Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Μια ερώτηση μόνο. Στο Insomnia, κάποτε συζητήσαμε για το εν λόγω mini media player, στα 20 ευρώ. Το πήρα όλα καλά, άψογο. Αλλά μήπως ο LV6TBOXHDA2 είναι καλύτερη λύση, από την άποψη ότι αυτό που λέω εγώ είναι μόνο player, ενώ ο LV6TBOXHDA2 είναι αποκωδικοποιητής και player? Βασικά, δεν μπορώ να καταλάβω μπας και το mini player έχει πιο πολλές δυνατότητες...
Ο συγκεκριμένος media player είναι πολύ μικρός, και ίσως όχι και τόσο καλά εξοπλισμένος. Αλλά γενικά οι καθαρόαιμοι media players είναι καλύτεροι στον τομέα αυτό. Έχουν μεγαλύτερη συμβατότητα σε διάφορα αρχεία βίντεο, format ήχου, τύπους υποτίτλων, και συνήθως μεγαλύτερες δυνατότητες σύνδεσης, πχ με ενισχυτή. Επίσης συνήθως έχουν καλύτερη συμπεριφορά σε δύσκολα ή προβληματικά αρχεία, που δυσκολεύουν τους λιγότερο σύνθετους media players των δεκτών. Αλλά για απλές απαιτήσεις, και οι σύγχρονοι δέκτες έχουν πια αρκετά καλές επιδόσεις και σε αυτόν τον τομέα.

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Είχα τον Lifeview LV6TBOXHD από eshop αλλά κάηκε και ήθελα να ρωτήσω μήπως υπάρχει κάποιος που να παίζει και αρχεία εικόνας που έχουν ήχο DTS

:) Crypto Redi 250MP εάν μπορείς να τον βρείς:)
Μίλα με την εταιρεία ίσως να έχουν κάποια τεμάχια.

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Είχα τον Lifeview LV6TBOXHD από eshop αλλά κάηκε και ήθελα να ρωτήσω μήπως υπάρχει κάποιος που να παίζει και αρχεία εικόνας που έχουν ήχο DTS
Υποθέτω τον χρησιμοποιούσες με το 1.013 του Τ65. Δοκίμασε να βρεις τον Τ65, καθώς υπάρχει ακόμη σε κάποια καταστήματα νομίζω.
Αν δεν τον βρεις αλλά έχεις προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο όπως το USB-300, μπορείς να πάρεις τον Edision mini-triton+HD και επίσης να χρησιμοποιήσεις το 1.013.
Σε μικρά καταστήματα υπάρχουν μερικοί BOXHD ακόμη αν θέλεις τον αρχικό.

Μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφία της πλακέτας του καμένου ΒΟΧ σου; Ίσως είναι εμφανής η ζημιά και μπορεί να διορθωθεί εύκολα.

Re: Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ο δέκτης δεν άναβε καθόλου οπότε τον πήγα στο κατάστημα (εντός εγγύησης) οπότε περιμένω. Πιθανόν θα πάρω πιστωτικό οπότε ρώτησα να δω τι υπάρχει. Δεν θυμάμαι ποιο firmware είχε αλλά είχα κάνει κάποιο update τότε που τον πηρά και νομίζω εσύ με είχες βοηθήσει talos. Ο δέκτης δεν έπαιζε DTS αλλά αν κατάλαβα καλά υπάρχει πλέον firmware που του έδινε αυτή την δυνατότητα? (Το είχα δώσει στους δικούς μου οπότε εγώ προσωπικά δεν τον είχα χρησιμοποιήσει και τόσο)

Όχι, δεν υπάρχει. Μόνο ένα συγκεκριμένο για άλλον δέκτη, τον Τ65 που ανέφερα.

Η αντικατάσταση πιστεύω θα σου προτείνει τον BOXHDA2 που είναι καλός δέκτης με ALi M3801. Ακόμη καλύτερος με 3801 είναι ο Ferguson T650i.
Αν θέλεις κάποιον με παρόμοιο μενού και συμπεριφορά, ο Crystal Prime-HD είναι η καλύτερη επιλογή με MStar 7818.

Υποθέτω τον χρησιμοποιούσες με το 1.013 του Τ65. Δοκίμασε να βρεις τον Τ65, καθώς υπάρχει ακόμη σε κάποια καταστήματα νομίζω.
Αν δεν τον βρεις αλλά έχεις προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο όπως το USB-300, μπορείς να πάρεις τον Edision mini-triton+HD και επίσης να χρησιμοποιήσεις το 1.013.
Σε μικρά καταστήματα υπάρχουν μερικοί BOXHD ακόμη αν θέλεις τον αρχικό.
Νομίζω υπήρχε και κάποιος MANTA που ήταν κλώνος του BOXHD, άρα μπορούσε να πάρει και αυτός το λογισμικό του Τ65; O MANTA 6 νομίζω;

Πάντως όπως λέει ο violantos και ο talos_2002 οι μόνοι δέκτες που έπαιζαν DTS ήταν ο Crypto 250 (που δεν ξέρω αν μπορεί να βρεθεί πια, τα τελευταία κομμάτια του είχαν εμφανιστεί πριν αρκετό καιρό στην Κύπρο), και το συγκεκριμένο μόνο λογισμικό του T65. Όχι όλα τα λογισμικά του Τ65, μόνο το συγκεκριμένο.

Νομίζω υπήρχε και κάποιος MANTA που ήταν κλώνος του BOXHD, άρα μπορούσε να πάρει και αυτός το λογισμικό του Τ65; O MANTA 6 νομίζω.
Ναι, ο DVBT06 είναι κλώνος του BOXHD v2 και με το ίδιο ακριβώς τηλεχειριστήριο. Αλλά δεν έρχεται πια από το e-shop.

Ναι, το ανέφερα γιατί κάποιοι δέκτες του eshop μπορούν να βρεθούν και σε άλλα μαγαζιά με λίγο ψάξιμο. Αλλά αυτός ο Manta όντως δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα ψάχνοντας σε Google, Skroutz, e-price.

Καλημερα και Χρονια πολλα.Ενδιαφερομαι να παρω εναν δεκτη τυπου scart απο το eshop για την μικρη 14" crt που εχω στην κουζινα.Ποιον μου προτεινετε;

Ο μόνος που έχω επαφή είναι αυτός http://www.e-shop.gr/product?id=PER.603570 με Mstar 7818 ... Αρκετά γρήγορη αλλαγή καναλιών , και βασικό media player (avi,mkv) . Περιμενε να σου πει και κάποιος άλλος την γνώμη του . Εγώ τον χρησιμοποιώ με το usb-300 http://www.e-shop.gr/product?id=PER.850050

Ένα πιο απλό και λίγο φθηνότερο μοντέλο είναι ο Crypto 25. SD δέκτης που δεν έχει και τον καλύτερο media player, αλλά με ALi 3105 που έχει σχετικά σβέλτη ταχύτητα αλλαγής καναλιών και μενού προσανατολισμένο για χρήση σε CRT τηλεοράσεις.
Για τον HDT-990, πέραν του ίσως ελαφρώς στριμωγμένου μενού για μικρή τηλεόραση, δεν θυμάμαι αν έχει ρύθμιση για την διάρκεια της infobar και για ΡΜΤ. giorgos.ko, μπορείς να μας θυμίσεις; :smile:

Δυστυχώς δεν τον έχω τώρα να το δω αλλά έχω τον hd100 mini (αδερφο / κλώνο ) ο οποίος ρυθμίζει την διάρκεια ... ;)
http://i.cubeupload.com/KSR3TA.jpg
Τον είδα τον crypto αλλά δεν ήξερα "τι φοράει" ...

Last edited:

Ας ξεκαθαρισουμε λιγο...Στο σαλονι εχω τον Α2 και δεν εχω προβλημα μεχρι τωρα ουτε σαν δεκτη ουτε σαν player και ειπα να παρω για την κουζινα τον SCART4SD.Μετα απο καποια πραγματα που διαβασα ομως για κολληματα, φτωχο epg... τελικα σαν επιλογη προσανατολιζομαι στον HDT-990 με περισσοτερα χαρακτηριστηκα (αξιοποιηση αργοτερα αν χρειαστει σε αλλη τηλεοραση λογω ΗD) και με διαφορα 3Ε απο τον SCART4SD.Τι λετε;

Καλημέρα και καλή χρονιά.
Έχω ένα φίλο που έχει τον LEMM 170 ο οποίος όμως δεν τον καλύπτει γιατί όταν παίζει ταινίες με πολυκάναλο ήχο δεν ακούει τίποτα.
Δεν έχω βρει στοιχεία του αλλά μου κάνει δεκτης με Ali αφού δεν παίζει καν AC3 ενώ επίσης δεν έχω βρει και αναβάθμιση πουθενά.
Το θέμα είναι ότι η τηλεόραση του φίλου είναι σε βάση στον τοίχο και δεν μπορεί να βάλει "κανονικό" δεκτη παρά μόνο τύπου "scart" για να κουμπώνει κατευθείαν στην τηλεόραση.
Οπότε αν τελικά έχει τσιπάκι Mstar και μπορεί να πάρει κάποιο άλλο λογισμικό ώστε να παίζει και AC3 τον αναβαθμίζουμε και έχει καλώς, αλλιώς αν υπάρχει κάποιος άλλος, HD, να κουμπώνει στην τηλεόραση και να έχει αξιόλογο media player περιμένω προτάσεις.

Last edited by a moderator:

MStar έχει ο Lemm 170 και, απο τη στιγμή που δεν παίζει AC3, δεν θα τον βοηθούσε αλλαγή λογισμικού.

Λίγες οι επιλογές σε στήριξη scart. Αν μπορεί ας μας πει ο giorgos.ko τι γίνεται με τον DigitalWorld HDT-990 και το AC3.

Υπάρχει και ο Power Plus HD100 mini που έχει ο giorgos.ko και μπορεί να μας πει αν έχει κι εκείνος αποκωδικοποίηση AC3.