλέξεις κάποιο άλλο ή ακόμη να δεις και φωτογραφίες, μία μια ή και σε μορφή slideshow.

Η ευκολία και η ταχύτητα περιήγησης στα μενού και το πλήθος των αρχείων που παίζει, σε σχέση με το Μ31Β (και τα υπόλοιπα με firmware Syabas), είναι ο κύριος λόγος που το χρησιμοποιώ συνήθως, ενώ το Μ31Β περιορίζεται πλέον σε ορισμένα Bluray rips, τα οποία έχουν HD ήχο, που (ακόμη) το Xtreamer δεν τον περνάει αυτούσιο στον ενισχυτή (έχουν πει πως θα δώσουν αυτή τη δυνατότητα σε μελλοντικό firmware).

Flac παίζει κανονικά, αλλά μερικά που κατέβασα από το ιντερνέτ, αρχικά δεν τα αναγνώριζε και χρειάστηκε να τα κάνω re-encoding με το foobar, για να τα παίξει.

Last edited:
Το bit perfect πληρείται . Χρησιμοποιώντας τον έναν από τους 2 γνωστούς και πολυχρησιμοποιούμενους τρόπους διαπίστωσης. Εναν καλό ενισχυτή. Εάν το bit δεν ήταν untouched, ο ενισχυτής δεν θα έγραφε 24/96 αλλά PCM.

Το bit perfect πληρείται . Χρησιμοποιώντας τον έναν από τους 2 γνωστούς και πολυχρησιμοποιούμενους τρόπους διαπίστωσης. Εναν καλό ενισχυτή. Εάν το bit δεν ήταν untouched, ο ενισχυτής δεν θα έγραφε 24/96 αλλά PCM.
Τότε γιατί έχω την εντύπωση ότι ο ήχος μεταξύ Xtreamer και Μ31Β είναι λίγο διαφορετικός;
Ακόμη και σε ένταση εννοώ, στο ίδιο αρχείο.

parisal, όταν λες "πιο γεμάτο ήχο" αναφέρεσαι σε
α) άμεση σύγκριση των αναλογικών εξόδων τους ή
β) σε σύγκριση και των δύο (ως transport) σε ένα εξωτερικό dac.

Εάν ισχύει το (α) δεν μας ενοχλεί γιατί δεν πρόκειται να παίξει από την αναλογική έξοδό του εφόσον θα συνδεθεί σε εξωτερικό dac, εάν φυσικά αναφέρεσαι στο (β) εδώ μας χάλασε...

OnLine, ειλικρινά δεν ξέρω εάν το PCM είναι ένδειξη για μη bitperfect, δεν έχω όμως λόγους να σε αμφισβητήσω γιατί δεν το γνωρίζω. Προφανώς αναφέρεσαι σε σύνδεση ενισχυτή πολυκάναλου (av) - εμάς μας ενδιαφέρει αποκλειστικά δικάναλη ακρόαση.

Parisal, εφόσον πιστεύεις ότι ακόμη και στην ένταση έχουν διαφορά, μάλλον τα συγκρίνεις από την αναλογική τους έξοδο. Ενδέχεται και είναι φυσικό να έχουν διαφορετική έξοδο σε VACrms και το πιο υψηλοέξοδο να είναι και πιο "ακουστό" ή να σου δίνει την εντύπωση του πιο δυνατού. Είναι κανόνας όταν συγκρίνουμε αναλογικές εξόδους το σύστημα να ρυθμίζεται έτσι ώστε τα τελικά Vac από τον ενισχυτή στα ηχεία να είναι το ίδιο.

Μπορείς με ένα απλό πολύμετρο να μετρήσεις την έξοδο του κάθε player εάν προηγουμένως τους βάλεις να παίξουν ένα αρχείο ήχου σε μια συγκεκριμένη συχνότητα και με ένταση 0dB (εάν έχεις δοκίμασέ το, εάν όχι να σου στείλω να το δοκιμάσεις).

Επίσης (parisal) τι είδους αρχεία flac δεν έπαιζε; Με λίγα λόγια flac υψηλής ανάλυσης (24bit, 48-192KHz) υποστηρίζει;

Last edited:

parisal, όταν λες "πιο γεμάτο ήχο" αναφέρεσαι σε
α) άμεση σύγκριση των αναλογικών εξόδων τους ή
β) σε σύγκριση και των δύο (ως transport) σε ένα εξωτερικό dac.

Εάν ισχύει το (α) δεν μας ενοχλεί γιατί δεν πρόκειται να παίξει από την αναλογική έξοδό του εφόσον θα συνδεθεί σε εξωτερικό dac, εάν φυσικά αναφέρεσαι στο (β) εδώ μας χάλασε...

OnLine, ειλικρινά δεν ξέρω εάν το PCM είναι ένδειξη για μη bitperfect, δεν έχω όμως λόγους να σε αμφισβητήσω γιατί δεν το γνωρίζω. Προφανώς αναφέρεσαι σε σύνδεση ενισχυτή πολυκάναλου (av) - εμάς μας ενδιαφέρει αποκλειστικά δικάναλη ακρόαση.

Parisal, εφόσον πιστεύεις ότι ακόμη και στην ένταση έχουν διαφορά, μάλλον τα συγκρίνεις από την αναλογική τους έξοδο. Ενδέχεται και είναι φυσικό να έχουν διαφορετική έξοδο σε VACrms και το πιο υψηλοέξοδο να είναι και πιο "ακουστό" ή να σου δίνει την εντύπωση του πιο δυνατού. Είναι κανόνας όταν συγκρίνουμε αναλογικές εξόδους το σύστημα να ρυθμίζεται έτσι ώστε τα τελικά Vac από τον ενισχυτή στα ηχεία να είναι το ίδιο.

Μπορείς με ένα απλό πολύμετρο να μετρήσεις την έξοδο του κάθε player εάν προηγουμένως τους βάλεις να παίξουν ένα αρχείο ήχου σε μια συγκεκριμένη συχνότητα και με ένταση 0dB (εάν έχεις δοκίμασέ το, εάν όχι να σου στείλω να το δοκιμάσεις).

Επίσης (parisal) τι είδους αρχεία flac δεν έπαιζε; Με λίγα λόγια flac υψηλής ανάλυσης (24bit, 48-192KHz) υποστηρίζει;
Λοιπόν.
Το ξαναδοκίμασα και έχω να παρατηρήσω τα εξής.
Στέλνω το σήμα από την ψηφιακή έξοδο των μηχανημάτων (HDMI ή οπτική).
Τελικά από κανένα δεν παίρνω ένδειξη 96/24.Στον δικό μου ενισχυτή(HK AVR 260) αυτή η ένδειξη αφορά DTS σήμα (DTS 96/24).
Οι ενδείξεις που παίρνω είναι PCM 44.1 ή PCM 96 ή PCM 192.Αυτό σημαίνει ότι την αποκωδικοποίηση του Flac αρχείου την κάνει το μηχάνημα και όχι ο ενισχυτής.Έτσι εξηγείται και η διαφορά στην απόδοση του καθενός, αφού αυτή εξαρτάται από την αποκωδικοποίηση που κάνει το καθ'ένα.
Σημειωτέον ότι αυξομειώνεται και η ένταση της μουσικής από το volume του κάθε μηχανήματος (γεγονός που δείχνει ότι το μηχάνημα στέλνει επεξεργασμένο σήμα και δεν γίνεται passthrough), ενώ όταν ο ενισχυτής δέχεται σήμα που αποκωδικοποιεί ο ίδιος (DTS, Dolby κτλ) αυξομείωση της έντασης γίνεται μόνο από τον ίδιο. .
Δεν ξέρω αν υπάρχουν ενισχυτές (δικάναλοι κυρίως) που αποκωδικοποιούν οι ίδιοι αρχεία flac, πάντως ότι επιλογές κι αν έβαλα στις ρυθμίσεις, δεν μου έστειλε κάποιο άλλο σήμα, εκτός του PCM.

Τώρα όσον αφορά τα αρχεία, το Xtreamer μου έπαιξε 44,1 96 αλλά και 192/24, ενώ το Egreat έπαιξε το 44,1 αλλά στα άλλα, ενώ δείχνει στην οθόνη ότι τα παίζει, δεν παίρνω ήχο.

Τα αρχεία που είπα ότι δεν έπαιζε, ήταν αρχεία 96/24 και 192/24, τα οποία τα έπαιζε το foobar.Τα έκανα απλώς re-encoding με το foobar (δηλαδή πάλι σε flac 96/24 ή flac 192/24) και τα έπαιξε.Μάλλον κάτι στην κωδικοποίηση του έφταιγε.

Τότε γιατί έχω την εντύπωση ότι ο ήχος μεταξύ Xtreamer και Μ31Β είναι λίγο διαφορετικός;
Ακόμη και σε ένταση εννοώ, στο ίδιο αρχείο.

Στο Xtreamer δεν πρέπει να είναι ενεργοποιημένη η επιλογή 'Night mode" . Επίσης έχει αναφερθεί ότι το software του επεμβαίνει στον ήχο με τρόπο που δεν έχουν απαντήσει ακόμα( ένταση κτλπ.) Οπως και νάχει πάντως ο Pioneer ο δικός μου λέει ότι παίρνει constant 24/96 . Προς το παρόν και μέχρι νέου firmware αυτό μέτράει.

ΥΓ. constant εννοώ ότι εάν το bit δεν έχει σωστή ροή ..δεν δείχνει ο ενισχυτής 24/96 .

Last edited:
Πάντως κι εγώ θα πρότεινα οτιδήποτε αγοραστεί να έχει εξωτερικό τροφοδοτικό να μην έχει cooler. Εκτός αν μιλάμε για προσεγμένη κατασκευή που έχουν φροντίσει για τον θόρυβο, αλλά το βλέπω λίγο δύσκολο σε τέτοιες κατασκευές που έχουν χωρέσει μέσα σε ένα μικρό κουτάκι τα πάντα και σε τιμές χώμα τα περισσότερα, βάση πάντα των δυνατοτήτων που έχουν.

Πάντως κι εγώ θα πρότεινα οτιδήποτε αγοραστεί να έχει εξωτερικό τροφοδοτικό να μην έχει cooler. Εκτός αν μιλάμε για προσεγμένη κατασκευή που έχουν φροντίσει για τον θόρυβο, αλλά το βλέπω λίγο δύσκολο σε τέτοιες κατασκευές που έχουν χωρέσει μέσα σε ένα μικρό κουτάκι τα πάντα και σε τιμές χώμα τα περισσότερα, βάση πάντα των δυνατοτήτων που έχουν.
Στο μέγεθος που είναι, όλα εξωτερικό τροφοδοτικό έχουν.
Όσο για το θόρυβο, στο Xtreamer τουλάχιστον ρυθμίζεται η ταχύτητα του ανεμιστήρα και δεν αποτελεί πρόβλημα.

.......
Όσο για το θόρυβο, στο Xtreamer τουλάχιστον ρυθμίζεται η ταχύτητα του ανεμιστήρα και δεν αποτελεί πρόβλημα.

Εφ' όσον υπάρχει κάτι που γυρίζει σε τόσο μικρό χώρο, οι παρεμβολές είναι δεδομένες.

Αν έχεις κάποιο με ανεμιστήρα, βάλτο στον ενισχυτή σου, άνοιξε τον ενισχυτή και μετά, άνοιξε το MP. Αυτό που θα ακούσεις, τουλάχιστον εγώ αυτό ακούω στο δικό μου, είναι κατ´αρχίν ένα τσακ μόλις το ανοίξεις και μετά ένας βόμβος του οποίου η ένταση ανεβαίνει, όπως ανεβαίνουν οι στροφές του ανεμιστήρα (συζητάω για την αναλογική RCA έξοδο ήχου. Στην ψηφιακή δεν ξέρω τι γίνεται). Μόλις σταθεροποιηθούν οι στροφές, πέφτει σε ένταση ο θόρυβος, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει.... Το αν θα κατεβάσεις ή όχι την ταχύτητά του ανεμιστήρα, δεν πιστεύω ότι λέει τίποτα. Απλά μπορεί να κάνει λιγότερο θόρυβο. Οι παρεμβολές και πάλι όμως είναι δεδομένες.

Last edited:

Εφ' όσον υπάρχει κάτι που γυρίζει σε τόσο μικρό χώρο, οι παρεμβολές είναι δεδομένες.

Αν έχεις κάποιο με ανεμιστήρα, βάλτο στον ενισχυτή σου, άνοιξε τον ενισχυτή και μετά, άνοιξε το MP. Αυτό που θα ακούσεις, τουλάχιστον εγώ αυτό ακούω στο δικό μου, είναι κατ´αρχίν ένα τσακ μόλις το ανοίξεις και μετά ένας βόμβος του οποίου η ένταση ανεβαίνει, όπως ανεβαίνουν οι στροφές του ανεμιστήρα. Μόλις σταθεροποιηθούν οι στροφές, πέφτει σε ένταση ο θόρυβος, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει.... Το αν θα κατεβάσεις ή όχι την ταχύτητά του ανεμιστήρα, δεν πιστεύω ότι λέει τίποτα. Απλά μπορεί να κάνει λιγότερο θόρυβο. Οι παρεμβολές και πάλι όμως είναι δεδομένες.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που έχω καταργήσει τον ανεμιστήρα , αντικαθιστώντας τον με την εξωτερική ψύκτρα -κάλλυμα .

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που έχω καταργήσει τον ανεμιστήρα , αντικαθιστώντας τον με την εξωτερική ψύκτρα -κάλλυμα .

Πες μου κι άλλα....:flipout::flipout::flipout:

Τι είναι αυτό και πως το έκανες?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ποιό media player με έμφαση στον ήχο?

(συζητάω για την αναλογική RCA έξοδο ήχου. Στην ψηφιακή δεν ξέρω τι γίνεται).
Εννοείται ότι μιλάμε για την ψηφιακή έξοδο.
Αφού παίρνουμε ήχο PCM.Και από εκεί δεν υπάρχει καμία παρεμβολή.

Πες μου κι άλλα....:flipout::flipout::flipout:

Τι είναι αυτό και πως το έκανες?

Εγώ δεν έκανα τίποτα. Εκμεταλλεύτηκα τις φαεινές και λειτουργικότατες ιδέες άλλων. Δες και μόνος σου :idea: www.tranquilpc-shop.co.uk/acatalog/cooler.pdf...:grinning-smiley-043

μιά και να συζητάμε...
Δεν με ενδιαφέρει ποιό έχει πιό γεμάτο ήχο.
Με ενδιαφέρει να παίρνει και να δίνει προς τα έξω σωστό spdif.

Εννοείται άλλη μιά σημαντική παράμετρος είναι η έλλειψη ανεμιστήρα, ή αν υπάρχει η έλλειψη θορύβου από αυτόν....

μιά και να συζητάμε...
Δεν με ενδιαφέρει ποιό έχει πιό γεμάτο ήχο.
Με ενδιαφέρει να παίρνει και να δίνει προς τα έξω σωστό spdif.

Εννοείται άλλη μιά σημαντική παράμετρος είναι η έλλειψη ανεμιστήρα, ή αν υπάρχει η έλλειψη θορύβου από αυτόν....
Το να πάρει εντάξει, αλλά πως ελέγχουμε, αν το δίνει προς τα έξω σωστά;

πάντως με το egreat 31B ο ήχος σε flac υψηλής ανάλυσης και μέσω dac (βουβάλι) είναι εξαιρετικός

με ενοχλεί το γεγονός οτι δεν μπορώ να ψάχνω τα περιεχόμενα την ώρα αναπαραγωγής αλλά το θεωρώ πταίσμα μπροστά τον ήχο που έχω ...

πάντως με το egreat 31B ο ήχος σε flac υψηλής ανάλυσης και μέσω dac (βουβάλι) είναι εξαιρετικός

με ενοχλεί το γεγονός οτι δεν μπορώ να ψάχνω τα περιεχόμενα την ώρα αναπαραγωγής αλλά το θεωρώ πταίσμα μπροστά τον ήχο που έχω ...

κάτι τέτοια ακούω, και δεν θέλω να τα ακούσω τα players.
Εγώ ακούω με το foobar και την ίδια ώρα κάνω 40 δουλειές και ψάχνω περιεχόμενα κλπ κλπ....

απαράδεκτα πράγματα.
υπολογιστής είναι κατά βάση.

Το να πάρει εντάξει, αλλά πως ελέγχουμε, αν το δίνει προς τα έξω σωστά;

Bit perfect = Tίποτα δεν έχει αλλάξει..(no bit) στην μεταφορά του original αρχείου από το ένα μέσο στο άλλο. = Αμα βλέπω στον ενισχυτή μου την ένδειξη 96/24 όταν παίζει ένα τέτοιο αρχείο από δίσκο συνδεδεμένο π.χ. στο Xtreamer = η μεταφορά του αρχείου είναι bit perfect αλλιώς σε οποιοδήποτε loss του clock δεν θα το έγραφε και θα παίρναμε common PCM. Στην επιλογή DTS 5.1 το Xtreamer κάνει pass through. Αρα δεν
αγγίζει τον μεταφερόμενο ήχο. Στην επιλογή DTS 2.1 επεμβαίνει .

Last edited: