Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Pls μια άμεση απάντηση.... Είχα παραγγείλει τον Crypto Redi 215D αλλά στο μαγαζί έφεραν τελικά τον 210AD (προφανώς η Crypto θέλει να τα ξεστοκάρει) . Από το μαγαζί επιμένουν ότι είναι ίδια μηχανάκια σε δυνατότητες, αλλά εδώ στον οδηγό του TALOS διαβάζω πως ο 210AD είχε κάποια μειονεκτήματα (όχι καλή εικόνα από HDMI, δεν γράφει ώρα στο infobar αλλά προηγούμενο - επόμενο κλπ) και δεν ξέρω αν έχουν διορθωθεί.

Επειδή πρέπει να πάρω δύο μηχανάκια για συγγενείς και τους έχω στήσει πολλές μέρες, δεν μπορώ να περιμένω άλλο. Σήμερα πρέπει να καταλήξω. Να πάρω τον 210AD ή να προτιμήσω τον Lifeview LV6TBOXHD2?

Αυτά που θέλω απαραιτήτως είναι HD - AC3 (Dolby) - και όσο το δυνατόν απροβλημάτιστο media player (να παίζει σωστά matroshka - υπότιτλους κλπ)

Τι προτείνετε από αυτά τα δύο? Τον 210AD ή τον BOXHD2?

Τι προτείνετε από αυτά τα δύο? Τον 210AD ή τον BOXHD2?

Μάλλον το ερώτημα πρέπει να είναι "Τον BOXHD-Α ή τον BOXHD2?", με την ζυγαριά να γέρνει προς τον -δυσεύρετο πλέον- BOXHD2 :smile:

Λοιπόν...
Έχουμε και λέμε....

LIFEVIEW LV6TBOXHDA
CRYPTO REDI 210AD
Lifeview LV6TBOXHD2 (δεν ξέρω Κώστα αν είναι δυσεύρετος, αλλά στο μαγαζί γράφει "BOXHD2")

Σε ποιον να καταλήξω? Τα φώτα σας!

Λοιπόν...
Έχουμε και λέμε....

LIFEVIEW LV6TBOXHDA
CRYPTO REDI 210AD
Lifeview LV6TBOXHD2 (δεν ξέρω Κώστα αν είναι δυσεύρετος, αλλά στο μαγαζί γράφει "BOXHD2")

Σε ποιον να καταλήξω? Τα φώτα σας!

Δυσεύρετος με την εννοια οτι υπάρχει μόνο σε 1-2 μαγαζιά πλέον. Στο Solid τον βρήκες;

Πιστεύω οτι ακόμα οι media player δυνατότητες του BOXHD2 είναι αξεπέραστες. Ασε που μπορεί να αλλάξει "προσωπικότητα" πανεύκολα!
Εξαρτάται βέβαια και απο το πόσο "ψαγμένοι" είναι οι συγγενείς σου σε αυτά τα θέματα και τι ακριβώς θέλουν.

Ναι στον Solid.

Δεν είναι πολύ ψαγμένοι γι' αυτό θέλω ένα όσο το δυνατόν απροβλημάτιστο μηχάνημα από την αρχή. Με βασικά χαρακτηριστικά να παίζει AC3, να μη περιμένεις ώρες για το zapping, και στον media player να παίζει σωστά αρχεία mkv και τα σχετικά! Κυρίως πάντως να έχει καλή εικόνα (ο ένας συγγενής θα βλέπει με HDMI και ο άλλος με scart)

Απο αυτά που διαβάζω, συμπεραίνω οτι ο BOXHD-A έχει αρκετά καλύτερο firmware απο τον Crypto. Αν θέλουν γρήγορο zapping καλύτερα να προτιμήσεις αυτόν ή κάποιον άλλο με ALi.

Απο την άλλη, υπάρχουν και οι αναφορές για προβλήματα εικόνας σε δέκτες με ALi, με κακό upscaling και κίνηση.

Παραδίδω τη σκυτάλη σε άλλους. Πάω στην παραλία για την τελευταία βουτιά της σαιζόν. Πρωτοβρόχια απο αύριο...

-bye-

Χαχα... Πάνω που κατέληγα στον BOXHD2, με ξαναβάζεις σε σκέψεις!!!

Καλό μπάνιο! (πρόσεχε, είπαν για καταιγίδες σήμερα, σε βλέπω να κολυμπάς εν μέσω κεραυνών!)

Μη πάρεις τον 210. Όλες οι άλλες επιλογές σου είναι σαφώς καλύτερες.
Ανάλογα τις προτιμήσεις μετά, διαλέγεις τον BOXHD ή τον BOXHD-A.

Με το νέο firmware του ΒΟΧ, η διαφορά στο ζάπινγκ δεν είναι τόσο μεγάλη μεταξύ των δύο.

Οπότε έφυγα για τον BOXHD2....! (χρειαζόμουν μια τέτοια αποφασιστική γνώμη του στυλ "μη πάρεις τον 210!")

Thanks guys!

Οπότε έφυγα για τον BOXHD2....! (χρειαζόμουν μια τέτοια αποφασιστική γνώμη του στυλ "μη πάρεις τον 210!")

Thanks guys!

Αν σε πρόλαβα καλύτερα να πάρεις τον βοχ-α λόγω και μονό τηλεκοντρόλ. Του -α είναι αξιοπρεπές, του απλού είναι ένα τ/κ με τυχαία διάταξη πλήκτρων και μέγεθος αυτών για χρήση από μωράκι 8 μηνών. Μεγάλοι άνθρωποι θα εκτιμήσουν την ρυθμιζόμενη διάρκεια infobar το καλό τκ και το γρήγορο ζάπινγκ αφού οι περισσότεροι μεγάλωσαν με crt. Κατά 99% δεν θα ασχοληθούν ποτέ με firmware. Για αυτό και εγώ σε φιλο πηρα τον -α. :-)

Αμ δεν με πρόλαβες! Πήρα τον BOXHD2 . Τον εγκατέστησα μάλιστα στον ένα συγγενή. Αξιοπρεπές ζαπιγκ (σαφώς πιο γρήγορο από του δικού μου TVSTAR T1010) . Το κοντρόλ είναι μικρό, αλλά εντάξει, αντέχεται. Δεν είναι και άνθρωποι που θα κάτσουν να ψάξουν όλες τις λειτουργίες του. Μόνο κανάλια θα αλλάζουν! Απλώς ήθελα να έχει καλές δυνατότητες ο media player (AC3 κλπ) για ένα και μόνο λόγο, μήπως για παράδειγμα τους πάει κανένας γιος καμιά ταινία που κατέβασε για να δουν... Ε το θεωρώ βλακεία για 5 - 10 ευρώ να μην έχουν αυτή τη δυνατότητα...
Αν έχει ρυθμιζόμενη διάρκεια infobar, δεν νομίζω να έχει (άλλωστε είναι Mstar)

Παρεπιπτόντως στο Solid που το αγόρασα, στις 12 που πήρα τηλέφωνο μου είπε έχει 6 κομμάτια. Ε λέω εντάξει, ας μη κάνω κράτηση. Και στις 14.30 που έφτασα στο μαγαζί του είχαν μείνει μόλις δύο! (ευτυχώς όσα χρειαζόμουν!) Α['π εδώ πήγατε και τα πήρατε?????? :o)

Αλήθεια... Το κοντρόλ του BOXHD A λειτουργεί και με στον BOXHD 2 ? Ξέρει κανείς; Κι αν ναι, πουλιούνται πουθενά ξεχωριστά?

Στα δύο νεότερα firmware έχει, όπως έχει και διαφάνεια αλλά και ταχύτερο ζάπινγκ.
Υπάρχουν σύνδεσμοι στο θέμα του δέκτη.

Last edited:

Χαχα... Πάνω που κατέληγα στον BOXHD2, με ξαναβάζεις σε σκέψεις!!!

Καλό μπάνιο! (πρόσεχε, είπαν για καταιγίδες σήμερα, σε βλέπω να κολυμπάς εν μέσω κεραυνών!)
Μια χαρά καιρό είχαμε εδω στα βορειοανατολικά. Ζέστη και υγρασία, θάλασσα με κύμα, τι άλλο θέλω;
cool.gif

...και μόλις τέλειωσα την πρόταση, άρχισε να βρέχει καρεκλοπόδαρα!
rainingsmile.gif

Αμ δεν με πρόλαβες! Πήρα τον BOXHD2 . Τον εγκατέστησα μάλιστα στον ένα συγγενή. Αξιοπρεπές ζαπιγκ (σαφώς πιο γρήγορο από του δικού μου TVSTAR T1010) . Το κοντρόλ είναι μικρό, αλλά εντάξει, αντέχεται. Δεν είναι και άνθρωποι που θα κάτσουν να ψάξουν όλες τις λειτουργίες του. Μόνο κανάλια θα αλλάζουν! Απλώς ήθελα να έχει καλές δυνατότητες ο media player (AC3 κλπ) για ένα και μόνο λόγο, μήπως για παράδειγμα τους πάει κανένας γιος καμιά ταινία που κατέβασε για να δουν... Ε το θεωρώ βλακεία για 5 - 10 ευρώ να μην έχουν αυτή τη δυνατότητα...

Ωραία, τώρα πάρε ένα TELE USB-300, πέρασε τους το fw 1.013 του Ferguson Ariva T65 και θα έχεις τον πληρέστερο δέκτη τη αγοράς (και με DTS downmix παρακαλώ!)

Thanks guys!
Ευτυχώς σε προλάβανε και δεν πήρες τον 210 AD. Έχω τον 210AD και τον BOX-A και δεν έχουν καμία σχέση κυρίως στις δυνατότητες mediaplayer. Στα κανάλια εκτός από ότι δεν υπάρχει ώρα προγράμματος στην infobar δεν έχουν άλλη διαφορά. Αλλά έχουν τεράστια διαφορά στην λήψη του τηλεκοντρόλ λόγω του περίεργου καλύμματος που έχει μπροστά από την θύρα υπερύθρων ο 210AD. Δεν περνάει το σήμα. Ο BOX-A έχει άριστη απόκριση τηλεκοντρόλ και με ένα καλύτερο προγραμματιζόμενο πιάνει ακόμα και αν το έχεις στην τσέπη που λέει ο λόγος. Ο 215 είναι κλώνοι με τον BOX-A και ανάλογα με το λογισμικό πρέπει να είναι πολύ κοντά στην λειτουργία. Δεν έχουμε πολλές λεπτομέρειες του λογισμικού του 215D.
Αλήθεια... Το κοντρόλ του BOXHD A λειτουργεί και με στον BOXHD 2 ? Ξέρει κανείς; Κι αν ναι, πουλιούνται πουθενά ξεχωριστά?
Δεν ταιριάζουν και δεν πουλιούνται ξεχωριστά. Ή βρίσκεις ένα ίδιο και συμβατό ή παίρνεις ένα προγραμματιζόμενο που έχει κωδικό. TELE ή Harmony.

Τεσπα, αν δεν μου παραπονεθούν για οτιδήποτε οι συγγενείς, δεν σκαλίζω τίποτα!

Αυτό που είπε όμως ο Kostas, με βάζει στην πρίζα να πάω να πάρω ένα και για μένα και να του περάσω το firmware του ariva (αν και εξαντλήθηκαν, να δω πότε θα ξαναφέρουν)

Κοίτα να δεις που μας έβαλαν όλους στη πρίζα ξαφνικά να ψαχνόμαστε με τις ώρες για αποκωδικοποιητές! Δουλειά δεν είχαμε και δουλειά βρήκαμε!!! :)

Τεσπα, αν δεν μου παραπονεθούν για οτιδήποτε οι συγγενείς, δεν σκαλίζω τίποτα!

Αυτό που είπε όμως ο Kostas, με βάζει στην πρίζα να πάω να πάρω ένα και για μένα και να του περάσω το firmware του ariva (αν και εξαντλήθηκαν, να δω πότε θα ξαναφέρουν)

Κοίτα να δεις που μας έβαλαν όλους στη πρίζα ξαφνικά να ψαχνόμαστε με τις ώρες για αποκωδικοποιητές! Δουλειά δεν είχαμε και δουλειά βρήκαμε!!! :)

Και δεν παίρνεις κατευθείαν τον Ariva; Φτηνά τον δίνει το e-shop (αν τον φέρει κάποια στιγμή...φέτος!)

Και δεν παίρνεις κατευθείαν τον Ariva; Φτηνά τον δίνει το e-shop (αν τον φέρει κάποια στιγμή...φέτος!)
Είπαμε, περιμένουν την νέα μετάφραση :D

Δεν σας ενημέρωσαν; Τράκαρε το φορτηγό που τους έφερνε, γι' αυτό άλλαξε η ημερομηνία παραλαβής.

Είπαμε, περιμένουν την νέα μετάφραση :D

Δεν σας ενημέρωσαν; Τράκαρε το φορτηγό που τους έφερνε, γι' αυτό άλλαξε η ημερομηνία παραλαβής.

Τράκαρε το φορτηγό, πλημμύρισε ο Δούναβης, προσγειώθηκαν εξωγήινοι, άρχισε να χάνει εγγραφές ο LV6TMPVR4...

Έρχεται το τέλος του κόσμου :p

με συγχωρητε που δεν καθομαι να διαβασω και ρωταω απευθειας αλλα δεν υπαρχει χρονος...
θελω να παρω εναν δεκτη για τα ψηφιακα καναλια για μια τηλεοραση 14" crt, την εχουμε στο υπνοδωματιο της αδερφης μου και ξεχασα εντελως να αγορασω εναν...
προφανως δεν χρειαζεται να ειναι κανενα μοντελο high end μιας και η τηλεοραση ειναι παλιας τεχνολογιας.με ενδιαφερει να μην κανει κολιματα η εικονα ή ο ηχος και γενικα να δουλευει αξιοπιστα και να πιανει το τηλεκοντρολ του γιατι σε κατι γνωστους μας κανεις προσπαθεια για να αλλαξεις καναλι :)
ευχαριστω!!!