Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

O LV6TBOXHDA2 δεν παίζει τα πάντα, αν θυμάμαι καλά. Στο DTS σηκώνει τα χέρια και δεν βγάζει σήμα ούτε στην ψηφιακή του.
Με τα περισσότερα αρχεία να έχουν πλέον ήχο DTS δεν είναι ο κατάλληλος για media player.

Χρόνια πολλά κ' Χριστός Ανέστη, παιδια.

Μου προτείναναν τον Xoro HRS 8530 στα 47 ευρό.
Τι λετε για αυτόν;
Έψαξα αλλά δεν τον βρήκα εδώ μέσα.

Τι λετε για αυτόν;

Λογικό είναι να μην τον βρεις σε αυτή την κατηγορία. Ο 8530 είναι δορυφορικός δέκτης (DVB-S) και δεν είναι συμβατός με τα επίγεια κανάλια.

Καλησπερα και χρονια πολλα. -bye-
Με εβαλε ενας γνωστος μου να του βρω εναν αποκωδικοποιητη για μια lcd που εχει και αυτο που τον ενδιαφερει περισσοτερο ειναι να εχει καλο media player που να παιζει τα παντα, αρχικα μου ηρθε στο μυαλο ο ariva T65, αλλα πλεον δεν υπαρχει στο e-shop στα 37 ευρω και ολα τα καταστηματα που τον εχουν στο skroutz ειναι απο αθηνα αλλα και παλι δεν τον αποκλειω σαν επιλογη αν αξιζει.Τωρα βλεπω εχουν βγαλει και τον LIFEVIEW LV6TBOXHDA2 στο crazy sunday στα 25,50 ευρω αλλα δε ξερω κατα ποσο αξιζει...Επειδη εχω καιρο να ασχολειθω με το θεμα αποκωδικοποιητη χοντρικα θελω εναν με οσο το δυνατον καλυτερο player, hdmi και να μη χρειαζετε αναβαθμισεις γιατι το ατομο για το οποιο προοριζετε δεν ασχολειται και πολυ!

Ευχαριστω και παλι για την οποια βοηθεια!
Και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολόκληρη, δεν γίνεται. Λύσεις όλα σε ένα και «να παίζει τα πάντα», κοστίζουν αρκετά χρήματα.
Ο φίλος σου μάλλον θέλει Media player με ενσωματωμένο δέκτη. Ή παίρνει έναν δέκτη και έναν Media player ή κοιτάει προς λύσεις όπως ο Crystal AppStreamer TV.
Θα του πρότεινα να πάρει έναν δέκτη όπως ο Prime-HD ώστε να μπορεί να έχει αποκωδικοποίηση DTS από εξωτερικό αποκωδικοποιητή. Αν δει ότι δεν τον καλύπτει, τότε ας δει για έναν καλό Media Player.

Χρόνια πολλά κ' Χριστός Ανέστη, παιδια.

Τι λετε για αυτόν;
Δεν είναι επίγειος, αλλά δορυφορικός. Γι' αυτό δεν υπάρχει σε αυτή την κατηγορία.

Πες μας τι ζητάς να έχει ένας δέκτης;

Επεξεργασία: Με πρόλαβε ο Kostas_Y :smile:

Σορρυ για το λάθος, παιδιά. :BDGBGDB55:
Έχετε δίκιο, είναι δορυφορικός δέκτης. :bang:

Ψάχνω έναν καλό επίγειο δέκτη. :grandpa:
Σαν τον xoro 8530 αλλά για την επίγεια ψηφιακή.

O 8530 έχει τσιπ της Mstar όπως και ο Crystal Audio PrimeHD που πρότεινε ο talos πιο πάνω. Έχουν παρόμοιες δυνατότητες. Οι ομοιότητες φτάνουν μέχρι και το πρόβλημα απώλειας καναλιών των Mstar.

Η Crystal Audio έχει διορθώσει τα περισσότερα προβλήματα του Mstar.

Και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολόκληρη, δεν γίνεται. Λύσεις όλα σε ένα και «να παίζει τα πάντα», κοστίζουν αρκετά χρήματα.
Ο φίλος σου μάλλον θέλει Media player με ενσωματωμένο δέκτη. Ή παίρνει έναν δέκτη και έναν Media player ή κοιτάει προς λύσεις όπως ο Crystal AppStreamer TV.
Θα του πρότεινα να πάρει έναν δέκτη όπως ο Prime-HD ώστε να μπορεί να έχει αποκωδικοποίηση DTS από εξωτερικό αποκωδικοποιητή. Αν δει ότι δεν τον καλύπτει, τότε ας δει για έναν καλό Media Player.

Eχει σκοπο να παρει και εναν Appstreamer απλα επειδη θα χρειαστει και εναν αποκωδικοποιητη για την αλλη τηλεοραση(αυτη που μιλαμε) θελει να μπορει να παiξει και εκει καμια ταινια οχι τιποτα το τρομερο απλα μη παρει και καποιον που δε παιζει υποτιτλους και δεν αναγνωριζει και τιποτα.Τωρα σχετικα με τον prime-hd τι λεει εχει καλο player; να παρω αν ειναι αυτον, σε σχεση με τον τ65 που ακουγα καλα λογια σε αυτον το τομεα οταν ψαχνομουνα και εγω τι λεει ειναι στα ιδια επιπεδα ο player τους;

Last edited:

Μη σου πω οτι ο PrimeHD έχει πλέον καλύτερο media player απο τον Τ65. Φαίνεται να έχει διορθωθεί το πρόβλημα της διακοπής αναπαραγωγής των αρχείων MP4 καθώς και ένα άλλο πρόβλημα με τις προγραμματισμένες εγγραφές και τα κανάλια χωρίς EPG.

Παρ' όλα αυτά, αν το DTS δεν είναι προϋπόθεση, ίσως είναι καλύτερη επιλογή ο LV6TBOXHDA2. Σε δύο δέκτες με ALi3801 δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα στα πολυμέσα ενώ έχεις και το bonus της υποστήριξης υποτίτλων idx\sub.

Tι εννοεις ειχε πρβληματα με mp4 ο prime-hd τα οποια λυνονται με αναβαθμιση; Ρωταω γιατι το 90% που θα παιζονται ειναι avi και mp4!

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Χρονια πολλα και Χριστος ανεστη!!

Θελω και γω τη βοηθεια σας σε παρομοιο ζητημα καθως απεχω καιρο απο τις εξελιξεις.
Θελω εναν δεκτη οπου η παρακολουθηση καναλιων ερχεται σε δευτερη μοιρα. Θελω να εχει καλο τ/κ και οσο το δυνατον καλυτερο media player γινεται. Εννοειται οτι dts δε με ενδιαφερει. Any suggestions?

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Χρονια πολλα και Χριστος ανεστη!!

Θελω και γω τη βοηθεια σας σε παρομοιο ζητημα καθως απεχω καιρο απο τις εξελιξεις.
Θελω εναν δεκτη οπου η παρακολουθηση καναλιων ερχεται σε δευτερη μοιρα. Θελω να εχει καλο τ/κ και οσο το δυνατον καλυτερο media player γινεται. Εννοειται οτι dts δε με ενδιαφερει. Any suggestions?

Αυτό για το τηλεχειριστήριο... μας χαλάει!
Ένας Ferguson Τ65 μόνο έχει καλό (Edision και GoldenMedia δεν τους αναφέρω λόγω παλαιού λογισμικού), αλλά θα πρέπει να μετατρέπεις σε mkv τα ΜΡ4 διάρκειας άνω των 2 ωρών (διαδικασία 5 λεπτών). Θα τον βρεις σε μικρά καταστήματα, καθώς πρέπει να συνεχίζεται η εισαγωγή του από την Beskas.
Εναλλακτικά περιμένεις τον Opticum T90 N2, που ίσως έρθει για το ASO Κρήτης.

Kostas_Y τί κάνουν οι 3801 με τους εσωτερικούς; Εμφανίζονται μικροί;

Σε γενικές γραμμές:
Ο Ferguson T65 είναι μια πολύ καλή επιλογή, με τα τυπικά προβλήματα των Mstar 7818 (όπως το Β2 -αυτό για τα ΜΡ4- και Δ6 -εγγραφές αν τον κλείσεις σε κανάλι χωρίς EPG-), αλλά κορυφαίο τηλεχειριστήριο, custom μενού, οθόνη στην πρόσοψη, όμορφη εμφάνιση και καλή κατασκευή. Παλεύουμε να πείσουμε την Ferguson να πάρει αναβάθμιση από την Mstar και τα εναπομείναντα προβλήματα, αλλά δεν μας δίνουν σημασία απ' όταν σταμάτησε το e-shop να τον εισάγει. Χμ, να θυμηθώ να επικοινωνήσω με την Beskas την Κυριακή αν δεν έχουμε ως τότε -πάλι- απάντηση.
Ο Crystal Prime-HD είναι ίσως η καλύτερη επιλογή σε Mstar 7818, καθώς έχει το πιο εξελιγμένο λογισμικό που έχει λύσει τα παραπάνω προβλήματα χάριν στην Crystal που πήρε τις αναβαθμίσεις από την Mstar και σε άτομα του φόρουμ που τα επαλήθευσαν και τα ανέφεραν. Έχει όμως πολύ μέτριο τηλεχειριστήριο. Αν σκοπεύεις να πάρεις ένα προγραμματιζόμενο όπως το προσιτό Tele USB-300 (6-8 ) για να γλυτώσεις και από τα πολλά τηλεχειριστήρια, δεν είναι πρόβλημα.
Ο Silver HD-200 είναι η έκπληξη από μια μικρή εισαγωγική εταιρία, καθώς χάριν στο μέλος firewalker έχει κι αυτός ένα πολύ εξελιγμένο λογισμικό, αλλά δεν υποστηρίζει αποκωδικοποίηση AC3 και δεν έχει λύσει το πρόβλημα των MP4.

Από δέκτες με ALi M3801 δεν θυμάμαι πολλά, καθώς όταν αυτοί ερχόντουσαν, εγώ έφευγα στο εξωτερικό.
H ALi έχει κάνει άλματα προς κάθε κατεύθυνση με το 3801, εκτός από την ταχύτητα αλλαγής καναλιών όπου το 3601 συνεχίζει να είναι καλύτερο. Ένα χρήσιμο νέο χαρακτηριστικό είναι ότι μπορεί να γράφει ακόμη και δύο σταθμούς της ίδιας συχνότητας! Στα πολυμέσα έχει ρυθμιζόμενους υπότιτλους, αλλά δεν ξέρω πως χειρίζεται τους ενσωματωμένους. «Παραδοσιακό» χαρακτηριστικό για την ALi είναι η έλλειψη εξόδου του DTS από την ψηφιακή έξοδο. Θα το βρεις μόνο σε πιο «special» υλοποιήσεις όπως ο Ferguson T650i και ο Opticum T90 N2.
Ο Ν2 δεν έχει έρθει ακόμη και δεν είναι σίγουρο αν θα έρθει.
Ο Τ650 δεν έχει ελληνικό EPG... (Να θυμηθώ να ρωτήσω και γι' αυτό την Beskas)

Σας ευχαριστώ παιδιά για την βοήθεια που μας δίνετε :grinning-smiley-043
Μάλλον, πάω για τον LIFEVIEW LV6TBOXHDA2 με την προσφορά από το e-shop που έγραψε ο Κώστας.:a0210:
Να ρωτήσω κάτι τελευταίο...ποιός αποκωδικοποιητής έχει την καλύτερη εικόνα; :hmmmm2:

Kostas_Y τί κάνουν οι 3801 με τους εσωτερικούς; Εμφανίζονται μικροί;

Ο Τ650 δεν έχει ελληνικό EPG... (Να θυμηθώ να ρωτήσω και γι' αυτό την Beskas)
Ναι, στους 3801 ακόμα "ψείρες" είναι οι ενσωματωμένοι υπότιτλοι σε σύγκριση με τους SRT.
Για τον Τ650i περιμένω λογισμικό μέσα στην εβδομάδα. Είδα οτι έφτασαν αναβαθμίσεις για τους δορυφορικούς της Ferguson, μετά απο μερικές μέρες συνήθως εμφανίζεται και αναβάθμιση για τον επίγειο.

Να ρωτήσω κάτι τελευταίο...ποιος αποκωδικοποιητής έχει την καλύτερη εικόνα; :hmmmm2:

Μεγάλη συζήτηση ανοίγεις. Είχαμε προσπαθήσει να βγάλουμε άκρη πριν λίγο καιρό αλλα, όπως είναι φυσικό, δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε. Όπως λέει ο σοφός λαός, "άλλα τα μάτια του λαγού, κι άλλα της κουκουβάγιας". Αυτό που φαίνεται άψογο σε μένα, είναι ανυπόφορο για κάποιον άλλο.

Στο θέμα της ποιότητας εικόνας, τολμώ να πω οι δέκτες με Mstar 7828, όπως ο Opticum T50.
Εκείνο που δεν μου αρέσει στο 7828 είναι ότι έχει τους μεγαλύτερους χρόνους αλλαγής καναλιών, αν και πολλούς δεν τους κακοφαίνεται όπως σ' εμένα.

Επειδη απο χθες ειμαι κατοχος του crypto redi 211d με ali 3801,πρεπει να πω οτι η ταχυτητα αλλαγης καναλιων ειναι ιδια με τον FU 2205 που αντικατεστησα.Αυτο που με χαλασε ηταν η πολλη σκοτεινη εικονα με τα ρυθμιστικα εικονας του δεκτη στις default θεσεις{ευτυχως που τα εχει κι αυτα!}-αφου αυξησα τη φωτεινοτητα απο 50 σε 65,μπορω να πω οτι βελτιωθηκε αρκετα,αλλα και παλι η εικονα του 2205 που ειχα 3 χρονια,μου φαινεται πιο φυσικη..επισης οταν πατας EPG δε εχεις εικονα του καναλιου,παρα μονο ηχο..και στο τροπο που το παρουσιαζει, ο 2205 μου αρεσε περισοτερο..

..επισης οταν πατας EPG δε εχεις εικονα του καναλιου,παρα μονο ηχο..και στο τροπο που το παρουσιαζει, ο 2205 μου αρεσε περισοτερο..

Αυτό είναι το κακό με το βασικό λογισμικό της ALi και ο κυριότερος λόγος που άργησα να αλλάξω "στρατόπεδο". Ορισμένες εταιρίες όπως η Globo (Opticum) και η Ferguson το έχουν διορθώσει.

Όσο για την ποιότητα εικόνας, είμαι και εγώ "οπαδός" του 7828 αλλα το συγκεκριμένο τσιπ έχει άλλα κουσούρια όπως τις συχνές παύσεις ήχου σε αρχεία MKV\MP4.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Αυτό για το τηλεχειριστήριο... μας χαλάει!
Ένας Ferguson Τ65 μόνο έχει καλό (Edision και GoldenMedia δεν τους αναφέρω λόγω παλαιού λογισμικού), αλλά θα πρέπει να μετατρέπεις σε mkv τα ΜΡ4 διάρκειας άνω των 2 ωρών (διαδικασία 5 λεπτών). Θα τον βρεις σε μικρά καταστήματα, καθώς πρέπει να συνεχίζεται η εισαγωγή του από την Beskas.
Εναλλακτικά περιμένεις τον Opticum T90 N2, που ίσως έρθει για το ASO Κρήτης.

Τον ferguson ειχα στο μυαλο ετσι κι αλλιως αλλα ειναι δυσκολο να βρεθει. MP4 δε θα παιζει ετσι κι αλλιως. Προοριζεται για avi και mkv κυριως. Με ενδιαφερει να εχει καλη ληψη το τ/κ οσο το δυνατον καλυτερο media player...

Last edited by a moderator:

Σε επεισοδια σειρων mkv 720p και mp4 που δοκιμασα, η αναπαραγωγη ηταν μια χαρα.εξοδο εχω επιλεξει 1080p50..και δε καταλαβα γιατι τοσες επιλογες..η δικια μου τηλ. δεν παιζει 1080p24.