Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Παιδιά ο Lifeview LV6TBOXHDA2 είναι ali??? Δηλαδή εγώ που τον θέλω για ταινίες να μην τον προτιμήσω? Συγνώμη, άσχετη...:ears:

Σε καλή τιμή υπάρχει και η επιλογή του Crypto 211D (ALI 3801). Εγώ στην τιμή του Ferguson Τ650ι πήρα από το eshop Κύπρου σχεδών 2 με τα ίδια χαρακτηριστικά. Τον πρώτο δέκτη τον ένωσα με την τηλεόραση και τον δεύτερο με projector μέσο scart adaptor με RCA to stereo jack + Video to video cable. Δεν πιστεύω να υπάρχει καλύτερος αυτή την στιγμή σε χαρακτηριστικά και σε τιμή (value for money).

Έχω ένα πρόβλημα με 6 κάναλλο (δεν έχω πολλά 6 κάναλλα βίντεο όμως ευτυχώς) αφού δεν παίζει ο ήχος. Ελπίζω να επιλυθεί σύντομα από την Crypto.

Στο δέκτη 250ΜP η Crypto έβγαλε αναβαθμίσεις μέχρι την τελειότητα ενώ για ένα δέκτη τον 25MP δεν έβγαλε καθόλου έστω με ορισμένα προβλήματα του ήχου με 1 ή 2 codecs που δεν διάβαζεi (δεν θυμάμαι πιο ή πια).

Με τον Lifeview LV6TBOXHDA2 δεν γνωρίζω ποιες είναι οι διαφορες αλλά στην τιμή είναι κοντά.

Last edited:

ALi έχει αλλα απο τους "καλούς". Παίζει AC3 οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα.

Να συμπληρώσω οτι με τον Α2 ξεχνάς το DTS. Ούτε με ενισχυτή δεν θα το ακούσεις.

Last edited:
Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Παιδιά ο Lifeview LV6TBOXHDA2 είναι ali??? Δηλαδή εγώ που τον θέλω για ταινίες να μην τον προτιμήσω? Συγνώμη, άσχετη...:ears:
Ο μόνος που δεν έχει ALi και αξίζει, είναι ο Crystal Premium-HD.

Αν αντέχει η τσέπη, ο Τ650i είναι μάλλον η καλύτερη πρόταση σε ALi.

Τελικά δεν έχω καταλάβει για καλή εικόνα και media player να πάρω ali ή mstar ??? :dead:

Πάρε κάποιο που εσύ εμπιστεύεσε. :) Ο καθένας αποφασίζει μόνος του όταν ενημερωθεί για τις επιλογές.

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Θέλω έναν δέκτη κυρίως για τηλεοπτικό σήμα από projector (BenQ W1000) και ίσως για κάποιες εγγραφές τηλεοπτικών προγραμμάτων.Ως media player δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα γιατί χρησιμοποιώ άλλον.Για ήχο θα τον συνδέσω με coaxial στον ενισχυτή.Απ' αυτά που έχω διαβάσει στο forum έχω καταλήξει στον Ferguson Ariva T650i και στον Crystal Premium-HD.Ποιόν να προτιμήσω απ' τους δύο η μήπως υπάρχει κι άλλη επιλογή για έναν ποιοτικό δέκτη μέχρι 50 ?
Ευχαριστώ!

Ο ένας είναι ALI και ο άλλος M-Star. Σε τόσο μεγάλη επιφάνεια έχει σημασία και η καθαρότητα της εικόνας. Έχω την εντύπωση ότι οι ALI ίσως να μην έχουν το πλεονέκτημα σε αυτόν τον τομέα. Σε κανονικές τηλεοράσεις μπορεί να μην είναι τόσο ευδιάκριτο, αλλά σε τόσο μεγάλη επιφάνεια μπορεί να και να φαίνεται η διαφορά. Αλλά σε αυτόν τον τομέα κανείς δεν μπορεί να απαντήσει αν δεν το έχει δοκιμάσει. Γιατί δεν είναι τόσο συνηθισμένη χρήση. Παλιότερα μιλάγαμε για έναν δέκτη που λέγαμε ότι είχε πολύ καλή εικόνα, αλλά κάποιος που τον έβαλε σε προτζέκτορα είδε ότι ήταν ενοχλητικός ο ψηφιακός θόρυβος που σε εμάς ίσα που γινόταν αντιληπτός.

Made in Germany, με τσιπάκι MStar MSD7828. Όποιοι είχαν δέκτη με αυτό και πήγαν στο νεότερο 7818, είπαν ότι η ποιότητα εικόνας ήταν σαφώς καλύτερη στο παλιό.
Να περιμένεις όμως αργό ζάπινγκ.

Να περιμένεις όμως αργό ζάπινγκ.
Δεν με ενδιαφέρει το ζάπινγκ, γιατί στον projector που θα τον χρησιμοποιήσω θα βλέπω συγκεκριμένα προγράμματα, όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ.Το θέμα είναι άλλο.Αν δηλαδή ο δέκτης είναι "σωστός" με το firmware που θα έχει, γιατί δεν νομίζω να υπάρχει τώρα πια υποστήριξη από την εταιρεία.

Εγώ έχω τον 1 εκ των δύο Crypto Redi 211D σε projectora μέσο scart. Η ποιότητα και ήχος ειναι άψογα.

Last edited:

Σύνδεση scart σημαίνει ανάλυση 576i, δηλαδή η φυσική ανάλυση των καναλιών, εκτός του DT HD. Σε αυτή τη ανάλυση η εικόνα είναι πολύ καθαρή, αλλά flat. Αν βάλεις τον δέκτη να κάνει upscaling η εικόνα γίνεται πιο λεπτομερής. Το upscaling των ALI 3801 δίνει αρκετά πιο πλούσια εικόνα, και αρκετό βάθος στην εικόνα. Μάλλον περισσότερο από τους M-Star. Ειδικά αν τον βάλεις να κάνει και την μετατροπή από i σε p (πως λέγεται η λέξη της διεργασίας Άγγελε, όλο την ξεχνάω). Το αντίτιμο είναι ότι αυξάνει περισσότερο και ο ψηφιακός θόρυβος, μάλλον περισσότερο από τους M-Star. Άρα όσο πιο πλούσια εικόνα, τόσο μεγαλύτερος και ο θόρυβος. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει τι από τα δύο θέλει.
Πάντως τώρα που ενεργοποιήθηκε πάλι κανάλι HD, στην φυσική του ανάλυση και ο ALI έχει πολύ καθαρό HD κανάλι. Το κακό είναι ότι με σύνδεση scart γίνεται downscaling, και χάνει λίγο η εικόνα. Αλλά αν μόνο αυτή η σύνδεση υπάρχει για τον προτζέκτορα, δεν γίνεται αλλιώς.

Τώρα για το λογισμικό του άλλου δέκτη, αυτό είναι πολύ σημαντικό, αλλά μόνο οι χρήστες του ξέρουν τέτοιες λεπτομέρειες. Και είναι σημαντικό, γιατί ένα κακό λογισμικό μπορεί να σημαίνει και κακή εικόνα. Ο πρώτος μου δέκτης έμεινε για καιρό στο ντουλάπι μέχρι να βρεθεί άλλο λογισμικό. Γιατί το αρχικό εκτός από όλα τα άλλα είχε και άθλια εικόνα με εμφανή θόρυβο, ορατά pixel, σημαδάκια κτλ.

Last edited:

Η σύνδεση με τον projector θα γίνει με HDMI και όχι με SCART.Όσο για τον ήχο θα συνδέσω τον δέκτη με coaxial με τον ενισχυτή.
Μάλλον ο Ferguson Τ650i νομίζω ότι είναι η καλύτερη, έστω για λίγο, επιλογή.

(πως λέγεται η λέξη της διεργασίας Άγγελε, όλο την ξεχνάω)
Deinterlacing :smile:

Ίσως υπάρχει κάπου και ο Gemini 4 HD, που αργότερα κυκλοφόρησε και ως Matrix 4HD, με επεξεργαστή Fujitsu MB80H60.
Ίσως τον έχει ο music_1896, που έχει και δέκτη με το 7828, και έτσι να μπορεί να σου πει ποιόν προτιμάει από άποψη εικόνας.

Νομίζω το καλύτερο θα ήταν αν μπορούσες να δοκιμάσεις δέκτες φίλων σου, ώστε να δεις πως σου φαίνεται η εικόνα των τσιπ.

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Για σου Τολια,
p progressive
i interlaced
Δεν έχω ψηφιακό θόρυβο καθόλου ούτε στην εικόνα ούτε στον ήχο. Τον δέκτη τον έχω στην επιλογή 720p.

Ο προτζέκτορας είναι XD206U DLP της Mitsubishi με resolution 1024x768 XGA 24 bit (550 lines) αλλά αναγνωρίζει μέχρι 1080i (video compatibility) και έχει επιλογή 16:9.

Ναι το ξέρω ότι σε έξοδο scart χάνω ποιότητα εικόνας αλλά μήπως έχω άλλη επιλογή με καλώδιο HDMI? Υπάρχει καλώδιο HDMI στην μία άκρη και στην άλλη βίντεο RCA (νομίζω είναι καλύτερο από s-video) και στέρεο mini jack 3.5mm για σύνδεση στον προτζέκτορα?? Έάν ναι θα έχω καλύτερη ποιότητα μόνο σε HD? ή ΟΧΙ? (Το HDMI είναι ψηφιακό. Υπάρχουν καλώδια αλλά όχι που να μετατρέπουν το ψηφιακό σήμα σε αναλογικό άρα έχω μόνο την επιλογή scart).

Ευχαριστώ

Last edited:
Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Νομίζω το καλύτερο θα ήταν αν μπορούσες να δοκιμάσεις δέκτες φίλων σου, ώστε να δεις πως σου φαίνεται η εικόνα των τσιπ.
Και εγώ αυτής της γνώμης είμαι. Δεν έχουμε αρκετές εντυπώσεις απο προβολή σε πολλές ίντσες και δεν μπορούμε να προτείνουμε κάτι συγκεκριμένο.

Ναι το ξέρω ότι σε έξοδο scart χάνω ποιότητα εικόνας αλλά μήπως έχω άλλη επιλογή με καλώδιο HDMI? Υπάρχει καλώδιο HDMI στην μία άκρη και στην άλλη βίντεο RCA (νομίζω είναι καλύτερο από s-video) και στέρεο mini jack 3.5mm για σύνδεση στον προτζέκτορα?? Έάν ναι θα έχω καλύτερη ποιότητα μόνο σε HD? ή ΟΧΙ? (Το HDMI είναι ψηφιακό. Υπάρχουν καλώδια αλλά όχι που να μετατρέπουν το ψηφιακό σήμα σε αναλογικό άρα έχω μόνο την επιλογή scart).
Δεν θα κερδίσεις κάτι μετατρέποντας το ψηφιακό σε αναλογικό, μόνο τα λεφτά σου θα χάσεις (είναι και ακριβοί οι μετατροπείς).
Δες αν μπορείς να βρεις δέκτη με έξοδο εικόνας σε component (3xRCA). O προβολέας σου δέχεται τέτοιο σήμα στην είσοδο VGA, με το κατάλληλο καλώδιο φυσικά.
Η component "βγάζει" μέχρι 1080i.

Δες αν μπορείς να βρεις δέκτη με έξοδο εικόνας σε component (3xRCA). O προβολέας σου δέχεται τέτοιο σήμα στην είσοδο VGA, με το κατάλληλο καλώδιο φυσικά.
Η component "βγάζει" μέχρι 1080i.

Φίλε Κώστα,
Εκ πρώτης όψεως ακούγεται πολύ καλή ιδέα. Δεν το σκέφτηκα καθόλου.

Oi πιο κάτω είναι από search στο skroutz:

1. Digital World HDT-150
2. Crypto Redi 220MP
3. Thomson THT501
4. MAX T200 HD
5. MAX T105 HD
6. Sonora STB-001
7. Ferguson Ariva 150 (Combo)

1. Ξερεις ποιος είναι με ALi 3801?
2. Ποιον συνιστάς από τους πιο πάνω?

Σε ευχαριστώ

Last edited by a moderator:

Το θέμα είναι άλλο.Αν δηλαδή ο δέκτης είναι "σωστός" με το firmware που θα έχει, γιατί δεν νομίζω να υπάρχει τώρα πια υποστήριξη από την εταιρεία.
Δεν νομίζω να ασχοληθούν πια, αλλά υπάρχει μια αναβάθμιση και την ανέβασα στο θέμα του δέκτη.

Καλησπέρα,

Ψάχνω για μια κάρτα που να υποστηρίζει τα ψηφιακά κανάλια, κάτι σαν αυτο:
https://www.skroutz.gr/s/2622779/SmarDTV-Irdeto-Cam-Module.html?from=recommendation

Όσο κι αν ψάχνω όμως δε βρίσκω κάτι σε HD. Υπάρχει κάτι τέτοιο σε λογικά χρήματα (έως 50 )?
Οι κάρτες μετατρέπουν το MPEG4 σε MPEG2, οπότε δεν μπορούν να δώσουν HD. Κάθε λογής πρόβλημα μπορεί να σου εμφανισθεί αν δεν έχει δοκιμασθεί από κάποιον σε ίδια τηλεόραση. Ακόμη κι αν όλα πήγαιναν καλά, η ποιότητα εικόνας είναι σημαντικά υποβαθμισμένη και ο χρόνος αλλαγής καναλιών αυξάνει περίπου στον διπλό.
Αν το πρόβλημα είναι η ύπαρξη 2ου τηλεχ/ρίου, υπάρχουν πολύ προσιτά προγραμματιζόμενα τηλεχ/ρια στα οποία μπορείς να αντιγράψεις όποια πλήκτρα από ουσιαστικά οποιαδήποτε συσκευή έχεις.
Υπάρχει και ο Ferguson T650i που υποστηρίζει HDMI-CEC.

Last edited: