Ποιός ο λόγος να αγοραστεί από το να κατέβει τσάμπα?

τεράστιο database με όλη την υπάρχουσα ηχογραφημένη μουσική και επί πληρωμή ακρόαση όποιου κομματιού θέλεις ανα πάσα στιγμή . Κάτι σαν όλες οι γυναίκες διαθέσιμες και επιλογή όποιας θέλεις ανα πάσα στιγμή έναντι αντιτίμου . Και οι ανθρώπινες σχέσεις , πού;...

Last edited:
Re: Απάντηση: Ποιός ο λόγος να αγοραστεί από το να κατέβει τσάμπα?

Χαίρομαι στήν ιδέα ότι και κάποιος άλλος μοιράζεται τήν ευχαρίστησή μου.
Και αυτή είναι και η κεντρική ιδέα τής συμμετοχής μου εδώ.
ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι!!!!! :ernaehrung004::ernaehrung004:

Μοιραζομαστε ο ενας την ευχαριστηση του αλλου μεσα απο αυτο το φορουμ, και αυτο εχει το μεγαλυτερο νοημα! :music-smiley-005:

Τώρα, το αν καποιος προτιμαει να εχει το υλικο που του αρεσει να βλεπει και να ακουει σε ψηφιακή μορφή , ή σε δισκάκια, είναι προσωπικό γούστο του καθενός, όπως συμφωνησαν και οι περισσοτεροι εδώ...! :ernaehrung004:

Καποια στιγμη πρεπει να παραδεχτουμε παντως, ότι τα παντα θα ειναι ψηφιακα και "εικονικά" και ΔΕΝ θα υπαρχουν χειροπιαστα πραγματα.... Φυσικά, ΔΕΝ ξερω αν θα τα κατεβαζουμε free όπως κάνουμε τώρα, μιας και οι νομοι της πειρατείας τότε θα ειναι ΠΟΛΥ πιο αυστηροί από ότι είναι σήμερα....

Το αν θα με ικανοποιει σαν ακροατη και καταναλωτη να βασιζομαι ΜΟΝΟ σε εικονικο και ψηφιακό περιεχομενο, ΔΕΝ νομιζω ότι με ευχαριστεί και ιδιαίτερα, αλλά σαν νεώτερος που είμαι, θα πρέπει να προσαρμοστώ στο μέλλον!
ΜΑΚΑΡΙ πάντως να αργήσει να συμβεί αυτό! :drummer:

Last edited:

Είναι και ο τρόπος με τον οποίο ο καθένας μας ακολουθεί τη διαδικασία της μουσικής ακρόασης.

Εγώ πηγαίνω στη δισκοθήκη μου και...χαζεύω. Ποτέ δε ξέρω από πριν τι ακριβώς θέλω να ακούσω κάθε φορά.

Ξέρω στο περίπου.

Δε ξέρω αν μπορώ να αλλάξω αυτή τη συμπεριφορά με τους...σκληρούς δίσκους.

Μάλλον θα πρέπει να έχω σε ένα...βιβλιαράκι τα εξώφυλλα της συλλογής μου και να την ξεφυλλίζω κάθε φορά που θέλω να ακούσω κάτι...

Θινγκς τσέηντζ...

Στέργιο, το coverflow του iTunes το έχεις υπόψη;

Αν και νομίζω ότι λειτουργεί μόνο στο MacOS...

Προσωπικά υιοθετώ το σύστημα του Δημοκηδή. Κατεβάζω κι ό,τι μου αρέσει, το αγοράζω. Αν είναι και σε καλή έκδοση, ακόμα καλύτερα.

Μόνο μουσικές, για ταινία πρέπει να τρελαθώ για να την αγοράσω κιόλας. Χώρια που στο HD δεν τίθεται καν θέμα, αφού δεν υπάρχει ακόμα Hardware...

Ψηφιζω downloading. Eχω αγορασει κατα καιρους αρκετα cd για ολους τους λογους που προανεφεραν καποιοι ,αλλα δυστυχως ειναι πολλα τα εξοδα για καποιον που θελει να ανακαλυψει πολλα πραγματα και του αρεσουν περισσοτερα απο ενα ειδη μουσικης.Και υπαρχει μια μεριδα καλλιτεχνων (μπορει να φταινε οι εταιρειες ,μπορει το marketing δεν με νοιαζει ) που ωθει τον κοσμο σε αυτο, για ποιο λογο να αγορασω ενα cd οταν απο τα 10-20 κομματια αξιζει το ενα,οταν το εξωφυλλο ειναι απαραδεκτο,οταν ολη η δουλεια ειναι συνολικα μια προχειροτητα-αρπαχτη ? Μπορει να γινεται αυτο επειδη εχουν πεσει οι πωλησεις τους λογω της πειρατιας, μπορει να ειναι ενας φαυλος κυκλος ολο αυτο το πραγμα, αλλα λυπαμαι εγω δεν θα αγορασω κατι τετοιο.Βεβαια για την πτωση των κερδων διατηρω αμφιβολιες οταν πχ ενα μικρο παραδειγμα..ο καλλιτεχνης κερδιζει πια περισσοτερα απο τα δικαιωματα των ringtones απο οτι τα ιδια του τα αλμπουμ. Και βεβαια οι τιμες στην Ελλαδα που προανεφεραν καποιοι....

Βασικα σε λιγα χρονια (δεν ξερω ποσα ) θα εξαλειφθουν τελειως τα cd και θα επικρατησουν μονο οι νομιμες αγορες μεσω ιντερνετ.Θα πεσουν οι τιμες και ο κοσμος θα αγοραζει τα κομματι του σε lossless μορφη υστερα απο την επιλογη που θα κανει ο ιδιος.Εκει στρεφουν τον κοσμο οι ιδιοι αλλωστε (πχ radiohead.. κα ),εκει στρεφουν τον κοσμο και οι ιδιες οι εταιρειες ,οταν πχ παραδοσιακες εταιρειες στο χωρο των ηχειων αρχιζουν και δινουν βαση στα ipod..

Θα μεινουν καποιοι ρομαντικοι να ψαχνουν βινυλια και cds,σε ξεχασμενα απο το χρονο δισκοπωλεια βεβαια...αλλα η νεα γενια θα στραφει ετσι και αλλιως αλλου..

Last edited:
Μα είναι επόμενο . Κυκλοφορεί τόση σαβούρα πλέον που δεν έχει νόημα να αγοράσεις σχεδόν τίποτα . Ολοι το παραδέχεστε . Παίρνετε ένα άλμπουμ γιατί αξίζει ένα κομμάτι , παίρνετε ένα δίσκο για μιά -δυό φορές κ.ο.κ. Τέτοια σαβούρα κυκλοφορούσε πάντοτε , βέβαια . Αλλά δεν την αγοράζαμε (Δόξα σοι ο Θεός υπήρχε και ο Ζήλος )

Ας πω κ εγώ την αποψή μου.

Είμαι υπέρ του αγορασμένου υλικού καταρχήν. Δεν απορίπτω το κατέβασμα μεν, το κάνω κ εγώ ενίοτε, αλλά όταν θέλω να λέω ότι έχω κάτι, ένα άλμπουμ ενός καλλιτέχνη, μια ταινία, τότε το αγοράζω. Θέλω να το βλέπω, να το ακουμπάω, να κάνω την κίνηση να το βγάλω από την δισκοθήκη μου (περίπου: βινύλιο 700 κομμάτια / cd 600 κομμάτια / sacd 30 κομμάτια / dvd-br-hddvd 500 κομμάτια) κ να το βάλω στο μηχάνημα, να κάτσω να απολαύσω το κομμάτι κ παράλληλα να χαζεύω για πολλαπλή φορά το φυλλάδιο ή το εξώφυλλο...

Μάλιστα στα αγαπημένα μου συγκροτήματα, αγοράζω τα πάντα, cd, βινύλια, βιβλία, ταινίες κτλ.

Όσον αφορά τις τιμές, πρώτα κοιτάω στο μετρόπολις γιατί βρίσκω πολλά δισκάκια στα φθηνά (πχ. τζαζ), μετά στο Μοναστηράκι για βινύλια, ενώ κοιτάω πάντα στο διαδίκτυο για on-line αγορές από φθηνά διαδικτυακά μαγαζιά ανά τον κόσμο.

Δεν μου αρέσει ο ήχος που έρχεται από ένα κατεβασμένο κομμάτι ή μια ταινία, γιατί σίγουρα μια επεξεργασία συμπίεσης την έχει υποστεί. Το πιο πιθανό είναι σε κάποιες περιπτώσεις διαφορά να μην καταλάβω, αλλά είναι εγκεφαλικό το θέμα...δεν το θέλω...το απορίπτω αν κάτι μου αρέσει πολύ κ το αγοράζω. Το βλέπω κ λίγο από την σκοπιά ότι αυτό είναι το σωστό, κάποιος κουράστηκε να το φτιάξει κ το πληρώνω...ρομαντικός μάλλον είμαι πολύ...
Αυτός είμαι όμως... :ernaehrung004:

υγ: όταν έκανα ένα πάρτυ πρόσφατα, γέμισα τον δίσκο του ps3 μου με mp3 στα 192kbps κ έφτιαξα playlists. Πάτησα ένα κουμπάκι, με λειτουργία shuffle μάλιστα, έβαλα κ το ps3 να παίζει με visualizer κ περάσαμε φοβερά, χωρίς να το ξανακουμπήσω το ps3 για τις επόμενες 5-6 ώρες. :grinning-smiley-043

Δεν κατεβάζω τίποτα.
Όταν δανείζομαι οι δυνατές επιλογές είναι δύο:
Αν είναι καλό αγοράζεται. αλλιώς δεν μπορώ να "μπω" στο πετσί του
Αν δεν είναι καλό, καταδικάζεται στο να μείνει στο ράφι για πάντα.

Αγόραζα πάντα.
Κάθε δίσκος είχε την ιστορία του, την ημερομηνία του, τα χρώματά του, τον καιρό του, αν έβρεχε αν είχε ήλιο.
Κάθε δίσκος έχει "ουσία"
Εχω ipod αλλά πάντα είναι γεμάτο με δικά μου πράγματα. Μόνο τότε ξέρω πως είναι τα εξώφυλλα, πως μυρίζει, πως το νιώθεις στην αφή. (Ναι οι δίσκοι έχουν μυρωδιά και αφή)
Μην μπερδεύουμε ipod με δίσκους.
Αλλο εξυπηρετεί το ένα, άλλο το άλλο.
Δοκίμασα τη λύση σκληρό δίσκο, ακόμα και γιά τα δικά μου.
Δεν φαίνεται να περπατάει...

Δεν κατεβάζω τίποτα.
Όταν δανείζομαι οι δυνατές επιλογές είναι δύο:
Αν είναι καλό αγοράζεται. αλλιώς δεν μπορώ να "μπω" στο πετσί του
Αν δεν είναι καλό, καταδικάζεται στο να μείνει στο ράφι για πάντα.

Αγόραζα πάντα.
Κάθε δίσκος είχε την ιστορία του, την ημερομηνία του, τα χρώματά του, τον καιρό του, αν έβρεχε αν είχε ήλιο.
Κάθε δίσκος έχει "ουσία"
Εχω ipod αλλά πάντα είναι γεμάτο με δικά μου πράγματα. Μόνο τότε ξέρω πως είναι τα εξώφυλλα, πως μυρίζει, πως το νιώθεις στην αφή. (Ναι οι δίσκοι έχουν μυρωδιά και αφή)
Μην μπερδεύουμε ipod με δίσκους.
Αλλο εξυπηρετεί το ένα, άλλο το άλλο.
Δοκίμασα τη λύση σκληρό δίσκο, ακόμα και γιά τα δικά μου.
Δεν φαίνεται να περπατάει...

Nαι αλλα αυτο κατα τη γνωμη μου εχει και ενα κακο...καποιοι μενουν προσκολειμενοι στα ακουσματα που ξερουν και εμπιστευονται και αρνιουνται πεισματικα να μπουν στην διαδικασια ακομα και να ψαξουν κατι καινουργιο μονο και μονο επειδη αυτο τους προσφερεται σε συσκευασια φαστ φουντ...και ας υπαρχουν ακομα και εκει μικρα διαμαντακια...

Οταν έχεις ακούσει χιλιάδες πράγματα από διάφορα είδη,δέν προσκολλάσαι.
Απλά ξεπερνάς τά σκουπίδια εύκολα.
Και εν πάσει περιπτώσει οτιδήποτε ´νεωτεριστικό´δέν συμβάλλει οπωσδήποτε στόν πολιτισμό.

Αγοράζω μόνο βινύλιο. Θεωρώ ότι είναι το μόνο μέσο που αξίζει τα λεφτα μου. Οτιδήποτε άλλο έχει τόσο μικρό κόστος παραγωγής και τόσο μεγάλη τιμή πώλησης που νιώθω ότι με πιάνουν Κότσο. Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και το πενιχρό ποσοστό που παίρνει ο καλλιτέχνης από τις πωλήσεις δίσκων/dvd το γλυκό ήρθε και έδεσε... Δεν ξέρω βέβαια αν μου περίσσευαν πολλά χρήματα πως θα αντιδρούσα. Πιθανόν θα αγόραζα -ή θα προσπαθούσα να αγοράσω- ό,τι έχω κατεβάσει σε βινύλιο και 35άρες μπομπίνες φιλμ (όσον αφορά τις ταινίες).

Θα σταθώ κι εγώ σε πρακτικούς λόγους περισσότερο όπως εστίασε και ο Δημοκηδής.

Πρώτ'απ'όλα πολλές απόπειρες κατεβάσματος στέφονται με αποτυχία πράγμα που διαπιστώνεται εκ των υστέρων όταν ακούς χρατς χρουτς στο mp3 που συχνά έκανες ώρες ή και μέρες να το πετύχεις (όταν μιλάμε για κάτι εκτός mainstream).

Εύκολη προσέγγιση , και η δική μου εμπειρία λέει ότι η μουσική που υπάρχει στους σκληρούς ξεχνιέται. Το φάκελλο "mp3 προς ταξινόμηση" στην επιφάνεια εργασίας έχω να τον αγγίξω μήνες και πολλά από αυτά που έχει τα έχω πάρει σε cd ή τα έχω ξεχάσει.

Στη μουσική που με ενδιαφέρει κυρίως (κλασσική) θέλω να διαβάζω και το ένθετο.
Επίσης στην κλασσική οι τιμές δεν είναι απαγορευτικές σε σχέση με αυτό που αγοράζεις και αντέχει στο χρόνο πολύ περισσότερο από ένα pop ή άλλο είδος με την έννοια του hit ( and run ...μετά από λίγο καιρό).

Θα συμφωνήσω με Κώστα Λυμπερόπουλο ότι αν δεν πληρώσεις δεν εκτιμάς αυτό που αποκτάς.

Προσωπικά ,την αγαπημένη μου μουσική (κλασσική και δευτερευόντως jazz) σπάνια έως ποτέ κατεβάζω για να την έχω σε αυτή τη μορφή.
Κατεβάζω κυρίως για να ακούσω ώστε αν μου αρέσει να το αγοράσω.
Αυτά που μόνο τα κατεβάζω είναι τραγούδια ποπ,για πάρτυ κλπ.

Απομονώνω δύο ωραίες φράσεις του Σπύρου που μου άρεσαν και συμφωνώ:

"Θεωρώ τούς δίσκους μου κάτι σάν συγγενείς μου"
"θεωρώ ότι είναι η συνέχειά μου μέσα στόν χρόνο..."
Doctor όταν θέλεις γίνεσαι πολύ τρυφερός.
Πρέπει να είσαι συναισθηματικός τύπος κατά βάθος. Κλείνει η παρένθεση επί προσωπικού.

Επίσης συμφωνώ με τον Δ.Παναγιωτίδη
"Κάθε δίσκος είχε την ιστορία του, την ημερομηνία του, τα χρώματά του, τον καιρό του, αν έβρεχε αν είχε ήλιο.
Κάθε δίσκος έχει "ουσία""

Maurice Ravel:'Il n'y a pas besoin de s'ouvrir la poitrine pour montrer qu'on a du coeur'.
H στήν μητρική γλώσσα τής κυρίας Διαμαντοπούλου(:flipout::flipout:):'One doesn't need to open one's chest to show that one has heart'.
Μάλλον θά συμφωνεί και ο Ντόκ σέ αυτό.

Τωρα που μπορω μεσω διαδυκτιου να κατεβαζω και να ακουω αυτο που θελω ΠΟΤΕ δεν αγοραζω πριν ακουσω πρωτα (εκτος και αν προκειτε για αγαπημενα συγκροτηματα που τα παιρνω ετσι...απο βιτσιο!!)

Εχω χαλασει αρκετα χρηματα σε δισκακια που τωρα τα εχω μονο για σουβερ!!!
Αρκετα ...μεχρις εδω...εχω και αλλες αναγκες στην ζωη μου απο το να σπαταλαω (γιατι περι σπαταλης προκειται οταν περνεις κατι που τελικα δεν σου αρεσει) χρηματα για αγορα αχρηστων πραγματων.

Και φυσικα μιλαμε για μας που ειμαστε μουσικοφιλοι (και με πολλες ανησυχιες τρομαρα μας) και αυτα που θελουμε να αγορασουμε συνιστουν ενα σοβαρο χρηματικο ποσον,δεν μιλαμε για τους τυπους που αγοραζουν 5 δισκακια το χρονο.

Χωρις πλακα με τα χρηματα που εχω εξοικονομησει με αυτο το συστημα εχω αλλαξει χαλαρα διαφορα κομματια στο στερεοφωνικο μου.
Πχ προχτες που εκανα ενα ξεσκαρταρισμα σε κατι παλια σιντακια που επιαναν χωρο διαπιστωσα οτι τουλαχιστον 100 απο δαυτα δεν θα τα αγοραζα αν ειχα την δυνατοτητα πρωτα να τα ακουσω ή στην καλυτερη περιπτωση θα επαιρνα απο το itune (για να μην λετε οτι ειμαι τζαμπατζης!!!) το ενα τραγουδι που μου αρεσε.
100 Χ 17 = 1.700 ευρω μειον 100 που θα χαλουσα γαι να αγορασω απο το itune το τραγουδι που με ενδιεφερε = 1.600 = ενα αρκετα καλο cd player... οχι και ασχημα,ετσι δεν ειναι????

Το αγορασμένο μένει και έχει και ένα εικαστικό ενδιαφέρον οταν εχει και καλό artwork , (γεμίζεις και τη βιβλιοθήκη σου πουλάς και μούρη !! :jester: και το βρίσκεις και εύκολα !!!) αλλά εγώ σαν ινδιάνος κατά βάθος όταν κάτι μου κάνει βαρετό το χρησιμοποιώ σαν προσάναμα στο τζάκι !! ,,, άσχετο αλλα έτσι μου ηρθε ,,, οπότε εάν κάτι σε ενδιαφέρει το αγοράζεις και το έχεις σε πρώτη ζήτηση με το όλον της παραγωγής , εξώφυλλα κυτία και συσκευασία , κατα τα άλλα κατεβάζω κάργα χωρίς καμία τύψη για δικαιώματα και μπούρδες !!! ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΔΕΝ ΝΟΙΆΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΣΤΈΛΝΑΝΕ ΤΖΑΜΠΑ !! ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ NA ΤΙΣ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΕ ΚΊΝΔΥΝΟ ΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΜΑΣ , ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΓΑΡ ωσάν ραδιοερασιτέχνες !! με απώτερο σκοπό την τσέπη τους ( ωρε δράμα περιμένετε να κλάψω λίγο :bigcry::bigcry::flipout::flipout::flipout: γαμώ και τον ξανθόπουλο τι να λέμε τώρα ) Κατάληξης !!!! εάν γουστάρεις αγοράζεις και κάνεις τη shoppingθεραπεία σου και χαζολογάς το cdακι σου και γουστάρεις !!!
εαν όχι κατεβάζεις και πάλι γουστάρεις !!!:guitarist::guitarist:

Λοιπον, ειμαι ενας τυπος που εχει αρκετες χιλιαδες βινυλια στην αποθηκη.
Οπως και παρα πολλοι αλλοι.Ελπιζω δηλαδη, για να μην ειμαι στην ελιτ των κοροιδων.
Πιστευω οτι εχω ξεχρεωσει το καθε byte που θα κατεβασω στο μελλον.
Αν πληρωνα στην πραγματικη του αξια οτι αγοραζα, θα ειχα αλλη γνωμη.
Ομως οταν ενα κουτακι τσιχλες εχει 1,20 (425 δραχμουλες)
Μια σαλατιτσα απο το μαναβικο 0,88 (300 δραχμουλες επισης)
Ενας καφες - αισχος σε πλαστικο 1,20... η τελευταια μου εγνοια - διλημα ειναι
αν θα κατεβασω η αν θα αγορασω.Θα ειμουν ψευτης η παραφρων.
Και για μενα ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ αυτα, γιατι οτι ευρω φευγει απο την οικογενεια μου εχει την ιδια αξια.

Maurice Ravel:'Il n'y a pas besoin de s'ouvrir la poitrine pour montrer qu'on a du coeur'.
H στήν μητρική γλώσσα τής κυρίας Διαμαντοπούλου(:flipout::flipout:):'One doesn't need to open one's chest to show that one has heart'.
Μάλλον θά συμφωνεί και ο Ντόκ σέ αυτό.

Σπύρο ελπίζω ότι το σχόλιό μου δεν έτυχε λάθος ερμηνείας λόγω διατύπωσης.
Απολύτως καλοπροαίρετο, με θετικά αισθήματα και χωρίς να κρύβει πίσω του κανένα υπαινιγμό.
:smile:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιός ο λόγος να αγοραστεί από το να κατέβει τσάμπα?

Σπύρο ελπίζω ότι το σχόλιό μου δεν έτυχε λάθος ερμηνείας λόγω διατύπωσης.
Απολύτως καλοπροαίρετο, με θετικά αισθήματα και χωρίς να κρύβει πίσω του κανένα υπαινιγμό.
:smile:

Aντιθέτως βρέ.
Σχολίασα (μέσω Ravel)τό ευγενέστατο και τιμητικό σχόλιό σου.
Πρός Θεού.
:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιός ο λόγος να αγοραστεί από το να κατέβει τσάμπα?

Aντιθέτως βρέ.
Σχολίασα (μέσω Ravel)τό ευγενέστατο και τιμητικό σχόλιό σου.
Πρός Θεού.
:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Όντως είναι εύστοχη η φράση του Ravel.
:ernaehrung004: