Ποιος ειναι ο καλυτερος τελικος στον πλανητη?

Εννοώ πως οι αναιμικοί ενισχυτές των ολίγων βατ και τοπολογίας SET είναι απλώς μια διαστροφή που ταλανίζει τη βιοτεχνία καταναλωτικών ηλεκτρονικών, συνεπικουρούμενη από μια συγκεκριμένη ομάδα αμαθών ή ημιμαθών δημοσιογραφούντων ανά τον πλανήτη, και μια κάπως πολυπληθέστερη ομάδα θυμάτων που τους αγοράζουν. Οι τρίοδοι λυχνίες είναι προπολεμική τεχνολογία και έχουν εγκαταλειφθεί παντού, προς χάριν των τετρόδων και άνω, σε όλους τους τομείς, εξαιρουμένης, βεβαίως, της εν λόγω διαστροφής. Κάτι δηλαδή σαν αυτά τα πρωτόγονα, άτεχνα και αναιμικά μοτέρ της Harley Davidson. Τα τριοδικά SET είναι κάτι μεταξύ κακόγουστου αστείου και μόδας και τίποτε παραπάνω.

Kωστα, καλα αυτοι που τους αγοραζουν, οκ αμαθεις, ασχετοι, θυματα κλπ.
Αυτοι που τους φτειαχνουν ειναι και αυτοι αμαθεις?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιος ειναι ο καλυτερος τελικος στον πλανητη?

Δεν παρεξηγώ την φιλική σου υπόδειξη αλλά και δε πιστεύω πως πράγματι γράφω σε λάθος κατηγορία.

Δεν είναι ότι δε θαυμάζω κι εγώ όλα αυτά τα μεγαθύρια του χώρου. Προς Θεού δηλαδή! Τί άλλο από θαυμασμό μπορεί κανείς να έχει για τέτοια κατασκευάσματα! Είναι απίστευτα καλά μηχανήματα και σαφώς παίζουν στην δική τους κατηγορία που είναι πολύ πάνω από όποια άλλη! Μακάρι να τα είχα κι εγώ εδώ και τώρα! Αλλά μόνο αν μου τα χάριζαν ή έστω μου έκαναν μια τόοοοσο καλή προσφορά στα λεφτά που προανέφερα.
Απλώς θεωρώ υπερβολικά διογκωμένα τα ποσά που κοστίζουν σε σχέση με το τι τελικά σου προσφέρουν. Όχι δηλαδή σε σχέση με το πόσο αξίζουν σα κατασκευές και μελέτη και απόδοση. Μπορεί και να δικαιολογούν τελικά το κόστος τους, δε λέω (αν και πάλι επιφυλάσσομαι σοβαρά), ωστόσο αυτό που τελικά θα σου δώσουν θεωρώ ότι δεν αξίζει να το πληρώσει κανείς τόσο.

Μιά χαρά γράφεις την άποψή σου...
Εδώ χωράνε όλων των χομπιστών.
Ιωάννη άσε σε παρακαλώ,τέτοιου είδους υποδείξεις να τις κάνουν οι αρμόδιοι του φόρουμ.

Εννοώ πως οι αναιμικοί ενισχυτές των ολίγων βατ και τοπολογίας SET είναι απλώς μια διαστροφή που ταλανίζει τη βιοτεχνία καταναλωτικών ηλεκτρονικών, συνεπικουρούμενη από μια συγκεκριμένη ομάδα αμαθών ή ημιμαθών δημοσιογραφούντων ανά τον πλανήτη, και μια κάπως πολυπληθέστερη ομάδα θυμάτων που τους αγοράζουν. Οι τρίοδοι λυχνίες είναι προπολεμική τεχνολογία και έχουν εγκαταλειφθεί παντού, προς χάριν των τετρόδων και άνω, σε όλους τους τομείς, εξαιρουμένης, βεβαίως, της εν λόγω διαστροφής. Κάτι δηλαδή σαν αυτά τα πρωτόγονα, άτεχνα και αναιμικά μοτέρ της Harley Davidson. Τα τριοδικά SET είναι κάτι μεταξύ κακόγουστου αστείου και μόδας και τίποτε παραπάνω.

εχεις ακουσει κανα κορυφαιο SET? εγω ενα ακουσα (Wavac) και ομολογω οτι σοκαριστηκα λιγακι....

εχεις ακουσει κανα κορυφαιο SET? εγω ενα ακουσα (Wavac) και ομολογω οτι σοκαριστηκα λιγακι....

θετικά ή αρνητικά?

επίσης νομίζεις ότι ένα ΣΕΤ προσωμοιάζει τον ήχο μιας ορχήστρας σε κάποιο μουσικό μέγαρο ανά την υφήλιο? ή τον γυαλίζει ευφωνικά?
:operator:

επίσης νομίζεις ότι ένα ΣΕΤ προσωμοιάζει τον ήχο μιας ορχήστρας σε κάποιο μουσικό μέγαρο ανά την υφήλιο?

Μπορώ να σας κάνω αυτή την ερώτηση για το όποιο άλλο είδος (βάλτε ότι θέλετε - επιλογή ελεύθερη) μηχανήματος;

τα set ακολουθούν τον νόμο της απλότητας και της ευθύτητας , τα καταφέρνουν με αγνό τρόπο να κάνουν πράξη την θεωρεία του ημιαγωγού , και δώρο οι άρτιες αρμονικές .... οι ευφωνικές δηλαδή ...
τα καινούργια εντός εισαγωγικών στερεά ιμιαγωγά εξαρτήματα ( τεχνολογία 1960 δηλαδη ! ) κάνουν άλλα πιο καλά και πρακτικά πράγματα , μουσική σε επίπεδο πιο
μακροσκοπικό το ζητούμενο για μερακλήδες δηλαδη .. δεν κάνουν δουλειά ακόμα

και είναι ίσως το μόνο πράγμα που δεν ακολούθησε την αλυσίδα του audio video σε εξέλιξη

ΣΑΣ φιλώ στα μούτρα
μαρια αλιφέρη

εεεε μπερδεύτηκα

Βασίλης

θετικά ή αρνητικά?

επίσης νομίζεις ότι ένα ΣΕΤ προσωμοιάζει τον ήχο μιας ορχήστρας σε κάποιο μουσικό μέγαρο ανά την υφήλιο? ή τον γυαλίζει ευφωνικά?

θετικα. Μου εκανε εντυπωση ο απιστευτος αρμονικος πλουτος που δεν ακουγα σε σχεση με ενα κορυφαιο τρανζιστορ ...

το ότι είναι αναιμικά ? ίσως για κάποιους , για άλλους θυμίζουν μικρές αιθέριες
θηλυκές sexy πανέμορφες γλυκές ερωτευσιμες ψυχές

τα άλλα τα pussπουλια μου φέρνουν κατι σε μπρουτάλ χασάπη ..

Kωστα, καλα αυτοι που τους αγοραζουν, οκ αμαθεις, ασχετοι, θυματα κλπ.
Αυτοι που τους φτειαχνουν ειναι και αυτοι αμαθεις?

Εξαρτάται από τις προθέσεις τους. Αν φτιάχνουν SET για να λένε ότι φτιάχνουν καλούς ενισχυτές, τότε είναι αμαθείς. Αν φτιάχνουν SET για να τα χρεώνουν όσο μια πυραυλάκατο, τότε είναι αλάνια. Υποθέτω ότι στην αγορά δραστηριοποιούνται κατασκευαστές αμφοτέρων των κατηγοριών.

Ναι έχω ακούσει κάποια τέτοια SET, αλλά μην πλανάσαι. Αυτά τα SET δεν είναι κορυφαία. Σιγά μην είναι κορυφαίο ένα SET που δουλεύει με ένα λαμπόγυαλο σχεδίασης της δεκαετίας του 1920...

Ναι έχω ακούσει κάποια τέτοια SET, αλλά μην πλανάσαι. Αυτά τα SET δεν είναι κορυφαία. Σιγά μην είναι κορυφαίο ένα SET που δουλεύει με ένα λαμπόγυαλο σχεδίασης της δεκαετίας του 1920...

φανταζομαι λοιπον οτι ενα πραγματικα κορυφαιο SET θα με εντυπωσιασει ακομα περισσοτερο.... Αμα εχεις καμια προταση ριξτην....

Οι τρίοδοι λυχνίες είναι προπολεμική τεχνολογία και έχουν εγκαταλειφθεί παντού, προς χάριν των τετρόδων και άνω, σε όλους τους τομείς, εξαιρουμένης, βεβαίως, της εν λόγω διαστροφής. Κάτι δηλαδή σαν αυτά τα πρωτόγονα, άτεχνα και αναιμικά μοτέρ της Harley Davidson. Τα τριοδικά SET είναι κάτι μεταξύ κακόγουστου αστείου και μόδας και τίποτε παραπάνω.

Για περαιτέρω εμπέδωση της απαρχαιομένης, προπολεμικής, διαστροφικής, άτεχνης, πρωτόγονης, αναιμικής τεχνολογίας κακόγουστου αστείου
επισκεφτείτε www.atma-sphere.com
Μοντέλα από 30 ΕΕΩΩΩΩΩΩΣ 500 Watts!!!!!!!
6 Golden Ear Awards από το The Absolute Sound
2 Editors' Choice από το The Absolute Sound
8 Reviewers' Choice από το Soundstage
1 Hall of Fame από το Soundstage
1 Edge of Art 2007 από το Soundstage
Ευχαριστώ. Λ.Σ.

Οι λυχνιες ειναι παλια εφευρεση σιγουρα,, αλλα ειναι καλη τεχνολογια .Δεν ειναι τυχαιο οτι χρησιμοποιηται για ηχο ειδικα [και οχι μονο] απο πολλες χιλιαδες χρηστες.
Δυο πινακες χαρακτηριστικων εξοδου απο ενα συχρονο mosfet IRFP150,, και απο μια τριοδο του 1930,,,:guitarist:

Attachments

• irfp150.JPG
    irfp150.JPG
    28.4 KB · Views: 43
  • 845.jpg
    845.jpg
    137 KB · Views: 42
Δεν καταλαβω γιατι πολλοι προσπαθουν να επιβαλουν την αποψη τους στον αλλο,περι ποια τεχνολογια ειναι ανωτερη,ποιος ηχος ειναι πιο κοντα στον πραγματικο,ποια τεχνολογια ειναι πιο τιμια και σε ποια σου πιανουν τον κ..ο οι κατακευαστες....

Το χομπυ δεν ειναι διαγωνισμος μετρησεων τυπου dragster για τα απολυτα νουμερα.Αν ο ενας εκστασιαζεται στο ακουσμα ενος κρελλ,και ενας αλλος στο ακουσμα μιας 845-211-813 κτλ ειναι καθαρα υποθεση δικη του και κανενος αλλου.Μεγαλα παιδια ειμαστε και υπευθυνοι των πραξεων-μοιρας μας,και δεν χρειαζεται κανενας να ανοιξει τα αυτια/ματια κανενος.

Εξαλλου ειμαι της αποψης(οπως και πολλοι αλλοι)οτι δεν υπαρχει περιπτωση να ακουσουμε το κομματι που μας αρεσει οπως εκτελεστηκε,ποτε μα ποτε.Υπαρχουν απειρα ακουσματα οσα και τα μηχανακια που κυκλοφορουν(και οι ιδιοκατασκευες)ετσι ο καθενας επιζητει να ακουει με τον τροπο που νιωθει αυτος καλυτερα.

τα άλλα τα pussπουλια μου φέρνουν κατι σε μπρουτάλ χασάπη ..

Ένα PP σε καθαρή τάξη Α εκτός του ότι τελικά κάνει το ίδιο με το SET αλλά κατοπτρικά με δύο σκέλη που κλείνουν μεταξύ τους σε ανάποδη φάση και αυξάνει την ισχύ, και μάλιστα χωρίς crossover distortion (παραμόρφωση διάβασης τυπική σε άλλης τάξης PP ) επιπλέον κόβει στην έξοδο και την 2η αρμονική (και άλλα όπως θορύβο κλπ) όποτε δεν μένουν και παράπονα για ευφωνικότητες κλπ. Επίσης και ένα καλο ultrilinear δεν είναι καθόλου κακό ξέρω και ένα με κάτι ωραίους τοροειδής εξόδου μούρλια.

Δεν καταλαβω γιατι πολλοι προσπαθουν να επιβαλουν την αποψη τους στον αλλο,περι ποια τεχνολογια ειναι ανωτερη,ποιος ηχος ειναι πιο κοντα στον πραγματικο,ποια τεχνολογια ειναι πιο τιμια και σε ποια σου πιανουν τον κ..ο οι κατακευαστες....

Το χομπυ δεν ειναι διαγωνισμος μετρησεων τυπου dragster για τα απολυτα νουμερα.Αν ο ενας εκστασιαζεται στο ακουσμα ενος κρελλ,και ενας αλλος στο ακουσμα μιας 845-211-813 κτλ ειναι καθαρα υποθεση δικη του και κανενος αλλου.Μεγαλα παιδια ειμαστε και υπευθυνοι των πραξεων-μοιρας μας,και δεν χρειαζεται κανενας να ανοιξει τα αυτια/ματια κανενος.

Εξαλλου ειμαι της αποψης(οπως και πολλοι αλλοι)οτι δεν υπαρχει περιπτωση να ακουσουμε το κομματι που μας αρεσει οπως εκτελεστηκε,ποτε μα ποτε.Υπαρχουν απειρα ακουσματα οσα και τα μηχανακια που κυκλοφορουν(και οι ιδιοκατασκευες)ετσι ο καθενας επιζητει να ακουει με τον τροπο που νιωθει αυτος καλυτερα.

Τα είπες όλα...

Αλλά γιατί κάποιοι προσπαθούν να επιβάλουν απόψεις όπως είπες, έλα ντε... ; εξυπηρετούν κάτι ;

Απάντηση: Re: Ποιος ειναι ο καλυτερος τελικος στον πλανητη?

εξυπηρετούν κάτι ;

Μα ειναι απλο.

Οι αντιπροσωποι εξυπηρετουν τα μηχανηματα που εμπορευονται, τα τσιρακια τα μηχανηματα που (παρα)εμπορευονται, και οι ηλιθιοι (ασχετοι) τον εγωισμο τους.

Re: Απάντηση: Re: Ποιος ειναι ο καλυτερος τελικος στον πλανητη?

Μα ειναι απλο.

Οι αντιπροσωποι εξυπηρετουν τα μηχανηματα που εμπορευονται, τα τσιρακια τα μηχανηματα που (παρα)εμπορευονται, και οι ηλιθιοι (ασχετοι) τον εγωισμο τους.

Μάλλον θα βγούμε από το θέμα, ας το αφήσουμε προς στιγμή εδώ.