Ποιόν πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

Re: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Σωκράτη όλες μιλάνε για μονή γραμμή κι όχι ISDN. Μόνο η HOL δίνει δύο γραμμές (με διαφοετικό νούμερο μάλιστα) κι όχι ISDN.

Εαν γνωρίζεις κάτι παραπάνω πες μας.

Όσον αφορά την TELLAS, την προτιμώ λόγω του ότι έχω καλές συστάσεις από γνωστούς μου, δίνει ότι υπόσχεται, ανήκει σε κρατικό φορέα, έπιασα γραμμή για να τους μιλήσω αμέσως. Στα αρνητικά η μεγαλύτερη τιμή της.

Απάντηση: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Ξέρει κάποιος αν στην επαρχία και συγκεκριμένα στην Κω υπάρχει triple play?

Φρέσκα ..... δυσάρεστα νέα :bigcry:

πηγή:Ναυτεμπορική

Χιλιάδες αιτήσεις σε αναμονή για μεταφορά σε εναλλακτικά δίκτυα

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2007 07:00

Αποτελεί συχνό φαινόμενο π.χ. σε περίπτωση βλάβης ο Οργανισμός να ισχυρίζεται πως φταίει ο εναλλακτικός φορέας και ο εναλλακτικός φορέας πως φταίει ο ΟΤΕ.
ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ των 40.000 έχει διαμορφωθεί το ανεκτέλεστο υπόλοιπο αιτήσεων μεταφοράς τηλεφωνικών συνδέσεων από τον ΟΤΕ [OTEr.AT] σε άλλες εταιρείες, ένα νούμερο που με δυσκολία μπορεί να ικανοποιηθεί εντός των καθορισμένων προθεσμιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Ν» μόνον την εβδομάδα από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου κατατέθηκαν από τους εναλλακτικούς φορείς σταθερής τηλεφωνίας περί τις 17.000 αιτήσεις για μεταφορά τηλεφωνικών συνδέσεων στο δίκτυό τους (απελευθέρωση του τελευταίου άκρου του δικτύου του ΟΤΕ - παράδοση τοπικού βρόχου) όταν ένας συνήθης εβδομαδιαίος μέσος όρος είναι 7.000.

Όπως λέγεται από στελέχη της αγοράς το θέμα στη σταθερή τηλεφωνία και το internet (συνδέσεις ADSL) δεν είναι η ζήτηση αλλά η ικανοποίησή της. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι αφενός οι μεγάλες καθυστερήσεις στην ικανοποίηση των αιτημάτων καταναλωτών για σύνδεση με το δίκτυο εταιρείας εκτός ΟΤΕ, αφ' ετέρου η προβληματική εξυπηρέτηση των ήδη συνδεδεμένων με εναλλακτικό φορέα σε περιπτώσεις βλαβών καθώς μεταξύ άλλων δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές συμφωνίες.

Αποτελεί συχνό φαινόμενο π.χ. σε περίπτωση βλάβης ο Οργανισμός να ισχυρίζεται πως φταίει ο εναλλακτικός φορέας και ο εναλλακτικός φορέας πως φταίει ο ΟΤΕ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ηρεμία και την ικανοποίηση των αναγκών του καταναλωτή. Πρωταγωνιστές στα αιτήματα για νέες συνδέσεις φαίνεται να είναι η Forthnet [FORr.AT] ακολουθεί η Tellas ενώ το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί σημαντικά ο νέες αιτήσεις από τις On Telecoms και Hellas online.

Το όλο θέμα βεβαίως αποτελεί και το βασικό λόγο των «καυγάδων» μεταξύ του ΟΤΕ και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ αλλά και των προστίμων που επιβάλει η Επιτροπή στον Οργανισμό. Αν και αποτελεί γεγονός που το παραδέχονται ακόμα και οι εναλλακτικοί ότι γίνονται προσπάθειες να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και ο καταναλωτής να μπορεί απρόσκοπτα να μεταφέρεται από εταιρεία σε εταιρεία ανάλογα με τις ανάγκες του, ο δρόμος δείχνει ιδιαίτερα μακρύς.

Ο ΟΤΕ ακόμη και χθες με αφορμή την επιβολή του νέου προστίμου την περασμένη Παρασκευή, ακριβώς για την προβληματική παράδοση των τηλεφωνικών γραμμών, στη σχετική του ανακοίνωση χαρακτήρισε εξωπραγματικούς τους όρους και τους χρόνους που του τίθενται από την Επιτροπή, ενώ πρόσθεσε πως θεωρεί και το νέο αυτό πρόστιμο της ΕΕΤΤ παράνομο και θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

ΤΕΤΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ

Πρός το παρόν, και μέχρι να ξακαθαρίσει λίγο το τοπίο, κι επειδή αδυνατώ να παρακολουθήσω όλον αυτόν τον αχταρμά με τις χρεώσεις τις καθυστερήσεις τα προβλήματα και τα ψιλά γράμματα, αποφάσισα να παραμείνω στην OTEnet.
Αναβάθμησα την σύνδεσή μου στα 4 Mbps πληρώνοντας κάτι παραπάνω (πλήρωνα 25 και πήγα στα 38,5) και περιμένω τις εξελίξεις...
Αυτή τη στιγμή, καί μετά απ' 'ολο αυτό το διάβασμα και το ψάξιμο, έκρινα οτι η ηρεμία μου κοστίζει παραπάνω από 10 ή 15 Euro το μήνα...
Αργότερα βλέπουμε....

Μπάμπη ξεχνάς πως δεν είναι μόνο το internet, αλλά και η τηλεφωνία!
Είναι πολύ μεγάλο πράγμα να ξέρεις από την αρχή πως μπορείς να μιλήσεις όσο θέλεις εντός αλλά κι εκτός Αθήνας και να πληρώνεις ένα standard ποσό.

Και στο κάτω κάτω της γραφής είναι παράλογο ενώ κάποιος σου προσφέρει ένα προϊόν με 10 ευρώ εσύ (εγώ, ο οποιοσδήποτε...) να πηγαίνεις και να παίρνεις το προϊόν αυτό με 20 ευρώ από κάποιον άλλον μόνο και μόνο επειδή έχεις συνηθίσει το μαγαζί του!!!

Μπάμπη ξεχνάς πως δεν είναι μόνο το internet, αλλά και η τηλεφωνία!
Είναι πολύ μεγάλο πράγμα να ξέρεις από την αρχή πως μπορείς να μιλήσεις όσο θέλεις εντός αλλά κι εκτός Αθήνας και να πληρώνεις ένα standard ποσό.

Και στο κάτω κάτω της γραφής είναι παράλογο ενώ κάποιος σου προσφέρει ένα προϊόν με 10 ευρώ εσύ (εγώ, ο οποιοσδήποτε...) να πηγαίνεις και να παίρνεις το προϊόν αυτό με 20 ευρώ από κάποιον άλλον μόνο και μόνο επειδή έχεις συνηθίσει το μαγαζί του!!!

Σεραφείμ, μαζί σου.... αλλά με μια διευκρίνηση. Θα ήταν παράλογο αν μιλούσαμε για τα ίδια πράγματα, ίδια ποιότητα γραμμής ίδιο service κλπ.
Δεν πήγα στην ΟΤΕnet επειδή συνήθισα το μαγαζί αλλά γιατί αισθάομαι μεγαλύτερη ασφάλεια κι έχω την ηρεμία μου.. Αυτά εκτίμησα κάποια Ευρώ παραπάνω κι αυτά πληρώνω.
Δεν ισχυρίζομαι οτι έχω δίκιο αλλά έτσι το είδα τη συγκεκριμένη στιγμή. Όπως έγραψα και πιό πάνω αυτό το θεωρώ προσωρινό μέχρι να ξακαθαρίσει λίγο η κατάσταση.
Για την τηλεφωνία έχεις δίκιο... Πλήρωσα όμως 14.60 το μήνα για απεριόριστο αριθμό αστικών και υπεραστικών κλήσεων. Δεν είναι το ίδιο το ξέρω, όπως επίσης ξέρω οτι κάποια λεφτά τα πληρώνω κερατιάτικα αλλά αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμος να μπώ στην περοπέτεια της αλλαγής.
Αργότερα βλέπουμε.

Απάντηση: Re: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Σωκράτη όλες μιλάνε για μονή γραμμή κι όχι ISDN. Μόνο η HOL δίνει δύο γραμμές (με διαφοετικό νούμερο μάλιστα) κι όχι ISDN.

Εαν γνωρίζεις κάτι παραπάνω πες μας.

Όσον αφορά την TELLAS, την προτιμώ λόγω του ότι έχω καλές συστάσεις από γνωστούς μου, δίνει ότι υπόσχεται, ανήκει σε κρατικό φορέα, έπιασα γραμμή για να τους μιλήσω αμέσως. Στα αρνητικά η μεγαλύτερη τιμή της.

Σεραφείμ,κάπου τα μπέρδεψες.
Άλλο δύο νούμερα,άλλο ISDN,άλλο Voip.
Τα δύο νούμερα που δίνει η HOL είναι Voip,που σημαίνει όχι αναλογική γραμμή αλλά τηλεφωνία μέσω Internet.
Τα δύο νούμερα είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό το παλαιό του ΟΤΕ και ένα νέο.
Γι´αυτό αν δεν έχεις Internet δεν έχεις και τηλέφωνο.
Αν δεν έχεις ρεύμα δεν έχεις και τηλέφωνο.
Όσο για την Trellas.στο adslgr,δεν ασχολούνται πλέον μαζί της,όχι τόσο για την ποιότητα των υπηρεσιών της αλλά γιατί απλά δεν ασχολείται κι εκείνη με γρήγορο internet.

Σωκράτη δεν έδωσα και πολύ βάση στο είδος της γραμμής, γιατί αφού δεν είναι ISDN (άρα και δύο γραμμές με το ίδιο νούμερο επιπλέον του internet) δεν έχει και πολύ σημασία. Νομίζω ενδιαφέρει κυρίως πόσες γραμμές δίνουν αλλά σίγουρα κι αν εξαρτάσαι από το ρεύμα (αν και κακά τα ψέματα κι απλή γραμμή να έχεις έίτε με φορητό τηλ. είτε λόγω Η/Υ πάλι από το ρεύμα εξαρτόμαστε).

Η Tellas δίνει μέχρι 4Mbps και σίγουρα δεν είναι μεγάλη ταχύτητα (για όποιον κατεβάζει ασύστολα είναι σοβαρός παράγοντας).

Τελικά, ως προσφορά ίσως η on telecoms να είναι η καλύτερη. (με 16mbps, αστικά, υπεραστικά, 15 διεθνείς προορισμούς και tv) υπερέχει. Εαν δεν είχε και τα τέλη σύνδεσης 65 ευρώ θα ήταν μονόδρομος.

Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και την NET ONE

με αρκετά καλό πακετάκι, με 38 ευρώ το μήνα θα έχετε :
internet 16mbps, 2 γραμμές , ψηφιακές υπηρεσίες (αναγνώριση, φραγή, κλπ) , αστικές, υπεραστικές και 18 διεθνείς προορισμούς
και 50 ευρώ για τη σύνδεση.

Οι παροχές της είναι πάνω-κάτω ίδιες με της On Telecoms, με τη διαφορά οτι η On Telecoms έχει και την TV μέσα στην τιμή.

Αλήθεια έχει κανείς On Telecoms να μεταφέρει εντυπώσεις από την ποιότητα της εικόνας που προσφέρει ?

Τελικά έκανα αίτηση στην On Telecoms.

Άντε, εύχομαι να σου πάνε όλα καλά.
Ένας γνωστός μου που έχει ΟΝ μου λέει οτι είναι ευχαριστημένος... Κι έχει και πολύ καλό τηλεοπτικό σήμα.

Μπάμπη, σημαντικός λόγος είναι το τηλεοπτικό σήμα μια και στην περιοχή μου είναι χάλια.

Θα δω πώς θα ξεπεράσω το πρόβλημα της απόστασης modem - δέκτη μια και θα βρίσκονται μακριά το ένα από το άλλο. Υπάρχουν κάποιες λύσεις για ασύρματη μετάδοση. Θα δούμε όμως μόλις παραλάβω εξοπλισμό και γίνει και η σύνδεση...

Re: Απάντηση: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Μπάμπη, σημαντικός λόγος είναι το τηλεοπτικό σήμα μια και στην περιοχή μου είναι χάλια.

Θα δω πώς θα ξεπεράσω το πρόβλημα της απόστασης modem - δέκτη μια και θα βρίσκονται μακριά το ένα από το άλλο. Υπάρχουν κάποιες λύσεις για ασύρματη μετάδοση. Θα δούμε όμως μόλις παραλάβω εξοπλισμό και γίνει και η σύνδεση...

μια λυση ειναι τα powerline adapters!
http://www.netgear.com/Products/PowerlineNetworking.aspx

δεν εχω προσωπικη εμπειρια ομως!

Εχω εδώ 3 powerline adapters τα οποία είναι σε αχρηστία ... Νομίζω πως πήρες μια ιδέα για την γνώμη μου ...

δεν δουλευουν? τι προβλημα υπηρξε?
ρωτω επειδη σκεφτομουν να παρω..

δούλεψαν για ένα διάστημα 2 εβδομάδων ... μετά κάναν διάφορα και τέλος ... Ισως φταίει ότι δεν υπάρχει σταθερή τάση , ίσως δεν είναι επαρκή , στο τέλος τράβηξα καλώδια δικτύου και ησύχασα ...

ναι το να τραβηξεις καλωδια δικτυου ειναι η καλυτερη δουλεια!!

τα adapters τα ειχες πανω σε πολυμπριζο ή κατευθειαν στον τοιχο?

Εγώ εχω Forthnet Double play και είμαι μεχρι στιγμής αρκετά ευχαριστημένος τόσο από τηλεφωνία όσο και στο DSL.. Οπως ειπώθηκε και πριν, η Forthnet είναι καλή αρκεί να μην χρειαστείς technical support :smash::smash:

Στο εξοχικό έβαλα Vodafone σταθερό και ξεφορτώθηκα και από εκεί τον ΟΤΕ.:award: Απόλυτα ευχαριστημένος μέχρι στιγμής :Banane0:

Εχω εδώ 3 powerline adapters τα οποία είναι σε αχρηστία ... Νομίζω πως πήρες μια ιδέα για την γνώμη μου ...

Γενικώς της Netgear τα τσιμπράγκαλα δεν λειτουργούν.
Κι εγώ είχα ένα USB wifi stick της NETGEAR και πήγε στα σκουπίδια γιατί δεν λειτουργόυσε με τίποτα (ή μάλλον λειτουργούσε όποτε γούσταρε) και μού είχε σπάσει τα νεύρα. Τώρα έχω πάρει ένα USB wifi stick της Gigabyte το οποίο το έχω σχεδόν ένα χρόνο και δουλεύει άψογα!

Κάποιος εδω μέσα έβαλε HOL Double Play στην Ηλιούπολη και βάρεσε
καρφί 12 Μbps :worshippy:....... αλλά κάνει το παπί. Γιατί?:ernaehrung004: