Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Οι δέκτες αυτοί (F&U 2205 και οι κλώνοι του) έχουν ένα από τα ικανότερα hardware και έχουν από τις καλύτερες επιδόσεις και σε λήψη και γενικά σε ποιότητα εικόνας. Δυστυχώς έχουν και αρκετά μπλεγμένο λογισμικό που δεν έγινε δυνατό να βελτιωθεί όσο πρέπει. Γιαυτό έχουν κάποια προβληματάκια στις εγγραφές και αρκετά προβλήματα στον τομέα media player όπου θα έλεγα ότι είναι ακατάλληλοι. Αλλά είναι ακόμα από τους καλύτερους για παρακολούθηση καναλιών, δηλαδή για χρήση απλά σαν δέκτης. Στο thread του F&U 2205 κάπου στις τελευταίες σελίδες έχει γίνει κουβέντα ότι ο F&U 2205 έχει σχεδόν εξαφανιστεί, αλλά αναφέρονται οι κλώνοι του που αρκετοί υπάρχουν ακόμα. Προτείνεται να περαστεί σε αυτούς το λογισμικό του F&U 2205 που είναι το πιο βελτιωμένο από όλα, γιατί τα υπόλοιπα είναι ακόμα πιο πίσω. Και κλώνοι σημαίνει κατασκευή από την ίδια αρχική εταιρία με διαφορετική εξωτερική εμφάνιση και διαφορετικό λογότυπο. Αλλά με το ίδιο λογισμικό θα δουλεύουν ακριβώς το ίδιο.

Last edited by a moderator:

Θα ήθελα και εγώ μια βοήθεια. Ενδιαφέρομαι για δέκτη για να γράφω τηλεοπτικά προγράμματα (αλήθεια γίνεται εγγραφή από αναλογικό κανάλι;) και για να βλέπω ταινίες avi και mkv. Σημειωτέον ότι θα τον έχω συνδεδεμένο με ενισχυτή. Θα ήθελα επίσης να μην αργεί στις αλλαγές των καναλιών. Η τηλεόραση που έχω είναι μια Sharp του 2008 με mpeg2 οπότε ο δέκτης θα πρέπει να είναι hd. Και όλα αυτά ως 40 . Τι επιλογές υπάρχουν ;

Last edited:
Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Υπάρχει αυτή την στιγμή άμεσα διαθέσιμος κάποιος με component (rca) έξοδο?

Από τις προτάσεις του thead (2205, M-Vision HD450, xoro 8300) μέχρι στιγμής δεν έχω καταφέρει να βρω κάποιον.

Θα ήθελα και εγώ μια βοήθεια. Ενδιαφέρομαι για δέκτη για να γράφω τηλεοπτικά προγράμματα (αλήθεια γίνεται εγγραφή από αναλογικό κανάλι;) και για να βλέπω ταινίες avi και mkv. Σημειωτέον ότι θα τον έχω συνδεδεμένο με ενισχυτή. Θα ήθελα επίσης να μην αργεί στις αλλαγές των καναλιών. Η τηλεόραση που έχω είναι μια Sharp του 2008 με mpeg2 οπότε ο δέκτης θα πρέπει να είναι hd. Και όλα αυτά ως 40 . Τι επιλογές υπάρχουν ;

Αναλογικα καναλια με ψηφιακο δεκτη δε μπορεις να γραψεις. Τα ψηφιακα καναλια ομως μπορεις να τα γραψεις με οποινδηποτε δεκτη. Αφου θες γρηγορη αλλαγη καναλιων θα κοιταξεις τη κατηγορια δεκτων με επεξεργαστη ALi. Εχει καλες media player λειτουργεις αλλα οχι τοσο καλες οσο ενας δεκτης με επεξεργαστη Mstar. Αφου εχεις και ενισχυτη τοτε θα βρεις ανετα δεκτη στη τιμη που ψαχνεις. Εγω θα ελεγα ή τον crypto 215D ή τον lifeview lv6tboxhd-a. Για περισσοτερες πληροφοριες δες τον οδηγο του talos...

Μια παρατήρηση: απο τη στιγμή που ο bilham θέλει να βλέπει ταινίες σε MKV, οι ALi αποκλείονται λόγω αδυναμίας τους να βγάλουν DTS στην ψηφιακή τους έξοδο.
Δυστυχώς ή ευτυχώς, οι Mstar είναι μονόδρομος.

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Δες τον Ferguson Ariva T65 αν η Sharp σου υποστηρίζει ανάλυση 1080i. Κάποιοι παραπονέθηκαν για την ποιότητα εικόνας όταν κάνει deinterlacing, οπότε δεν θα ήταν ασφαλές να σου το προτείνω αν υποστηρίζει ως 720p.
Εναλλακτικά, δες αν μπορείς να βρεις κάπου τον LV6TBOXHD, που πια υπάρχει απόθεμα σε ελάχιστα καταστήματα.
Ο Micro-HD είναι επίσης μια καλή επιλογή, μιας και έχεις ενισχυτή ήχου για αποκωδικοποίηση DD κτλ.
Και ο F&U 3467 με τις νέες αναβαθμίσεις είναι πια μια αξιόλογη επιλογή, αν δεν μπορέσεις να βρεις κάποιον από τους παραπάνω.

Επεξεργασία: Να προσθέσω και τον Edision mini-triton+HD που έχει καλό τηλεχειριστήριο, αν και δεν νομίζω να έχει διαφάνεια ή ρύθμιση διάρκειας του OSD του.

Last edited:

Καλησπέρα και απο εμένα! Έχω μια τηλεόραση Samsung HD Ready με MPEG2 και θέλω να πάρω αποκωδικοποιητή. Οι λειτουργίες media player δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα καθώς έχω ξεχωριστό e-great. Αυτό που με ενδιαφέρει σίγουρα όμως είναι να έχει ποιοτικό τηλεκοντρόλ, να μπορεί να ρυθμιστεί και αποθηκευτεί η σειρά των καναλιών, να είναι εύχρηστος και να έχει καλή λήψη. Τι μου προτείνετε? Γενικά λίγο που το έψαξα, μου άρεσε αρκετά το τηλεκοντρόλ του Ferguson Ariva T65.
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, έχω χαθεί λιγάκι γιατί είναι άπειρα τα μοντέλα και οι διαφορές τους.

Πολύ καλός ο Τ65, αλλά αν σε ανησυχεί η ποιτότητα εικόνας που κάποιοι αναφέρουν πως έχει πρόβλημα με το deinterlacing, δες και τον Edision mini-triton+HD που έχει καλό τηλεχ/ριο.

Ευχαριστώ πολύ. Τι άλλες εναλλακτικές έχω; Ακόμα και με κατώτερο πληκτρολόγιο. Δηλαδή αν εσείς παίρνατε εναν καινούριο αποκωδικοποιητή τώρα, ποιον θα προτιμούσατε και γιατί; Το τηλεκοντρόλ του triton δεν με ενθουσίασε, και ο ferguson φαίνεται να έχει χοντρό πρόβλημα με το de-interlacing, οπότε μάλλον θα πρέπει να κάνω παραχώρηση για το τηλεκοντρολ... :-(

Ευχαριστώ πολύ. Τι άλλες εναλλακτικές έχω; Ακόμα και με κατώτερο πληκτρολόγιο. Δηλαδή αν εσείς παίρνατε εναν καινούριο αποκωδικοποιητή τώρα, ποιον θα προτιμούσατε και γιατί; Το τηλεκοντρόλ του triton δεν με ενθουσίασε, και ο ferguson φαίνεται να έχει χοντρό πρόβλημα με το de-interlacing, οπότε μάλλον θα πρέπει να κάνω παραχώρηση για το τηλεκοντρολ... :-(
Δες τις προτάσεις που έχω κάνει πιο πάνω στον bilham.
Θα σου πρότεινα και τον πολύ όμορφο Thomson 501, που έχει και εκείνος καλό τηλεχ/ριο, αλλά επίσης δεν έχει πολύ καλό deinterlacing.

Το τηλεχειριστήριο του +HD δεν είναι όμορφο, αλλά είναι σαφώς καλύτερο από όλων, πλην του Τ65.

Καλησπέρα και απο εμένα! Έχω μια τηλεόραση Samsung HD Ready με MPEG2 και θέλω να πάρω αποκωδικοποιητή. Οι λειτουργίες media player δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα καθώς έχω ξεχωριστό e-great. Αυτό που με ενδιαφέρει σίγουρα όμως είναι να έχει ποιοτικό τηλεκοντρόλ, να μπορεί να ρυθμιστεί και αποθηκευτεί η σειρά των καναλιών, να είναι εύχρηστος και να έχει καλή λήψη. Τι μου προτείνετε? Γενικά λίγο που το έψαξα, μου άρεσε αρκετά το τηλεκοντρόλ του Ferguson Ariva T65.
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, έχω χαθεί λιγάκι γιατί είναι άπειρα τα μοντέλα και οι διαφορές τους.

Δες και τον Opticum STB HD N1, με πολυ καλο τηλεχειριστηριο, πολυ καλο PVR και γρηγορη αλλαγη καναλιων.
Αν και θα προτεινα την αγορα ενος Tele USB-300 τηλεχειριστηριου εφοσον εχεις Η/Υ (μιας και ειναι προγραμματιζομενο μεσω Η/Υ). Οχι οτι δεν ειναι καλο το τηλεχειριστηριο, απλα για να μην εχεις δυο, ενα για δεκτη, ενα για τηλεοραση. Και σε περιπτωση που εχεις και ενισχυτη να μην εχεις τρια...

Last edited:

Μια παρατήρηση: απο τη στιγμή που ο bilham θέλει να βλέπει ταινίες σε MKV, οι ALi αποκλείονται λόγω αδυναμίας τους να βγάλουν DTS στην ψηφιακή τους έξοδο.
Δυστυχώς ή ευτυχώς, οι Mstar είναι μονόδρομος.
Αν κάποιος που δεν έχει πολλές γνώσεις διαβάσει αυτό το μήνυμα, ίσως να παρερμηνεύσει και να απορρίψει όλη την κατηγορία των ALI. Αφορά μόνο όσους έχουν ενισχυτή και είναι συνδεδεμένος με την ψηφιακή έξοδο του δέκτη. Ήχο DTS απευθείας στην τηλεόραση έτσι και αλλιώς κανείς δεν δίνει. Είναι απάντηση στην ερώτηση του φίλου bilham και όχι γενική άποψη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Χαιρετώ τη παρέα.
Έχω μια 42" plasma και ψάχνω αποκωδικοποιητή. Πρώτη μου προτεραιότητα είναι η τιμή (top τα 60-65 ευρώ), αλλά αυτά τα χρήματα θα τα έδινα μόνο για διπλο tuner αφού θέλω να βλέπω ένα κανάλι και να γράφω ένα άλλο. Απ'ότι είδα όμως είναι δύσκολο να βρω κάτι τέτοιο στη παρούσα φάση. Από τους hd που διάβασα (δεν τους είδα όλους) κατέληξα μεταξύ του ferguson t65 και του triton +HD.
Διάβασα όμως στο forum ότι ο πρώτος έχει θέμα με την μεγάλη οθόνη όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας. Τι προτείνετε;
ΥΓ Δεν ψάχνω για καλό media player (έχω ένα lg HB954), ψάχνω για καλό decoder

Ευχαριστώ!

Last edited:

Αν κάποιος που δεν έχει πολλές γνώσεις διαβάσει αυτό το μήνυμα, ίσως να παρερμηνεύσει και να απορρίψει όλη την κατηγορία των ALI. Αφορά μόνο όσους έχουν ενισχυτή και είναι συνδεδεμένος με την ψηφιακή έξοδο του δέκτη. Ήχο DTS απευθείας στην τηλεόραση έτσι και αλλιώς κανείς δεν δίνει. Είναι απάντηση στην ερώτηση του φίλου bilham και όχι γενική άποψη.

Αν κάποιος που δεν έχει πολλές γνώσεις διαβάσει αυτό που έγραψα μάλλον δεν θα καταλάβει λέξη, οπότε...:p

Ανέφερα ταινίες σε MKV. Με το 95% των ταινιών να βγαίνουν πλέον με DTS, οι ALi έχουν μεγάλο μειονέκτημα.
Οι τηλεοπτικές σειρές σε MKV είναι άλλη περίπτωση αν και εκει το DTS έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος.

Ενδιαφέρομαι για ψηφιακό δέκτη τον οποίο θα χρησιμοποιώ αποκλειστικά ως pvr.
Οπωσδήποτε θα ήθελα να γράφει σε φορμά που θα υποστηρίζει, χωρίς μετατροπές, το pc και να μη σπάει την εγγραφή σε πολλά μικρά αρχεία (με τον crypto 220 δυστυχώς την σπαει).
Επιπλέον θα ήθελα καλό δέκτη, προγραμματισμό εγγραφής χωρίς να χρειάζεται epg και καλή ποιότητα εικόνας αναπαραγωγής.

Τι προτάσεις υπάρχουν στην αγορά στα 50 με 100 ευρώ?´

Οι ικανότητες του ως media player μου είναι αδιαφορες αφού υπάρχει το western digital για αυτή τη χρήση.

Last edited:

Ενδιαφέρομαι για ψηφιακό δέκτη τον οποίο θα χρησιμοποιώ αποκλειστικά ως pvr.
Οπωσδήποτε θα ήθελα να γράφει σε φορμά που θα υποστηρίζει, χωρίς μετατροπές, το pc και να μη σπάει την εγγραφή σε πολλά μικρά αρχεία (με τον crypto 220 δυστυχώς την σπαει).
Επιπλέον θα ήθελα καλό δέκτη, προγραμματισμό εγγραφής χωρίς να χρειάζεται epg και καλή ποιότητα εικόνας αναπαραγωγής.

Εφοσον η προβολη των εγγραφων θα γινεται σε Η/Υ τοτε καλυτερα να παρεις ενα USB DVB-T Tuner.
Ειδικα αν τρεχεις windows 7 τοτε το windows media center ειναι οτι καλυτερο. Εχει δυνατοτητα να ξεκιναει την εγγραφη νωριτερα και να την τελιωνει αργοτερα απο οτι δινει το EPG, χρησιμο μιας και τα καναλια ξεκινουν την ταινια ειτε νωριτερα ειτε την τελιωνουν αργοτερα απο την ωρα που δινουν στο EPG.
Κανει προγραμματισμο και χωρις EPG.

Τωρα αν δεν θες να ανοιγει ο Η/Υ για τις εγγραφες, ανοιγει και κλεινει αυτοματα απο την κατασταση υπνου (sleep) παντως, ειτε αν θες εναν δεκτη για την τηλεοραση και με αυτον να εχεις τις εγγραφες και στον Η/Υ τοτε θα ελεγα τον Opticum STB HD N1, μιας και τον εχω και εχει καλο PVR και κανει αυτο που θες.

Η προβολή θα γίνεται στην τηλεόραση.
Κάποιες όμως θα μετρέπονται σε mkv και δε θέλω να μπλέξω με κοπτοραπτική μεταξύ αρχείων

Τοτε σιγουρα θελεις κατι σε USB DVB-T tuner.
Κοιταξε εδω σε περιπτωση που χρησιμοποιησεις το windows media center (win7) και σχετικα με το .wtv φορμα αρχειου -> http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/67563

Εγω χρησιμοποιω το Power Director 9 για μια βιντεοκαμερα βασικα. Το καλο ειναι οτι κανει πολυ γρηγορα την μετατροπη και οτι μπορει να εκμεταλευτει την καρτα γραφικων για GPU processing (CUDA). Με μια nvidia GTS250 παει σφαιρα, οποτε δεν χρειαζεσε και επεξεργαστη/μητρικη/μνημη ακομα και αν εχεις κατι πολυ παλιο. Αρκει να εχει PCI Express και να παρεις μια "παλια" καρτα απο καποιον gamer που να υποστηριζει CUDA (οι μεγαλες καρτες θελουν και ικανο τροφοδοτικο).
Θα κανεις το editing πολυ ευκολα και την εξαγωγη πολυ γρηγορα.
Απ`οσο ειδα η νεα εκδοση, η 11, εξαγει και σε mkv.

Αν δεν θελεις να χρησιμοποιησεις το windows media center, ειδικα αν δεν τρεχεις win7, τοτε υπαρχει το totalmedia 3.5 (ισως εχει βγαλει και καποιο νεο), το Cyberlink Power Cinema αλλά εχει και η ULEAD (corel) ενα καλο προγραμμα TV.

Θέλω να πω κάτι, που εξ' αρχής θα είναι off-topic.

Start of "Off Topic"

Πριν 1 χρόνο, τρωγόμαστε στο HTPC νήμα, πώς θα βγάλουμε bitstream απ' την ΑΤΙ ή NVidia, απ' το HTPC μας, ώστε να έχουμε τα Hi-Def format ήχου στο σαλόνι μας.
Πάει αυτό, πέρασε, το φτιάξαμε.
Τώρα εμφανίστηκαν οι δέκτες MPEG4, ανάγκη για όσους έχουν τηλεοράσεις 4+ χρόνων.
Θέλουμε λοιπόν τώρα, αυτά τα κουτάκια να κάνουν το ίδιο.
Ε λοιπόν, δεν κάνουν όλα τα κουτιά το ίδιο!
Άλλα παίζουν mkv, άλλα όχι, άλλα βγάζουν ήχο για να τον επεξεργαστεί ενισχυτής (decoding) και άλλα όχι. Υπάρχουν κι οι χρήστες που τα συνδέουν μ' ένα HDMI, απ' ευθείας στη TV (και αυτοί είναι οι περισσότεροι). Στη τελευταία περ'ίπτωση, ποιό το πλεονέκτημα άν βγάζουν απ' ευθείας πολυκάναλο ήχο?
Χρησιμοποιώ 2 κουτάκια Lifeview σε 2 υπνοδωμάτια (σύνδεση HDMI σε TV) και γι' αυτό τα γράφω αυτά. Η όλη ιστορία και τα posts, πιθανόν μπερδεύουν τους χρήστες.
Νομίζω, κάπου υπάρχει ένας οδηγός του Talos_2002.
Είναι χρήσιμο, όποιος ψάχνει εδώ, να διαβάσει πρώτα τον οδηγό και μετά, άν έχει απορίες, να ρωτήσει φυσικά.

End of "Off Topic"

Πριν 1 χρόνο, τρωγόμαστε στο HTPC νήμα, πώς θα βγάλουμε bitstream απ' την ΑΤΙ ή NVidia, απ' το HTPC μας, ώστε να έχουμε τα Hi-Def format ήχου στο σαλόνι μας.
Πάει αυτό, πέρασε, το φτιάξαμε.

Το 2009 που ειχα παει Νεα Υορκη μου ειπε ενας ελληνοαμερικανος οτι στο ενα και μοναδικο μαγαζι της ΝΥ ηρθε στικακι 16GB.
Και το ελεγε με υπερηφανεια.
Δεν φανταζοταν πως στην Ελλαδα κυκλοφορουσαν 64GB. Που να το φανταστει. Και που να φανταστει πως υπαρχουν μαγαζια σε καθε γειτονια.
Η Αμερικη της κρισης ειχε μεινει πισω. Και δεν υπηρχε και αποθεμα. Δυο τρεις μαρκες, να μην πω μονο μια, ενα-δυο μοντελα και αυτα πολλες φορες οχι ετοιμοπαραδοτα.
Νομιζαν οτι ειχαμε μεινει στην σκάφη...

Εκεινη την εποχη και μερικα χρονια πριν, και για αρκετα χρονια, στην Ελλαδα επικρατουσε μια καταναλωτικη τρελα. Κουτια Η/Υ, σκετο κουτι 999 ευρω. Ετοιμοπαραδοτες ολες οι μαρκες και τα μοντελα. Καρτες γραφικων δυο-δυο. Εβγαλαν και δυνατοτητα 4 καρτων, μαλλον για την... Ελλαδα...
Εγκαινια το Σατουρν, να μια τηλεοραση 104", ή και παραπανω, στα 140,000 αν θυμαμαι καλα.

Ενισχυτες. Καλωδια.... καλωδια που κοστιζουν οσο ενα παπακι... παρε λεει καλωδιο ρευματος σουκο που θα αναδειξει τον ενισχυτη σου...

Νομιζω πως καποια στιγμη θα συνελθουμε.
Εγω παντως δεν χρωσταω. Βεβαια εχω εναν ενισχυτη 5.1 του `99 που τον παντρευτηκα αλλά αυτο ειχα βαλει στο μυαλο μου απο την αρχη.

Οποτε τωρα πηγαμε στο αλλο ακρο. Με ενα μηχανακι 39 να προσπαθουμε να δουμε ταινιες, με σωστους υποτιτλους, μεταβαση στην ταινια, ηχο, κτλ.