Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Μίλησα μαζί τους και τους έχουν τελείωσει. Σε περίεργο μοντέλο κατέληξα :p

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Εν ολίγοις, προτιμάς γρήγορη αλλαγή καναλιών και καλύτερα χαρακτηριστικά ως δέκτης (δεδομένου ότι έχεις CRT τηλεόραση) ή θα κάνεις έναν συμβιβασμό σε αυτό το κομμάτι για να έχεις καλύτερες λειτουργίες και συμβατότητα στην αναπαραγωγή βίντεο;

Φυσικά θα προτιμήσω τη γρήγορη αλλαγή καναλιών μιας και είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό έχοντας crt tv.
Σκέφτομαι να διαλέξω κάποιον δέκτη τύπου scart που δεν φαίνεται το κουτί μπροστά αλλά δεν ξέρω μήπως υστερούν ποιότητας χαρακτηριστικών.
Επίσης, δεν μπόρεσα να βρω τι επεξεργαστή φοράνε οι δέκτες μιας και οι εταιρείες δεν γνωστοποιούν τέτοια στοιχεία.

Last edited by a moderator:

Υπάρχει ανοιχτό θέμα εδώ
Είναι τουλάχιστον αυτός πολύ γρήγορος στο ζάπινγκ και για τέτοια τιμή άπαιχτος!
Ειδικά για crt είναι υπέρ αρκετός κατά τη γνώμη μου:2thumb22sup:

Φυσικά θα προτιμήσω τη γρήγορη αλλαγή καναλιών μιας και είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό έχοντας crt tv.
Σκέφτομαι να διαλέξω κάποιον δέκτη τύπου scart που δεν φαίνεται το κουτί μπροστά αλλά δεν ξέρω μήπως υστερούν ποιότητας χαρακτηριστικών.
Επίσης, δεν μπόρεσα να βρω τι επεξεργαστή φοράνε οι δέκτες μιας και οι εταιρείες δεν γνωστοποιούν τέτοια στοιχεία.

Φοβάμαι ότi δεν υπάρχει δέκτης με HD επεξεργαστή της ALi σε μορφή scart. Υπάρχουν SD, που είναι επίσης ταχύτεροι σε ζάπινγκ, αλλά έχουν ιδιαίτερα περιορισμένες δυνατότητες αναπαραγωγής ταινιών.

Οι δέκτες σε μορφή scart με Mstar είναι αρκετοί:
Ferguson T65mini
F&U 3838
Sigmatek 50
Crypto 170

Πάντως το μέγεθος των κουτιών πια δεν είναι μεγάλο, κοιτώντας μοντέλα όπως ο Crypto 215D και ο NotOnlyTV LV6TBOXHD-A θα έλεγα το αντίθετο.

Οι δεκτες scart μεγεθους συνηθως δεν εχουν καλο media player, κατι που αναφερες στο αρχικο μηνυμα σου. Μαλλον εχουν το χειροτερο media player.
Επισης συνηθως ειναι αναλυσης SD. Που σημαινει πως χανεις την ERT-HD αλλά και μελλοντικα καναλια, αν ποτε υπαρξουν.
Ετσι με εναν δεκτη HD τυπικου μεγεθους μαλλον εισαι καλυτερα.

Υπάρχει ανοιχτό θέμα εδώ
Είναι τουλάχιστον αυτός πολύ γρήγορος στο ζάπινγκ και για τέτοια τιμή άπαιχτος!
Ειδικά για crt είναι υπέρ αρκετός κατά τη γνώμη μου:2thumb22sup:

Πολύ καλή τιμή για τα χαρακτηριστικά του και μάλιστα όπως διαβάζω είσαι κάτοχος του και κάνει γρήγορες αλλαγές καναλιών.
Όμως θα μπορούσα να συνδέσω στη crt scart που να έχει και hdmi υποδοχή για σύνδεση με λάπτοπ;
Μάλλον ζητάω πολλά ε; :laugh:

Φοβάμαι ότi δεν υπάρχει δέκτης με HD επεξεργαστή της ALi σε μορφή scart. Υπάρχουν SD, που είναι επίσης ταχύτεροι σε ζάπινγκ, αλλά έχουν ιδιαίτερα περιορισμένες δυνατότητες αναπαραγωγής ταινιών.

Οι δέκτες σε μορφή scart με Mstar είναι αρκετοί:
Ferguson T65mini
F&U 3838
Sigmatek 50
Crypto 170

Πάντως το μέγεθος των κουτιών πια δεν είναι μεγάλο, κοιτώντας μοντέλα όπως ο Crypto 215D και ο NotOnlyTV LV6TBOXHD-A θα έλεγα το αντίθετο.

Σε σύγκριση με το Crypto 215D υπάρχει καλύτερος στην αγορά;

Πολύ καλή τιμή για τα χαρακτηριστικά του και μάλιστα όπως διαβάζω είσαι κάτοχος του και κάνει γρήγορες αλλαγές καναλιών.
Όμως θα μπορούσα να συνδέσω στη crt scart που να έχει και hdmi υποδοχή για σύνδεση με λάπτοπ;
Μάλλον ζητάω πολλά ε; :laugh:
Τότε χρειάζεσαι δέκτη scart full hd, άλλο μοντέλο, όχι αυτό που έχω εγώ.Αλλά ανεβαίνεις και σε τιμή.

Ευχαριστώ για την πρόταση σου αλλά το θέμα είναι να μην είναι Mstar γιατί αν χάνουν τα κανάλια και τα γνωστά προβλήματα άντε να εξηγήσω μετά σε παππούδες και γονείς τι φταίει! :laugh:
Οπότε λέω να πάρω κάποιον με επεξεργαστή Ali. Από ότι βλέπω στη λίστα μόνο η εταιρεία Crypto τους έχει;

Strong 8102, 8105, 8105 ECO, 8106
Crypto 215, 215D
Lifeview LV6TBOXHD-A
F&U 3469 (ALi M3801)
AudioLine AL-HD022 (ALi M3801)
DigiView DV-127
Thomson THT501
Opticum T90, STB N1 HD, T80, T80 ECO, FT24

Οι δύο τελευταίες εταιρίες έχουν και καλό τηλεχειριστήριο.

Θα τους έχω υπόψιν.
Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου να σαι καλά.

Ετσι για να το εχουμε υπ οψιν μελλοντικα ρε παιδια, ποιος ειναι ο πιο πληρης ALi δεκτης; Σκεφτομαι να επενδυσω σε εναν ετσι για να ξεφυγω λιγο απο MStar

Επειδή -όσο εμείς πιέζουμε- οι δέκτες εξελίσσονται μέσω των firmware τους, καλύτερα να ξαναρωτήσεις όταν έρθει η ώρα.

Προς το παρόν, μάλλον ο Thomson THT501.
Αλλά και τα Opticum με το χρωματιστό OSD τους, που ξεχωρίζει από των υπόλοιπων ALi, είναι ελκυστικά.

Φαινεται πολυ ωραιο αλλα η τιμη... Εχεις δικιο. Οταν ερθει η ωρα θα ξαναρωτησω!

Αν αναφέρεσαι στα Opticum, η τιμή είναι κοντά στα 35 , οπότε δεν είναι καθόλου κακή.

Νομίζω οι Opticum έχουν ακόμα το πρόβλημα με τους μικρούς υπότιτλους.

Εν τω μεταξύ δεν είναι και εύκολο να τους βρεις σε γνωστά καταστήματα. Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι επαρχία όταν γυρίσω Αθήνα θα δω πόσες μέρες θα μου πάρει η διαδικασία ψάξιμο-παραγγελία-παράδοση.
Τουλάχιστον έχω αποφασίσει μεταξύ του Thomson και Opticum.

Νομίζω οι Opticum έχουν ακόμα το πρόβλημα με τους μικρούς υπότιτλους.
Ναι, το έχουν ακόμα. Το χρωματιστό μενού τους είναι το πλεονέκτημά τους. Κατά τ' άλλα δεν νομίζω πως έχουν κάτι άλλο καλύτερο.

Ισως τα εχουν και αλλοι, αλλά αυτα ειναι μερικα απο αυτα που τον κανουν ιδανικο σαν δεκτη & PVR.

Ρυθμιζομενη διαφανεια και διαρκεια μπαρας, ακομα και για 1 μονο δευτερολεπτο.
30 μνημες προγραμματισμενης εγγραφης (event timers). Οι πιο πολλοι νομιζω εχουν μονο 8...
Κατα την εγγραφη μπορουμε να γυρισουμε μπρος - πισω την ταινια (και ολες τις λοιπες λειτουργιες αναπαραγωγης αρχειων).
Ξεκιναει την αναπαραγωγη μιας εγγραφης απο το σημειο που την διακοψαμε την τελευταια φορά.
Τα βελακια αριστερα - δεξια λειτουργουν σαν GOTO. Και ειναι πολυ πιο λειτουργικο απο το να πληκτρολογεις την ωρα.
Εχει ρυθμιζομενο βημα (απο το μενου) μεταπηδησης εμπρος - πισω για να περνας πιο γρηγορα τις διαφημισεις, με τα κουμπια skip+ skip-
Εχει step.
Εχει ορισμο χρονου χειροκινητης εγγραφης με το διπλο πατημα του REC. Οχι λιστα με προκαθορισμενους χρονους, οριζοντας την ωρα με ακριβεια λεπτου.
AC3 downmix to stereo. Μιας και αλλοι δεν εχουν.

Εξοδο 480i (για οσους τους ειναι χρησιμο). Γενικα απο οσο χω δει δεν εχει καποια bug που εχουν αλλοι δεκτες με ALi.
Εχει μια ιδιοτροπια ομως το EPG του αν στην θυρα USB ειναι συνδεμενο ενα στικακι. Αλλά μπροστα στα αλλα προβληματα αυτο ειναι μια λεπτομερεια που ξεπερνιεται αν μαθεις τι πρεπει να κανεις για να εχεις σωστο EPG.

30 μνημες προγραμματισμενης εγγραφης (event timers). Οι πιο πολλοι νομιζω εχουν μονο 8...
Δυστυχώς έτσι είναι, αλλά το δουλεύουμε!
Ρίξε μια ματιά στο θέμα του BOXHD-A μήπως έχει κάποια και ο Τ90 και μπορέσεις έτσι να τους πείσεις για αναβάθμιση.

Καλησπέρα στην παρέα.

Ως οπαδός του πλαισίου είχα αγοράσει από καιρό τώρα τον Turbo-x hd 1000. Πρόσφατα σκέφτηκα να αγοράσω έναν ακόμα αποκωδικοποιητή για να τον συνδέσω στο Video-in της πολύ παλιάς κάρτας τηλεόρασης που έχω στον υπολογιστή μου ελπίζοντας να έχω καλύτερη ποιότητα εικόνας. Ως οπαδός του πλαισίου όπως προείπα κ πιστεύοντας ότι ο αποκωδικοποιητής που δίνουν θα είναι καλός, πήρα τον Doop HDMP-100. Δυστυχώς, συνδέοντας τον με scart to S-video στην κάρτα τηλεόρασης απογοητεύτηκα. Η εικόνα μοιάζει να έχει ένα πλέγμα (γρίλια) οπουδήποτε υπάρχει χρώμα, ακόμα κ στο info display των καναλιών. Δοκίμασα άλλες ρυθμίσεις αλλά δεν βελτιώθηκε τίποτα κ αποφάσισα να τον πάω πίσω. Με ενδιαφέρει ο δέκτης να είναι HD για να δείχνει κ τα HD κανάλια, κ βέβαια τον δοκίμασα στην 40" TV μέσω HDMI κ η εικόνα ήταν νορμάλ χωρίς προβλήματα. Όταν όμως τον σύνδεσα με scart στο Svideo, η εικόνα είχε το προηγούμενο πλέγμα.

Οι ερωτήσεις μου προς τους γκουρού κ όχι μόνο του φόρουμ:

1. είναι κανονικό αυτό το πλέγμα στην εικόνα?
2. Στην Θεσσαλονίκη πού μπορώ να βρω αποκωδικοποιητή με την καλύτερη ποιότητα εικόνας που υπάρχει? (και ας κάνει και 100 ευρώ που λέει ο λόγος, δεν θα τσιγκουνευτώ σε κάτι τέτοιο)
3. Διάβασα καλά σχόλια για τον Thomson. Υπάρχει καλύτερος σε ποιότητα εικόνας, ασχέτως τιμής?

Από media player capabilities δεν με ενδιαφέρει καθόλου καθώς βλέπω ότι αρχείο θέλω στον υπολογιστή. Με ενδιαφέρει η καλυτερη ποιότητα εικόνας στην εξοδο scart. Από όσα διάβασα στο φόρουμ δυο μέρες τώρα, μάλλον θα προτιμούσα Ali chip λόγο του ταχύτερου ζάπινγκ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε βοήθεια.