Ποιόν εξοπλισμό για γάμο σε νησί?

Re: Απάντηση: Re: Ποιόν εξοπλισμό για γάμο σε νησί?

Δύσκολη, πολύ δύσκολη μηχανή για τέτοιες περιπτώσεις. Το ξέρω καλά γιατί την RB την έχω ακόμα και την χρησιμοποιώ πού και πού.

Γι' αυτό και τα αποσιωπιητικά.Αλλά για φαντάσου την "καλλτεχνική' αξία...και φυσικά την ποιότητα των φωτογραφιών...

Ποτέ η μοναδική μηχανή για γάμο, μιά ποιοτική λύση ίσως...

Έχετε μήπως κάποια πρόταση για τιμή;

Re: Απάντηση: Re: Ποιόν εξοπλισμό για γάμο σε νησί?

Γι' αυτό και τα αποσιωπιητικά.Αλλά για φαντάσου την "καλλτεχνική' αξία...και φυσικά την ποιότητα των φωτογραφιών...

παιδες για να μην το πλατιαζουμε η ποιοτητα σε μια τετοια περιπτωση δεν ερχεται με την μηχανη, τους φακους και τα μεγαπιξελς.

Βοηθανε αλλα κυρια σημεια ειναι η εμπειρια, η προετοιμασια και ο φωτισμος.

Ολα τα αλλα ειναι για να τα συζηταμε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιόν εξοπλισμό για γάμο σε νησί?

παιδες για να μην το πλατιαζουμε η ποιοτητα σε μια τετοια περιπτωση δεν ερχεται με την μηχανη, τους φακους και τα μεγαπιξελς.

Βοηθανε αλλα κυρια σημεια ειναι η εμπειρια, η προετοιμασια και ο φωτισμος.

Ολα τα αλλα ειναι για να τα συζηταμε.

Ακριβώς!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιόν εξοπλισμό για γάμο σε νησί?

Όπως λέει και ο Νάθ η μηχανή από μόνη της δεν δίνει καλλιτεχνική αξία στη φωτογραφία.

Γισ τιμή ρίξε μια ματιά στο ebay να δείς που παίζει

Μεσαίο φορμά για σημερινή φωτογραφία γάμου?

Το '60-70 ίσως, που στήνονταν όλοι μπροστά στο φωτογράφο. Όπως οι φωτογραφίες γάμου των γονέων μου. Ο φωτογράφους τους, έτυχε και είχε μία υπόθεση φέτος, και πιάσαμε κουβέντα για το τι και πώς. Τα στατικά πορτραίτα του, αριστοτεχνικά, ασπρόμαυρα φυσικά. Μια μηχανή με 3 φακούς όλους κι όλους, το μόνο που χρειαζόταν όπως μου είπε. Ημιευρυγώνιο νορμάλ και κοντό τηλεφακό για πορτραίτα με μπούστο, εάν θυμάμαι καλά.

Φυσικά ισχύουν όλα αυτά,αν η μοναδική μηχανη του γάμου είναι η mamyia...

Αναφέρω ενδεικυικά μια ενναλακτική πρόταση, σίγουρα υπάρχουν καλύτερες!!

Φυσικά ισχύουν όλα αυτά,αν η μοναδική μηχανη του γάμου είναι η mamyia...

Αναφέρω ενδεικυικά μια ενναλακτική πρόταση, σίγουρα υπάρχουν καλύτερες!!

http://www.flickr.com/photos/82142592@N00/

γάμου και όχι μόνο...για ρίξε μια ματιά στο παραπάνω:a0210:

Συγκερασμός αισθητικής και τεχνικών λήψης, εμφάνισης φιλμ και σκοτεινού θαλάμου. Εάν τα κατέχει κανείς και τα τέσσερα δεν χρειάζεται την ψηφ.επεξεργασία.
Μοιάζει βέβαια αδιανόητο στην σημερινή εποχή του photoshop αλλά όμως κάποιοι κάποτε ξεκίνησαν αλλοιώς.:grandpa:

Ακριβώς. Η επεξεργασία τους ήταν ο σκοτεινός θάλαμος. Με υπερέκθεση ή υποέκθεση κατά την εμφάνιση του φιλμ ανά περιοχές (βέβαια αυτό γινόταν με τις μεγάλες πλάκες, τώρα με το μεσαίο φορμά θα σας γελάσω) ο πραγματικός μάστορας μπορούσε να πετύχει απίστευτα πράγματα και φοβερό δυναμικό εύρος.

παιδιά μπορείτε να επανέλθετε στο θέμα σας παρακαλώ;
εδω καίγεται ο γαμπρός !! (εγώ)

η ημερομηνία παίζεται 30 αυγούστου, 13 και 20 σεπτεμβρίου. Θέλω να το κάνω σε νησί και υπάρχουν δυσκολίες

μου γυρίζει συνεχώς στο μυαλό τι να πάρω για συνθήκες χαμηλού φωτισμού, έναν φωτεινότερο φακό για τον Sigma sd14 ή μια άλλη entry dslr με καλύτερα υψηλά iso;
Χθες έβγαλα μια στο χέρι με 3200 iso, με την Fuji F31 και το χάρηκα πολύ

μάλλον με βλέπω με μια pentax 100d ή k200d που θα της προσθέσω έναν φωτεινό φακό

Attachments

• iso 3200.jpg
    iso 3200.jpg
    67.6 KB · Views: 19
μάλλον άκυρη η pentax... κατέβασα απο το image resource την ίδια φωτό στα 1600 iso, της νικον d60 και της πενταξ Κ200d. Στην k200d δεν φαίνονται καλά οι γραμμές του υφάμσατος

Attachments

• c nikon D60 iso 1600.jpg
    c nikon D60 iso 1600.jpg
    98.4 KB · Views: 16
  • c pentax k200d iso 1600.jpg
    c pentax k200d iso 1600.jpg
    91.3 KB · Views: 16
καλα Γιαννη, εχω αγχωθει πολυ με το γαμο σου ρε παιδι μου. Δεν ξερω τι μπορει τελικα να σε ικανοποιησει. Δεν πας να παρεις μια canon 40D να ησυχασεις βρε παιδι μου. Στα εξοδα του γαμου περασε τα. Μια φορα παντρευεται ο ανθρωπος! (λεμε τωρα).

Δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσει καμμιά από τις φωτογραφίες με υψηλά ISO, απ'οποιαδήποτε μηχανή. Μην ξεχνάς ότι πρόκειται για εκδήλωση που γίνεται άπαξ.Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από απλά "ανεκτές"... Χωρίς φλάς,χαμηλός φωτισμός, μόνο τρίποδο σώνει την κατάσταση...

λοιπόν έχω μια ιδέα, δεν έρχεστε όλοι οι πορωμένοι να τεστάρετε τις μηχανές σας στο γάμο μου? κάποια καλή θα βγει σίγουρα!!!