Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

προσπάθησα στο παρελθόν για αναβάθμιση μα απέτυχα. Το οτι τη διαφορά την κάνει το λογισμικό (κατα τα λεγόμενα του Kostas_Y ) με ιντριγκάρει. OK θα το κάνω το θεματάκι
οσο πληρέστερο μπορώ.

O Lifeview LV6TMPVR4 είναι ο αγαπημένος μου δέκτης. Καλή εικόνα, μεγάλοι υπότιτλοι, αν δεν είχε το προβληματάκι με τα MKV και ΜΡ4 (χάνει μερικές φορές τον ήχο) δεν θα τον άλλαζα.

Αν ο δέκτης σου μπορεί να γίνει LV6TMPVR4, θα σταματήσεις να ψάχνεις για άλλον :)

Last edited by a moderator:
Οχι γιατί χρειάζομαι ακόμη 1. Είμαι απο Λάρισα και ευτυχός έχω ακόμη περιθώριο.

Αυτά τα προβληματάκια :furious3: αχ

Ειμαι μεταξυ των:

1. LIFEVIEW LV6TBOXHDA2 SET TOP DVB-T MPEG4 HD

2. CRYPTO DVB-T RECEIVER REDI 211D

3. Ferguson Ariva T65

4. Crystal Audio Premium-HD

Το οικονομικο δεν με ενδιαφερει, τουλαχιστον μεχρι το ποσο που κοστιζουν οι παραπανω.

Menus, updates-υποστηριξη, ταχυτητα εναλλαγης καναλιων, ποιοτητα και σημα εικονας, ποιοτητα player, ειναι τα πεδια που ενδιαφερουν.

Κανοντας μια σουμα, χωρις υπερβολικες αναλυσεις, ποιον θα προτιμουσατε και γιατι?

Ευχαριστω πολυ.

Όπως έχουν τα πράγματα, τον Premium-HD με δεύτερη επιλογή τους LV6TBOXHDA2 \ REDI 211D

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλημέρες, σε όλους.

Παίδες, ψάχνω αποκωδικοποιητή με scart και τριπλό RCA (composite).
Απαραίτητο το μεγάλο/εύκολο τηλεχειριστήριο, για χρήση απο παππού.

Δεν μ' ενδιαφέρουν ποιότητες εγγραφής/αναπαραγωγής.
HDMI δεκτό, αλλα όχι απαραίτητο.

Ο Edision Argus Triton SD MPEG4 είναι εξαφανισμένος (κυκλοφοράει μόνο ο MINI), και ο Lemm HD-2030s δεν μου γέμισε το μάτι.

Έχουμε κάτι άλλο ;

Mερσί μποκού, και καλώς σας βρήκα.

Καλώς όρισες!
Αν δεν χρειαζόσουν και τις δύο εξόδους, θα ήταν εύκολο. Αλλά αφού χρειάζεσαι και τις δύο, μόνο ο DiGiView DV-127T.

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλημέρα.

Ψάχνω έναν φθηνό HD δέκτη για συμβατική χρήση(Digea άντε και αναπαραγωγή καμιας ταινίας).

Έχω δει τον Legent HD και τον Digimax DX131 HD.
Έχουν κάποιο σημαντικό πρόβλημα οι 2 παραπάνω?

Προτείνετε κάποιον άλλο σε παρόμοια τιμή?

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Έχω δει τον Legent HD και τον Digimax DX131 HD.

Για ποιους λόγους έχεις ξεχωρίσει αυτούς τους δύο;
Αν εξαιρέσω το καλό τηλεκοντρόλ του Legent, δεν βλέπω να έχει κάτι παραπάνω απο αυτόν π.χ.

O Digimax δείχνει ωραίος με την οθόνη του και καλός, αλλά δεν τον έχει πάρει κάποιος για να μας πει εντυπώσεις.
Ο Legent έχει καλό τηλεχειριστήριο, που σπανίως βρίσκεις, αλλά στις ταινίες που έχουν ήχο Dolby (AC3) θα πρέπει να τον μετατρέπεις σε MP3, που είναι μια διαδικασία περίπου 10 λεπτών.

Αν δεν χρειαζόσουν και τις δύο εξόδους, θα ήταν εύκολο. Αλλά αφού χρειάζεσαι και τις δύο, μόνο ο DiGiView DV-127T.
Ευχαριστώ για την πρόταση.
efxaristo.gif

Aν ήθελα μόνο μία έξοδο (scart), έπαιρνα έναν Ariva Τ65 και καθάριζα.
Αλλα ο παππούς, θέλει να συνδέσει και βίντεο (VCR).

Επειδή η μόνη αναφορά που βρήκα εδω μέσα για τον DiGiView DV-127T είναι η πρότασή σου, θα ήθελα να μου πείς πού τον κατατάσσεις σχετικά με:

1. F&U DTR2205HDPVR (έχω ήδη βρεί και τα firmwares 2.02 και 2.04)
2. DIGITALBOX HDT-200 (κλώνος του προηγούμενου, αν έχω καταλάβει καλά).

Κατατοπιστικός Κώστα και για τις κάρτες και το streaming. Μιας και δεν βιάζομαι για την συγκεκριμένη τηλεόραση θα περιμένω μέχρι χειμώνα μήπως και βγει τίποτα αξιόλογο.

Για ποιους λόγους έχεις ξεχωρίσει αυτούς τους δύο;
Αν εξαιρέσω το καλό τηλεκοντρόλ του Legent, δεν βλέπω να έχει κάτι παραπάνω απο αυτόν π.χ.

Από θέμα τιμής. Κ?αι ο lifeview στα ίδια βλέπω είναι.
Εσύ προτείνεις Lifeview?
Eίναι εύχρηστος(επειδή δεν είναι για εμένα).

O Digimax δείχνει ωραίος με την οθόνη του και καλός, αλλά δεν τον έχει πάρει κάποιος για να μας πει εντυπώσεις.
Ο Legent έχει καλό τηλεχειριστήριο, που σπανίως βρίσκεις, αλλά στις ταινίες που έχουν ήχο Dolby (AC3) θα πρέπει να τον μετατρέπεις σε MP3, που είναι μια διαδικασία περίπου 10 λεπτών.

Αφού δεν τον έχω δοκιμάσει κανένας, απορρίπτεται ο Digimax, γιατί δεν θα τον χρησιμοποιήσω εγώ και θέλω να δώσω κάτι που δουλέυει σίγουρα.

Βλακεία αυτό με το ότι δεν διαβάζει dolby...
Κάποιον άλλο δέκτη στην ίδια τιμή έχεις υπόψη σου?

cranky, ο 2205 και οι κλώνοι του έχουν εξαφανισθεί εδώ και πάνω από ένα έτος από την αγορά, οπότε δεν ξέρω αν υπάρχουν σε απόθεμα.
Θα προτιμούσα αυτούς τους δέκτες επειδή έχουν την ταχύτερη αλλαγή καναλιών, όμως 8α απέφυγα την αναβάθμιση σε έκδοση 2.xx.
Φοβάμαι όμως ότι η 2η scart δεν είναι είναι 2η έξοδος αλλά είσοδος που περνάει το σήμα μέσω του δέκτη προς στην τηλεόραση (για τηλεοράσεις με μια είσοδο).

Μια ακόμη πρόταση είναι ο Strong 8105/8105ECO που χρησιμοποιεί ALi 3601 και έχει κι αυτός γρήγορο zapping.

Θεωρώ τον 127Τ ως κάλλιστη λύση λόγω του τηλεχειριστηρίου του. Άντε να μάθεις σε ηλικιωμένο να χρησιμοποιεί 2ο τηλεχ/ριο αν η τηλεόραση δεν ενεργοποιείται/απενεργοποιείται μαζί με τον δέκτη αυτομάτως.

Από θέμα τιμής. Κ?αι ο lifeview στα ίδια βλέπω είναι.
Εσύ προτείνεις Lifeview?
Eίναι εύχρηστος(επειδή δεν είναι για εμένα).
Τον έχουν δοκιμάσει αρκετοί και δεν βγήκαν σοβαρά προβλήματα. Το τηλεκοντρόλ του είναι η "αχίλλειος πτέρνα", όπως στους περισσότερους δέκτες.

Για το πόσο εύχρηστος είναι, δεν μπορώ να κρίνω. Σε μένα όλοι ίδιοι φαίνονται :)

cranky, ο 2205 και οι κλώνοι του έχουν εξαφανισθεί εδώ και πάνω από ένα έτος από την αγορά, οπότε δεν ξέρω αν υπάρχουν σε απόθεμα.
Υπάρχει ο DIGITALBOX HDT-200, εδώ.

Μια ακόμη πρόταση είναι ο Strong 8105/8105ECO που χρησιμοποιεί ALi 3601 και έχει κι αυτός γρήγορο zapping.
Ποιόν θεωρείς καλύτερο απο τους HDT-200 και 8105 ;;
scratchw.gif

Άντε να μάθεις σε ηλικιωμένο να χρησιμοποιεί 2ο τηλεχ/ριο αν η τηλεόραση δεν ενεργοποιείται/απενεργοποιείται μαζί με τον δέκτη αυτομάτως.
Αυτό, μπορούμε να το παλαίψουμε.
iconyes.gif

O HDT-200 και οι κλώνοι του είναι από τους καλύτερους δέκτες για παρακολούθηση καναλιών. Γρήγορο zapping και καλή εικόνα. Αλλά οποιαδήποτε άλλη χρήση είναι σχεδόν απαγορευτική. Δεν ξέρω αν ο χρήστης του θα κάνει τέτοια χρήση, αλλά δεν είναι οι πιο σίγουροι για εγγραφές, και απαγορευτικοί για media player. Ακόμα και η προσθήκη VCR στην είσοδο του δεν ξέρω αν θα τον μπερδέψει και αν προκαλέσει προβλήματα. Πολλά πράγματα τους μπερδεύουν.
Ο 8105 είναι και αυτός καλός για παρακολούθηση. Σχεδόν το ίδιο γρήγορος, ρυθμιζόμενη σε χρόνοι και διαφάνεια μπάρα πληροφοριών, αλλά με ένα προβληματάκι εικόνας που μπορεί να γίνει αντιληπτό, μπορεί και όχι. Επίσης απροβλημάτιστος στις εγγραφές όπως και στον media player, αν και στον τομέα media player υπάρχουν και καλύτεροι.
Ο 127Τ είναι απόγονος του 8105 και με νεότερο επεξεργαστή ALI 3801 αντί ALI 3601. Έχουν λύσει οι νεότεροι επεξεργαστές κάποια προβληματάκια που είχαν οι 3601, κρατώντας τα θετικά. Ειδικά υπάρχει βελτίωση στην εικόνα και στον πολύ καλύτερο media player. Αλλά ο 127Τ δεν έχει δοκιμαστεί από κανέναν εδώ για να μας πει αν έχει κάποιο περίεργο προσωπικό κουσούρι.