Ποιον software player προτιματε?

Στο ποστ #153 ανέφερα ότι δεν χρειάζεται... οπότε ένα σημείο που συμφωνούμε, αλλά ακόμα δεν πήρα μια απάντηση για το πως ακριβώς ακούγεται στα αυτιά σου το jplay σε σχέση με σκέτο το foobar foobar/fidelizer...πχ που αν δεν απατώμαι χρησιμοποιείς...

Πράγματι το Fidelizer είναι πολύ καλό και συνιστώμενο... και θα το δοκιμάσω στην τελευταία του μορφή V 3.0...

Εγω παντως που φορτωσα τα win 8 32bit με jriver 18 νομιζω οτι υπαρχει καποια ακουστικη βελτιωση,χωρις να βαζω και το χερι στην φωτια μιας και αμεση κοντρα με τα 7 kai ton 17 jriver πουχα δεν μπορουσα να κανω.
Παντως τα οκταρια φαινεται οτι κανουν καλυτερη διαχειρηση μνημης και γενικα μου καθονται πιο ελαφρια στο htpc.

Απάντηση: Re: Ποιον software player προτιματε?

...., αλλά ακόμα δεν πήρα μια απάντηση για το πως ακριβώς ακούγεται στα αυτιά σου το jplay σε σχέση με σκέτο το foobar foobar/fidelizer...πχ που αν δεν απατώμαι χρησιμοποιείς...

Δεν ακούω κάποια ηχητική διαφορά στην ίδια τη μουσική, εφόσον ο Η/Υ και τα αντίστοιχα drivers της κάρτας είναι ρυθμισμένα απολύτως σωστά.
Προτιμώ τους native ASIO drivers και δεν χρησιμοποιώ ποτέ κάποιου είδους dsp ή upsampler γιατί όλα αυτά εμένα με ενοχλούν.
Οι υποκειμενικές ηχητικές διαφορές καθώς και η ικανότητα της αντίληψης μπορούν να τεκμηριωθούν σε ατομικό επίπεδο με double blind tests.

Re: Απάντηση: Re: Ποιον software player προτιματε?

Δεν ακούω κάποια ηχητική διαφορά στην ίδια τη μουσική, εφόσον ο Η/Υ και τα αντίστοιχα drivers της κάρτας είναι ρυθμισμένα απολύτως σωστά.
Προτιμώ τους native ASIO drivers και δεν χρησιμοποιώ ποτέ κάποιου είδους dsp ή upsampler γιατί όλα αυτά εμένα με ενοχλούν.
Οι υποκειμενικές ηχητικές διαφορές καθώς και η ικανότητα της αντίληψης μπορούν να τεκμηριωθούν σε ατομικό επίπεδο με double blind tests.

Σωστος,ετσι ακριβως ειναι.

Εγω παντως που φορτωσα τα win 8 32bit με jriver 18 νομιζω οτι υπαρχει καποια ακουστικη βελτιωση,χωρις να βαζω και το χερι στην φωτια μιας και αμεση κοντρα με τα 7 kai ton 17 jriver πουχα δεν μπορουσα να κανω.
Παντως τα οκταρια φαινεται οτι κανουν καλυτερη διαχειρηση μνημης και γενικα μου καθονται πιο ελαφρια στο htpc.

Και εγώ συμφωνώ ότι τα win 8 είναι καλύτερα (έχω 64βιτ) από τα win 7, ως προς τις επιπτώσεις στον ήχο.

Σε σχέση με τα παραπάνω περί jplay/fidelizer κλπ...

Εγώ ακούω διαφορές όπως και αρκετοί στα παγκόσμια φόρουμ, από την άλλη υπάρχουν πάντα κάποιοι (επίσης αρκετοί) οι οποίοι δεν ακούν διαφορές...,

το μόνο που θα πρέπει να μείνει στον αμύητο αναγνώστη αυτών των γραμμών, είναι ότι με τις σωστές ρυθμίσεις ή/και με την χρήση κάποιον επικουρικών προγραμμάτων μπορεί το pc audio να βελτιστοποιηθεί... αρκεί να μην έχουμε στεγανά στο μυαλό μας...

Τώρα ως αναφορά τα double blind test... σε παρακαλώ... είμασταν και οι δυό μας ενεργά παρόντες και συμμετέχοντες σε δύο τέτοιου είδους αξιολογήσεις... να με συγχωρείς δεν βγήκε σαφές αποτέλεσμα... ιδιαίτερα στην δεύτερη περίπτωση (μεθοδολογία και αποτέλεσμα σουρωτήρι...)... οπότε ας την αφήσουμε αυτή την μέθοδο... εγώ (και το προτείνω σε όλους) ακούω πολύ προσεκτικά και μακροχρόνια και ηχογραφήσεις που ξέρω την κάθε πτυχή...και λέω γνώμες επίσης με τον ίδιο τρόπο...

Last edited:
μακροχρόνιες εντυπώσεις συμβιώσεις είναι ό,τι καλύτερο, διότι αποκαλύπτουν την κάθε νέα αλλαγή.
Θα συμφωνήσω και εγώ ότι με χρήση (στην περίπτωσή μου) μακ που δεν κάνει τίποτα άλλο και firewire δίσκο έχω ηρεμήσει εδώ και πολύ καιρό. Ακόμα και με δικτυακό player (και όχι usb).

Και εγώ συμφωνώ ότι τα win 8 είναι καλύτερα (έχω 64βιτ) από τα win 7, ως προς τις επιπτώσεις στον ήχο.

Εγώ ακούω διαφορές όπως και αρκετοί στα παγκόσμια φόρουμ, από την άλλη υπάρχουν πάντα κάποιοι (επίσης αρκετοί) οι οποίοι δεν ακούν διαφορές...,

το μόνο που θα πρέπει να μείνει στον αμύητο αναγνώστη αυτών των γραμμών, είναι ότι με τις σωστές ρυθμίσεις ή/και με την χρήση κάποιον επικουρικών προγραμμάτων μπορεί το pc audio να βελτιστοποιηθεί... αρκεί να μην έχουμε στεγανά στο μυαλό μας...

Τώρα ως αναφορά τα double blind test... σε παρακαλώ... είμασταν και οι δυό μας ενεργά παρόντες και συμμετέχοντες σε δύο τέτοιου είδους αξιολογήσεις... να με συγχωρείς δεν βγήκε σαφές αποτέλεσμα... ιδιαίτερα στην δεύτερη περίπτωση (μεθοδολογία και αποτέλεσμα σουρωτήρι...)... οπότε ας την αφήσουμε αυτή την μέθοδο... εγώ (και το προτείνω σε όλους) ακούω πολύ προσεκτικά και μακροχρόνια και ηχογραφήσεις που ξέρω την κάθε πτυχή...και λέω γνώμες επίσης με τον ίδιο τρόπο...

Και γω ακουω διαφορες,σε διαφορετικες ρυθμισεις και διαφορετικους players και διαφορετικες πλατφορμες,και πιστεψε με ΕΧΩ (οχι trial και τετοια) τα παντα ολα και σε πισι και μακ.
Απο κει και υστερα αν ειναι ρυθμισμενα ολα σωστα και τρεχεις παντα με ιδιες ρυθμισεις (σωστες εννοω)οι διαφορες ειναι απειροελαχιστες και πολλες φορες μη αντιληπτες(που πολλες φορες μπαινουν στα χωραφια της ψυχοακουστικης,μιας και η ακουστικη μνημη δεν ειναι σιγουρος συμβουλος).
Δεν νομιζω να διαφωνουμε στο δια ταυτα,αλλα τεσπα συζητησουλα κανουμε.,
Και μαλλον με μπερδευεις με αλλον δεν εχουμε συμετασχει μαζι σε blindτετοιο
Και σιγουρα δεν εχω στεγανα ειδαλως δεν θα ειχα δοκιμασει τα παντα,usb dac εχω απο τοτε που βγηκε το πρωτο benchmark:grandpa:

Ναι βρε, συζήτηση κάνουμε, εμείς εδώ έχουμε κατασταλάξει και ας ακολουθούμε διαφορετικές οδούς...αλλά αν μεταξύ μας βρούμε κάτι που αξίζει το μοιραζόμαστε... το στεγανά δεν το είπα για μας που μιλάμε εδώ... το είπα γενικά... -bye-

οκ no prob.
Το ατιμο το jplay δεν τοχω καταφερει ειναι το μονο που μου ξεφευγει,δεν συμβαδιζει με τους amrasio drivers που εχω, μου βγαζει σκρατσ λες και παιζει γρατζουνισμενο βινυλιο,παιζει μονο στο direct mode πετωντας εξω ολα τα αλλα και ο ηχος ειναι υποδεεστερος απο τους asio.
Μαλλον αυτη ειναι η φιλοσοφια του.
Δεν τοχω δοκιμασει στα οκταρια βεβαια θα κανω αλλη μια προσπαθεια αλλα χλωμο το κοβω,οταν ειχα το benchmark που επαιζε native χωρις drivers δεν υπηρχε προβλημα.
Παντως επαναλαμβανω για οσους δεν τα εχουν ακομη τα 8,ειναι καλα βαλτε τα,
εχω καλυτερη αποψη γιαυτα απ οτι ειχα για τα 7 οταν ειχαν πρωτοβγει.
Το μονο κακο τους για μενα ειναι το Start που πρεπει να κανεις καποια κλικ παραπανω μεχρι να βρεις αυτο που θες.

Εχω εντοπίσει νοικοκυρές δίπλα μου στο Μοσχάτο, που καμία σχέση δεν έχουν οι ίδιες με το hi-fi, να παίζουν μια χαρά με το jplay χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Μπορεί βέβαια να μην παίζουν με τον native αλλά να παίζουν με Asio For All (Asio4All).

.....

Η προσωπική μου εκτίμηση Χρήστο είναι πως υπάρχουν και μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα συστήματα ως προς την επίδραση που ασκούν επάνω τους οι τέτοιες διαφορές.
Δηλαδή είναι περισσότερο ή λιγότερο αναίσθητα στις διαφορές. Καθοριστικό ρόλο παίζει το θέμα των drivers. Χρησιμοποιώντας σχεδόν αποκλειστικά επαγγελματικά interface τείνω να πιστεύω πως είναι πιο "αναίσθητα" στις διαφορές ανάμεσα στα set-up. Όχι πως δεν υπάρχουν, αλλά είναι πολύ δυσδιάκριτες. Και εννοείται πως τα συστήματα που χρησιμοιποιώ μάλλον ως πολύ αναλυτικά.
Έχω διακρίνει όμως διαφορές σε άλλα συστήματα.

Και συμφωνώ πως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτιστοποίησης. Στην πραγματικότητα τώρα αρχίζουμε να μαθαίνουμε τους τρόπους. Όχι μόνο εμείς, αλλά κι' οι κατασκευαστές.

Να προσθέσω κάτι ακόμα: Είναι σχεδόν πρακτικά αδύνατο να γίνει διπλό τυφλό τεστ στον τομέα του Computer Audio. Διότι δεν υπάρχει ούτε ένα set-up υπολογιστή πλήρως ταυτόσημο μ' ένα άλλο. Είναι ήδη πολύ δύσκολο να διεξαχθεί τέτοιο τεστ για άλλες συσκευές, πολύ περισσότερο όταν παρεμβάλλονται υπολογιστές.

Φαντάσου για παράδειγμα να θέλουμε να συγκρίνουμε δύο DAC's. Θα πρέπει είτε να τους βάλουμε διαδοχικά στον ίδιο υπολογιστή (και να κάνουμε τις σχετικές εγκαταστάσεις και ρυθμίσεις), είτε να βρούμε άλλον ένα υπολογιστή ακριβώς ίδιο. Ίδιος όμως σημαίνει ακριβώς το ίδιο hardware, αλλά και software!

Δε λέω θεωρητικά αδύνατον, πρακτικά όμως έτσι είναι.

Και συμφωνούμε, η μακροχρόνια ακρόαση από έμπειρους ακροατές είναι ο μόνος και σίγουρος τρόπος...

Εχω εντοπίσει νοικοκυρές δίπλα μου στο Μοσχάτο, που καμία σχέση δεν έχουν οι ίδιες με το hi-fi, να παίζουν μια χαρά με το jplay χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Μπορεί βέβαια να μην παίζουν με τον native αλλά να παίζουν με Asio For All (Asio4All).

Over, εδώ νοικοκυρά από Μοσχάτο χα... χα...::cool:
Χθές τ' απόγευμα δοκίμασα το demo jplay μέσω foobar.

Προσπερνώντας τις κάποιες διακοπές που έκανε (λόγω demo), τα συμπεράσματα μετά από μία χαλαρή ακόαση της μία ώρας είναι τα εξής :

α) Foobar με με wasapi event (και το Laptop χωρίς καμμιά απενεργοποίηση) vs jplay με KS : Σημειώσατε 2 εύκολα

β) Foobar με με wasapi event και Fidelize σε extremist mode vs jplay με KS : Σημειώσατε X ή οριακά 2, αλλά όχι διαφορά που να αξίζει να ξοδέψεις 100€ κατά τη γνώμη μου.

Οι δοκιμές έγιναν με Αντιλόπη ασημένια +voltikus, proac D2, Nuforce IA-V2,
τόσο μεσω usb, όσο και μέσω coaxial με M2tech Hiface + Van de hul digi-coupler
σε ακρόαση με ισόπλευρο τρίγωνο πλευράς 2μ.

Παρατήρησα, ότι είτε με τη μία σύνδεση είτε με την άλλη, το jplay δεν μου έδινε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσω wasapi παρά μόνο kernel streaming.

Και άσχετο με το θέμα μας, η ρουφιάνα η αντιλόπη σε όλες τις περιπτώσεις έπαιζε καλύτερα με το hiface, το asynchronous μου μέσα...:bang:

Αυτά και καλή χρονιά να έχουμε όλοι μας.

Foobar με wasapi event και Fidelize σε extremist mode vs jplay με KS : Σημειώσατε X ή οριακά 2, αλλά όχι διαφορά που να αξίζει να ξοδέψεις 100 κατά τη γνώμη μου.

To ίδιο συμπέρασμα έχω βγάλει κι εγώ, αφού πάντα παίζω με foobar (native ASIO) & fidelize (extreme mode). Ωστόσο τo jplay θα βοηθήσει μία νοικοκυρά να σετάρει τον υπολογιστή της, εύκολα κι απλά, οπότε τα 100Ευρώ σε αυτές τις περιπτώσεις ίσως και να τα έδινε.

Λοιπον αφου καταφερα και εγινα και γω νοικοκυρα και ταιριαξα το jplay μινι +jplay foobar με τους drivers μου στα win 8,εχω να πω πως ειναι οντως καλυτερο απο το jriver μονο του,
Τωρα σε συγκριση με το amarra συνεχιζει να μου αρεσει πιο πολυ,το αμαρα φαινεται οτι εχει πιο γεματο και ολοκληρομενο ηχο,ενω το jplay ακουγεται γενικα πιο καθαρο πιο καλο στις ψηλες συχνοτητες ισως πιο τονισμενο,απο κει και υστερα παει με το γουστο του καθενος και τις μουσικες του.

Για πείτε ρε παιδια κι εσείς που το χρησιμοποιήτε συχνά το μαραφέτι.
Αυτό είναι φυσιολογικό;10+ υπηρεσίες;Καταγραφή 1.jpg

Τρέχεις steam και Java ... που συνολικά απαιτούν περισσότερους πόρους από το WASAPI και παραπονιέσαι?

Μωρέ από πόρους να φάνε κι οι κότες,βλέπεις κάτω,0% CPU usage και 14% memory usage,δεν είναι εκεί η απορία μου.
Αν είναι το σύνηθες ρώτησα,να ξέρω.

Εδώ που ακούω τώρα, και το άλλαξα σε WASAPI (επειδή συνηθως έχω ASIO ή KS) για να δω, μου δείχνει μόνο ένα wasapi 64...

Και όσο για τα παραπάνω, αν και έχω μοντάρει μόνος μου αρκετές δεκάδες PC, από win 3,1 έως win 8 μέχρι τώρα και έχω επιλύσει πάμπολλα προβλήματα hardware και software... εχμμμ... πρέπει να το παραδεχτώ...

είμαι μια νοικοκυρά...

Last edited: