Ποιόν πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

Re: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

50 ? Ρεαλιστικα? (Π)οτέ....
Αλλα επειδη ολο και κανα καφαο θα υπαρχει καπου στη μεση, οποτε εχει ελπιδες να βρεθει με κανα μινι dslam και κανα χιλιομετρο loop στην επομενη δεκαετια.
Ειναι παρα πολλες περιοχες στην επαρχια ετσι.
50 mbits για τυπικους χρηστες στην Ελλαδα ειναι ουσιαστικα για εφαρμογες τηλεορασης. Αν υπηρχε ρεαλιστικο πλανο για τετοιες ταχυτητες σχετικα συντομα, δεν θα υπηρχε η προσπαθεια connex-sat ουτε για πλακα. Και ο δορυφορος εχει σταθερα κοστη, ειτε ενα συνδρομητη εχεις ειτε 10 εκατομμυρια (για τη διανομη του σηματος τουλαχιστον)...
Το ip-tv παλι οχι. (ασε που αν εισαι ΟΤΕ παιζεις στο δικο σου χωραφι, ενω το δορυφορο απλα τον νοικιαζεις με το χρονο..)

Ρεαλιστικά,ναι,στην επαρχία,δεν θα δούμε σύντομα vdsl,αλλά σε πολλές περιοχές έχουν περάσει οπτικές και νέα dslams.Το δορυφορικό το έκαναν ώστε να πάρουν περισσότερους πελάτες από την επαρχία.Θα ήθελα να προσθέσω ότι πλέον σε πάρα πολλές περιοχές στην επαρχία είναι διαθέσιμες συνδέσεις 24 mbps.Στην ουσία ένα αστικό κέντρο ανά 2 χωριά που απέχουν κάτω από 2 km είναι μια χαρά.Τι να κάνουμε,δεν γίνεται δια μαγείας να αντικατασταθεί όλο το δίκτυο του χαλκού σε ένα μήνα/ένα χρόνο κλπ...

Last edited:

'Εξω απο το σπίτι μου στον δρόμο υπάρχουν εναέριες κολώνες του οτέ , και μετά απο 700-800 μετρά συνδέονται σε καφαο.. Το σπίτι μου είναι παλιό και ο πατέρας μου είχε κάνει σύνδεση Οτέ πριν 35 χρόνια. Θυμάμαι όμως που ο Οτέ είχε περάσει καινούργιες υπόγειες γραμμές έξω απο το σπίτι πριν περίπου 14 χρόνια ! Μήπως έπρεπε να είχαμε συνδεθεί στο υπόγειο δίκτυο για καλύτερα αποτελέσματα ?

Ανάλογα.Μπορεί τα υπόγεια έργα να ήταν μέρος των MAN ή...ή...ή...
Δεν μπορούμε να ξέρουμε σίγουρα.Το dslam σου σε τι απόσταση είναι;

To dslam είναι στα 2 χιλιόμετρα , αλλά αν κρίνω απο την πορεία που κάνουν οι κολώνες , τότε ίσως να είμαι στα 2.5 χιλιόμετρα απόσταση. Επίσης είχαν περάσει οπτικές ίνες πριν 3 χρόνια στην περιοχή μου και σε μια απόσταση 500 μέτρα απο το σπίτι..Δηλαδή μέχρι το κοντινότερο καφάο θα υπάρχη οπτική ίνα..

Γι' αυτό είμαι υπέρ του FTTH! Γιατί μόνο αυτό μπορεί να εξαλείψει 100% τα προβλήματα του χαλκού! Το VDSL είναι κι αυτό είναι μια ενδιάμεση λύση για κάποιους αλλά στην επόμενη δεκαετία για τον φίλο μας D_Satellite θα είναι ήδη ξεπερασμένο!

Το VDSL είναι καλό για τώρα όχι για αργότερα! Αργότερα θα είναι ξεπερασμένο!

Γιατί είναι ξεπερασμένο;Απλά αυξάνοντας την πυκνότητα των KV θα μπορούμε να έχουμε όλοι ταχύτητες μέχρι και >200 mbps.Επιπλέον εφόσον πάμε σε fttc μπορούμε πιο εύκολα να μεταβούμε σε fttb.Επιπλέον γνωρίζετε ότι για να γίνει εγκατάσταση fttb από κάποια κρατική υπηρεσία δεν θα χρησιμοποιηθεί το δίκτυο του ΟΤΕ,συνεπώς το κόστος θα ήταν τεράστιο για το κράτος.

Φίλε arva συμφωνώ και εγώ με FTTH ! Η καλύτερη λύση για δυνατές ταχύτητες..

Δεν λέω ότι το VDSL είναι τώρα ξεπερασμένο! Λέω ότι σε μια δεκαετία που θα φτάσει στον D_Satellite θα είναι πλέον ξεπερασμένο!!!

Αααα! Και κάτι άλλο! Σε 10 χρόνια θα είναι ξεπερασμένα και τα KV!!! (Τουλάχιστον στον αναπτυγμένο κόσμο)

Αααα! Και κάτι άλλο! Το κόστος του FTTH θα ήταν χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση!!!

Αααα! Και κάτι άλλο! Το FTTH δεν χρειάζεται KV...

Ονειρευεστε ξυπνητοι. ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση για FTTH. Τουλαχιστον οχι σε ευρεια εφαρμογη. Τα προβληματα πολλα, και το κοστος μεγαλο.
Το vdsl μπορει να λυσει ολα τα προβληματα του adsl με χαμηλοτερο κοστος και ετσι και φτασει η οδευση της ινας στο καφαο, το συστημα ειναι ανοιχτο για οποιαδηποτε μελλοντικη αναβαθμιση. Κοινως δεν προκειται να ξεπεραστει καθολου συντομα. Σε 100 μετρα χαλκου πολλα μπορουν να γινουν. Με καλυτερα dsp στα επομενα 10 χρονια ειναι σχετικα συντηρητικη προβλεψη οτι μπορει να δουμε και gigabit σε 1 ζευγαρι τηλεφωνικου χαλκου 100 μετρων.
Η χωρτικοτητα μεχρι το καφαο μπορει να αυξηθει ευκολα με διαφορους τροπους (απο εξτρα ζευγαρια μεχρι dwdm). H ταχυτητα του vdsl απλα αλλαζοντας το cpe, οπως ακριβως πηγαμε απο το απλο adsl στο adsl2+.

Αυτα για τις πολεις. Στις αραιοκατοικημενες περιοχες, στην αρχη οτι περισσεψει απο mini dslam adsl. Τον παραγοντα κοστος δεν πρεπει να τον ξεχναμε.
Το να ζηταμε ftth σε ολη την ελληνικη επαρχεια, ειναι σαν να ζηταμε μετρό σε καθε πρωτευουσα νομου....
Καλο θα ηταν.... αλλα...

OTE Conn-X ADSL 24Mbps (μεσω ISDN)
Παγιο κοστος : Conn-X 24Mbps "ΟΛΗ ΜΕΡΑ + 60 ΚΙΝΗΤΑ" = 78.38 (2μηνο)
Συνολικο κοστος λογαριασμου = 100+ ευρω (2μηνο)

Αστικες κλησεις και Υπεραστικες κλησεις + 60 λεπτα σε κινητα
Απεριοριστη προσβαση στο διαδικτυο
Ταχυτητα συγχρονισμου 24.576/1024 (αποσταση απο το κεντρο 250μ)

ειμαι πελατης τους εδω και παρα πολλα χρονια για ενα διαστημα εκανα το "λαθος" να παω σε εναλλακτικο παροχο αλλα ξαναγυρισα...
ειμαι ευχαριστημενος και απο θεματα υποστηριξης και απο θεματα βλαβων

δωρεαν εξοπλισμος
αμεση ενεργοποιηση

Το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα στην WIND λέγεται WIND Double Play L και έχει πάγιο 32,99 τον μήνα. Ή 65,98 το δίμηνο για την σύγκριση. Και 10,33 ευρώ τον μήνα έκπτωση στο κινητό αν έχεις κινητό WIND με συμβόλαιο.

Το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα στην WIND λέγεται WIND Double Play L και έχει πάγιο 32,99 τον μήνα. Ή 65,98 το δίμηνο για την σύγκριση. Και 10,33 ευρώ τον μήνα έκπτωση στο κινητό αν έχεις κινητό WIND με συμβόλαιο.

αν το λες φιλε μου τολια για μενα ευχαριστω αλλα δεν θα παρω ημουν καποτε σε "εναλλακτικο" που προσφερε παρομοιες τιμες και απο τα προβληματα που ειχα λογω αποστασης απο το κεντρο τους λιγο ελειψε να παω σε ψυχολογο γιατι μου ειχαν σπασει τα νευρα ποτε ειχα τηλεφωνο ποτε ειχα συνδεση με το διαδικτυο βεβαια αυτο ηταν φυσικο αφου απο τα 250μ που ειμαι τωρα με τον ΟΤΕ με αυτους ημουν στα 1.500 σε χαλια κομβο.

οταν τελειωσε το συμβολαιο μου με αυτους τους τραβηξα μια ομορφη μηνυση - καταγγελια στις αρμοδιες αρχες και οτι ειχα πληρωσει για ενα χρονο συνδρομης τα πηρα πισω + μπονους.

επεστρεψα στον ΟΤΕ η αποσταση μου απο το κεντρο ειναι μολις 250μ (αν φτιαξει αυτο που λεει για το VDSL μεσω καφαο θα γινει 200μ) και ειμαι μια χαρα και ας πληρωνω κατι παραπανω και δεν χρειαζομαι ψυχολογο.

εχω και σταθερη συνδεση με το διαδικτυο και τηλεφωνο και αριστη υποστηριξη οποτε την χρειαστω (εκμεταλευομαι και τα διαφορα προγραμματα που βγαζει αλλοτε για ανεργους κτλ...και γλυτωνω καποια χρηματα)

σαφως και ολοι οι εναλλακτικοι δεν ειναι ιδιοι (π.χ η CYTA) ειναι θεμα πολιτικης γιατι κακα τα ψεμματα αμα δεν επενδυεις ωστε να εχεις κερδος και επιζητας μονο το κερδος με το λιγοτερο κοστος τοτε εισαι απλα καταδικασμενος να κλεισεις.

Στο ADSL προσωπικα θεωρω οπου σου κατσει ειναι...ενας φιλος απο πειραια εχει αλλαξει απο ΟΤΕ σε ΟΝ απο ΟΝ σε HOL απο HOL σε FORTHNET+NOVA ολα κλειδωνουν στην ιδια ταχυτητα με τεραστια lag (ping) λυση καμια...

σορρυ που σας κουρασα με το μακροσκελες ποστ μου.

Last edited:

Μέσω ΟΤΕ δεν γίνονται οι συνδέσεις και των εναλλακτικών; Την ίδια απόσταση δεν έχουν; Πως γίνεται να αλλάζει η απόσταση ανάλογα με το αν είσαι στον ΟΤΕ ή σε εναλλακτικό; Απλά ξέρουμε ότι ο ΟΤΕ προσέχει περισσότερο τις δικές του γραμμές και τις δικές του συνδέσεις. Αλλά η πίεση που δέχεται να προσέχει και τις ξένες συνδέσεις μεγαλώνει συνεχώς. Πρόβλημα που είχα με την σύνδεση WIND που έχω, λύθηκε σε δύο μέρες από την στιγμή που μου είπαν ότι θα γίνει αίτηση στον ΟΤΕ για έλεγχο της γραμμής. Παλιά θα έκανε μήνες, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει πια.

Δεν είναι έτσι.Μπορεί ο εναλλακτικός να μην έχει ελεύθερο ζεύγος στο dslam να σου δώσει και να σε κουμπώσει σε άλλο...δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει.Το ότι είσαι σε ιδιόκτητο δίκτυο που λένε,σημαίνει ότι μόνο το last mile είναι του ΟΤΕ.Δεν μοιράζεσαι ούτε το backbone ούτε τίποτα άλλο.

Αυτο με το αλλο dslam δεν το πολυκαταλαβα. Ο φυσικος χαλκος καταληγει στα κατα τοπους κτιρια του ΟΤΕ. Εκει μεσα υπαρχουν καμπινες διαφορων παροχων, ο καθενας με το dslam του, και τα σχετικα ζευκτικα καλωδια για συνεση με τον κεντρικο κατανεμητη.
Αμα εχεις wind θα σε πανε στο dslam της wind. Αν εχεις ΟΤΕ σε dslam του ote αν εχεις forthnet στο dslam της forthnet κλπ.
Το τι κανει ο καθε παροχος με τα dslam του και το δικτιο του το ξερει ο καθενας χωριστα.
Θεωρητικα μπορουν να ανταλλαξουν πορτες μεταξυ τους, κατι τετοιο εκανε ο οτε οταν πουλαγε μονο internet χονδρικη σε παροχους, αλλα για τη φωνη δεν το εκανε και πηγαινε σε shared llu. Για αλλους providers δεν το εχω ακουσει.

Απάντηση: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Ουτε εγω το καταλαβα.
Η αποσταση του χαλκου ειναι ακριβως η ιδια σε οποιο παροχο και να πας. Οταν κανεις παραγγελια ενεργου βροχου για να πας απο τον εναν παροχο στον αλλο, χρησιμοποιείς το ιδιο καλώδιο παντα με τα οποια προβληματα αν τυχον εχει.

Re: Απάντηση: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Όχι! Σχεδόν πάντα σου δίνουν άλλο ζευγάρι καλωδίων!

Απάντηση: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Δεν ισχυει αυτο που λες.
Αλλαγη κανουν στο dslam μεσα στον κατανεμητη.
Αλλιως θα επρεπε να βγαινουν εξω οι τεχνικοι του οτε και να παραδινουν γραμμες αφου θα πρεπει να κανουν την μικτονομηση και στα καφαο.

Εκτος απο μαζοχιστικο, ανεβαζει και το κοστος της μεταζευξης. Και επειδη σε ολες μα ολες τις περιπτωσεις αλλαγης παροχου η φυσικη διακοπη κραταει ελαχιστα λεπτα, η δουλεια γινεται μεταξυ κατανεμητη και dslam παροχου και πουθενα αλλου.

Αλλαγες κεντρικου/απερχομενου μονο οταν υπαρχουν παραπονα για χαμηλη ταχυτητα, disconnects κλπ..

Απο κει και περα, τυχαινει καμμια φορα να εχει μπει κανενα καινουργιο καλωδιο, με καλυτερη οδευση και με την ευκαιρια της μεταζευξης αλλαζουν και το κεντρικο. Ομως αυτο ειναι η εξαιρεση και οχι ο κανονας.