Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ο MANTA DVBT02 έχει Mstar 7818.
O DIGIMAX DX 131 μοιάζει να είναι του ίδιου κατασκευαστή με τον Apollo 121, οπότε πιθανώς να έχει κι αυτός Novatek. Δεν πιστεύω να έχει κάτι ακριβό όπως τα Renesas (πρώην NEC) διότι όλοι κοιτάνε να μειώσουν την τιμή ενώ και τιμή του είναι πολύ χαμηλή για να έχει τέτοιο τσιπάκι.

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ο DIGIMAX πωλείται κάτω απο τα 30. Για μια φορά το κίτρινο μαγαζι είναι ακριβότερο :p

Ναι. Σε άλλα μαγαζιά έχει 29 ευρώ ο Digimax. Βοηθάνε καθόλου αυτά;
http://www.jaga.gr/?page_id=6181
Τι εννοεί δυνατότητα επιλογής γραμματοσειράς; Σε μέγεθος ή ολόκληρης γραμματοσειράς;

Άρα τα δεδομένα τείνουν στο ότι πιθανότατα έχει επεξεργαστή Novatec τελικά. Ξέρουμε κάποιο κουσούρι των Novatec; Νομίζω κάτι με την ποιότητα εικόνας. Και αυτά που βλέπω στον Apollo δείχνουν ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, αλλά εκεί υπάρχει ανώριμο λογισμικό. Με 29 ευρώ και να μπορώ να τον πάρω στην γειτονιά μου αρχίζει να με τρώει. Θέλω τον Ferguson t650i, αλλά χωρίς ελληνικό EPG, με 45 ευρώ, και να πρέπει να πάω στην άλλη άκρη της Αθήνας για να τον πάρω (ή να τον πάρω από Πολωνία), δύσκολα τα πράγματα. Ή μήπως υπάρχει κανένας άλλος ALI 3801, αλλά να μην έχει το τηλεκοντρόλ του Lifeview Α1; Θέλω να αποσύρω τους ALI 3601 που έχω.

Δυστυχως δεν ειναι μονο η ελλειψη Ελληνικων στο EPG και στην infobar για τον T650i.
Ειναι περισσοτερα στο θεμα προγραμματισμου και αναπαραγωγης εγγραφης. Πολλες μικρες λεπτομερειες αλλά ενα παραδειγμα που δεν αποτελει μικρη λεπτομερεια ειναι το οτι στο καθετο EPG δεν πιανει ο προγραμματισμος εγγραφης, εκτος του οτι δεν αλλαζει καναλι.
Ετσι χανεται μια σημαντικη λειτουργια, μιας και μενει το οριζοντιο EPG που ισοδυναμει με σπαζοκεφαλια (αφου ειναι ακαταλαβιστικο) και αργα τα ζα (αφου προσπερναει αργα - αργα τις ωρες)

Δυστυχως εγινε μια κινηση να μοιασει στο λογισμικο Cameleon, οπως τις 32 θεσεις εγγραφης, το καθετο EPG, και καποιες αλλες λειτουργιες αλλά δεν εγινε Cameleon.

Οταν γινει θα αξιζει και με το παραπανω να κανεις αυτη την αποσταση για τον αποκτησεις, οχι μονο για 45 ευρω αλλά και για παραπανω.

Το να αλλαξεις παντως τους 3601 με 3801 και μονη αλλαγη να ειναι το τσιπακι δεν λεει κατι.
Αν υποθεσουμε οτι την αλλαγη την κανεις για την καλυτερη ποιοτητα εικονας τοτε θα μπορουσες να γραφεις με τους 3601 και να βλεπεις απο τον 3801, αν και χρειαζεται μεταφορα φακελου απο Η/Υ.
Η πραγματικη διαφορά θα ηταν να παρεις κατι που δουλευει οπως το λογισμικο Cameleon.

επειδη εχω "χασει την μπαλα"...μπορει κανενας χριστιανος να μου προτεινει καποιο οικονομικο (μεχρι 35ευρω) HD αποκωδικοποιητη?
μ'ενδιαφερει και το media player του, αλλα και η ποιοτητα ληψης εικονας
(συγκεκριμενα εχω ηδη στην κατοχη μου ενα crystalaudio microHD...ο οποιος παιζει καλα, αλλα χανει τη σειρα των καναλιων καθε 3 και λιγο...και μου σπαει τα νευρα,
επισης εχω ενα xoro 7520 ο οποιος παιζει πολυ πιο ανετα , ακομη και χωρις κεραια...αλλα νομιζω το media player του παιζει λιγοτερα φορματ..-μπορει και να ειναι εντυπωση μου)

Λεω να δοκιμασω κατι διαφορετικο...
οπως Lifeview LV6TBOXHDA1 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702536
ferguson T65 (αν και διαβαζω μερικα παραπονα) http://www.skroutz.gr/s/2201608/Ferguson-Ariva-T65.html
ή να τολμησω για τον Power Plus HD5000 (γι'αυτον διαβαζω ακομη περισσοτερη γκρινια) http://www.skroutz.gr/s/2546059/Power-Plus-HD5000.html

ευχαριστω.

Δυστυχως δεν ειναι μονο η ελλειψη Ελληνικων στο EPG και στην infobar για τον T650i.
Ειναι περισσοτερα στο θεμα προγραμματισμου και αναπαραγωγης εγγραφης. Πολλες μικρες λεπτομερειες αλλά ενα παραδειγμα που δεν αποτελει μικρη λεπτομερεια ειναι το οτι στο καθετο EPG δεν πιανει ο προγραμματισμος εγγραφης, εκτος του οτι δεν αλλαζει καναλι.
Ετσι χανεται μια σημαντικη λειτουργια, μιας και μενει το οριζοντιο EPG που ισοδυναμει με σπαζοκεφαλια (αφου ειναι ακαταλαβιστικο) και αργα τα ζα (αφου προσπερναει αργα - αργα τις ωρες)

Δυστυχως εγινε μια κινηση να μοιασει στο λογισμικο Cameleon, οπως τις 32 θεσεις εγγραφης, το καθετο EPG, και καποιες αλλες λειτουργιες αλλά δεν εγινε Cameleon.

Οταν γινει θα αξιζει και με το παραπανω να κανεις αυτη την αποσταση για τον αποκτησεις, οχι μονο για 45 ευρω αλλά και για παραπανω.

Το να αλλαξεις παντως τους 3601 με 3801 και μονη αλλαγη να ειναι το τσιπακι δεν λεει κατι.
Αν υποθεσουμε οτι την αλλαγη την κανεις για την καλυτερη ποιοτητα εικονας τοτε θα μπορουσες να γραφεις με τους 3601 και να βλεπεις απο τον 3801, αν και χρειαζεται μεταφορα φακελου απο Η/Υ.
Η πραγματικη διαφορά θα ηταν να παρεις κατι που δουλευει οπως το λογισμικο Cameleon.
Όντως το κάνω αυτό μερικές φορές. Δηλαδή να γράφω κάτι με τον έναν δέκτη και να το βλέπω με άλλον. Αλλά δεν βλέπουν όλοι οι δέκτες όλες τις εγγραφές. Ο Lifeview A1 που έχω πχ δεν βλέπει τον φάκελο εγγραφών του Lifeview A, αν και οι δύο γράφουν .ts. Βλέπει όμως τον φάκελο εγγραφών και τις εγγραφές που κάνει ο Crypto 210AD που έχω. Ίσως γιατί και οι δύο αυτοί είναι της Giec.
Στον Ferguson έχω κολλήσει με την έλλειψη του ελληνικού EPG. Αυτό με ενοχλεί κυρίως. Η μορφή του EPG δεν με ενοχλεί. Την έχω συνηθίσει
από τους άλλους ALI που έχω. Και αν συνηθίσει κανείς τα κουμπάκια πλοήγησης που έχει στο κάτω μέρος η κίνηση γίνεται πολύ πιο γρήγορη.
Για τα άλλα προβλήματα δεν ξέρω. Η αγορά δέκτη τελικά είναι η τέχνη του συμβιβασμού. Πολλά από τα προβλήματα που γράφουμε είναι υπερβολικά και απευθύνονται στις εταιρίες που τους κατασκευάζουν. Τους ζορίζουμε για να τα εμφανίσουν. Στην καθημερινή χρήση λίγα από αυτά μας ενοχλούν. Και εγώ έχω συνεισφέρει σε δημιουργία λίστας, αλλά τα πραγματικά προβλήματα που με ενοχλούσαν ήταν το 1/3 της λίστας. Εξαρτάται βέβαια και από την χρήση που κάνει κανείς. Μόνο αν αποκτήσω τον δέκτη θα δω τι από αυτά πραγματικά θα με ενοχλεί.
Άσε που θα χρειαστώ και ένα καλώδιο ή αντάπτορα ή hub γιατί δεν μπορώ να ψάχνω στο πίσω μέρος την θύρα USB. Το κόστος αναβαίνει έτσι.

... Ή μήπως υπάρχει κανένας άλλος ALI 3801, αλλά να μην έχει το τηλεκοντρόλ του Lifeview Α1; Θέλω να αποσύρω τους ALI 3601 που έχω.
Έκανα μία έρευνα μόνος μου. Οι Crypto Redi 211/211D, Crypto Redi 215A, και F&U MPF3469 έχουν το ίδιο οπτικά τηλεκοντρόλ με τον Lifeview A1 που έχω. Μπορεί να έχουν άλλες συχνότητες, αλλά δεν το ρισκάρω.
Ο E-space Libra αν είναι ALI 3801, δεν ξέρω τι τηλεκοντρόλ έχει.
Ο Audioline HD022 δεν ξέρω επίσης τι τηλεκοντρόλ έχει, αλλά μου κάνει για Giec όπως και οι Crypto και F&U που προανέφερα, και ο LIfeview A1 που έχω. Δεν αποκλείεται να έχει το ίδιο τηλεκοντρόλ. Αλλά τον δίνει ο Γερμανός και διαπιστώνεται εύκολα. Αλήθεια γιατί κανένα site που τον δίνει δεν έχει φωτογραφία του τηλεκοντρόλ;
Οπότε μένει μόνο ο Ferguson T650i και ο Digiview DV913. Οι δύο αυτοί είναι και οι μόνοι που έχουν και αναβάθμιση. Έχουν διαφορετικό τηλεκοντρόλ από του Α1. Η αναβάθμιση του Digiview έχει ημερομηνία τέλος/10/2012. Δηλαδή της εποχής και του Α1. Εκεί με βλέπω.
Άλλον ALI 3801 δεν ξέρω, και η Ισπανία πέφτει λίγο μακρυά...

Είχα αναφέρει αυτόν:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.603585
Υπάρχει και αδελφάκι:
http://www.electronet.gr/ProductDetails.aspx?product=07f3826c-e08e-478c-aca4-242e94ef66eb&ref=bestprice.gr

-Επεξεργασία-
Διόρθωση: Giec είναι μόνο οι Crypto 211, F&U 3469 και Lifeview Α1. Πιθανόν και ο Audioline. Ο Crypto 215A και ο Lifeview A2 που είχε εμφανιστεί για λίγο είναι Panodic αλλά έχουν το ίδιο τηλεκοντρόλ με τους 3 πρώτους. Εμφανισιακά τουλάχιστον, αλλά μπορεί να έχουν και τις ίδιες συχνότητες. Άρα θα έχω σύγκρουση. Θα πατάω κάτι στον έναν και θα ακούει και ο άλλος.

Last edited by a moderator:

Λεω να δοκιμασω κατι διαφορετικο...
οπως Lifeview LV6TBOXHDA1 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702536
ferguson T65 (αν και διαβαζω μερικα παραπονα) http://www.skroutz.gr/s/2201608/Ferguson-Ariva-T65.html
ή να τολμησω για τον Power Plus HD5000 (γι'αυτον διαβαζω ακομη περισσοτερη γκρινια) http://www.skroutz.gr/s/2546059/Power-Plus-HD5000.html

ευχαριστω.
Νομίζω ο LV6TBOXHDA1 θα σε καλύψει. Έχει καλή λήψη, καλή εικόνα και ο media player παίζει σχεδόν τα πάντα. Το σημαντικότερο μειονέκτημα του είναι οτι δεν μπορεί να διαχειριστεί καθόλου ήχο DTS, ούτε για αποκωδικοποίηση (φυσιολογικό) ούτε όμως για passthrough σε ενισχυτή.

μολις τον τσιμπησα....θα το δοκιμασω αυριο σε τηλεοραση με προβληματικη κεραια να δω αν οντως κανει τη διαφορα στη ληψη σηματος,
Αυτο το θεμα με το DTS ήταν και ο μονος ενδοιασμος μου...αλλα απο την αλλη με 35ευρω καπου πρεπει να συμβιβαστω...
Οσον αφορα στο FergusonT65 ειναι ισαξιος ?, χειροτερος ? σε αξιοπιστια και χαρακτηριστικα..

tolias, ρίξε μια ματιά και στον DigiView DV-127T.

Επεξεργασία (22-03-2013):
tolias και όποιος άλλος ενδιαφέρεται να αντικαταστήσει τον παλιό του δέκτη ή να πάρει νέο με ALi, περιμένετε αν μπορείτε.
Στην Πολωνική αγορά ξεκίνησε να κυκλοφορεί ένας νέος Opticum, ο T90 N2. Δεδομένης της παράδοσης που έχει η εταιρία στην χρήση τσιπ της ALi αλλά και λόγω της μικρής αλλαγής του ονόματος με την προσθήκη του «Ν2», πιστεύω ότι θα είναι μοντέλο με τον διάδοχο του Μ3601 που χρησιμοποιεί ο Τ90, το ALi M3801.

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος για την διάθεσή του στην Ελληνική αγορά, καθώς το μοντέλο Flexi δεν ήρθε ποτέ. Γι´αυτό έστειλα ερώτηση στην εισαγωγέα εταιρία AxSat και πιστεύω ότι θα μας ενημερώσουν σύντομα, αφού πάντοτε ως τώρα είχα πολύ θετική απόκριση όποτε επικοινώνησα μαζί τους.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Δεν τον βρηκα σε μαγαζια (στην Πολωνια), ισως δεν εψαξα καλα.
Αν εχει τον 3801 και λογισμικο Cameleon θα ειναι ενδιαφερων.
Αν το λογισμικο δεν ειναι Cameleon τοτε θα ειναι αδιαφορος.

Καλησπέρα σας!
Έχω τον Crystal Audio CDVB-HD, ο οποίος μας χαιρέτησε, όλη την ώρα κολλήματα και γενικά δεν.... Του ξαναπέρασα την αναβάθμιση αλλά τα ίδια!
Δυστυχώς έχω χάσει την απόδειξη και δεν μπορώ να τον στείλω στο σερβις ...

Πρέπει να πάρω καινούργιο και την κάνω από την crystal, διάβασα γι´αυτόν LIFEVIEW LV6TBOXHDA1, αλλά τι εννοείτε όταν λέτε "δεν μπορεί να διαχειριστεί καθόλου ήχο DTS, ούτε για αποκωδικοποίηση (φυσιολογικό) ούτε όμως για passthrough σε ενισχυτή", δεν θα έχω καθόλου ήχο ???
Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο ???

Σκέφτομαι να συνδέσω δύο συσκευές συγχρόνως στη tv.
τον LV6TBOXHDA2 μέσω hdmi για να βλέπω tv και το supra μεσω scart για να γράφω.
Λέτε να έχω πρόβλημα με τα τηλεκοντρολ (με τις συχνότητες εννοώ)
το usb μεταφέρεται από το ένα στο άλλο χωρίς πρόβλημα (ώστε άν γράψω κάτι στο supra να μπορώ να το δώ στον α2);

Καλησπέρα σας!
Έχω τον Crystal Audio CDVB-HD, ο οποίος μας χαιρέτησε, όλη την ώρα κολλήματα και γενικά δεν.... Του ξαναπέρασα την αναβάθμιση αλλά τα ίδια!
Δυστυχώς έχω χάσει την απόδειξη και δεν μπορώ να τον στείλω στο σερβις ...

Πρέπει να πάρω καινούργιο και την κάνω από την crystal, διάβασα γι´αυτόν LIFEVIEW LV6TBOXHDA1, αλλά τι εννοείτε όταν λέτε "δεν μπορεί να διαχειριστεί καθόλου ήχο DTS, ούτε για αποκωδικοποίηση (φυσιολογικό) ούτε όμως για passthrough σε ενισχυτή", δεν θα έχω καθόλου ήχο ???
Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο ???
Σκούρα τα πράγματα. Δύσκολα θα βρεις δέκτη αντάξιο του CDVB-HD σε εικόνα.

Οι δέκτες με ALi3801 όπως ο LV6TBOXHDA1 πλησιάζουν σε ποιότητα. Όπως σωστά γράφεις όμως, με τον συγκεκριμένο το ξεχνάς το DTS. Όταν βρει αυτή τη μορφή ήχου, βγάζει μήνυμα "Audio codec not supported" και δεν παίζει τίποτα.

Καλοί είναι οι Opticum STB HD N1 και Τ90 με το προηγούμενο ALi3601. Ίσως σε δυσκολέψει το χαμηλό ρεύμα που βγάζει η USB τους και δεν αρκεί για να τροφοδοτήσει εξωτερικό δίσκο.

Σκέφτομαι να συνδέσω δύο συσκευές συγχρόνως στη tv.
τον LV6TBOXHDA2 μέσω hdmi για να βλέπω tv και το supra μεσω scart για να γράφω.
Λέτε να έχω πρόβλημα με τα τηλεκοντρολ (με τις συχνότητες εννοώ)
το usb μεταφέρεται από το ένα στο άλλο χωρίς πρόβλημα (ώστε άν γράψω κάτι στο supra να μπορώ να το δώ στον α2);
Είναι πιθανό να έχεις κάποια μπερδέματα με τα τηλεκοντρόλ. Οι δύο δέκτες έρχονται απο τον ίδιο κινέζο κατασκευαστή.

Για τις εγγραφές, αν ο Supra γράφει αρχεία TS, μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα. Ας μας πουν όσοι έχουν τον δέκτη.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Τελικά δανείστικα ένα από ένα φίλο και μπορώ να πω ότι ο συνδυασμός είναι αρκέτα καλός. Τα τηλεκοντρόλ δεν μπλέκονται, αλλά τα αρχεία διαβάζονται μόνο από τον box-a2 προς το supra άμεσα. Από το supra προς τον box-a2 θέλει ένα ενδιαμεσο σταθμο στο pc μου για να αλλάξω τη θέση εγγραφής του αρχείου αλλά μετά όλα οκ. Δηλαδή δημιουργούνται διαφορετικοί φάκελοι που ενώ από τον supra είναι ορατοί, δεν είναι από τον box-a2.

Ένα πράγμα μόνο δε δοκίμασα λογω έλλειψης χρόνου και θέλω τη βοήθεια σας: O supra σπάει τα αρχεία εγγραφής σε 1gb ή σε 4gb;

Ένας συγγενής μου έχει μία παλιά τηλεόραση με καμία άλλη είσοδο παρά για το καλώδιο της κεραίας. Υπάρχει αποκωδοποιητής για αυτή την τηλεόραση ή όλοι θέλουν κάποια είσοδο scart κτλ;