Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Απάντηση: Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Kαλησπερα σε ολους, θελω και γω μια βοηθεια.

Εχω ηδη εναν Crypto ReDi 250MP HD DTS που χρησιμοποιω σε ενα 26αρι μονιτορ που εχω και πλεον και σε μια 20αρα CRT που ειναι στον ιδιο χωρο.

Θελω εναν φτηνο δεκτη για μια 14αρα CRT που εχει η αδερφη μου στο δωματιο της, ουτε media player με ενδιαφερουν ουτε να ειναι HD. Θελω καλο τηλεκοντρολ πρωτα απ ολα, καλο σημα και μετα οσο το δυνατον καλυτερες αλλαγες. Βασικα εναν φτηνο αξιοπιστο δεκτη που κατα 99.9% θα χρησιμοποιειται για τηλεοπτικο σημα.

Θελω να δωσω μεχρι 30 .

Εκτος και αν με κανενα 40αρι θα μπορεσω να βρω εναν πολυ καλυτερο απο αυτον που εχω τωρα, που μεχρι στιγμης με εχει αφησει πολυ ικανοποιημενο.

F&U TT2239 στο electroworld με κουπόνι μόνο 21,75 και 3 χρόνια εγγύηση. Ταχύτατος και αξιόπιστος. Τον έχω βάλει σε 2 14" crt που το ήθελαν μόνο για TV.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

F&U TT2239 στο electroworld με κουπόνι μόνο 21,75 και 3 χρόνια εγγύηση. Ταχύτατος και αξιόπιστος. Τον έχω βάλει σε 2 14" crt που το ήθελαν μόνο για TV.

Υπαρχει και ο F&U MPF3381 που ειναι ακομα μιο προσφατος απο τον ΤΤ2239 και ειναι μαλιστα η συνεχεια του(δια στοματος αμοιριδη σαββιδη). Αλλα ειναι στα 28,90 και δεν εχει και το καλυτερο τ/κ... -bye-

Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Υπάρχουν πολλές δουλειές, που πρέπει να κάνει ο δέκτης: να αποκωδικοποιήσει το ψηφιακό σήμα,

Ποιο σήμα είναι κωδικοποιημένο και θέλει αποκωδικοποίηση από το δέκτη; Μόνο τα επίγεια της Nova έχουν κωδικοποιημένο σήμα. Ευτυχώς σε αυτό το φόρουμ οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το σωστό όρο "ψηφιακό δέκτη" από τη έντελως άκυρη λέξη "αποκωδικοποιητής".

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Υπαρχει και ο F&U MPF3381 που ειναι ακομα μιο προσφατος απο τον ΤΤ2239 και ειναι μαλιστα η συνεχεια του(δια στοματος αμοιριδη σαββιδη). Αλλα ειναι στα 28,90 και δεν εχει και το καλυτερο τ/κ... -bye-
21,31 με το κουπόνι αυτός που λες! :)

Απάντηση: Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ποιο σήμα είναι κωδικοποιημένο και θέλει αποκωδικοποίηση από το δέκτη; Μόνο τα επίγεια της Nova έχουν κωδικοποιημένο σήμα.
Αυτό το "λάθος" του φίλου είναι λεπτομέρεια.
Όλοι καταλαβαίνουμε πως αναφέρεται στον επεξεργαστή του δέκτη, που κάνει την επεξεργασία για να δούμε εικόνα από την έξοδο του.

@ Atilas 24 ---> το e - shop τον έχει 35 ...

@ tolias ---> ευχαριστώ για την σαφή απάντηση και σύγκριση lifeview και F&U!

Απ' ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχει ξεκάθαρη επιλογή σε αυτά τα μηχανάκια που λέγονται αποκωδικοποιητές, ακόμα κι αν δεν έχεις πρόβλημα να ξεφύγεις προς τα πάνω στην τιμή (αλλά όχι στον ουρανό βέβαια)...

Κάπου είδα και έναν LEGEND HD που τον επαινούν, αλλά αμφιβάλλω κατά πόσο είναι αξιόπιστος....
Συνεπώς, σύμφωνα με τις πολύτιμες και διαφωτιστικές απόψεις σας μάλλον θα καταλήξω στον lifeview από το E-SHOP, ο οποίος αν δεν κάνω λάθος είναι η version 2 του BOXHD...

Η εναλλαγή καναλιών είναι σίγουρα θέμα συνήθειας, αλλά οι γονείς δεν συνηθίζουν εύκολα... Το ίδιο και ένα δύσχρηστο τηλεκοντρόλ... :(
Αλλά από την άλλη δεν είναι και ακριβός για να κλάψεις τα λεφτά σου...
To media center δεν ξέρω ακόμα αν θα το χρησιμοποιήσω ποτέ, γιατί δεν έχω ασχοληθεί στο παρελθόν... Πάνω κάτω τί επιλογές σου προσφέρει???

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

To τηλεκοντρολ πιανει καλα;

Re: Crystal Audio Micro-HD

Καλησπέρα, 1ο μου post στο φόρουμ και θέλω να ρωτήσω το εξής: το downmix του ήχου είναι έλειψη του συγκεκριμένου μοντέλου ή αυτο το πρόβλημα υπάρχει σε όλους τους αποκωδικοποιητές-media players των 30-45 ευρώ; Είμαι μεταξύ των εξής: CA Micro HD, TV STAR T1010 HD, LIFEVIEW LV6TVBOXHD, F&U TT2302. Οι υπολοιποι 3 που λέω θα κάνουν downmix ή μπα; Το θέλω για το υπνοδωμάτιο και δεν είμαι διατεθιμένος να βάλω εξωτερικό ενισχυτή για να βλέπω ταινίες με AC3 ήχο(έχω αρκετές). Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Παράγγειλα και εγώ 2 για συγγενείς λόγω του switch off απο Electroworld στα 28 ευρώ με το τελευταίο κουπόνι που κυκλοφορεί!
Τι είδους κουπόνι; Μπορείς να δωσεις link;

Re: Crystal Audio Micro-HD

UET73532
Όταν βάλεις το προϊόν στο καλάθι, βάλε το παραπάνω εκεί που λέει "κουπόνι".

Απάντηση: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλημέρα σε όλους.
Ενδιαφέρομαι για δέκτη που θα συνδεθεί σε crt tv φυσικά με scart.
Ποιον προτείνετε?
Ευχαριστώ.

Απάντηση: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλημέρα σε όλους.
Ενδιαφέρομαι για δέκτη που θα συνδεθεί σε crt tv φυσικά με scart.
Ποιον προτείνετε?
Ευχαριστώ.

Αν θελεις απλα να βλεπεις τηλεοραση, τοτε F&U MPF3381 ή EDISION MINI TRITON SD...

Απάντηση: Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

...Εδώ βλέπουμε να χρησιμοποιούν ακόμα μνήμη ddr2 και μάλιστα χαμηλής συχνότητας! Ενώ έχει βγει και ddr5...
...Νομίζω κανάλια της ίδιας συχνότητας αλλάζουν ταχύτερα.
Οι δέκτες συνήθως έχουν DDR2 στην τυπική ταχύτητα των 400MHz (DDR2-800).
Έχουμε παρατηρήσει σε κάποιους με Mstar 7818 ότι έχουν DDR2-1066 (533MHz).
Κρίνοντας από τις καλές επιδόσεις του F&U 2205 που έχει DDR2-667 (333MHz), δεν φαίνεται να παίζει καθοριστικό ρόλο αυτός ο παράγοντας.

Δεν υπάρχει DDR5, είναι GDDR5 και χρησιμοποιείται με επεξεργαστές γραφικών, όπως οι κάρτες γραφικών των η/υ.

Ναι, τα κανάλια ίδιας συχνότητας αλλάζουν ταχύτερα καθώς ο δέκτης δεν χάνει χρόνο για να αλλάξει συχνότητα.

Με την ευκαιρία, ο F&U 3467 στα 28,32 της προσφοράς του Electroworld, δείχνει κλώνος του BOXHD και μια καλή επιλογή για όσους προσανατολίζονται σε δέκτη με MStar 7818 αλλά δεν επιθυμούν/μπορούν να αγοράσουν τον BOXHD από το e-shop.

παιδιά ποιο έχει το καλύτερο τηλεκοντρόλ που να πιάνει καλά?

Αγορά ψηφιακού δέκτη

Παιδιά καλησπέρα, είμαι στην αναζήτηση για αγορά αποκοδικοποιητή και έχω μπερδευτεί. Δεν έχω τρελές απαιτήσεις και ένα από τα βασικά που θέλω είναι να υποστιρίζει αρχεία υπότιτλων. Ο μόνος που έχω δει να το κάνει αυτο είναι ο Crystal Audio Micro-HD ο οποίος όμως έχετε αναφέρει ότι δεν υποστιρίζει AC3, άλλοι δέκτες που έχω κοιτάξει είναι ο Crypto ReDi 215, ο Strong SRT 8105 και ο Thomson THT501. Δεν ξέρω όμως αν απ αυτούς θα μπορώ να έχω τους υπότιτλους, και σίγουρα θα ήθελα να έχει όσο το δυνατόν ταχύτερη αλλαγή καναλιών.
Ευχαριστώ πολύ.

Απάντηση: Αγορά ψηφιακού δέκτη

Παιδιά καλησπέρα, είμαι στην αναζήτηση για αγορά αποκοδικοποιητή και έχω μπερδευτεί. Δεν έχω τρελές απαιτήσεις και ένα από τα βασικά που θέλω είναι να υποστιρίζει αρχεία υπότιτλων. Ο μόνος που έχω δει να το κάνει αυτο είναι ο Crystal Audio Micro-HD ο οποίος όμως έχετε αναφέρει ότι δεν υποστιρίζει AC3, άλλοι δέκτες που έχω κοιτάξει είναι ο Crypto ReDi 215, ο Strong SRT 8105 και ο Thomson THT501. Δεν ξέρω όμως αν απ αυτούς θα μπορώ να έχω τους υπότιτλους, και σίγουρα θα ήθελα να έχει όσο το δυνατόν ταχύτερη αλλαγή καναλιών.
Ευχαριστώ πολύ.

Οι 8105 και 501 είναι οκ με τις αναβαθμίσεις τους.

Παρέλαβα χθές απ' το e-shop, 2 δέκτες LV6TBOXHD_2.
Διάβασα πιό πάνω διάφορα για το remote control. Δεν είδα κάποια δυσλειτουργία του remote. Μόλις πατήσεις ένα κουμπί, η δουλειά έγινε.
Κάποιος είπε πιό πάνω, "πρέπει να το πατήσεις 5 φορές". Όχι.
To remote είναι μικρότερο απ' το συνηθισμένο, αλλά όχι τόσο μικρό. Πρέπει να είναι το ίδιο μέγεθος μ' αυτό του DM500+.

Attachments

• 11072012483.jpg
    11072012483.jpg
    112.2 KB · Views: 148