Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Η...ιδιαίτερη διαδικασία είναι να πατήσεις το δεξί βελάκι στο τηλεκοντρόλ :)

Ο δέκτης λειτουργεί μόνο με συγκεκριμένους WiFi adapters, όπως περιγράφω αναλυτικά . Περισσότερα μπορούμε να πούμε στο θέμα του δέκτη.

Καλησπέρα στο forum μετά από καιρό.
Ψάχνω έναν αποκωδικοποιητή για ένα φίλο ο οποίος θέλει να έχει καλές media player δυνατότητες και κυρίως AC3downmix.
Επειδή έχω χάσει λίγο την επαφή με το σπορ, μπορείτε να μου προτείνετε 1-2 μοντέλα;
Αν δεν είναι τόσο καλοί από τη μάνα τους αλλά μπορούν να γίνουν Τ65 ή ΒΟΧΗD καλοδεχούμενοι.
Σκεφτόμουν τον Manta DVBT06 που αν θυμάμαι καλά έπαιρνε το λογισμικό του ΒΟΧ και είναι στα 25 ευρώ περίπου στο eshop (αν υπάρχει ακόμα).

Κλασσική επιλογή ο ΒΟΧ αλλα έχει τα προβληματάκια του και αυτός.

Μου αρέσουν οι δυνατότητες του Ferguson T650i και το τηλεκοντρόλ του DigiView DV-127T. Αν ο δεύτερος βγάζει DTS στην ψηφιακή, αξίζει προσοχής.

Με το τηλεκοντρόλ δεν έχω κόλλημα αλλά με τις δυνατότητες του media player ναι.
DTS downmix δεν νομίζω να κάνει κανείς (εκτός από το παλιό λογισμικό του Ferguson) έτσι;
Από θέμα αναπαραγωγής αρχείων τι επιλογές έχουμε; Εξακολουθούν κάποιοι να μην παίζουν κάποια mp4 αρχεία ή υπάρχει κανείς που να τα παίζει όλα;
Γενικά ψάχνω αναπαραγωγή όσο το δυνατόν περισσότερων format αρχείων και downmix στον ήχο.

DTS downmix δεν κάνουν, αρκετοί κάνουν όμως DTS passthrough και στέλνουν τον ήχο για αποκωδικοποίηση σε ενισχυτή.

Το πρόβλημα με τα ΜΡ4 έχει λυθεί σε ορισμένους. Βάλε και τον PremiumHD της Crystal Audio στη λίστα σου, έχει ξεπεράσει αρκετές "ασθένειες" του λογισμικού.

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Κοιτώντας προς Mstar 7818, κυριαρχεί o Crystal Premium-HD λόγω του πολύ νέου λογισμικού του που έχει λυμένα τα προβλήματα με MP4 και UTF-8 καθώς και άλλες βελτιώσεις από την Mstar. Η υποστήριξη της Crystal σε αναβαθμίσεις είναι υποδειγματική. Το αδύναμο σημείο του είναι το τηλεχειριστήριο, αν και δεν θυμάμαι να υπήρξαν πολλά παράπονα όπως με τους Micro-HD και Prime-HD. Επίσης, δεν θυμάμαι αν στην αναβάθμιση προστέθηκε η ρύθμιση για διαφορετικό σήμα ήχου (PCM/RAW) από τις ψηφιακές εξόδους ήχου (HDMI και Coaxial).
Πιο πίσω είναι ο BOXHD που με την νεότερη αναβάθμιση είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει στον Premium, αλλά χωρίς κάτι ιδιαίτερο στο τηλεχειριστήριο και με μάλλον χαμηλά την εμφάνιση των υποτίτλων στις CRT. Αναμένουμε αναβάθμιση που θα τον φέρει στο επίπεδο του Premium, αλλά δεν είναι σίγουρο. Ο Manta 06 είναι κλώνος του με ίδιο τηλεχειριστήριο.
Ακολουθεί ο T65 που ταλαιπωρείται από τα παραπάνω προβλήματα, αλλά έχει πάρα πολύ καλό τηλεχειριστήριο και ποιότητα ως συσκευή. Το μόνο κακό του είναι ότι μάλλον δεν θα υπάρξει άλλη αναβάθμιση.
Τα προβλήματα όμως λύνονται εύκολα. Τρία-τέσσερα κλικ και ελάχιστα λεπτά αναμονής χρειάζεται η αντιγραφή ενός βίντεο από ΜΡ4 σε mkv, ενώ μέσα σε 5 το πολύ δευτερόλεπτα αλλάζει κάποιος τους υπότιτλους σε Unicode. Από την άλλη, το πρόβλημα του τηλεχειριστηρίου διορθώνεται με 6-7 για την αγορά ενός προγραμματιζόμενου με δυνατότητα απομνημόνευσης/εκμάιθησης, κάτι που θα αντικαταστήσει επιπλέον το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης, του κλιματιστικού κτλ.

Κοιτώντας προς ALi 3801, βλέπουμε ότι δεν εξάγουν το κωδικοποιημένο DTS από τις ψηφιακές εξόδους. Εξαίρεση αποτελεί ο Ferguson T650i, ίσως και ο Mania 2 HD. Εύχομαι (αν και δεν το ελπίζω) να έρθουν σύντομα και οι νέοι Opticum σειράς 2 (Ν2) ή 3 (Ν3), επειδή κι αυτοί το εξάγουν. Οι υπόλοιποι δέκτες χρειάζονται μετατροπή του DTS, κάτι που απαιτεί περίπου 10-12 λεπτά ή λιγότερο σε σύγχρονο υπολογιστή. Αντί DTS, το 3801 δίνει λίγες παραμέτρους εμφάνισης των υποτίλων, που μάλλον δεν θα χρειαστούν.
Έτσι, από τους υπόλοιπους δείχνουν να ξεχωρίσουν οι Digiview 127T λόγω του προγραμματιζόμενου τηλεχειριστηρίου, αλλά και ο Lifeview BOXHDA2 επειδή φαίνεται πως υπάρχει καλή υποστήριξη από την εταιρία του.

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Αντί DTS, το 3801 δίνει λίγες παραμέτρους εμφάνισης των υποτίλων, που μάλλον δεν θα χρειαστούν.

Εγώ πάντως το ημιδιαφανές φόντο υποτίτλων του T650i δεν το αλλάζω με τίποτα. Μακάρι να το είχαν και άλλοι.

Ζητώ συγνώμη από τον αρχηγό talos_2002, αλλά συμφωνώ και εγώ με τον Kostas_Y. Οι ρυθμίσεις των ALI 3801 για τους υπότιτλους λύνουν πολλά προβλήματα που πολλοί είχαν γκρινιάξει κατά καιρούς σε διάφορους δέκτες. 3 μεγέθη υποτίτλων, χρώμα υποτίτλων ή απενεργοποίηση τους, χρώμα φόντου υποτίτλων ή απενεργοποίηση του, θέση των υποτίτλων στον κάθετο άξονα για να μην είναι πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά.
Μόνο που είναι κρυφό χαρακτηριστικό (φυσικά συχνά τα manual τους δεν γράφουν τίποτα), και πρέπει να το ξέρεις ότι υπάρχει για να το χρησιμοποιήσεις. Με κάποιο χρωματιστό κουμπί κατά την προβολή αρχείου βίντεο με υπότιτλους. Συνήθως το μπλε κουμπί. Δεν αναφέρομαι στο talos_2002, αυτός φυσικά το ξέρει.

Last edited:

Ε, όχι αρχηγός... Απλώς ότι μπορώ κάνω... :smile:

Λέγοντας ότι δεν θα χρειαστούν δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλό που υπάρχουν, αλλά η εμφάνιση των υποτίτλων είναι από default/προεπιλογή καλή, οπότε δεν είναι και απαραίτητες όπως ισχύει στους περισσότερους δέκτες με Mstar 7818.

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Γεια σας !!! Διαβάζω το φόρουμ κάμποσο καιρό και ήρθε η ώρα να ζητήσω τη γνώμη σας. Ψάχνω δέκτη με τα εξής χαρακτηριστικά :

α) Πολύ καλή λήψη ασθενούς σήματος. Το κυριότερο.
β) Χαμηλό κόστος (αν είναι δυνατόν κάτω από 30 ευρώ για να δώσει τη συγκατάθεση και το έτερον ήμισυ)
γ) Διακριτικότητα (αν τοποθετείται κατευθείαν στη scart ακόμα καλύτερα)

Δυνατότητες media player είναι παντελώς αδιάφορες για τη χρήση του συγκεκριμένου δέκτη καθώς και το αν είναι hd ή sd (βέβαια προτιμώ hd μπας και κάποτε στο μέλλον τα κανάλια γίνουν hd...)

Την καλύτερη λήψη απο αυτούς που έχω δοκιμάσει έχει ο Lifeview LV6TBOXHDA1 αλλα δεν ξέρω αν μπορείς να τον βρεις εύκολα.

Τωρα τελευταία νομίζω βγήκε και ένας άλλος δέκτης με παρόμοιο tuner. Αν θυμάται κάποιος ποιος είναι, ας μας το πει.

Ευχαριστώ ! Μήπως ξέρετε αν υπάρχει αυτός ή κάποιο αδερφοξαδερφάκι του σε έκδοση για scart τοποθέτηση ;

Ρώτησα την Infoquest για αναβαθμίσεις των δεκτών Bitmore και η απάντηση που μου έστειλαν σήμερα είναι «Δεν υπάρχουν κάποιες αναβαθμίσεις για τους δέκτες Bitmore».
Δεν χρειάζονται άλλα σχόλια...

Γεια σας,
Έχω μια ερώτηση για τη συσκευή "LIFEVIEW LV6TBOXHDA2 SET TOP DVB-T MPEG4 HD" η οποία μπορεί να είναι και λίγο "άκυρη"... :)
Έχει κανονικά είσοδο και έξοδο RF (για τηλεοράσεις που δεν έχουν scart ή hdmi);

Last edited by a moderator:
Όχι, δεν βγάζει αποκωδικοποιημένο σήμα απο την RF Out. Τι εισόδους έχει η τηλεόραση;

Ευχαριστώ "Kostas_Y" για την άμεση απάντηση σου.
Δυστυχώς έχει μόνο είσοδο κεραίας (είναι μια παλιά 14άρα). Άρα και με αποκωδικοποιητή δεν θα μπορέσει να δουλέψει, σωστά;