Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

γεια σας και από μένα συγγνώμη που το πρώτο μου πόστ είναι για να ρωτήσω (είμαι σε πολλά φόρουμ και ξέρω πως αυτό δε το πολύ-εκτιμούν τα παλιά μέλη!!!) παρόλα αυτα θα σας ρωτήσω.. :D θα πάρω ψηφιακό δέκτη για τηλεόραση hd-ready.. θα ήθελα όμως ΗD δέκτη επειδή δε τους εμπιστεύομαι.. μπορεί του χρόνου να τα κάνουν όλα τα κανάλια ΗD για να ξαναπληρώνουμε. θα ήθελα λοιπόν ένα δέκτη που να ναι HD να χει γρήγορο ζάππινγκ δλδ επεξεργαστή ALI και να είναι user friendly και να δέχεται αρκετά φορμάτ και υπότιτλους από φλασάκι.. σκεφτόμουνα τον crypto 215D. είναι στα 44 ευρό στο you.gr βγαίνει και λίγο πιο φθηνός σε άλλα μαγαζιά αλλά δεν είναι πουθενά διαθέσιμος. έχετε να προτείνετε κάποια καλύτερη επιλογή..; τιμή κάτω από 50 ευρό.. ευχαριστώ πολύ...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Έλα μωρε, κανένα πρόβλημα. Και εγώ με ερώτηση μπήκα στο forum και κοίτα που έφτασα. ;)

Εννοείται οτι για HD-ready τηλεόραση θα πάρεις HD δέκτη. Δεν είναι μόνο τα κανάλια, είναι και τα HD αρχεία που μπορείς να παίξεις χωρίς downscale.
Η καλύτερη εναλλακτική λύση αυτό τον καιρό νομίζω είναι ο Lifeview LV6TBOXHD-A . Φαίνεται να έχει τα καλά των ALi αλλα με πιο ικανό media player. Στα 32 απο το e-shop, αν και ίσως χρειαστεί να περιμένεις λίγο.

Άλλες επιλογές: ο Opticum HD T90 (και οι παραλλαγές του). Καλό λογισμικό, χιλιόμετρα μακρυά απο το κακοσχεδιασμένο των υπόλοιπων ALi. Αυτός έχει EPG που διαβάζεται :p

Δες και κάποιον Strong, αν μπορείς να τον βρεις σε καλή τιμή.

Last edited by a moderator:

σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου.. δεν πολυβλέπω τηλεόραση παρά μόνο καμιά ταινία από usb. οι δικοί μου αντίθετα λιώνουν.. οπότε με το που χάσαν το αναλογικό πήγαν και πήραν έναν mini triton hd ο οποίος όμως είναι αρκετά αργός δε δίνει πολύ ήχο και δε με τρέλανε το media player.. οπότε είπα να το πλασάρω στη γιαγιά μου! (έχει και μεγάλο τηλεκοντρόλ :2thumb22sup: ) σ'ευχαριστώ πολύ και πάλι!!! :music-smiley-005:

Ηθελα να ρωτήσω, τελικά ο χαμηλός ήχος μέσω HDMI είναι πρόβλημα όλων των δεκτών ή μόνο ορισμένων;
Ευχαριστώ.

σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου.. δεν πολυβλέπω τηλεόραση παρά μόνο καμιά ταινία από usb. οι δικοί μου αντίθετα λιώνουν.. οπότε με το που χάσαν το αναλογικό πήγαν και πήραν έναν mini triton hd ο οποίος όμως είναι αρκετά αργός δε δίνει πολύ ήχο και δε με τρέλανε το media player.. οπότε είπα να το πλασάρω στη γιαγιά μου! (έχει και μεγάλο τηλεκοντρόλ :2thumb22sup: ) σ'ευχαριστώ πολύ και πάλι!!! :music-smiley-005:
Αν και δεν έχω δουλέψει με Edision, δέκτες με Mstar όπως αυτός έχουν γενικά ανώτερο media player σε σύγκριση με του ALi.

εγω λεω να παρω αυτον κ ο θεος βοηθος τι θα βγει http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.705215

Και πολύ καλά θα κάνεις. Αν δεν σου αρέσει, σίγουρα θα βρεις αγοραστές εδώ για να τον διώξεις.

Last edited:

λες?:2thumb22sup: το μονο κακο ειναι οτι στο e-shop εχει 9 μερες αναμονη μεχρι να ερθει:furious3:

γεια σας και από μένα συγγνώμη που το πρώτο μου πόστ είναι για να ρωτήσω (είμαι σε πολλά φόρουμ και ξέρω πως αυτό δε το πολύ-εκτιμούν τα παλιά μέλη!!!) παρόλα αυτα θα σας ρωτήσω.. :D θα πάρω ψηφιακό δέκτη για τηλεόραση hd-ready.. θα ήθελα όμως ΗD δέκτη επειδή δε τους εμπιστεύομαι.. μπορεί του χρόνου να τα κάνουν όλα τα κανάλια ΗD για να ξαναπληρώνουμε. θα ήθελα λοιπόν ένα δέκτη που να ναι HD να χει γρήγορο ζάππινγκ δλδ επεξεργαστή ALI και να είναι user friendly και να δέχεται αρκετά φορμάτ και υπότιτλους από φλασάκι.. σκεφτόμουνα τον crypto 215D. είναι στα 44 ευρό στο you.gr βγαίνει και λίγο πιο φθηνός σε άλλα μαγαζιά αλλά δεν είναι πουθενά διαθέσιμος. έχετε να προτείνετε κάποια καλύτερη επιλογή..; τιμή κάτω από 50 ευρό.. ευχαριστώ πολύ...
Ο Crypto 215D και ο Lifeview LV6TBOXHDA (προσοχή στο τελευταίο Α) είναι κλώνοι. Ίσως έχουν ψιλοδιαφορές στο λογισμικό, αλλά δεν νομίζω ότι ο Crypto έχει καλύτερο γιατί η Crypto είναι λίγο τσιγκούνα στα χαρακτηριστικά των λογισμικών της. Και ο Lifeview είναι σε προσφορά 32 ευρώ στο eshop.
O Opticum έχει δικά του χρώματα στο μενού, αλλά οι λειτουργίες είναι ίδιες. Και δεν είμαι σίγουρος για το μέγεθος των υποτίτλων του.
Υπάρχει ο αξιόλογος Telesystem 6512 αλλά είναι λίγο δύσκολος να βρεθεί και στο όριο της τιμής.
Αξιόλογη εταιρία είναι και η Strong. Κάποια μαγαζιά έχουν τον Strong 8102 γύρω στα 40-45 ευρώ, και κάποια τον ακόμα καλύτερο 8105 που είναι στο όριο των 50 ευρώ.
Εγώ έχω δοκιμάσει τον Lifeview και έχει αξιόλογο media player για ALI. Καλύτερο από άλλους που διαβάζω. Για τους άλλους που γράφω δεν έχω προσωπική άποψη. Αλλά πάντα οι M-Star έχουν καλύτερο media player. Αν δεν σε ενθουσίασε ένας M-Star όπως ο Edition δεν ξέρω πως θα σε ενθουσιάσει ένας ALI. Αλλά για γρήγορο zapping που λες όντως είναι πιο γρήγοροι οι ALI.

να είστε καλά παιδιά! παρήγγειλα τον lifeview.. σας ευχαριστώ πολύ!

Exει πέσει το μάτι μου σε αυτούς τους δύο (Τechnisat Digyboxx T4 - http://www.shls.gr/product.asp?catid=3557 - και SAB Cronus HD - http://www.onetrade.gr/el/index.php?option=com_k2&view=item&id=355:cronus&Itemid=10&lang=el) αλλά βρίσκω ελάχιστες έως καθόλου πληροφορίες σχετικές με την χρήση τους. Οι φίρμες υπόσχονται κάτι καλύτερο από άλλα προιόντα αλλά είναι έτσι; Τους εχει δοκιμάσει κανείς;

Σχετικά παλιοί δέκτες, είναι στην αγορά εδώ και δύο χρόνια. Ως δέκτες μπορεί να είναι πολύ καλοί αλλα δεν θα περίμενα multimedia δυνατότητες.

Τα μενου του Τechnisat δεν τα έχω δει σε άλλο μοντέλο. Το παράξενο είναι οτι στο site της η εταιρία δίνει τιμή λιανικής 120!!

Exει πέσει το μάτι μου σε αυτούς τους δύο (Τechnisat Digyboxx T4 - http://www.shls.gr/product.asp?catid=3557 - και SAB Cronus HD - http://www.onetrade.gr/el/index.php?option=com_k2&view=item&id=355:cronus&Itemid=10&lang=el) αλλά βρίσκω ελάχιστες έως καθόλου πληροφορίες σχετικές με την χρήση τους. Οι φίρμες υπόσχονται κάτι καλύτερο από άλλα προιόντα αλλά είναι έτσι; Τους εχει δοκιμάσει κανείς;

Απέφυγε τον SAB. Δείχνει κλώνος του πολύ παλιού Turbo-X HD-1000.

Και γιατι να προτιμησεις καποιον απο αυτους που ειναι παλιοι και κανεις δε ξερει ιδιαιτερα πολλες πληροφοριες ενω μπορεις να παρεις αυτον http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=240007056 σε πολυ πιο λογικη τιμη και ο οποιος μαλλον ειναι ο,τι καλυτερο κυκλοφορει σε HD δεκτη...;

Γεια χαρα . -bye-
Θελω να ρωτησω και γω με τη σειρα μου για 2ο ψηφιακο δεκτη .
Τον 1ο -μετα απο διαβασμα και τα θετικα σχολια του thread - τον παρηγγειλα πριν λιγο (Ferguson T65)

O δευτερος προοριζεται για την κρεβατοκαμαρα χωρις απαιτησεις media player .
Aπλα λογω χωρου - η τηλεοραση (Phillips 20PFL5522D LCD 20 ) ειναι ψιλοχωμενη στη ντουλαπα
και δεν ξερω αν θα "βλεπονται" καλα ψ.δεκτης και τηλεκοντρολ .
Προσανατολιζομαι σε Lifeview - ειδα οτι υπαρχουν 2 μοντελα χωρις να καταλαβω τις διαφορες τους -
η σε κατι μικροτερο και γρηγορο .
Θα ηθελα την γνωμη σας η τις προτασεις σας .
Τελος δεν ξερω αν μια καρτα CI
θα μπορουσε να δουλεψει με αυτη την tv
μιας και εχει υποδοχη απο πισω .
Eυχαριστω .

Επειδή έχεις πρόβλημα χώρου, ίσως να ήταν καλύτερα αν επέλεγες έναν δέκτη τύπου scart, ο οποίος θα σου έδινε επιπλέον επιλογή να τοποθετήσεις όπου θέλεις τον δέκτη υπερύθρων και έτσι να σε βοηθήσει στο πρόβλημα επικοινωνίας τηλεχειριστηρίου με δέκτη.

Ευχαριστω καταρχην για την γρηγορη απαντηση .
Χωρο πισω εχω - μιας και η tv ειναι flat -
αλλα δεν ξερω αν το τηλεκοντρολ θα βλεπει τον δεκτη .
Media tank που ειχα δοκιμασει - Egreat - το εβλεπε αλλα οχι απο ολες τις γωνιες .
Αν εχουν την ιδια αποκριση βολευομαι .
Αν ειναι πιο δυστροπα τοτε μαλλον θελω την λυση που προτεινεις
Εχεις να μου προτεινεις καποια μοντελα με scart και hdmi ?

Και γιατι να προτιμησεις καποιον απο αυτους που ειναι παλιοι και κανεις δε ξερει ιδιαιτερα πολλες πληροφοριες ενω μπορεις να παρεις αυτον http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=240007056 σε πολυ πιο λογικη τιμη και ο οποιος μαλλον ειναι ο,τι καλυτερο κυκλοφορει σε HD δεκτη...;

Και ο Ferguson αυτός ποιοτικός φαίνεται αλλά δεν θέλω Μstar και οι media player δυνατότητες με αφήνουν αδιάφορο.Εχω διαβάσει διαφορα για πολλούς δέκτες απλώς μου κάνει εντύπωση (ειδικά για τον Technisat Digyboxx) που δεν ασχολείται κανένας ενώ φαίνεται να είναι από εταιρεία του χώρου και καλοφτιαγμένος. Να διαπιστώσουμε αν πράγματι είναι καλός ή όχι.

Παιδια επειδη α) περιμενω για 2ο δεκτη
ενα lifeview v2 second hand αλλα θα τον εχω τελος του μηνα
β) ο ferguson δεν ξερω ποτε θα παραδοθει
(εγραφε το e-shop 9 μετα το αλλαξε σε 11 του μηνα )
μπορειτε να μου προτεινετε κατι φτηνο για .....nickelodeon :Banane0:
μιας και τα σχολεια αργουν και... χωρις δεκτη
το σπιτι ειναι εμπολεμη ζωνη .:twoguns:
Thnx και .....help -bye-