Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Αν η τηλεοραση δεν ειναι πολυ παλια και εχει τουλαχιστον δυο εισοδους εικονας γινεται.
Και αφου θα ειναι διαφορετικης μαρκας δεκτες δεν θα υπαρχει προβλημα και με το τηλεχειριστηριο, ο ενας να ακουει τις εντολες για τον αλλο.

Δοκιμαζεις το στικακι που εχεις και αν δεν φτανει η ταχυτητα του, μιας και τα turbo-x δεν φημιζονται για την ταχυτητα τους, τοτε παιρνεις ενα αλλο που να λεει οτι εχει ελαχιστη ταχυτητα εγγραφης 10MB/s

Δισκο καλο θα ηταν να μην χρησιμοποιησεις. Μιας και αρκετοι δεκτες δεν υποστηριζουν αυτοτροφοδοτουμενους δισκους και απο την αλλη γιατι να εχει εναν δισκο επανω που καταναλωνει ρευμα (αν εχει εξωτερικη τροφοδοσια καταναλωνει αρκετα) την στιγμη που μπορεις να εχεις ενα στικακι.
32GB ειναι καλα.

Ωραία θα το ψάξω και ελπίζω να βρω μια άκρη και να ησυχάσουμε επιτέλους!
Σε ευχαριστώ!

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Για επίδοξους αγοραστές Crystal Audio Micro-HD η συμβουλη μου είναι μακριά και για λόγους που θα βρείτε στο σχετικό Thread (κόλλημα, πάγωμα, τηλεχειριστηριο, AC3, αποθήκευση καναλιών κ.τ.λ).

Last edited by a moderator:

Ο Αστυνόμος Μπέκας δεν είχε πιει το καφεδάκι του και τα έκανε θάλασσα :p

O Sigmatek έχει τσιπ Mstar όπως και οι Edision\Ferguson. Ο Edision έχει την ίδια δομή μενού και EPG όπως ο Sigmatek οπότε δεν θα είναι δύσκολη η μετάβαση.

Γιατί όμως δεν έπιανε EPTHD ο Sigmatek; :chinscratch:
Και όμως το σκεπτικό ήταν πολύ καλό κύριε Αστυνόμε. Αφού δεν έπιανε ERTHD το πιθανότερο ήταν να είχε SD δέκτη. Και αν είχε SD δέκτη τότε θα είχε τσιπ της ALI αφού νομίζω ότι όλοι (αν δεν κάνω λάθος) οι SD δέκτες έχουν τσιπ της ALI. Το πρόβλημα είναι ότι η μάρτυς (αν κρίνω από το όνομα) ανασκεύασε την κατάθεση της :laugh:

Να σου πω την αλήθεια το σκέφτηκα αλλά δεν ήξερα αν γίνεται!
Οπότε όταν με το καλό παρω τον καινουριο, τον συνδεω και αυτόν και όταν θέλω να γραψω κάτι θα χρησιμοποιώ τον ένα και θα βλεπω αλλο κανάλι με τον αλλο;
Usb stick μπορώ να χρησιμοποιώ όποιο θέλω; (έχω ένα turbo-x 16GB) Γίνεται να συνδέσω εξωτερικό σκληρό δίσκο ή δεν θα τον υποστηριζει;

Champions League; δεν με συμφέρει αυτή η λεπτομέρεια, θα θελει ο νταντ να μας παρει την τιβι και εμείς τι θα δούμε μετά; :P
Όπως σου είπαν γίνεται. Όσες εισόδους έχει η τηλεόραση σου, τόσους δέκτες μπορείς να συνδέσεις. Μέσα από την τηλεόραση θα διαλέγεις από ποια είσοδο (δηλαδή από ποιον δέκτη) θα παίρνεις εικόνα. Και με διάφορα εξαρτήματα (πχ hub) μπορείς να συνδέσεις ακόμα περισσότερα. Εγώ έχω 4 δέκτες και ένα DVD player στην τηλεόραση. Έχει τύχει να έχω τους 3 δέκτες να γράφουν και εγώ να παρακολουθώ από τον τέταρτο.

Καλημέρα ,
επειδη προκετε να επιστρέψω και αλλάξω τον manta t01 τη θα προτείνατε απο το συγκεκριμένο μαγαζι στο φασμα των 35 -40 ευρώ http://www.pc1.gr/showlist.php?SearchCat=240&SearchSubCat=ΨΗΦΙΑΚΟΙ+ΔΕΚΤΕΣ&page=2
Τελικά παράγγειλα τον LifeView LV6TBOXHD παντός από το e-μαγαζί ειχα άψογη εξυπηρέτηση .

Οι υπάλληλοι στο e-μαγαζί όντως είναι εξυπηρετικότατοι στο service (εγώ δύο φορές που τους χρειάστηκα είχα πολύ καλή εξυπηρέτηση) αλλά το θέμα είναι που τον βρήκαν τον δέκτη.
Καταρχήν πρόσεξε ακριβώς το όνομα του δέκτη. Αν το όνομα του είναι LV6TBOXHD, και δεν έχει στο τέλος Α ή Α1 ή Α2. Γιατί ο σκέτος LV6TBOXHD έχει εξαντληθεί από καιρό, και δεν ξέρω αν έχουν μείνει μερικοί. Μπορεί να έχουν κρατήσει μερικούς στοκ για αλλαγές σε περίπτωση προβλημάτων. Αλλά μπορεί να είναι από επιστροφή. Και από επιστροφή να είναι μπορεί να μην σημαίνει τίποτα. Μπορεί απλά να μην άρεσε στον προηγούμενο. Αλλά μπορεί να έχει και κάτι.
Για να εξακριβώσεις αυτά που λέω κοίτα τα δύο links:
http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=240004211
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702523
Στο pc1 από όπου νομίζω πήρες τον Manta είναι εξαντλημένος. Στο e-shop υπάρχει ως μεταχειρισμένος.

@Annie_91, αν τελικά πάρεις τον Edision και θέλεις να του βάλεις σκληρό δίσκο, κάνε το άνετα.
Από την στιγμή που τον διαβάσει αμέσως, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα!
Αρκεί βέβαια να τον χρησιμοποιείς και να μην τον έχεις επάνω χωρίς λόγο.

Γεια σας μετα τον τ90 που πειρα και εμεινα πολυ ευχαριστημενος θελω να μου προτενετε ενα δεκτη για μια παλια 14αρα crt(συνδεσ scart) αποκλειστικα για τηλεοπτικο σημα, αρα αυτα που με ενδιαφερουν ειναι η καλη εικονα,η καλη ληψη και το καλο τηλεχηρηστηριο.
Τι προτεινετε;

Νομιζω εχεις τρεις επιλογες:

α) παιρνεις εναν ιδιο ωστε αν τυχον γραψει ο ενας να μπορεις να δεις τις εγγραφες στον αλλο απλα αλλαζοντας στικακια.
β) παιρνεις εναν αλλο για καλυτερο αν τυχον δεν εμεινες ευχαριστημενος. Αν βγει νεο λογισμικο για τον T650i θα ελεγα να παρεις εναν τετοιο.
γ) παιρνεις εναν φθηνο, απλα προσεχεις για τυχον προβληματα (να χανει σειρα καναλιων, τηλεχειριστηριο αφου σε ενδιαφερει, κτλ)

Φανταζομαι η ερωτηση σου αφορα για φθηνη λυση;

Σε 14αρα τηλεόραση ό,τι και να βάλεις δεν θα δεις διαφορές στην εικόνα (εκτός αν κάθεσαι στο μισό μέτρο, και πάλι παίζεται.)

Κάτι οικονομικό όπως ο Supra στα 20 και είσαι εντάξει.

Βασικα θελω η απο τον κοτσο η απο e-shop επειδη θα παρω και καποια αλλα πραγματακια (ο Τ90 δεν υπαρχει και θα μπει και σε αλλο σπιτι audioV). Κωστα οντως δε θα δω διαφορα πιο πολυ για το σημα το εγραψα για να μη τρεχω με αλλαγες... και ΠΑΡΑ πολυ σημαντικο να μη χανει τα καναλια!
Εχετε να προτεινετε απο αυτα τα δυο μαγαζια καναν τσεκαρισμενο σε αυτα τα θεματα που αναφερομαι γιατι δεν εχω χρονο να ψαχνω σε ολα τα νηματα , οσο πιο φθηνος τοσο καλυτερα..
Ευχαριστω και παλι!

Last edited:

Για τον Supra δεν έχω ακούσει σχόλια για την λήψη του, ούτε αρνητικά ούτε θετικά.

Απο τους δέκτες που έχω δοκιμάσει, καλύτερη λήψη είχε ο Lifeview LV6TBOXHDA1. Το τηλεκοντρόλ του όμως είναι για τα πανηγύρια...

Απο τους δέκτες που έχω δοκιμάσει, καλύτερη λήψη είχε ο Lifeview LV6TBOXHDA1. Το τηλεκοντρόλ του όμως είναι για τα πανηγύρια...
Εμένα μια χαρά μου φαίνεται. Και πιάνει πολύ καλά.:smile:

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Και οι δυο εχουν πολυ καλη τιμη. Και οι δυο τσιπακι ALi, οποτε αποκλειεται να χανουν την σειρα καναλιων.
Οσο για την ληψη αν η κεραια επιανε τα αναλογικα καλα δεν βλεπω τον λογο να μην πιανει ο SUPRA SDT-90. Πολλες φορες μερικοι περιμενουν θαυματα απο τους δεκτες, εκει που επιανες ενα καναλι σωστα και αλλα πεντε χαλια να τα πιανει ολα τωρα σωστα, και οχι μονο αυτα τα εξι, ενας ψηφιακος δεκτης. Δεν γινεται μονο με δεκτη, θελει και κεραια.
Για το τηλεχειριστηριο του BOXHDA1 μπορεις να παρεις και ενα USB-300 ωστε να υπαρχει ενα μονο τηλεχειριστηριο για δεκτη - τηλεοραση. Αλλά αυξανει καπως το κοστος.

Ο Supra πρεπει να ειναι παρα πολυ καλη λυση ειδικα για οσους θελουν να αγορασουν τρεις - τεσσερις δεκτες. Τι να κανουμε, τηλεοραση και στην ταρατσα ...

Last edited:

Καλησπέρα στο forum!
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω καινούριο ψηφιακό δέκτη HD.

Έχω τηλεόραση crt 21'' με υποδοχή scart και με ενδιαφέρει κυρίως ο media player του δέκτη που θα αγοράσω, διαθετοντας όχι πάνω απο 40ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα ενδιαφέρομαι να μπορώ να παρακολουθήσω ταινίες στην τηλεόρασή μου μέσω usb με ελληνικούς υπότιτλους (ταινίες κυρίως .avi υπότιτλοι κυρίως .srt) με σχετική άνεση (πχ θα με ενδιέφεραν τυχόν προβλήματα που μπορεί να παρουσιάζει ο δέκτης σχετικά με το μέγεθος / ευκρίνεια υποτίτλων, δυνατότητα ρύθμισης, σημαντικές ελλείψεις σε υποστηριζόμενα αρχεία ήχου / εικόνας / υποτίτλων κτλ).

Μετά από ψάξιμο πολλών ωρών στο forum (το οποίο είναι πάρα πολυ διαφωτιστικό παρεπιπτόντως) κατέληξα σε 2-3 μοντέλα:
α) Crystal Prime HD (38ευρώ περίπου)
β) Osio Ost 6190 Dur (33ευρώ περίπου) και
γ) TV STAR T1020 (30ευρώ περίπου)

Θα εκτιμούσα μια γνώμη γι'αυτούς τους τρεις δέκτες σχετικά με τα κριτήρια / χρήση που τους θέλω. Κάθε άλλη πρόταση εννοείται πως είναι ευπρόσδεκτη!! :)

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!

Αν σε ενδιαφερει κυριως η αναπαραγωγη ταινιων θα ελεγα τον Ariva T650i.
Εχει πολυ καλη συμβατοτητα με MKV και αλλα αρχεια (αν και κυριως σε MKV τον εχω δοκιμασει), εχει ρυθμιση υποτιτλων (υψος, μεγεθος, χωρις μπαρα φοντου ή με ρυθμιζομενη διαφανεια φοντου) και κανει AC3 downmix αλλά εχει και DTS passthrough.
Περιπου τα ιδια κανει και ο BOXHDA1, εκτος του DTS passthrough.

Για τους αλλους που λες δεν εχω ιδεα αλλά ριξε μια ματια στο νημα του Prime HD.

Καλησπέρα στο forum!
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω καινούριο ψηφιακό δέκτη HD.

Έχω τηλεόραση crt 21'' με υποδοχή scart και με ενδιαφέρει κυρίως ο media player του δέκτη που θα αγοράσω, διαθετοντας όχι πάνω απο 40ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα ενδιαφέρομαι να μπορώ να παρακολουθήσω ταινίες στην τηλεόρασή μου μέσω usb με ελληνικούς υπότιτλους (ταινίες κυρίως .avi υπότιτλοι κυρίως .srt) με σχετική άνεση (πχ θα με ενδιέφεραν τυχόν προβλήματα που μπορεί να παρουσιάζει ο δέκτης σχετικά με το μέγεθος / ευκρίνεια υποτίτλων, δυνατότητα ρύθμισης, σημαντικές ελλείψεις σε υποστηριζόμενα αρχεία ήχου / εικόνας / υποτίτλων κτλ).

Μετά από ψάξιμο πολλών ωρών στο forum (το οποίο είναι πάρα πολυ διαφωτιστικό παρεπιπτόντως) κατέληξα σε 2-3 μοντέλα:
α) Crystal Prime HD (38ευρώ περίπου)
β) Osio Ost 6190 Dur (33ευρώ περίπου) και
γ) TV STAR T1020 (30ευρώ περίπου)

Θα εκτιμούσα μια γνώμη γι'αυτούς τους τρεις δέκτες σχετικά με τα κριτήρια / χρήση που τους θέλω. Κάθε άλλη πρόταση εννοείται πως είναι ευπρόσδεκτη!! :)

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!

Απο τους τρεις δέκτες, μόνο ο PrimeHD αξίζει. Οι άλλοι δύο είναι "φαντάσματα", χωρίς πραγματική υποστήριξη.

Δες και τους Lifeview BOXHDA1 (αν αντέχεις τα άσχημα μενου και τα μικρά τηλεκοντρόλ) ή Opticum HDN1 \ T90 με μικροπροβλήματα στο ρεύμα του USB.

Edit: σωστά, έχω ξεχάσει τον αδυναμία του BOXHDA1 να κάνει DTS passthrough...

Kostas_Y σ'ευχαριστώ πολύ για την πρόταση!

Εάν δεν βρίσκω τον Ariva T650i και σε μια τιμή κοντά στα 40ευρώ με βλέπω τελικά να κλίνω προς τον prime HD λόγω του οτι με βολεύει καλύτερα να τον αγοράσω (έχω σκλαβενίτη στα 500μέτρα!!). Δεδομένου φυσικά ότι και οι άλλοι 2 που μου πρότεινες (lifeview και opticum) δεν έχουν και κάτι παραπάνω να μου προσφέρουν από τον crystal!!

Αν σε ενδιαφερει κυριως η αναπαραγωγη ταινιων θα ελεγα τον Ariva T650i.
Εχει πολυ καλη συμβατοτητα με MKV και αλλα αρχεια (αν και κυριως σε MKV τον εχω δοκιμασει), εχει ρυθμιση υποτιτλων (υψος, μεγεθος, χωρις μπαρα φοντου ή με ρυθμιζομενη διαφανεια φοντου) και κανει AC3 downmix αλλά εχει και DTS passthrough.
Περιπου τα ιδια κανει και ο BOXHDA1, εκτος του DTS passthrough.

Για τους αλλους που λες δεν εχω ιδεα αλλά ριξε μια ματια στο νημα του Prime HD.

Σ'ευχαριστώ πολύ για την πρόταση!! Από που τον πήρες γτ τον βρίσκω μονο online!! Θα το εξετάσω!!

Και γω online τον αγορασα, μονο απο το εξωτερικο. :D Αλλά υπαρχει τωρα και εδω.
Ξεπερναει για λιγο το χρηματικο οριο σου και δεν ξερω αν θα χρειαστει να πληρωσεις μεταφορικά.

Δες ομως και τους BOXHDA1, STB HD N1 / T90, Prime HD.