Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Crypto Redi 260 και δε θα σου πάει χαμένο και το τηλεχειριστήριο του lifeview (έχουν το ίδιο).

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση
Υπαρχει κατι καλυτερο ή αλλη εναλλακτικη μεχρι 35-40 ?
Αυτοι που αναφερονται λιγα μηνυματα πιο πριν απο eshop?

Και οι edision που αναφέρθηκαν πιο πάνω, δείχνουν πολύ καλοί δέκτες. Ανέφερα τον crypto και λόγω του τηλεχειριστηρίου. Επίσης καλή περίπτωση είναι και ο ferguson t750i.

Απάντηση: Re: Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλημερα....Εχω τον LV6TBOXHDA2 αλλα πρεπει να τα εφτυσε....Υπαρχει καποια vfm επιλογη σε αυτο το στυλ?
Η αγορα μπορει να γινει και απο εξωτερικο
Θα κοιτούσα τους Crypto 270 και Edision Proton T265/T265 LED, λόγω υποστήριξης Η.265 (και DVB-T2).
Αν επιλέξεις τον 270, στείλε ένα μήνυμα στην Crypto να ρωτήσεις για αναβάθμιση firmware. Συνηθίζουν να μην τα ανεβάζουν και ζητάνε serial number της συσκευής για να τα δώσουν. Κι αν μπορείς, μοιράσου το με εμάς τους υπόλοιπους :smile:

Sunplus λοιπόν ο Crypto 270, ε; Μήπως ο ίδιος Sunplus που γράφεται ότι έχει και ο Edision Proton 265, που λέγαμε παραπάνω; Ο άλλος H.265 HEVC που αναφέρθηκε.
Το είχε πει ένας φίλος, το βρήκα και εγώ, μόνο εδώ όμως, και δεν ξέρω που το βρήκαν αυτοί εκεί, και αν ισχύει.
https://www.satshop-bg.com/cart2/EDISION-Proton-T265
Μάλλον μου διέφυγε το σημείο όπου αναφέρθηκε ότι έχει Sunplus o T265.
Κοίταξα το firmware του και είδα ότι όντως έχει κι αυτός Sunplus. Ίσως κάποιο νεότερο μοντέλο, όπως κάποιο από τα SPHE 1507 (τα sunplus βγαίνουν με διάφορα γράμματα στο τέλος του ονόματος).

Στο κομμάτι media player πώς πάνε οι δέκτες με sunplus;
Δεν είχαμε και πολλούς να μας πούνε απόψεις.
Όσες φορές δοκίμασα στον Crypto 250MP αρχεία ΜΡ4, δεν είχα ομαλό βίντεο. Πάντα τα αντέγραφα ως mkv με το mkvtoolnix (2-3 λεπτά θέλει).
Επίσης, δεν ανεχόταν λάθη στα αρχεία υποτίτλων, οπότε δεν τους εμφάνιζε από το σημείο όπου έβρισκε λάθος.
Λέγοντας για υπότιτλους, δεν θυμάμαι να έχει ρυθμίσεις για αυτούς.
Αυτά βέβαια με έναν πολύ παλιό πια δέκτη με Sunplus, ο οποίος πήρε 1-2 αναβαθμίσεις και μετά τον παράτησε η Crypto.

Last edited:
Καλησπερα. Θελω βοηθεια για την αγορα ενος φτηνου vfm δεκτη για το εξοχικο. Δε νομιζω να χρειαστει ποτε να δω ταινια απο στικακι, αλλα ας πουμε οτι ενας νορμαλ media player θα ειναι plus. Βασικα χαρακτηριστικα που θελω να εχει ειναι:
- Οσο το δυνατον χαμηλη τιμη
- Κοινο πληκτρολογιο για δεκτη-τηλεοραση
- Οσο το δυνατον γρηγοροτερη εναλλαγη καναλιων
Για να καταλαβετε, ειχαμε εναν Crystal Audio HD στο σπιτι και καηκε. Η μητερα μου θα τον χρησιμοποιει κατα 90%, λιγες μερες θα πηγαινουμε εμεις (τα παιδια) και θα τον χειριζομαστε.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

καλησπέρα

Σήμερα εγινε η σύνδεση με την HCN η οποία μου παρέχει τηλεόραση μέσω DVB-C και θα ήθελα να μου προτείνετε 2 ψηφιακούς δέκτες.
Νομίζω δίνει όλα τα ελευθερα κανάλια του Αstra μαζί μετα ελληνικά ψηφιακά κανάλια.

Yπάρχει καποια λίστα με τα ελεύθερα κανάλια που έχει ο Astra, δεν βρήκα πληροφορίες απο το site της HCN.

δεν ξέρω αν βοηθάει αλλα μήπως υπάρχει και κάτι σε usb που να συνδέεται σε android tv box οπως το Xiaomi Mi TV Box ;

ευχαριστώ!

Last edited:
Αν δε σου κανει κοπος, γραψε μας 2 εντυπωσεις για την HCN, για την οποια προσωπικα δε γνωρίζω τιποτα. Αν σε ενδιαφερει κατι σε android box combo δεκτη, υπαρχει ο KI pro απο την Videostrong o οποιος εχει ενσωματωμένο dvb-S2/T2 και -C. Προσωπικά τον χρησιμοποιώ με την comhem και για digea για 3Ε.

Θα τον βγαλουμε σε κληρωση εντος του μηνα... ;)

Αν δε σου κανει κοπος, γραψε μας 2 εντυπωσεις για την HCN, για την οποια προσωπικα δε γνωρίζω τιποτα. Αν σε ενδιαφερει κατι σε android box combo δεκτη, υπαρχει ο KI pro απο την Videostrong o οποιος εχει ενσωματωμένο dvb-S2/T2 και -C. Προσωπικά τον χρησιμοποιώ με την comhem και για digea για 3Ε.

Θα τον βγαλουμε σε κληρωση εντος του μηνα... ;)

δεν ξέρω αν βοηθάει αλλα μήπως υπάρχει και κάτι σε usb που να συνδέεται σε android tv box οπως το Xiaomi Mi TV Box; γιατι έχω ήδη έναν xiaomi και σκέφτομαι για δευτερο λόγο netflix app.

για την HCN υπάρχει νήμα εδώ και εδώ

Last edited:
Δυσκολα.. ξερεις πως ειναι συνηθως κλειδωμενο το kernel των android, αλλα ακομη και ξεκλειδωτο να ειναι, η πιθανότητα εξωτερικης συσκευης με υποστηριξη οδηγων ειναι μαλλον μικρη. Εψαχνα για μια usb capture card και ηταν χαοτικα τα πραγματα. Θα το ψαξω ομως.

Δυσκολα.. ξερεις πως ειναι συνηθως κλειδωμενο το kernel των android, αλλα ακομη και ξεκλειδωτο να ειναι, η πιθανότητα εξωτερικης συσκευης με υποστηριξη οδηγων ειναι μαλλον μικρη. Εψαχνα για μια usb capture card και ηταν χαοτικα τα πραγματα. Θα το ψαξω ομως.

σε ευχαριστώ πολύ γιατι ολα αυτα σε μένα μου φαινονται οπως η καταγραφή του Φουσέκη που εισγωρή ή εισροή σε καποιο ηλεκτρονικό υπολογιστικό συστήμα..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

αν ειναι εφικτό, θα ήθελα κάποιον ψηφιακό δέκτη οπου να έχει εύχρηστο και καλαίσθητο μενού γιατι συνήθως εχουν πολύ πρόχειρο UI.

δεν με ενδιαφέρουν οι media player δυνατότητες εχω ήδη αρκετά mp.. Aν ομως μπορω να το προγραμματίζω ωστε να γράψει σε κάποιο δίσκο ή σε network drive (ακόμα καλύτερα) καποια εκπομπή θα ήταν πολύ χρήσιμο. Αν έχει chromecast inside και netflix υποστήριξη ακόμα καλυτερα καθώς δεν θα χρειαστεί να πάρω και άλλο xiaomi tv box. kodi/plex κτλ δεν με ενδιαφέρουν

Πριν αρκετά χρόνια ειχα hol η οποια έδινε δεκτη με σκληρό δίσκο οπου επέλεγες την εκπομπή, απο το EPG μενού, και την κατεγγραφε, ακόμα και αν ειχε καθυστέρησει η ώρα αναμετάδοσης. μαλιστα μπορουσες να το προγραμματίσεις ωστε να έγραφε την εκπομπή όποτε ξαναπαιζονταν η εκπομπή ανεξαρτήτου ώρας και ημέρας. ειχε και live rewind.. γενικά ηταν πολύ καλός, ακόμα τον έχω κάπου αλλα δεν έχω ιδεα αν μπορεί να χρησιμοποιηθει γιατι ηταν κλειδωμένος με τις υπηρεσίες της HOL.

Last edited:

μόλις δίαβασα και αυτο DVB-T2
η αλήθεια ειναι οτι δεν βλεπω τηλεοραση, και δεν ειχα αποκωδικοποιητη για την μια και παλία τηλεόραση που έχω. Επειδή ομως το πακέτο που έχω στην HCN μου δίνει και τηλεόραση με καποια ελευθερα κανάλια, λέω να αγοράσω εναν αποκωδικοποιητη, αλλα ποιον; ποιο δέκτη να επιλέξω και ποιας τεχνολογίας; έχει καποιον που να τα υποστηρίζει όλα και να μην ειναι πολύ ακριβος;

H HCN ομως σου δινει καλωδιακη, ετσι δεν ειναι (DVB-C); το Τ2 ειναι για τα επιγεια ελευθερα (που πιανουμε με την κεραια :) )

H HCN ομως σου δινει καλωδιακη, ετσι δεν ειναι (DVB-C); το Τ2 ειναι για τα επιγεια ελευθερα (που πιανουμε με την κεραια :) )

ναι η HCN δινει καλωδιακη, δεν γνωριζα για το T2.
για καλωδιακό δέκτη καμια πρόταση;
ευχαριστώ

Θα σε παρω στο λαιμο μου :( Ειχα παντα τον ενσωματωμενο της τηλεορασης. Απο εξωτερικό dvb-c, εχω χρησιμοποιησει μονο τον ΚΙ pro. Ειμαι σιγουρος παντως πως θα υπαρχουν οικονομικότεροι και ισως πιο ευχρηστοι δεκτες.. Οι edision ειναι κλασσικά οικονομικές και ψιλοασφαλες επιλογές- βλεπω πχ τον Edision Progressiv Hybrid Lite Led στα 32 ευρω ή τον Proton στα 41. Μη σε παρω στο λαιμό μου!

Μην ανησυχείς δεν υπάρχει πρόβλημα ότι και αν προτείνεις. Θα δω κανα youtube βίντεο (αν υπάρχει) για τα μενού που έχουν και ανάλογα θα αγοράσω.

Απλά θέλω κάποιες προτάσεις για να ψάξω ανάλογα. Υπάρχουν εκατοντάδες μάρκες και μοντέλα, και δεν γνωρίζω ποιες θεωρούνται αξιόπιστες και καλές.

Ευχαριστώ

Ισως εναν edision τοτε που ειναι ασφαλης επιλογη. Μιλαμε σαν avclub με τα παιδια της edision και συντομα θα μπορουν να μας παρεχουν και υποστηριξη, οποτε ισως να ειναι και αυτο κατι. Συγνωμη που δε μπορω να βοηθησω περισσοτερο.

Κώστα ήδη έχεις βοηθήσει πολύ και σε ευχαριστώ πολύ!
Θα ψάξω για τους edison που μου είπες. Καλή συνέχεια!

Καλησπέρα σε όλους, ψάχνω δέκτη για εγγραφές. Το βασικό που με ενδιαφέρει είναι, λόγω και των HD καναλιών που σημαίνει μεγάλα αρχεία, να μην έχει όριο μεγέθους αρχείου και να κόβει τις εγγραφές σε π.χ. 1gb ή 4gb.

Ευχαριστώ.

Γεια σας.
Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Έχω μια LCD Panasonic (HD Ready) τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο και μετά τη ψηφιακή μετάβαση την τροφοδοτούσα από τον Argus mini 2 in 1 με σύνδεση component (YPbPr) και έτσι έβλεπα όλα τα ψηφιακά HD στην καλύτερη δυνατή ποιότητα.
Όμως ο Argus μετά από λίγα λεπτά λειτουργίας αρχίζει να κολλάει (σπασίματα εικόνας , αποσυγχρονισμός ήχου εικόνας και μη ανταπόκριση στις επιλογές από το τηλεκοντρόλ). Τον άνοιξα τον καθάρισα και έβαλα διάφορα firmware χωρίς να δω διόρθωση στο πρόβλημα. Έτσι πιστεύω ότι μετά από σχεδόν 7 χρόνια ο argus ψήθηκε.
Υπάρχει κάποιος δέκτης που να βγάζει component ; Δεν με ενδιαφέρει το δορυφορικό κομμάτι αλλά μόνο το επίγειο σήμα σε αυτήν την τηλεόραση πια.
Maxell MMB 200
Καλησπέρα σε όλους, ψάχνω δέκτη για εγγραφές. Το βασικό που με ενδιαφέρει είναι, λόγω και των HD καναλιών που σημαίνει μεγάλα αρχεία, να μην έχει όριο μεγέθους αρχείου και να κόβει τις εγγραφές σε π.χ. 1gb ή 4gb. Ευχαριστώ.
Δες τον ferguson ariva t750i.

Last edited: