Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

αυτός είναι ο mini-tritton;
http://www.ebw.gr/el-GR/Product/10337/EDISION-Mini-Triton-Mpeg-4-SD-(Black)
Είναι η μόνη επιλογή για παλιές τηλεοράσεις χωρίς άλλη είσοδο πέρα από της κεραίας;
Ενδιαφέρον πάντως, νόμιζα ότι δεν είχαν τύχη οι τόσο παλιές τηλεοράσεις και ετοιμαζόμουν να στείλω μια τέτοια στο χωριό καθώς πίστευα ότι θα αχρηστευόταν με την παύση των αναλογικών στην Αθήνα.

Να σημειώσω ότι σήμερα παρέλαβα τον F&U DTR2205HDPVR και ψιλοασχολήθηκα μαζί του.
Το ζάπινγκ οριακά ικανοποιητικό αλλά όντας από τους γρηγορότερους δέκτες μάλλον δε με βλέπω καν να δοκιμάζω τους πιο αργούς.
Το τηλεχειριστήριο όχι και από τα καλύτερα για τα γούστα μου αλλά ίσως και να το κρατήσω εν τέλει. Έχει κανείς καμιά καλή επιλογή να προτείνει για τηλεχειριστήριο, just in case να το έχω στα υπόψη;
Η λήψη πάρα πολύ καλή. Στις media ικανότητες δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα...

Μια απορία που έχω.
Με τα κανάλια που δεν εκπέμπουν ψηφιακά τι θα γίνει;
Θα συνεχίσουν να εκπέμπουν αναλογικά; Θα είναι παράνομα εκπέμποντας αναλογικά; Θα τερματίσουν τη λειτουργία τους; Θα κλείσουν εως ότου είναι έτοιμα να εκπέμψουν ψηφιακά;

Ευχαριστω και παλι talos. Η βοήθεια σου σε ολους ειναι ουσιαστική!
Φιλε andrewstas, αυτος είναι, τον πηρα 1 εβδομαδα πριν. Το μαγαζι του link ειναι ακριβό. 34,90 € είναι τιμη καταλόγου λιανικής της edision και ειναι τυπωμενο σε αφισα και κολλημενο σε μαγαζια που τον πουλάνε (εγω την ειδα σε 2). Οχι και να πλασάρεται ως online προσφορα!!!

Απάντηση: Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Είναι η μόνη επιλογή για παλιές τηλεοράσεις χωρίς άλλη είσοδο πέρα από της κεραίας;
Ναι, η μόνη.

Να σημειώσω ότι σήμερα παρέλαβα τον F&U DTR2205HDPVR και ψιλοασχολήθηκα μαζί του.
Το ζάπινγκ οριακά ικανοποιητικό αλλά όντας από τους γρηγορότερους δέκτες μάλλον δε με βλέπω καν να δοκιμάζω τους πιο αργούς.
Το τηλεχειριστήριο όχι και από τα καλύτερα για τα γούστα μου αλλά ίσως και να το κρατήσω εν τέλει. Έχει κανείς καμιά καλή επιλογή να προτείνει για τηλεχειριστήριο, just in case να το έχω στα υπόψη;
Η λήψη πάρα πολύ καλή. Στις media ικανότητες δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.
Οι μόνοι που κοντράρουν τον 2205 είναι οι δέκτες με ALi. έχε το υπ'όψιν για την επόμενη αγορά αν δεν βρεις τον 2205.
Και το τηλεχειριστήριό του θεωρείται από σχετικά καλά της κατηγορίας να φανταστείς. Ρίξε μια ματιά στα Sticky Threads της κατηγορίας, για τηλεχειριστήρια.
Η λήψη του είναι μάλλον η καλύτερη που υπάρχει.

Αν θα έχεις όρεξη κάποια μέρα, γράψε κανένα σχόλια στο θέμα του. Νομίζω θα τα βρουν χρήσιμα όσοι σκέφτονται να πάρουν δέκτη.

Re: Απάντηση: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ευχαριστώ πολυ talos_2002,

από τα πολλά θετικά σχόλια στο thread να θεωρήσω ότι και ο 2205 είναι μια ασφαλής επιλογή; στο skroutz φαίνεται να έχει την ίδια τιμή με τον 210.

Ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ευχαριστώ πολυ talos_2002,

από τα πολλά θετικά σχόλια στο thread να θεωρήσω ότι και ο 2205 είναι μια ασφαλής επιλογή; στο skroutz φαίνεται να έχει την ίδια τιμή με τον 210.

Ευχαριστώ
Αν δεν τον θέλεις για τηλεόραση LG, θα έλεγα πως ναι.
Φοβάμαι ότι ίσως σου αρέσει η εικόνα του και τον κρατήσεις για εσένα... :D

Re: Απάντηση: Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

...
Οι μόνοι που κοντράρουν τον 2205 είναι οι δέκτες με ALi. έχε το υπ'όψιν για την επόμενη αγορά αν δεν βρεις τον 2205.
...
Ίσως τότε κάνω την απόπειρα να πάρω τον Crypto ReDi 215AD. Είναι να αγοράσω άλλους 2 δέκτες συνολικά.
Θα δω λίγο ακόμα τον F&U 2205 πριν πάρω την τελική απόφαση για την επόμενη παραγγελία.
Ο mini-triton πώς αξιολογείται από ταχύτητα ζάπινγκ (καθώς σκέφτομαι να έχω και ένα δέκτη με τη δυνατότητα του RFout);

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ο mini-triton πώς αξιολογείται από ταχύτητα ζάπινγκ (καθώς σκέφτομαι να έχω και ένα δέκτη με τη δυνατότητα του RFout);
Μια χαρά, αφού έχει ALi M3105.

Συγνώμη για το edit στο κείμενό σου. Αντί για reply πάτησα Edit. Με την ευκαιρία όμως διόρθωσα ένα τυπογραφικό στο όνομα του δέκτη :smile:

Απάντηση: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ενας φιλος μου εχει ps3 και σκεφτεται για playtv. Τι λεει σαν δεκτης αυτος; Αξιζει;

Καλησπέρα σε όλους.
Ψάχνω να αγοράσω έναν δέκτη αλλά δεν με ενδιαφέρει το media player όσο με ενδιαφέρει η καλή λήψη, η ταχύτητα του ζάπινγκ , και η ποιότητα της εικόνας.
Ο δέκτης θα συνδεθεί σε av ενισχυτή μέσω HDMI.
Αν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να βοηθήσει ?

Ευχαριστω και παλι talos. Η βοήθεια σου σε ολους ειναι ουσιαστική!
Φιλε andrewstas, αυτος είναι, τον πηρα 1 εβδομαδα πριν. Το μαγαζι του link ειναι ακριβό. 34,90 είναι τιμη καταλόγου λιανικής της edision και ειναι τυπωμενο σε αφισα και κολλημενο σε μαγαζια που τον πουλάνε (εγω την ειδα σε 2). Οχι και να πλασάρεται ως online προσφορα!!!

Η Edision μας δίνει συγκεκριμένες τιμές για online πώληση. Η τιμή που έγραψες είναι η σωστή.

Αυτά για να έχετε και άλλη μία επιβεβαίωση από κατάστημα....

Καλησπέρα σε όλους.
Ψάχνω να αγοράσω έναν δέκτη αλλά δεν με ενδιαφέρει το media player όσο με ενδιαφέρει η καλή λήψη, η ταχύτητα του ζάπινγκ, και η ποιότητα της εικόνας.
Ο δέκτης θα συνδεθεί σε av ενισχυτή μέσω HDMI.
Αν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να βοηθήσει ?
Σαν να περιγράφεις τον F&U 2205.

Και ο Strong του συνδέσμου σου είναι καλός. Όχι τόσο καλός στην λήψη όσο ο κορυφαίος 2205, αλλά εξίσου καλός αν όχι καλύτερος στο ζάπινγκ. Στην εικόνα δεν μπορώ να ξέρω, αλλά η Strong είναι μεγάλο όνομα και δεν θα έχει παραμερίσει αυτόν τον τομέα

Re: Απάντηση: Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

tallos_2002 σε ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση σου.Στην F&U δεν εχω μεγαλη εμπιστοσυνη μπορει και να κανω λαθος.Μιλωντας τηλεφωνικα με την εταιρεια μου ειπαν οτι τελος της αλλης εβδομαδας θα φερουν και τον STRONG 8106 αλλα σαν προτιμηση μου συστεινουν τον 8100

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

tallos_2002 σε ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση σου.Στην F&U δεν εχω μεγαλη εμπιστοσυνη μπορει και να κανω λαθος.Μιλωντας τηλεφωνικα με την εταιρεια μου ειπαν οτι τελος της αλλης εβδομαδας θα φερουν και τον STRONG 8106 αλλα σαν προτιμηση μου συστεινουν τον 8100

Παρακαλώ!

Δεν μπορώ να πω ότι δεν κάνεις καλά που δεν τους εμπιστεύεσαι...
Απέφυγε τον 8100. Είναι παλιός, πολύ αργός στο ζάπινγκ και προσπαθούν να ξεστοκάρουν.

O 8106 έχει ίδιο επεξεργαστή με τους 8102 και 8105, αλλά έχει και έξοδο για τηλεοράσεις που δεν έχουν άλλη σύνδεση πλην της κεραίας.

Στις τηλεοράσεις που έχουν ως μόνη είσοδο εκείνη της κεραίας, ο mini-triton είναι η μόνη λύση.
Να διορθώσω αυτό που είπα.
Ο Elite SD που μπορεί να βρεθεί σε τοπικά καταστήματα, είναι ίδιος με τον Edision, πλην του τηλεχειριστηρίου (νομίζω, έχω δει του HD). Φαίνεται ότι μπορεί να πάρει το πολύ καινούριο firmware της ALi που έχει η Iberosat για τους δικούς της κλώνους.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Σ´ευχαριστω για τις συμβουλές. Μάλλον θα καταλήξω στον 8105 μιας και θεωρώ ότι δεν θα με καλύψει κάτι άλλο

Επειδή θα φύγω για ταξίδι στην Γερμανία μήπως να κοίταγα και για xoro 8300 ή δεν συγκρίνεται με τον strong?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

...
O 8106 έχει ίδιο επεξεργαστή με τους 8102 και 8105, αλλά έχει και έξοδο για τηλεοράσεις που δεν έχουν άλλη σύνδεση πλην της κεραίας.
Α μάλιστα. Άρα κάνει και αυτός για σύνδεση μέσω RFout, αν και καταλαβαίνω ότι θα είναι κατιτίς ακριβότερος. Ο 8105 είναι στα 48-49ευρώ άρα υποθέτω ότι στην καλύτερη ο 8106 δε θα είναι κάτω από 50ευρώ.