Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...
Αν κατάλαβα καλά ο Ferguson T650i έχει καλυτερη εικόνα απο τον F&U 2205 που έχω
Δοκίμασα κι ενα crystal prime hd αλλα νομίζω ότι η εικονα του είναι χειροτερη απο τον 2205
Θελωντας να αντικαταστησω τον 2205 και με γνωμονα μόνο την εικόνα θα ήθελα την γνώμη σας στο τι να διαλέξω
Διαβαζωντας πολλές σελίδες του φορθμ φαίνεται ότι καλυτερη εικονα απο τον 2205 εχουν οι
1)Ferguson T650
2)Opticum STB HD N1
3)Μένω με τον 2205
Δεν με ενδιαφέρει pvr κτλ μόνο εικόνα
O F&U και όλοι οι δέκτες-κλώνοι με επεξεργαστή NEC έχουν ίσως την καλύτερη εικόνα από τους επίγειους ψηφιακούς δέκτες. Αλλά κάνουν μόνο για παρακολούθηση καναλιών γιατί σε όλους τους άλλους τομείς έχουν προβλήματα. Επίσης είναι παλιοί και ακόμα και για παρακολούθηση καναλιών δεν έχουν περάσει κάποιες ευκολίες που υπάρχουν πια σε όλους τους σύγχρονους δέκτες. Όπως ρυθμιζόμενη μπάρα πληροφοριών σε χρόνο και διαφάνεια.
Ο crystal audio έχει επεξεργαστή M-Star 7818 και όσοι έχουν δέκτη με τέτοιο επεξεργαστή λένε ότι δεν έχουν τόσο καλή εικόνα όσο οι παλιότεροι M-Star 7828. Αλλά και οι M-Star 7828 είναι παλιοί και ξεπερασμένοι.
Ο Opticum έχει τον παλιότερο επεξεργαστή ALI 3601 και αυτός ο επεξεργαστής έχει ένα πρόβλημα στη ομαλότητα της κίνησης. Μερικές φορές η κίνηση είναι σαν να γίνεται με σκαλοπατάκια. Σαν να λείπουν καρέ ενδιάμεσα. Έτσι σε ποδόσφαιρο βλέπεις η μπάλα να πηγαίνει σαν να έχει λόξυγγα.
Δέκτη με επεξεργαστή M-Star 7818 (σαν τον crystal audio) δεν έχω για να συγκρίνω. Γιαυτό πιστεύω χρήστες του που λένε ότι δεν έχει τόσο καλή εικόνα, όπως λες και εσύ δηλαδή. Άλλα έχω δέκτες με NEC (τον F&U 2205), με M-Star 7828, με ALI 3601, και με ALI 3801 όπως ο Ferguson T650.
Απορρίπτουμε τον F&U που δεν υπάρχει πια (εσύ τον έχεις ήδη), τους δέκτες με M-Star 7828 που είναι πια σπάνιοι και λίγο ξεπερασμένοι, τους δέκτες με ALI 3601 λόγω του θέματος που έχουν με την εικόνα και την κίνηση.
Από όλους τους δέκτες μου τώρα πια χρησιμοποιώ μόνο δέκτες με επεξεργαστή ALI 3801. Αλλά για το συνολικό πακέτο και απόδοση. Και στον τομέα εγγραφές, και στον τομέα media player. Αν το κριτήριο ήταν μόνο η εικόνα ίσως να χρησιμοποιούσα ακόμα τον F&U και τον παλιό μου M-Star 7828. Και δεν ξέρω πόσο χειρότερη εικόνα έχουν οι σύγχρονοι M-Star 7818.
Απλά οι πιο σύγχρονοι και αποδοτικοί δέκτες συνολικά είναι οι δέκτες με ALI 3801 και M-Star 7818. Και σύμφωνα με τους περισσότερους φίλους πιο καλή εικόνα έχουν οι ALI 3801.
Αλλά η μετάβαση από τον F&U ή από δέκτη με M-Star 7828 θέλει προσοχή. Η αρχική εικόνα ενός ALI 3801 ίσως να σου προκαλέσει σοκ, αφού είσαι τόσο λεπτολόγος με την εικόνα. Έχουν τελείως διαφορετικές αρχικές ρυθμίσεις στην εικόνα και θέλουν προσαρμογή. Για αυτό πρότεινα δέκτη με ALI 3801 (όπως ο Ferguson T650) που να έχει και δικά του ρυθμιστικά εικόνας. Γιατί υπάρχουν και ALI 3801 που δεν έχουν ρυθμιστικά και πρέπει να αλλάξεις τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης.
Στα thread των Lifeview A1 και Lifeview A2 έχει γίνει τεράστια κουβέντα για την αλλαγή στις ρυθμίσεις που θέλουν οι ALI 3801. Και στα βασικά ρυθμιστικά, και στην επιλογή ανάλυσης της οθόνης. Γιατί διαφορές υπάρχουν και στην ανάλυση, αν είναι p ή i, πόσα Hz κτλ. Η γενική ιδέα είναι ότι μπορούν να δώσουν τρομερό βάθος στην εικόνα (σαν μία ψευδαίσθηση 3D), αλλά αυξάνει λίγο ο ψηφιακός θόρυβος. Ή να έχουν λίγο πιο flat εικόνα, αλλά πιο καθαρή. Αυτό το τελευταίο είναι πιο κοντά στον F&U 2205, αν και πάλι μπορεί να υπάρχει μία διαφορά στην καθαρότητα. Υπάρχουν πολλά που μπορούν να ρυθμιστούν σε έναν ALI 3801, αφού είσαι τόσο λεπτολόγος στη εικόνα.