Ποιότητα cd vs streaming vs HI-Res audio vs Βινύλιο

Μπιχλιμπίδια και καθρεφτάκια για ιθαγενείς! Έτσι ακούγεται...
Ο σοβαρός χρήστης χρειάζεται Folder View με φακέλους και υποφακέλους σε τρία τουλάχιστον ή περισσότερα επίπεδα. Ακόμα πιο πολλά για κλασσική μουσική.
Και δεν τα δίνουν.
Δεν γνωρίζω, μήπως το Qobuz έχει τέτοια οργάνωση.

Η χρήση AI με αυτό τον τρόπο είναι μόνο για εντυπωσιασμό και δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό.
Μιχάλη μόνο το Roon έχει τέτοια δυνατότητες

• Like
Reactions: Λάκης
Μιχάλη μόνο το Roon έχει τέτοια δυνατότητες
Και το Audirvana εξ οσων γνωρίζω. Αλλά είναι ένα ερώτημα μέχρι ποιό σημείο μπορούμε να τους παρακολουθήσουμε. Ειδικά όταν πρόκειται για συνδρομές.
Τις απεχθάνομαι. Με τις συνδρομές "φασούλι το φασούλι, αδειάζει το σακκούλι"! 😁

Υ.Γ. Ανδρέα, πολύ χαίρομαι που τα λέμε! :)

• Like
Reactions: economides
Υποφακέλους, δηλαδή φακέλους μέσα σε άλλους φακέλους , γιατί ;;

Το minimum που θα μπορούσα να σκεφτώ είναι 3 επίπεδα.
Του στυλ
Είδος μουσικής
- Συγκρότημα
- - Δίσκος.

Εγώ στον δίσκο μου έχω περισσότερα επίπεδα.
Π.χ.

Jazz
- Είδος Jazz
- - Συγκρότημα
- - - Δίσκος.

Αν θέλεις να ξεχωρίσεις και τα high definition πας αλλού.

Σε έναν φάκελο ρίχνω τα τρακς για τέστ, σε άλλον τις παλιές καλές ηχογραφήσεις , αν κάποιο άλμπουμ είναι ολόκληρο αξιόλογο τον ρίχνω σε φάκελο μοναχούλι κλπ..

Τι άλλο χρειάζεται ;;;

Σε έναν φάκελο ρίχνω τα τρακς για τέστ, σε άλλον τις παλιές καλές ηχογραφήσεις , αν κάποιο άλμπουμ είναι ολόκληρο αξιόλογο τον ρίχνω σε φάκελο μοναχούλι κλπ..

Τι άλλο χρειάζεται ;;;
Τη δισκοθήκη σου με τα βινύλια πως την έχεις οργανωμένη;

Τη δισκοθήκη σου με τα βινύλια πως την έχεις οργανωμένη;

Την είχα οργανωμένη θες να πεις....

Κάποτε ήταν αλφαβητικά , εκτός από τα ελληνικά (ροκ κλπ) τα οποία ήταν άρτζι μπούρτζι.. τώρα είναι όλα έτσι και χειρότερα , γιατί δεν έχω προλάβει....

Διόρθωση με τα άλμπουμ στο Tidal.. όταν κάποιο μου αρέσει , ΘΑ το ρίχνω σε έναν φάκελο που θα έχει μόνο ολόκληρα άλμπουμς ... :LOL:

Την είχα οργανωμένη θες να πεις....

Κάποτε ήταν αλφαβητικά , εκτός από τα ελληνικά (ροκ κλπ) τα οποία ήταν άρτζι μπούρτζι.. τώρα είναι όλα έτσι και χειρότερα , γιατί δεν έχω προλάβει....
Έ, χμμ... τώρα εξηγείται! 🥸
Διόρθωση με τα άλμπουμ στο Tidal.. όταν κάποιο μου αρέσει , ΘΑ το ρίχνω σε έναν φάκελο που θα έχει μόνο ολόκληρα άλμπουμς ... :LOL:
Δεν είναι τόσο απλό. Δες εδώ:
Folder Greek Music >> Playlist: Stavros Xarhakos >> Albums

Tidal_List.png

Και βλέπεις μόνο 2 άλμπουμ. Φαντάσου 20-30. Πως τα ξεχωρίζουμε;

Μα δεν θα τα προσθέσεις εσύ.
Τον Ξαρχάκο θα προσθέσεις στους Artists και από εκεί θα βρίσκεις ότι θέλεις.
Θα το κάνω όπως λες, θα δοκιμάσω. Αν όμως έχεις πολλούς Artists. π.χ. 300 ονόματα και πάλι χάνεσαι, αλλά θα δούμε.

Το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να ορίσουμε folder με είδος μουσικής και εκεί μέσα να βάλουμε τους καλλιτέχνες.
Μόνο στο roon γίνεται αυτό και δεν είμαστε για ακόμη μία συνδρομή.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Αυτό λέμε. Το κάνει και το Spotify, αλλά τι να το κάνεις..

Το Roon είναι ότι πρέπει, αλλά 12€ το μήνα δεν τους δίνω με τίποτα. Για αυτό που κάνει, ούτε για 3€ το μήνα δεν είναι. Μην τρελαθούμε κιόλας. Ένα GUI δίνουν.

Στο roon δεν πληρώνεις αυτό που κάνει αλλά τα licenses που πληρώνει αυτό.
Αν αύριο ανοίξει το Tidal και το Qobuz και δώσουν open source για τα API τους το roon θα καταστραφεί.
Το Music assistant π.χ. κάνει ότι θέλουμε για την οργάνωση της δισκοθήκης.

Αυτό λέμε. Το κάνει και το Spotify, αλλά τι να το κάνεις..

Το Roon είναι ότι πρέπει, αλλά 12€ το μήνα δεν τους δίνω με τίποτα. Για αυτό που κάνει, ούτε για 3€ το μήνα δεν είναι. Μην τρελαθούμε κιόλας. Ένα GUI δίνουν.
Δημητρη δεν συμφωνώ το roon κάνει πολλά περισσότερα πράγματα απο ενα library management ειναι μια πηγή γνώσης και ανακάλυψης μουσικών έργων και μουσικής ιστορίας. Η ταπεινή μου γνώμη μετά απο 5 χρόνια συνδρομής