Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...
Δυστυχως δεν ειναι μονο η ελλειψη Ελληνικων στο EPG και στην infobar για τον T650i.
Ειναι περισσοτερα στο θεμα προγραμματισμου και αναπαραγωγης εγγραφης. Πολλες μικρες λεπτομερειες αλλά ενα παραδειγμα που δεν αποτελει μικρη λεπτομερεια ειναι το οτι στο καθετο EPG δεν πιανει ο προγραμματισμος εγγραφης, εκτος του οτι δεν αλλαζει καναλι.
Ετσι χανεται μια σημαντικη λειτουργια, μιας και μενει το οριζοντιο EPG που ισοδυναμει με σπαζοκεφαλια (αφου ειναι ακαταλαβιστικο) και αργα τα ζα (αφου προσπερναει αργα - αργα τις ωρες)
Δυστυχως εγινε μια κινηση να μοιασει στο λογισμικο Cameleon, οπως τις 32 θεσεις εγγραφης, το καθετο EPG, και καποιες αλλες λειτουργιες αλλά δεν εγινε Cameleon.
Οταν γινει θα αξιζει και με το παραπανω να κανεις αυτη την αποσταση για τον αποκτησεις, οχι μονο για 45 ευρω αλλά και για παραπανω.
Το να αλλαξεις παντως τους 3601 με 3801 και μονη αλλαγη να ειναι το τσιπακι δεν λεει κατι.
Αν υποθεσουμε οτι την αλλαγη την κανεις για την καλυτερη ποιοτητα εικονας τοτε θα μπορουσες να γραφεις με τους 3601 και να βλεπεις απο τον 3801, αν και χρειαζεται μεταφορα φακελου απο Η/Υ.
Η πραγματικη διαφορά θα ηταν να παρεις κατι που δουλευει οπως το λογισμικο Cameleon.
Όντως το κάνω αυτό μερικές φορές. Δηλαδή να γράφω κάτι με τον έναν δέκτη και να το βλέπω με άλλον. Αλλά δεν βλέπουν όλοι οι δέκτες όλες τις εγγραφές. Ο Lifeview A1 που έχω πχ δεν βλέπει τον φάκελο εγγραφών του Lifeview A, αν και οι δύο γράφουν .ts. Βλέπει όμως τον φάκελο εγγραφών και τις εγγραφές που κάνει ο Crypto 210AD που έχω. Ίσως γιατί και οι δύο αυτοί είναι της Giec.
Στον Ferguson έχω κολλήσει με την έλλειψη του ελληνικού EPG. Αυτό με ενοχλεί κυρίως. Η μορφή του EPG δεν με ενοχλεί. Την έχω συνηθίσει
από τους άλλους ALI που έχω. Και αν συνηθίσει κανείς τα κουμπάκια πλοήγησης που έχει στο κάτω μέρος η κίνηση γίνεται πολύ πιο γρήγορη.
Για τα άλλα προβλήματα δεν ξέρω. Η αγορά δέκτη τελικά είναι η τέχνη του συμβιβασμού. Πολλά από τα προβλήματα που γράφουμε είναι υπερβολικά και απευθύνονται στις εταιρίες που τους κατασκευάζουν. Τους ζορίζουμε για να τα εμφανίσουν. Στην καθημερινή χρήση λίγα από αυτά μας ενοχλούν. Και εγώ έχω συνεισφέρει σε δημιουργία λίστας, αλλά τα πραγματικά προβλήματα που με ενοχλούσαν ήταν το 1/3 της λίστας. Εξαρτάται βέβαια και από την χρήση που κάνει κανείς. Μόνο αν αποκτήσω τον δέκτη θα δω τι από αυτά πραγματικά θα με ενοχλεί.
Άσε που θα χρειαστώ και ένα καλώδιο ή αντάπτορα ή hub γιατί δεν μπορώ να ψάχνω στο πίσω μέρος την θύρα USB. Το κόστος αναβαίνει έτσι.
... Ή μήπως υπάρχει κανένας άλλος ALI 3801, αλλά να μην έχει το τηλεκοντρόλ του Lifeview Α1; Θέλω να αποσύρω τους ALI 3601 που έχω.
Έκανα μία έρευνα μόνος μου. Οι Crypto Redi 211/211D, Crypto Redi 215A, και F&U MPF3469 έχουν το ίδιο οπτικά τηλεκοντρόλ με τον Lifeview A1 που έχω. Μπορεί να έχουν άλλες συχνότητες, αλλά δεν το ρισκάρω.
Ο E-space Libra αν είναι ALI 3801, δεν ξέρω τι τηλεκοντρόλ έχει.
Ο Audioline HD022 δεν ξέρω επίσης τι τηλεκοντρόλ έχει, αλλά μου κάνει για Giec όπως και οι Crypto και F&U που προανέφερα, και ο LIfeview A1 που έχω. Δεν αποκλείεται να έχει το ίδιο τηλεκοντρόλ. Αλλά τον δίνει ο Γερμανός και διαπιστώνεται εύκολα. Αλήθεια γιατί κανένα site που τον δίνει δεν έχει φωτογραφία του τηλεκοντρόλ;
Οπότε μένει μόνο ο Ferguson T650i και ο Digiview DV913. Οι δύο αυτοί είναι και οι μόνοι που έχουν και αναβάθμιση. Έχουν διαφορετικό τηλεκοντρόλ από του Α1. Η αναβάθμιση του Digiview έχει ημερομηνία τέλος/10/2012. Δηλαδή της εποχής και του Α1. Εκεί με βλέπω.
Άλλον ALI 3801 δεν ξέρω, και η Ισπανία πέφτει λίγο μακρυά...
Είχα αναφέρει αυτόν:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.603585
Υπάρχει και αδελφάκι:
http://www.electronet.gr/ProductDetails.aspx?product=07f3826c-e08e-478c-aca4-242e94ef66eb&ref=bestprice.gr
-Επεξεργασία-
Διόρθωση: Giec είναι μόνο οι Crypto 211, F&U 3469 και Lifeview Α1. Πιθανόν και ο Audioline. Ο Crypto 215A και ο Lifeview A2 που είχε εμφανιστεί για λίγο είναι Panodic αλλά έχουν το ίδιο τηλεκοντρόλ με τους 3 πρώτους. Εμφανισιακά τουλάχιστον, αλλά μπορεί να έχουν και τις ίδιες συχνότητες. Άρα θα έχω σύγκρουση. Θα πατάω κάτι στον έναν και θα ακούει και ο άλλος.